Fest och magnolia

Igår cyklade jag iväg på fest för att fira Anna och hennes 30-årsdag. Och vilken fest sen, 4 personer var vi och HERREGUD vad kul vi hade! Skrattade så jag hade kramp i magen hundra gånger om, jag tror vi hördes över hela skogen. Hahaha! 
Så himla himla himla kul! 😄🎉 

Kom hem i alldeles städad tid, somnade i inte fullt lika städad sådan, och vaknade lite sådär slö. Men det var det värt alla gånger! 

Vi har inte gjort något matnyttigt idag alls faktiskt, men tillslut tog jag mig i kragen och gick ut med spaden för att gräva en grop till min magnolia. 
Nu är det gjort! 

Den fick ta över platsen på framsidan där det gamla trädet som hade vält en gång stod. Det sågade jag och Emelie ned förra sommaren och sen dess har det bara varit en liten stubbe kvar som minne av ett himla fint, men liggande träd. 
Det krävdes en tur in med bilen för att få loss roten, men det gick smidigt faktiskt och nu sitter magnolian där och jag hoppas den kommer trivas!
Det är soligt och varmt och jag har varit frikostig med vattnet under planteringen så jag hoppas det ska hjälpa. Det är ju så galet torrt i marken nu... 


Den smälter in rätt bra i gräsmattan kan man säga.....

Borås

Wiho! 

I morse styrde vi bilen mot Borås. Vi har pusslat lite och avvaktat vädret för att få till det en dag när det inte var för varmt eller regnade. Det öste ner när vi åkte i morse, men väl framme var det fint hela dagen och ganska lagom varmt. Svettigt att dra skrindan i uppförsbackar men alldeles lagom t-shirtväder. 
Toppen! 

Det var inte heller så mycket folk. Vilket också var så skönt! 
Jag har agerat koll åt olika människor idag och inte bara mina egna. Haha! 
Började stenhårt med att fråga en familj om dom hade tappat en napp precis vid ingången, och fortsatte sen lite snyggt till en annan familj att deras vagn rullade ifrån dom ner för en liten backe.... Heheh 

Man har ju ögon på alla håll kan man säga! ;) 

Djuren var pigga och glada, inga lodjur eller vargar, men rultiga små björnar och söta små apor. 

Alvin klappade en liten gris, älskar hur orädd han är, han bara går rakt på och säger hej och klappar. 
Han var dock arg i omgångar för att han inte fick gå in till björnarna eller lejonen för den delen. Han vill ju bara klappa! 

Neo agerade på ungefär samma sätt som förra gången, han kikar och kikar och går och går, han vill inte stå still länge och titta, han gör det under tiden han knallar runt. 

Sån livsnjutare! Åh! En chimpans hade jag velat ha! 

Vi letade febrilt efter en björnmask till Alvin i affären men hittade ingen, istället kom båda gossarna hem med varsin ORM. Gosedjur. Någon såndär slemmig plastorm som ser ut att kunna vara riktigt kommer inte över min tröskel, det är ett som är säkert! 

Vi var inne på tropikhuset efter djurparken och det är ju med någon dödsskräck jag går in där. 
Jag är ju fullkomligt livrädd och ser bara alla giftig-skyltar överallt och tänker på vad som skulle hända om en orm kom lös, men ändå är det ju fascinerande... 

Fast den söta sköldpaddan som mötte oss när vi kom in hade jag kunnat tänka mig att ha! Haha! 
Han bara knallade runt där inne, runt runt runt, så snäll och söt! Det halades fram en majsorm också.. 
Förra gångna var det en röd, sådär randig ni vet, men denna gången var den mer ljus, och jättepigg och verkade glad över att kräla runt på Emelie. Haha! 
Jag däremot nej nej nej, jag vill inte hålla. Även om han frågade typ tre gånger. Men jag vågade peta på den, även denna gången. Alltså har jag petat på två ormar i mitt liv! 
Det är så läskigt, men ändå är dom liksom mjuka...

