Hej helg, hej då helg

Hej kompisar! Jag börjar bli världssämst på att skriva ner saker, antar att behovet blir annorlunda. Och den nya appen är världskass?!

Igår firade vi Nathalie och Emanuel, himla mysig kväll med god mat och trevlig sällskap. Killarna hängde med mamma och det var en upplevelse att bära in och ut dom. Heheh
Alvin var måttligt road när vi kom hem och ställde till med ett himla liv när vi försökte få honom att kissa 🙈
Slutade med att vi fick gå ner för toan uppe gick det inte under några omständigheter att kissa på.
Han somnade rätt snabbt sen kan man säga 😉

Idag då? Alvin skulle på sitt första kalas i hela livet och har väntat och väntat i tre veckor.
Vad händer? Magsjuka.

Ridå.

Han var såååå ledsen! Men vad ska man göra, det är ju ingen som styr över den skräpsjukdomen, stackars lilla kompisen!
Så förhoppningsvis blir det kalas snart ändå 😊

Men under Neos fotbollsträning idag tog jag med mig Alvin den lille trädgårdsmästaren och planterade lite vitlök, tulpaner och krokusar. Det var väl lite i sista andetaget för just krokusarna, men det ska nog gå bra ändå.

Älsk på vårblommor alltså! Och tulpaner, åh! Finaste som finns!

Nähä. Och så var det med det!


Att ha gjort det igen.

Jag kan inte beskriva senaste dygnet utan att bryta ihop i nån galen form av skratt blandat med gråt. Haha!

Vi var på Kent igår. Igen. Jag och Jenny.
Vi for ner mot Malmö vid tvåtiden igår och påväg ut från Värnamo frågar jag Jenny, "har vi kollat trafiken?" Näsch, ingen fara, sa hon.

E6an var avstängd, visade det sig. Det låg en lastbil över en viadukt där, rackarns dumt! Men vi tog en liten extra tur Skåne runt och vi fick se både det ena och det andra och det tredje konstigaste och jag fick vibbar från vår galna tur i bil i Tjeckien i våras. Hahaha
Vid ett tillfälle skrattade jag så mycket att jag nästan kissade på mig. Tur vi körde sakta ;)

Sen kom vi fram. Hittade parkering, hittade hotell, skrattade mer, gick ut, åt mat, gick på konsert. Skrattade, log, hade gåshud, ville gråta en skvätt, skrattade mer, klappade händer för kung och fosterland, skrek, sjöng, sjöng, sjöng, sjöng, blev filmade, skakade hand med basist och tackade för en fantastisk kväll. Dog lite. Försökte köpa öl, fick pepsi. (Är du pepsi, har du cola?) fick tillsägelse från äldre man i hissen att vi inte fick gå ut mer på kvällen nu utan hålla oss på rummet? (Ja, pappa) hahaha skrattade, somnade. Tillslut.

Igår var FRIKKIN MAGISKT! Igen!

Vi hade Sami precis framför oss. Alltså, åh!

Vi satt såååå braaaaa! Vi fattade det inte ens först, men att så bra det blev.
Ja.

Och nu har jag ont i hjärtat och försöker planera hur jag ska kunna få en biljett till Växjö. Hur ska jag göra liksom? Det måste ju gå.

Det var i alla fall en alldeles fabulös kväll. Det var det.. ❤️


Barnen

Det pågår rätt roliga diskussioner i vårt hus om kvällarna. Vi bakade en liten kladdkaka dagen till ära och fixade middag när pappen var på föräldramöte ikväll.

Alvin gick stenhårt ut med "jag tycker du är bra att ha mamma" "du är bäst mamma" osv osv.
Alvin är fantastisk på att ge komplimanger, han är den som kramas och klappar en på kinden och säger att man är fin och att han älskar en. "När man pussas kommer det hjärtan". 💕💕 säger han och ger en en stor puss på munnen. Kärleksfulla lilla barn!
Sen är han en drama Queen av rang, hahaha! "Om jag inte får mellanmål kanske jag inte öööööverlever" smällde han ur sig på sin födelsedag. "Jag är så sugen på cola så jag kanske dööööör" kläckte han en annan kväll. Haha!

