Måla måla källaren

Här arbetar vi sista dagarna på semestern. Johan påbörjade målning av källaren i söndags, sen tog färgen slut och sen åkte vi ju till Malmö. Men på vägen hem fyllde vi på färgförrådet och idag satte han igång igen.

Jag har länge bönat om att vi ska måla källaren men Johan har sagt stopp nej, det ska inte målas innan den nya pannan har kommit in. Han tänkte väl att det var smidigast att få ut den gamla och in med den nya innan vi gjorde i ordning, men han har nog glömt det. Till min stora lycka. Mohahaha 


Det ser ju inte så grannt ut på bild. ÄN. 
Men innan var det alltså mintgrönt här. Och väggarna vad orange-a (Jäkla ord att böja) bakom mig, på bild alltså. 
Och taket var vanlig obehandlad träpanel. 

Och nu är det vitt vitt vitt! 
Och vilken skillnad det blir, det upplevs ju så mycket luftigare när det är ljust. 
Det gjorde en del att vi drog ner det gamla skåpet som hängde på väggen också och tog plats. Eller vi och vi, Johan och Emelie rättare sagt ;) 

Nu ska det städas ut imorgon, och sen ska det in en ny matta. Det blir nog en likadan som vi har på altanen. Snygg, hyfsat lätt att dammsuga och andas bra på betonggolvet. 
Den blommiga plasten ska alltså ut. Och den är inte så blommig längre heller.. 

Dörrarna ska också målas vita. 

Näst på tur är källaren under garaget som också ska målas under helgen. Så att vi kan flytta ner hyllorna som står i garaget och på så vis tömma där så att vi kan få in bilarna i vinter. Jubel!! 

Och sen är det gamla tågrummet som ska få en makeover. Det behövs kan man säga. Frågan är vad vi ska ha där inne sen.. Johan vill ha filmrum, men det lär nog dröja. 


Och även vattenrören skulle behöva sig en omgång med något annat än gullfiber. 

Och efter det är det väl tvättstugans tur att få sig en omgång den med. Där inne är det ju också en färgkavalkad, mintgrönt på en vägg. Orange/gula blommor och brunt golv. You just got to love 70-talet! ;) 

Och ännu en fördel med att måla vitt, alla giganter till spindlar blir lättare att upptäcka och städa bort.... 
(Läs Johan får städa bort dom, hehe) 

Men tänk vad lite färg kan göra. Nu känns källaren ett steg närmre att faktiskt kunna vistas i utan att tänka att det är mörkt, skitigt och läskigt. (Typ) 

Kommentera

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0