Neo har pratat hela vägen hem om att ormarna var roligast. 
Han ville ha en egen orm eller en sköldpadda och sen föreslog han att "vi behöver inte skaffa något stort djur, som en apa eller så, det räcker med fiskar!" Men Johan är ju så anti allt. ;) 
Sen landade han i att han ville ha ett marsvin. Haha! 
Men jag tror vår bananälskande kanin får duga så länge. 
Fast fiskar hade jag gärna haft igen.. 

Jo jo! 
På vägen hem stannade vi och fixade kvällens huvudrätt till middagen. 
Entrecote från Limmareds säteri. Blir så hungrig bara jag tänker på det ljuvliga köttet som ligger i kylskåpet... 
Aaaah, kommer bli fantastiskt! 

En rackarns bra dag alltså, himla bra! 😊


En lila bil

Sicken produktiv dag vi har haft då! 

Vi har haft fina dagar innan denna med, med massor av kompishäng, sånt gillas! 

Men idag åkte vi hastigt och lustigt till Växjö för att provköra bil. 
Det börjar bli dags att byta ut Johans lille bil mot en bättre och nyare. 

Och i Växjö fanns den! 


Och den är LILA! Hahaha! 
Johans önskedröm kanske går i uppfyllelse. ;) 

Den kallas för shirazröd, men det vettesjutton om jag vill kalla den röd nånstans. Möjligtvis bromslamporna... 
Jag hade sagt plommonlila jag! 

En mycket rar liten Audi A3. 
Börjar dock tro att den kanske redan blev såld under vägen hem, för annonserna är borta och säljaren går inte att få tag på. 

I vilket fall är det en söt bil och det är väl en sån liten raring det väl blir när det..väl blir... Så att säga. 

Sen for vi raka vägen mot kiropraktorn och sen raka vägen mot en snabb lunch och sen raka vägen mot en biltvätt och sen raka vägen till blomsterlandet och sen raka vägen hem...... 

PJUH! 

Och allt detta gjorde vi medan barnen hängde med farmor och käkade pannkakor. Inte så tokigt det inte! 

Så nu är det nya blommor planterade på våra trappor, pionerna som jag har ärvt från ett litet hus i skogens slut har jag stoppat ner i rabatten och rhododendronjorden ligger på gräsmattan... Och tomaterna har fått nya stödpinnar och tomatnäring. 
Sicken bra dag. 

Nu ska vi bara trolla fram lite middag och förbereda inför morgonens utflykt till Borås! Tjoho! 

Ett flyg hem...

Joråsåatte. Vi började färden hem igår vid halv elva. Det hade vi bestämt var en bra tid att komma iväg. Och för en gångs skull traskade vi iväg precis i rätt tid. 

Vi tog tunnelbanan som denna gången var betydligt behagligare med mycket mycket mycket mindre folk än senast. Och utan större bekymmer var vi tillbaka på Liverpool street. Letade upp perongen och kramades hejdå med Linn. (Jag bölade bara lite) 
Och kom med ett lite tidigare tåg tror jag, än vi hade räknat med. Det var nog bra, det var typ en miljard människor på Stansted och extremt rörigt att ta sig igenom och svårt att hitta rätt ställe, men ändå flöt det på rätt bra och vi var igenom säkerhetskontrollen rätt snabbt. 

Men när vi väl hittade en tavla att leta upp vår gate på började det bli lite konstigt. 
Det stod att gaten öppnade 13.25, men vid 13.25 fanns fortfarande ingen gate. Inte vid 13.30 heller. 
Så vi letade upp någon att fråga och vad jag förstod på Johan var hon inte mycket till hjälp men det visade sig rätt snabbt att planet var försenat från Göteborg och det skulle bli fördröjt med 10 min. 

