Ett flyg hem...

Joråsåatte. Vi började färden hem igår vid halv elva. Det hade vi bestämt var en bra tid att komma iväg. Och för en gångs skull traskade vi iväg precis i rätt tid. 

Vi tog tunnelbanan som denna gången var betydligt behagligare med mycket mycket mycket mindre folk än senast. Och utan större bekymmer var vi tillbaka på Liverpool street. Letade upp perongen och kramades hejdå med Linn. (Jag bölade bara lite) 
Och kom med ett lite tidigare tåg tror jag, än vi hade räknat med. Det var nog bra, det var typ en miljard människor på Stansted och extremt rörigt att ta sig igenom och svårt att hitta rätt ställe, men ändå flöt det på rätt bra och vi var igenom säkerhetskontrollen rätt snabbt. 

Men när vi väl hittade en tavla att leta upp vår gate på började det bli lite konstigt. 
Det stod att gaten öppnade 13.25, men vid 13.25 fanns fortfarande ingen gate. Inte vid 13.30 heller. 
Så vi letade upp någon att fråga och vad jag förstod på Johan var hon inte mycket till hjälp men det visade sig rätt snabbt att planet var försenat från Göteborg och det skulle bli fördröjt med 10 min. 

Gaten dök upp och vi hoppade på tåget för att ta oss dit. Tåg för att ta sig till gaten. Hahaha 
Väl där var det ännu mer rörigt, men jag är rackarns tacksam för priority-biljetter, HUUUUR bra som helst! Man slipper allt som heter kö, eller ja, i Göteborg var vi tre pers i "kön", här var vi kanske 10...
Och det enda man behöver göra är alltså att förboka platsen på planet.
Och sen väntade och väntade vi igen.
Och fick gå på planet. 

Och sen väntade vi och väntade vi och väntade vi........ Och väntade och väntade.......... 

Vi satt längst fram, först tyckte jag det var lite obekvämt men rätt snabbt var det bästa platsen i planet. 
Vi blev nämligen ståendes på flygplatsen i 1,5 timme. 
Vi skulle lyft 14.10 engelsk tid, sms:et som gick ut sa först att nästa flygtid var 16.35, men personalen på planet och piloten sa 16.50.
Vi hade tur och kom iväg 15.40. 

Eftersom planet var försenat från Göteborg missade vi flygtiden ut, och eftersom vi gjorde det behövde alla plan bokas om, och vi fick snällt vänta tills det fanns en ny plats i kön. 
Tydligen är söndagar extrema och detta är vanligt. 
Men som om det inte vore nog bytte vi pilot också. Piloten som satt i planet från början och som skulle kört hem oss skulle med ett annat plan nån annanstans när han kom tillbaka till Stansted på kvällen, men pga förseningarna skulle han inte hinna med det. Turligt nog hade vi med en annan pilot som nog bara skulle åka med oss hem, som istället tog körningen. 
Det var ganska mycket spring och telefonsamtal innan det löste sig. 
Oooooooch, allt handbagage fick inte plats så då skulle ett gäng väskor stoppas i bagageutrymmet och då blev det sura miner från personalen på marken och en gubbe sprang upp och ned för trappan och skrev papper efter papper..... Haha 

Vilket jävla drama!!!

Vi satt ju som sagt längst fram, och första timmen kunde vi ha dörren öppen, men sen fick vi vänta på ett meddelande om att vi fick åka och då behövde det vara stängt. 
Men vilken fantastisk personal!  
Det var tre män och en kvinna, hon var längst bak i planet så henne såg vi inte mycket av, men de andra hängde mycket hos oss och pratade om allt möjligt. 
Jag hade en vääääldigt pratglad britt jämte mig så det var väldigt intressanta diskussioner. 

Den ena flygvärden var från Portugal så han tyckte vi skulle åka dit och pratade om vin och var man kunde få äta bäst mat och så vidare. Det var kul! 
Och de andra två. Vilka killar. Han som mötte oss i dörren sa HEELLLOOOOO till varje människa som gick på, med ett sånt engagemang att jag aldrig sett liknande. Han var inte fullt lika HELLLOOOOig 1,5 timme senare... 🙊

Det brast väl ut i ett asgarv längst fram också, när piloten lite snyggt ropade ut att... Jaa... Vi kunde få lyfta nu... Meeeen.... Vi måste tanka. 

Eh. 

Det är verkligen mycket som det hänger på för att man ska kunna få flyga. Stor eloge till personalen som har det sådär på jobbet, och som bara egentligen får betalt för tiden i luften...
Imponerande! 

Och ja. Halv sju var vi ute från Landvetter. Glada att vara hemma igen. ;) Kommentera

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0