Hej lördag!

Idag sov vi aplänge, hade en minst sagt stökig natt med Neo som vrålade som en tok om något och Alvin som kröp upp kall som en isbit mitt i natten och sen var det väl ingen som fick plats, men sov gjorde vi ändå. ;) 

Gott att sova länge, ibland behövs det och det var väl rätt mycket spänningar i i alla fall min kropp som behövde få vilas ut. 

Men jag har också hämtat hem pallkragar idag till min framtida lilla odling! Sex stycken köpte jag hem, antingen kör jag fyra stycken en krage högt eller så blir det två med två högt. Har inte bestämt mig, eller sex stycken enkla, det går ju också! :) 

Har redan planerat ut hur det kan tänkas att pass bäst att ha dom och det blir borta i min lilla hörna bland äppelträden. Den ytan så så himla outnyttjad och har full sol hela dagen så där tänker jag att det klämmer bli guld att odla :) 
Känns bra att utnyttja det hörnet också för det är så rackarns fult som det är idag.. 

Och sen shoppade vi loss på Willys, åkte hem och gjorde pizza, kastade i oss den och gick till hembygdsparken och lyssnade på vårsånger och tittade på elden. Alvin var en knähund till att börja med men sen släppte han loss och hade riktigt mycket kul för sig :) 
Och nu tror jag allt att någon tjuvplingade på dörren... ;) 

Jag klarade det!

Jag överlevde. 
Såklart. 

Det var väl ingen som trodde något annat heller. ;) 

Det gick faktiskt väldigt bra, jag var himla skakis innan och när han bedövade halsen på mig trodde jag att jag skulle smälla av. Det går inte alls att svälja, sa jag. Men han svarade lugnt och pedagogiskt att han intygade att det skulle det verkligen gå att göra. 
Och det gjorde det ju. 

Så nu har jag sett insidan på mig själv igen, för fjärde gången. Och det kändes inte som att jag skulle dö, knappt en enda gång. Han påminde mig flera gånger att andas djuuuuuupt, så då gjorde jag det. Igen och igen. Och sen var det över rätt snabbt. 

Åkte hem med ett recept på omeprazol för ett år (!) rikare, och med en liten bit slemhinna från magsäcken fattigare. 
Det togs nämligen prov på en bakterie som heter helicobacter pylori. 
Google på den ja för att få stavningen rätt. Och det är en liten elak bakterie man kan få i magen som kan orsaka symptom som jag har haft. Har hört om det innan så jag blev glad att det togs prov på det, så man vet. 

Jag tror han sa att jag hade ett litet bråck på magmunnen också, men jag börjar undra om jag hörde i syne. Fast ändå tänker jag att han inte borde sagt något alls om det om det inte fanns något? 

Jag åkte hem efteråt i alla fall och satt hemma och väntade på att bedövningen skulle släppa så jag kunde äta lite och när jag hade testat att svälja lite yoghurt tog jag en macka och var sen tillbaka på jobbet vid nio. 
Effektivt värre. 

Bedövningen släppte dock ännu mer när jag väl var på plats, så efter en timme eller två skavde det rätt mycket i halsen och hela vägen ner och känslan av att ha en trädgårdsslang i kroppen gjorde sig påmind hundra gånger om. 

Det har dock nästan försvunnit helt nu så det känns bra! 

Ja. Och så var det med det. 
Berömde dom faktiskt efteråt att det kändes typ hundra gånger bättre efter denna undersökningen än efter förra, det tyckte jag att dom förtjänade att få höra. 

Så, ytterligare en erfarenhet rikare alltså. Och imorgon får jag väl besöka Apoteket då. 

Rädd

Okej. 

Imorgon gäller det. gastroskopi. 

Min ångest just nu? 
Typ en miljon. Miljarders miljarder. 

Mår illa. Vill döööö när jag tänker på det, typ. 