Gaten dök upp och vi hoppade på tåget för att ta oss dit. Tåg för att ta sig till gaten. Hahaha 
Väl där var det ännu mer rörigt, men jag är rackarns tacksam för priority-biljetter, HUUUUR bra som helst! Man slipper allt som heter kö, eller ja, i Göteborg var vi tre pers i "kön", här var vi kanske 10...
Och det enda man behöver göra är alltså att förboka platsen på planet.
Och sen väntade och väntade vi igen.
Och fick gå på planet. 

Och sen väntade vi och väntade vi och väntade vi........ Och väntade och väntade.......... 

Vi satt längst fram, först tyckte jag det var lite obekvämt men rätt snabbt var det bästa platsen i planet. 
Vi blev nämligen ståendes på flygplatsen i 1,5 timme. 
Vi skulle lyft 14.10 engelsk tid, sms:et som gick ut sa först att nästa flygtid var 16.35, men personalen på planet och piloten sa 16.50.
Vi hade tur och kom iväg 15.40. 

Eftersom planet var försenat från Göteborg missade vi flygtiden ut, och eftersom vi gjorde det behövde alla plan bokas om, och vi fick snällt vänta tills det fanns en ny plats i kön. 
Tydligen är söndagar extrema och detta är vanligt. 
Men som om det inte vore nog bytte vi pilot också. Piloten som satt i planet från början och som skulle kört hem oss skulle med ett annat plan nån annanstans när han kom tillbaka till Stansted på kvällen, men pga förseningarna skulle han inte hinna med det. Turligt nog hade vi med en annan pilot som nog bara skulle åka med oss hem, som istället tog körningen. 
Det var ganska mycket spring och telefonsamtal innan det löste sig. 
Oooooooch, allt handbagage fick inte plats så då skulle ett gäng väskor stoppas i bagageutrymmet och då blev det sura miner från personalen på marken och en gubbe sprang upp och ned för trappan och skrev papper efter papper..... Haha 

Vilket jävla drama!!!

Vi satt ju som sagt längst fram, och första timmen kunde vi ha dörren öppen, men sen fick vi vänta på ett meddelande om att vi fick åka och då behövde det vara stängt. 
Men vilken fantastisk personal!  
Det var tre män och en kvinna, hon var längst bak i planet så henne såg vi inte mycket av, men de andra hängde mycket hos oss och pratade om allt möjligt. 
Jag hade en vääääldigt pratglad britt jämte mig så det var väldigt intressanta diskussioner. 

Den ena flygvärden var från Portugal så han tyckte vi skulle åka dit och pratade om vin och var man kunde få äta bäst mat och så vidare. Det var kul! 
Och de andra två. Vilka killar. Han som mötte oss i dörren sa HEELLLOOOOO till varje människa som gick på, med ett sånt engagemang att jag aldrig sett liknande. Han var inte fullt lika HELLLOOOOig 1,5 timme senare... 🙊

Det brast väl ut i ett asgarv längst fram också, när piloten lite snyggt ropade ut att... Jaa... Vi kunde få lyfta nu... Meeeen.... Vi måste tanka. 

Eh. 

Det är verkligen mycket som det hänger på för att man ska kunna få flyga. Stor eloge till personalen som har det sådär på jobbet, och som bara egentligen får betalt för tiden i luften...
Imponerande! 

Och ja. Halv sju var vi ute från Landvetter. Glada att vara hemma igen. ;) En dag på stan

Så igår då? 
Vi hade bord bokat klockan tre på bubbledogs och innan dess tänkte vi avverka skor och Disneystore, det löste vi typ galant. 

