Sen sist..

Eh. Januari passerade ju som en virvelvind, inte ett dugg förvånad, men märkligt vad fort tiden går.
Jag har haft en spännande månad ändå. Vabat för första gången på...eeeh... minns knappt när jag vabade senast? Förra våren?
Hämtade Neo på skolan i torsdags, han mådde illa, hade ont i magen och ville inte äta eller leka. Låg på soffan när jag hämtade honom. Men väl hemma var han typ som vanligt, spelade på paddan hela dan, hängde med Alvin, men ville ändå inte äta.
Vi valde skolan i fredags i alla fall, kände att jag inte riktigt visste vad jag skulle vaba för om jag skulle göra det.
Så vi petade i lite frukost i magen och åkte till skolan, och vid tjugo över tio ringde hans fröken igen. Nu hade han ont i magen igen men hade tillslut också blivit dålig. Stackaren!

Så vi åkte hem och kurerade oss. Inte lätt det här med magsjuka när man är liten och det var många tårar när han satt där han satt. Lille plutt!
Men det verkade avta igår kväll och han åt lite rostmackor och drack massa blåbärssoppa och idag säger han att han känner sig okej, så det får vi ju hoppas!

Är så tacksam för alla toaletter vi numera har och att kunna spärra av en är ju guld värt! Det gällde ju att hålla lite koll på Alvin bara men han fattade vinken snabbt och sprang upp eller ner istället. Han är typ den enda som går på toa i källaren, haha! Jag har aldrig varit på toa där, och då har vi bott i huset i två är, alldeles strax! 🎉
Det komiska är att jag tror vi hade magsjuka denna helgen också, fast för två år sedan...?

Nä, jag har skrubbat och skurat med klorin och desinficerat knoppen på toa och lampknappen och dörrhandtag och Gud vet allt. Jag tror det blir bra!

Annars är det väl bara att hålla ut.

Nästa helg far jag till Göteborg en snabbsväng mellan fredag och lördag, det ska bli så roligt! Det är jag och mina "mammor" och vi ska sova på hotell och dricka vin och gå på mello. Fint som snus alltså! 🎉

Och snabbsvängar är min grej numera.
I år skippar vi Prag utan kör en snabbvisit till Barcelona. Och med snabb menar jag SNABB! Piper iväg 06.00 från Landvetter måndag morgon och landar på svensk mark kl 21.00 på tisdag.

Och håll i hatten, för jag ska ut på äventyr så det glöder om det. Jag får sällskap på vägen ner, tack gode Gud. Men ska alltså ta mig hem på eget bevåg. Och då ska jag mellanlanda i München och byta flyg.
Byter flyg där på måndagen också så jag får väl hålla utkik på vägen ner hur jag ska ta mig hem, hahah!
Åh herregud. Men det kommer gå bra! Jag har inte så många andra alternativ, flygbiljetten hänger på min tavla. 🙈

Men mitt i min nervositet är jag sjukt tacksam för att lilla jag får möjligheten att flyga Europa runt, det är ju SJUKT KUL! 😀

Och två halvdagar med kemikalier, kan inte bli annat än spännande! 👌🏻👌🏻

Så som sagt, detta blir ett år att se fram emot, i alla fall till att börja med blir det VÅR att se fram emot. Jag är så peppad!!


Schampokakor och en gnista energi

Mmhmm! Det gick ju fint att jobba, och helt okej fint att komma upp också, mindre fint att somna igår 🙈
Alvin hade slocknat på förskolan idag men det gick ändå rätt okej att lägga honom ikväll, Neo däremot, som låg och babblade jämte mig igår i evigheters evigheter, han somnade som en stock ikväll när jag läste Harry Potter. Hehe
Han har typ ALDRIG somnat av en bok, men ikväll såg jag hur han snurrade iväg med ögonen så jag fortsatte att läsa men lite tystare och tillslut snarkade han till.. haha! Jag tolkar det som att han var jättetrött och inte som att han inte gillade Harry.... ;)

Nä, men sjukt produktiv dag idag! Fick massor gjort och hade liksom en gnista av ny energi i kroppen, HÄRLIGT! Ska ta tillvara på den imorgon också. Tisdagar är alltid snäppet tyngre, kan man säga.

Och ikväll har jag suttit med min stora tekopp, målat naglarna och googlat på schampokakor från lush. Fick ett galet behov av schampokakor igen!
Och Kentskivor, köper jag som besatt just nu. Har hittat en ny, för mig ny, skivmarknad som jag söker och söker på. Hehe

Mmm.... det här med att spara pengar.....
Äsch! Det har jag ju iof gjort, så hurra för skivmarknad!


Lingonsylt och nyårslöften

Jag skulle kunna säga att jag har legat på soffan hela hela hela dagen, för det har jag. Men jag kan också säga att jag har tvättat tre maskiner tvätt OCH kokat lingonsylt, för det har jag också gjort. Något vettigt måste man väl få gjort med denna dagen.

Imorgon ska vi jobba igen! Det är lite skräckblandad förtjusning, det är ju såååå skönt att vara ledig. Men efter ett nyårsmeddelande från mina kollegor i natt så känns det ändå himla bra, vi har ju så kul på jobbet! Och i år tror jag att jag har en del nya utmaningar att fundera på och DET om något är ju något jag verkligen gillar. Hurra för det! 🎉😀

Jag är ju dålig på nyårslöften, det är jag ju. Men jag tänker att ett bra löfte hade varit att hjälpa min mage att må bättre.
Denna hösten har varit kaaaataastrof på alla sätt och efter att ha lämnat ytterligare lite prover så står det tydligen klart att jag i magen mår bättre än förr trots att jag mått sämre än någonsin. Men jag får väl nöja mig med att det inte verkar vara någon inflammatorisk sjukdom utan bara en överjävlig ibs. Och det får jag väl ändå vara rätt tacksam för, trots allt..
jag har ju i alla fall fått kramplösande medicin, och det är ju mer än vad jag har fått förr, bra det! Och jag tror ändå att den fungerat väldigt bra när jag har tagit den.

Men 2017 kanske skulle bli magens år?
Så, i år ska jag försöka hjälpa min mage att bli lite gladare. 👍🏻

Och så tänker jag att jag ska läsa mera böcker! Och spara pengar. 👊🏻
Tjoho!

Vad ska ni själva göra?


2017

HEJ 2017! Tja! 🎉🎉

1 januari alltså. Vad härligt! Känns precis som igår, fast ändå inte.
Jag gillade 2016, det var ett bra år, men ser fram emot 2017, och att komma lite mer på fötter. Förra året hade vi ett såntdär år med tunga poster typ varje månad som alltid dök upp lite oväntat, men i år är vi nog mer beredda. Och glada! Inte för att vi inte var glada förra året, haha

Igår var det helt lugnt. Vi gjorde plankor med entrecote, spelade spel i väntan på maten, spelade Bingolotto efter maten och tittade på husdjurens hemlighet och åt chips. Alltså en finfin kväll!
Jag har haft huvudvärk sådär molande och gött sen i typ tisdags eller något, halsen är röd och gör ont. Och så har jag lite ont i ena örat också. Och är torr i ögonen. Haha! Gott nytt år liksom! ;)
Johan är likadan och gick och la sig vid elva, Alvin somnade på soffan strax innan det men vaknade såklart när Johan skulle bära upp honom. Så vis tolv stod vi ute på trappan jag och mina småkillar och tittade på fyrverkerierna över byn. Så himla fint!

Ja. Jag tror det kommer bli ett fint år det här. Det gör jag.

Puss puss!


RSS 2.0