Neo däremot. Han börjar bli cool, stor och cool, vill gärna testa saker hemma som jag förstår av hans språk, att han hör större barn säga i skolan.

Ikväll från ingenstans "asså! Har du hört Måns Zelmerlöws nya låt?! Asså, han har gjort en ny?!"

Hahahaha! Vad hände där?!

Åh! Just nu är dom så roliga, så himla himla roliga och för tillfället ganska enkla att ha med att göra. Fantastiska små killar,
Vilken fröjd i mitt liv att få vara nära er jämt! ❤️


Snö

Senaste dagarna har snön singlat ner i nån regn/snöblandat format och hela världen är just nu vit och slaskig.
Fint med snö, trist med slask. Och så fryser det säkert på och så blir det en hal puckelpist att köra på. Positiva jag. ;)

När jag bokade utbildning i Tranås för nån månad sen tänkte jag, snö i november? Pffftt! Kommer aldrig hända.

Ni kan tacka mig för det ;) och nu är det jag som ska köra 32 mil tur och retur i snö, buhääää! Vi får väl hoppas att det inte är nån vidare snö på gång på torsdag, helst inte under kommande helg heller då vi ska till Malmö..... då är jag ju i alla fall inte ensam i bilen och det är ju en himla tur! :)

Söndag ja. Jag höll på att säga att vi inte har gjort något men jag har faktiskt städat lite här och lite där och kört två maskiner tvätt och skurat tvättstugan och ja.. renbäddat sängen.
Neo har varit på kalas och så mycket mer än så har ju inte hänt. Även om det är alldeles lagom nog för en söndag.

Och snö ja, jag tror det är svårt att förstå hur himla bekvämt vårt hus är just nu. När det är det varmt hela tiden och det finns varmvatten och ja, det är som ett "normalt hus". Hehe
Vi har ju fortfarande en del att lära, typ hur ofta man måste elda för att bara hålla igång systemet och få det på en normal nivå, men tids nog kommer vi dit.

På ett sätt undrar jag varför vi väntade så länge, på ett annat sätt är jag glad, för jag tar inte värme och varmvatten för givet längre, hahah! Och jag verkligen NJUTER!

Fantastiskt är det. Det säger jag då bara.


Snö

Det är onsdag, det är den 2 november och idag kom den första snön. Inte till bredaryd dock, även om Alvin försökte tappert med "seeeeer du vad mycket snö det är ute?!" Ingen alls svarade jag, men "jooooo, det har ju pappa sagt!". Haha

Snöat har det ju gjort, men det ligger inte kvar. Jag är dock såååå tacksam för vår nya panna! Ååh! Huset luktar dock lite sådär rökigt, sådär som det luktar när man bränner något som är nytt, stekpannor ect, det avger ju en annan doft. Och så luktar vårt hus nu, antar att det försvinner. Men det är sååå värt det. Det är ju varmt! Hurra!

Med den hastiga snön kom det också ett hastigt beslut om att slänga på vinterdäck. Vi brukar vara typ sist i kommun men i år tror jag vi ligger bra till. Å andra sidan kom ju kylan lite tidigare än vanligt i år.

Borde köpa fodrade byxor till Neo imorgon..... borde gjort det för längesen, det hör jag ju nu.

Och på tal om kylan ringde en gammal pluggkompis till Johan ikväll när han var iväg ich bytte däck. Dom har precis köpt hus med vedpanna... hehe
Och ingen hade väl varit snäll nog att visa hur den fungerade.
Tur då att vi börjar kunna det här med att elda. I alla fall Johan. Jag hade det kämpigt med att ens öppna lucka på den nya pannan........

Det är förrrsten flashigt värre att man kan se vilken temperatur det är där inne. Om det nu är det man ser.... 😉🙄


RSS 2.0