Jag är velig utan dess like och kunde inte bestämma mig för ett par skor. Det var så här alltså. 
Jag köpte nya skor innan vi åkte hit och velade lite med dom också för att dom kändes liiiiiite trånga. Det löser sig, tänkte jag, dom töjer sig och formar sig. Men det verkar inte som att dom gör det, alls. Som tur var släpade jag med mina gamla converse, in case of emergency, typ. Men så kände jag att nä, nya skor måste jag ha. Detsamma gällde Linn, så vi hade skoshopping på schemat. Linn hittade ett par och jag velade. vi gick vidare till Disneystore och gjorde vad vi skulle där, vilken affär!! 😍och sen gick vi till ännu en skoaffär. Och där stod ett par, som var så fina så fina så fina och som nästan ropade på mig. Men så velade jag lite till och tyckte att dom var lite för hårda och sen rann tiden iväg så vi gick till bubbledogs för att komma i tid. 

Haha! Kombinationen korv med bröd och champagne. Så knasig, men så rätt?! 
Jag tog en BLT, det var en korv av nöt, krispig sallad eller om den tom var karamelliserad? Tryffelmajonnäs och typ krossad bacon. Det var annorlunda och gott men jag såg i efterhand att jag skulle testat den med avokado tror jag. Men jag var för mätt för att ta en till ;) 
Nästa gång, nästa gång! ;) 
Miljön var fantastisk! Och lamporna blev jag kär i! Tänkte att det var en kul lösning till vår altan....... 

Sen gick vi vidare och köpte en bakelse på Ladurée. 


Och sen ångrade jag mig med skorna och vi tog oss tillbaka, igen. Haha 

Sen tog vi en uber till Linns kompis jobb och DÄR. Vill jag bo. 
Hade jag bott här hade jag varit stammis där. Precis min grej! 

Så på en hemlig liten 20-talsbar i källaren drack vi drinkar. Älsk på den! 

Sen tog vi en uber hem och landade i soffan med en hamburgare. 
Sicken bra dag! 


Och här är skorna som ropade mitt namn...... 😍😍😍😍😍

Museum, big ben och allt annat...

Så vad gjorde vi igår? 

Vi tog bussen rakt mot national history museeum, det var stoooort! Och hade dinosaurier, men jag är nog en mer konstmuseum-människa än uppstoppade djur. Faktiskt. 
Köpte iaf två t-rex-T-shirtar till killarna. Det kommer bli uppskattat! 

Vi åkte förbi picadilly cirkus, Hyde park, green park, Harrods och massa annat och på vägen tillbaka hoppade vi av vid picadilly för att gå till Fortnum and Mason. Det jag längtat efter mest av allt tror jag, haha! 
Tehimlen! Ååh, det var te överallt! 

Sen gick vi ner mot Big Ben, kastade ett öga på slottet, kände igen vägen från bröllop på tv, gick förbi där premiärministern hänger, ner till Big Ben, över bron, förbi London Eye, och vidare till världens godaste pizza.

Tog bussen hem, gick och gick och gick lite till och skulle ta en öl på grannpuben men där var det fullt så det stod härliga till, så vi gick och köpte vad vi ville dricka och satte oss på taket istället och åt macarons under andakt och drack öl. 👌🏻👌🏻 


Red velvet och salty caramel. Aaah!!! 

Idag ska vi till Disneystore, till bubbledogs och hälsa på en kompis till Linn på hennes jobb! Wiho! 

Hej Lundun!

HELLO LUNDUN! 

Vi kom fram igår efter hundra timmars resa, näääää, men det var en lång resdag men allt gick smidigt! 
Vi såg nog ut som två lantisar när vi steg i land på London Liverpool street. Haha! 
Typ, hur tar vi oss ut härifrån?! 

Sen köpte Johan kaffe och vi mötte upp Linn och sen fortsatte vi se förvirrade ut, i alla fall jag. Hade aldrig rett ut att göra detta själv, haha! 

Vi tog oss till vår lilla lägenhet och lämnade av våra grejer, gick och handlade och traskade vidare ut på äventyr. Mot shepherds Bush. I rusningstrafik i tunnelbanan, det var 200 grader varmt och jag ville dööööö. Haha! 
Tunnelbana är inte min grej, vill vara ovan jord där jag kan ha lite kontroll på grejer ;) 
Så vi tog bussen tillbaka. Det tog typ tre gånger så lång tid men det var rätt bekvämt. 

