På Liseberg

Vi var på Liseberg igår, hurra! Vilken härlig dag! 

Det var ingen skillnad på Neo från förra året, han var lika pepp på att åka karuseller men Alvin, vilken skillnad! 
Att stå i kö funkade inte förra året, men gick väldigt bra i år. Han har ju ett humör som inte är att leka med och blev ju irriterad på att folk inte flyttade på sig, haha, eller när andra barn tittade på honom "eller gick på hans område", men på det stora hela skötte han köandet väldigt bra! Det kämpigaste var nog kön till farfars bilar, den tog lååååång tid, vi stod säkert en halvtimme och det går ju såååå saaaaaktaaaaaaa... Men kul tyckte dom att det var! 

Vi köpte två häften med biljetter i år, mycket bättre än när vi inte riktigt hade koll förra året och köpte små åkband till alla och inte alls fick ut "antal åk för pengarna". I år blev det mycket bättre fördelning och många barnkaruseller är ju gratis för medföljande vuxen. Utom kaffekopparna, men i gengäld kunde vi ju åka den många många gånger ;) 

Vi kramades ju med kaninerna rätt mycket också. Såklart. 
Jag blev alldeles rörd när Alvin själv började prata med kaninen Kanne. Han är rätt mycket inne på att vara trollkarl nu och jag har lovat att vi ska köpa en hatt, och en sådan hatt har just denna kaninen. Jag stod bakom honom och hörde inte riktigt men såg att han pratade, så jag böjde mig ner och frågade vad han sa, då berättade han att han sagt sagt till kaninen att han också skulle bli trollkarl och också köpa en hatt. Åh, jag smälte! Och han kramades och han klappade på kaninkinden och han kramades lite till.. Det är så ovanligt för Alvin, som är så tydlig med sitt privata utrymme och som älskar att kramas med folk han känner väl och kanske mest mig, men inte är jätteglad i att krama andra och absolut inte främlingar. 

Men han hade saknat kaninerna sa han, och så kramades han lite till. 
Men den lilla flickan utanför burger king som ville krama Alvin, åh, tyckte synd om henne när hon blev ledsen, när Alvin spärrade upp ögonen och tydligt visade med hela kroppen att han absolut inte ville kramas. 🙈

Vi träffade på spöken också. Buuuu! 
Vi gick bortåt kållerado och så berättade jag att spökhuset låg där och nästan alla barnen utom typ Neo blev lite nyfikna och ville ju visst se på spöken, och hux flux en bit bort vände jag mig om och då stod där en tjej alldeles vit i ansiktet och stel i blicken och med sig hade hon en lång karl, även han vit i ansiktet med blodig läkarrock och paraply (?). Hon tittade på Alvin och sa hej, och frågade om han hade vargar på sina skor och att det var läskigt. Han blev helt spak, hahahah!

Nä, och sen gjorde vi allt som man bör, spelade bort pengar utan att vinna och tittade på folk och åt fantastiskt god salami/brie-baguett på mackerian som sig bör, och tittade på kaninteater, det gjorde vi ju med! Det var poppis, Neo tycker sånt är jätteroligt och såg ut att vara helt förtrollad bitvis. 

Och sen avslutade vi kvällen med flumeride!!! 
Det var första gången vi åkte något "mer vuxet" och jag var nog mest nervös av alla, haha! 
Det var sååå längesen jag åkte den och Johan har tjatat rätt mycket på Neo, förra året vågade han inte åka och i början på dagen igår ville han inte heller, men sen ändrades det och han tjatade om det hela eftermiddagen. 
Och som dom älskade det! Vi älskade det, den ÄR ju hysteriskt läskig och kul och jag blundar för kung och fosterland i backarna och kanske skrek i en blandning av skräck och skratt. Haha! 
Igen igen igen igen, ropade barnen men då hade vi åkt slut på alla våra biljetter. 

Det var sannerligen en riktigt riktigt bra dag! 😀🎉Kommentera

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0