Samtidigt tänker en del av min hjärna, att det kommer gå bra, att det är BRA att få göra den så att vi kanske kan förstå varför jag mår som jag mår och kanske kan jag slippa att må illa och få ont? 

Å andra sidan har det ju inte gått så bra när jag har tänkt idag, men denna tanken tror jag är rätt förnuftig ;) 

Har i alla fall meddelat min eventuella frånvaro imorgon, min förhoppning är att jag kanske kanske mår bra efter undersökningen ändå och kan gå till jobbet en stund. Vi får väl se. Annars åker jag hem och gör ingenting.. 
Bedövningen kanske bör släppa i och för sig innan jag ger mig iväg på något vidare äventyr.. 

I min tanke tänker jag att jag ska gå in och vara stark och liksom bara göra det och sen gå därifrån och säga att det där var väl minsann ingenting och knycka lite på huvudet och fortsätta som ingenting. Hahaha! 

Det är fredag imorgon i alla fall och en sak är säker, jag kommer vara HUNGRIG! Jag är aphungrig på morgonen och nu ska jag plötsligt inte få äta förrän nån timme EFTER undersökningen, typ vid tio?! Då har jag i vanliga fall hunnit med två frukostar.... 😳 

Äh. Ikväll ska jag moffa choklad i soffan. Ska ju trots allt inte vara fastande mer än sex timmar innan. 

Och igår då? Igår hade jag en alldeles förträfflig onsdagskväll och hängde här. 


Mitt kära wärdshus. Och vilken mysig kväll sen. Precis vad jag behövde :) 

Cirkuspremiär

PJUH! 

Det var peppat för cirkus här hemma alltså, väldigt peppat. Alvin var på helspänn och väntade febrilt på clownerna. Som kom preciiiis innan pausen. Haha!  

Neo är ju stor och har ju förstått grejen med cirkus, Alvin tyckte det var roligt till en början men sen tappade han suget sista 30-40 minutrarna och ville nog helst gå hem, och sen gjorde han en Alvin och blev arg och slog mig för att han inte fick cirkusgodis och när vi väl kom hem tjöt han som aldrig förr och sen somnade han. ;) 

Lite för trött, trots en tupplur innan faktiskt. 

Men kul med cirkus, duktiga människor som alltid men i år hade dom en ny grej på schemat. PAPEGOJOR! 
Åååh! Så himla fina, såg precis ut som i Rio. Filmen alltså. ;) 
Och en asgullig lama. Som sagt, kul med cirkus. Imorgon är det pojkarna som är besvikna över att dera cirkus har åkt iväg i år igen, men den kommer ju tillbaka.. Och lycka är ju när gossarna är glada, så då är även jag glad.  

Fast jag kanske är liiiite gladare för att säsong sex av game och thrones börjar ikväll, kaaaanske har sett fram emot det lite mer än cirkusen, men bara kanske ;) 

Cirkus och trädgård

Detta har varit den lataste söndagen på läääänge, vi har legat platt fall i soffan med undantag för matintag och ett snabbt trädgårdsbesök. 

Barnen har suttit i en del av huset och spelat och tittat på tv och vi på den andra. Kul familj ;) 
Tur att huset trots sin storlek är rätt lyhört... ;) 

Och trädgårdsbesök hade vi ja! Det kommer bli SÅ bra! 
Vi planerade vår framtida trädgård och vad som behöver göras. Det är inte "värre" än att ta ner alla träd som ska ner och sen drar vi in med det tunga artilleriet och gräver upp alla stubbar, slätar ut marken och slänger på några decimeter jord och sår gräsmatta. 

Och självklart behåller vi vår lilla lönn. 
Och några björkar så vi kan ha en hängmatta. Det kommer bli toppen! 