Vi åt sushi, tittade in i Linns gamla lya och sen var vi trötta trötta trötta och ville inget annat än att duscha. 


Sushi med gurka och anka? Gott, men ovanligt! 


Denna bilden skickade jag till Alvin, han älskar "usmallowspöket". För han tror att det är gjort av marshmallows.... ;) 

Nu ska vi ut på tur igen! Bäst att göra sig redo! 

Imorgon!

Tjoho! 

Imorgon åker vi! 
Så idag har vi mest städat och tvättat och förklarat för husvakten vilka blommor som bör vattnas och hur tvn funkar, typ. 

Jag har packat till barnen, en miljon kläder mamma, men du får nog tvätta ändå 😝🙈 

Men till mig själv?! Njae, har inte kommit dit än..... 
Så himla svårt! Haha! 
Nu blir jag lite nervös också. Som alltid när jag ska ut och resa. Och för att lämna barnen, känns som vi ska vara borta hundra dagar, fastän det bara är fyra.... Det kommer gå finfint! 
För oss alla, det vet jag ju. :) 

Och jag tänker käka massa sushi och gå på museum. Det kommer bli kul det! 
Och det ÄR ju roligt att flyga! :) 

Vi hörs i Lundun!!!!!! 

En magnolia

Pappen är hemma! 
Familjen är komplett, och nästan som förväntat, var Alvin på sitt allra grinigaste humör idag, hahah! Så komiskt! 

En rätt seg dag idag skulle jag påstå, Johan är väl trött efter sin "slitiga semestervecka", och vi är allmänt tisdagströtta. Tur det är semester ;) 

Hade egentligen tänkt att jag skulle rensa lite ogräs idag... Men hur kul är det? Egentligen? 
Borde äta lite lunch först..... 
Allt blir bättre efter lite lunch. 

Vi har i alla fall haft trevliga dagar jag och killarna. Vi gör så mycket när vi är ensamma hemma, för att få tiden att gå och för att få sällskap såklart! 

Igår klippte jag gräset, meckigt när man samtidigt ska hålla koll på vart killarna (läs Alvin) är, men det gick! Sen hämtade vi mamma och jag kunde ta en lång dusch, helt ensam! Hurra! 
Och när vi lämnade mamma så hämtade vi Jenny och hängde med henne hela kvällen. Försökte trötta ut pojkarna så vi spelade fotboll, plockade blåbär och lekte på lekparken. 
Trots att klockan var halv nio när vi gick in var det väl bara jag och Jenny som var trötta. Inte barnen. Haha

Men helgens trevligaste överraskning var när vi i söndags kväll kom hem från en heldag i lanna med mat och skogspromenad, och så snart pojkarna hade fått på sig pyjamasar och stoppats ner för en film knackade det på dörren och med sång och en stor påse i famnen stod mina tjejjor där. 


I påsen var det en stor stjärnmagnolia, åååh!!! Hurra hurra hurra för mig! Och för dom! Och för vänskap. Så himla fint! 😍😍 

Så den behöver ju planteras också. 
Och för det behöver vi köpa jord. Rhododendronjord faktiskt. 
Så det borde fixas innan vi åker på torsdag tror jag.. 

Semestern börjar fint, det gör den ju faktiskt. Ljuvlig med ledigt, och det ska bli så kul med London i helgen, som jag längtar! Efter Linn, efter egentid tillsammans, efter sushi, efter kul liv. Det ska bli något det, något att minnas! 

Men innan dess ska alltså magnolian planteras, ogräset rensas, tvätten tvättas och huset städas. Men vi har ju iaf en och en halv dag på oss. Och så ska vi ju packa också.... 

Ullared

Idag hade vi "ingenting att göra", så vi hängde på Johanna, Bibbi och company till Ullared. Fastän att det bara är några veckor sen vi var där. Busigt! 

Jag skulle köpt en packe strumpor till men det glömde jag bort helt. Men jag köpte nya torkarblad till bilen och det var väl mycket viktigare faktiskt.
Himla smidigt att man kan trycka in på en liten panel vad man har för reg.nr på bilen och poff kommer det fram vilken storlek man ska ha på torkarbladen. 

Barnen var himla snälla och glada, Neo hade ett litet bryt vid legot, Alvin förälskade sig blixtsnabbt i en luvtröja med pirater på, tur för honom att hans andra favorittröja börjar bli för liten så att det faktiskt var dags att köpa en ny.
Han blev så kär i tröjan att han inte ens tittade åt leksakerna (???) han satt nöjd och pillade med sin tröja och lekte med piraterna. Haha! 
Ett litet bryt fick han så att jag tog ongen under armen och gick iväg, precis när vi hade kommit ut. Det gick över rätt fort så jag måste ge detta lilla äventyret full pott! 


Ta kort på honom ville han dock inte att jag skulle göra, därav minen ;) 

Helt klart en rolig eftermiddag! :) 

Men! VAD har bassetts gjort med vingummina?! Jag har hört att dom har ändrat på receptet men inte trodde jag väl att det skulle vara SÅ ILLA?! 😳 

Det roligaste idag i alla fall, enligt Neo, var att få äta riskakor i bilen, se en hjullastare och att köpa en radiostyrd bil. Det måste ju kategoriseras som en riktigt bra dag. 

Klart slut! 

Det här med att sova

Vi hade en helmysig kväll igår med Nathalie, Emanuel och lilla Vinga. Så mysigt att gosa med bebbiiiis! Barnen mina var lugna och fina och jag vet inte om det var Vingas lilla närvaro som gjorde det, att dom förstod att man inte kan ösa på och hoppa i soffan med en bebis i närheten. 
Alvin somnade sen sittandes i soffan. Såklart, det är ju hans grej. 
Och Neo däckade i sängen han också innan han ens hann att få på sig pyjamasen. Haha! 

Jag däremot har sovit illa och vaknade av värsta äckeldrömmen med typ kaninpuls och skräckkänsla. 
Satte på Cars på tvn tillslut för att tänka på något glatt och mysigt innan jag somnade om. Jag hann inte ens se till första prisutdelningen, fem minuter in i filmen typ. Men det var bättre det än att ligga där och fundera på hur många demoner som ligger under sängen. 

Mmmhmm... 

Är inte så förtjust i det här med att sova själv. Funderade på att släpa in Neo men beslöt mig för att låta bli. Haha 

Nä men så att det är ju bara tre nätter till ensamma hemma....... 

😳

Hej första kvällen!

Första kvällen gick smärtfritt, det får jag allt lov att säga. 

Vi käkade rostmackor och yoghurt till kvällsmat, pris på den alltså. Riktigt näringsrik mat! ;) 

Men kvällen har i alla fall flutit på utan större bekymmer och jag har rett ut att städa lite, tvätta, elda och duscha samtliga hemmavarande familjemedlemmar. Och lägga barn. 
Det är dock bara det minsta barnet som sover. Och det gick fort! 
Han vaknade väl å andra sidan vid halv sex idag så det är kanske inte så konstigt.. 

Men det började fint, så nu kommer det rulla på bra. :) 

Mindre bra går det med min fika till jobbet. Jag bakade en sockerkaka igår kväll, på våra fina ekologiska ägg med dubbla gulor, helt ljuvliga! Och jättegoda! 
Och i morse när jag sprang runt och fixade i ordning stod den där så fint på spisen och väntade. 
Och sen kom jag ut. 


Då hade Alvin den lille sockerkakstjuven varit där minsann, och ja. Ätit en del... 
Det blev ingen sockerkaka till jobbet. 

Istället lovade jag att baka en ny ikväll och det var tanken. Tills jag kom hem och öppnade kylskåpet och mindes att jag gjort åt nästan allt smör igår... 
Orkade bara inte packa in oss alla i bilen för att åka till affären igen. 
Så jag tänkte bakat en rulltårta. Tills jag såg att jag nog inte hade tillräckligt med sylt. Ååååååh.... 
Och så mycket annat blir det inte bakat om man inte har smör.... 
Får lösa det imorgon helt enkelt... SUCK! 

Men sockerkakan var god.... ;) 

Sockerkaka

Nu stålsätter vi oss! 

Imorgon börjar vår ensamma vecka hemma när pappen drar på sin semesterresa till Barcelona. 
Han kommer hem måndag natt, eller typ tisdag morgon, tycker jag, eftersom att morgonen börjar klockan fyra. Det är då man säger godmorgon på radion ;) 
Och det är ungefär då han väntas vara hemma. 

Vi ska njuta ensamma hemma, hehehe 
Närå. Det brukar gå bra, är tacksam för att det i alla fall bara är en jobbmorgon vi ska behöva styra upp. Det underlättar ju med ledigt i alla fall så att man inte behöver hålla så vidare värst på läggning och såntdär som ingen i vår familj är så glada i. Och som oftast är den största källan till bråk i denna skara människor. Plus att vi slipper vara så himla trötta också. 
Win win! 

Semester med andra ord. Har haft torsdagskänsla i kroppen hela dagen. Surt sa räven, när det bara är onsdag, ja ja. Tids nog. Tids nog. ;) 

Och precis i detta nu kom jag på att jag lovade att baka en sockerkaka till imorgon. OJ! 
Då är det nog bäst att sätta fart....... 

Super-Alvin!

Helgen gick lika kvickt som vanligt, men nu är det verkligen sista rycket inför semestern!
Vi har bokat Borås djurpark och Liseberg med Emsan och lillfamiljen, det kommer bli KUL! 
Vi har ett presentkort på gothia towers som vi måste göra av med innan 18/8, så det gäller att passa på! 

Och London. Nu känns det bättre än någonsin att åka till London och få krama om min Linn. ❤️ 😔

Annars har vi mest städat idag, slöat och slappat och pojkarna har varit vänner ömsom värsta ovännerna. Så tillslut sa vi stopp stopp stopp! Vi måste göra oss av med energin inför kvällen. 

Skogen! 
Vilket bättre ställe finns det? På med stövlar och tröjor, fram med små hinkar. Lämna mobilerna hemma, nu kör vi! 

Vi plockade bara nån dl med blåbär, hittade ingen svamp, men gick några kilometer och pojkarna traskade på. Trots att Neo hade sina gamla alldeles för små stövlar klagade han inte mycket, vid något tillfälle sa han att han behövde böja på tårna, "men det går bra ändå." Han är tapper den killen! 
Alvin mutade jag med lite blåbär för att han skulle orka springa upp för alla backar, det funkade! 
Vid en nedförsbacke tog han sats och började springa samtidigt som han vrålade Suuuuper-Aaaaalviiiiiiin!! 
Haha! Då hade han fått ett blåbär. 
När det började gå motigt vid sista uppförsbacken, och det är inga dåliga backar vi har, gav jag honom tre blåbär, då blev han Superman, och fortsatte springa. ;) Nu ska vi äta lite middag, Johan tänder pannan så att vi alla kan ta en dusch, och sen är vi redo för säng. Jag tror ändå det kommer gå rätt bra ikväll. Håll tummarna!! 

En vecka kvar

Det har nog ändå gått rätt bra det här med egna sovrum, tre kvällar utan problem helt och hållet, resulterar i piggare barn, dock utslagen mamma som härjar om nätterna och hämtar täcken åt barn som kommer krypandes mitt i natten och ja. Allt annat konstigt som man kan tänka sig. Drömmer att jag tappar tänder... hehe

Idag var sista dagen för killarna på sina vanliga förskoleavdelningar, dom går ju nästa vecka men då är det bara en avdelning öppen och "ovanlig" personal. Det var konstigt att packa ner alla Alvins saker på hans älskade Katthult, men det var stort att komma över till Bullerbyn och se att Neos hylla bytt namn och att det nu stod Alvin där istället. Det var såklart konstigt att packa ner Neos saker också, men vi återvänder ju till Bullerbyn igen, bara med den andra. Att Neo börjar fritids och skolan känns bara SÅ knasigt!
Att han har blivit så stor ❤️ 
Men en vecka kvar till semester alltså. Hur härligt som helst! Fyra långa veckor, Gud så skönt! Det ska bli härligt, behöver det känner jag. Att bara vara... 
Känner mig liksom redo för semester och redo för att ta mig an allt där efter också. Men först, en vecka kvar.... 
Heja heja! 


Fixa rummet

Jo jo. Jag skrev egentligen ett långt inlägg om samma ämne jag tänker behandla nu, igår. Men jag var lite upprörd igår så jag skrev aldrig klart. Hehe

Våra pojkar är ljuvliga. Absolut. Men läggningen alltså. Fungerar e j. I c k e. Inte över huvudtaget. Not at all. 
En bra kväll, tar det en timme. En dålig. Uppåt tre. Oftast eftersom dessa små änglalika varelser förvandlas till studsbollar som far runt huset i nåt sista energirus som aldrig tycks ta slut. Typ så. ;) 

Under veckan som har gått har vi avhandlat både en och en annan diskussion i soffan mellan gå tillbaka till sängen, hoppa inte där, BRÅKA INTE IGEN, gå tillbaka till sängen, SLÅSS INTE......... 

Och tillslut föll det väl på att dom måste delas på. Dom har ju delat rum eftersom det är mysigt och tryggt och huset var stort och läskigt och Neo inte ville sova själv när vi flyttade in. Fullt förståeligt. Och det har funkat jättebra! 

Tills nu. Den ena speedar upp den andre och sen har det varit full rulle utan någon hejd alls och i mitten har vi suttit om kvällarna redo att typ hoppa ut genom fönstret. Hehe 

Så idag åkte vi till Ikea. 
Det behövdes lite påfyllning av saker när nu ett rum skulle bli två. 
Rullgardin var prio 1, men väl hemma visade sig Neos kupa vara 150 cm lång. Vi har ju rätt ovanliga mått på våra fönster kan man säga. Och rullgardinen var 140. Och då tog jag ändå i lite. 

Men hem kom vi med två små bord, en hylla till Alvins rum, en taklampa till Alvin och lite legoförvaring. Och en badrumsmatta ;) 


Nu bor Alvin här! I bilrummet, eller i Neos kontor som det allra mest har kallats. 
Biltapeten är fantastisk! 
Den gula, not so much. ;) 
Men Alvin vill inte ha vita väggar. Han vill helst ha ett kattrum, som han har sett på fixa rummet, men tills dess (eh) får han ha gula blommor. ;) 


Neo fick en helt egen legohörna, tanken har varit hela tiden att han skulle ha det i kontoret men han har aldrig velat vara där själv och det är först nu han bygger hela hela tiden. Så nu kändes det bra att kunna ge honom en egen del i rummet. Och kanske kanske kanske kan vi slippa lego överallt. 
(HAHAHAHA! Vem försöker jag lura?) 


Och jordgubbstäcket. Som är det mysigaste Neo vet och "mamma du får aaaaaaaaaldrig byta det!" 
(Mmm) 

Det blev ju lite sent i säng ikväll igen, eftersom vi har fixat rummet hela kvällen, men nu ligger Alvin inne hos sig, och Neo inne hos....mig. 
Ja ja. Hoppas dom somnar i alla fall.. 

:) 


RSS 2.0