Det är ju såklart inte så mycket bara och bara, men vi kommer inte behöva göra mer än att välja träd som ska ner och betala och se glada ut....  Hehe 

Bara betala ja.. Hoho! 
Går allt enligt planera kommer vi väl ha en gräsmatta till nästa sommar. Och vi lär väl få stanna hemma från utomlandet resten av detta året 🙈 

Känns ändå skönt att ta in folk som kan sitt jobb och har gjort det förr, att så själva gräsmattan ska vi väl ändå kunna reda ut tycker man ju. Räfsa, så, vattna. 

Ja. Och så byter vi panna och lite fönster och sen är väl drömhuset verkligen ett drömhus! 

Kvällens stora happening för barnen vad dock detta. 
Cirkus på torp! Nu är det vår! 

Svårt att tro dock nu, när hagelstormen of the century drog in och världen blev vit på en kvart....

Det här med tid

Är det månne en begynnande trettioårskris det här ändå, att tiden går på OERHÖRT FORT?! 

Känns lite som att jag typ tittar på pojkarna en dag och sen har dom växt en halvmeter utan att någon har sagt till. 

Kanske inte riktigt så, men ändå lite.. 

Jag trivs förvisso rätt himla bra med vardagen, det innehåller liksom många element av sådant jag gillar, att jobba, hänga i soffan, sova.... Haha! 
Så det händer ju mycket hela tiden. Inte så konstigt att tiden går fort ändå.

Ikväll var Johan i stan och käkade mat med en kollega, efter att killarna hade både kommit i och ur duschen utan sådär mycket skrik och bråk somnade Alvin i min famn i soffan när vi tittade på småkockarna. 
Det är sådär fint att sitta med en sovande unge i famnen oavsett om det är en tio månaders eller en 3,5-åring. 

Jag njuter. Njuter av att Alvin fortfarande är så "liten" att han kryper upp och somnar i famnen på mig. Nog för att Neo också är kelig av sig men han är lite för tuff för att somna på mig numera. ;) 
(Och lång) 

Barnen alltså. Skönt på ett sätt att dom börjar bli större nu, inte samma vaktande längre som det har varit med främst Alvin under ganska lång tid. Hehe 
Men ledsamt på ett sätt att bebisen verkligen inte är en bebis längre utan faktiskt blir FYRA i höst. Hur sjukt som helst. 

Ja. Jag är nog lite rädd att tiden springer iväg och att jag inte riktigt har kontroll på det. Tycker att det är svårt att hitta en bra balans mellan allt. Svårt att hitta tid att träffa vänner även om jag alltid i tanken tänker att idag ska jag! Så blir det inte så ändå. 
Hemma sen eftermiddag och då vill jag ju hänga med familjen innan det är sovdags och sen är det typ sovdags för mig och sen är det morgon igen.. 


Skärpning på mig alltså! 
Men imorgon är det fredag, igen, och är vi riktigt jäkla effektiva så kanske vi kan komma hem tidigt imorgon.... 

En cykeltur

Jag brukar vara som tröttast på tisdagar, men idag känner jag mig klubbad. Hoho

Trött i ögonen och snurrig blick, börjar tro att det är glasögonen ändå, fast det faktiskt har känts så mycket bättre, så började det kännas mindre bra nu igen. Svårt att fästa blicken, svårt att få fokus, känns lite som innan man ställer in skärpan när man ska fota. Typ..
Svårt att ställa om från mörkt till ljust.. 
Ger det en vecka till och sen ska jag till stan ändå på förmiddagen och kan lika väl svänga förbi optikern när jag är klar där... 

Har fått tid för gastroskopi också. Ni anar inte den ångesten. Lovade mig själv att aldrig göra om den, hehe, tji fick jag för det! 
Sen jag ringde vc igen förra veckan har jag ju SÅKLART mått rätt bra, inte haft så mycket halsbränna, inte vaknat på nätterna av det, mår illa men inte lika mycket som innan, lite "sugig" i magtrakten, ont ja, men ändå inte.. 
Ah. Såklart, hahah! 

Men ja ja. Det blir gastroskopi nästa vecka. Förhoppningsvis min sista. Någonsin. 

Jag och Alvin har i alla fall varit ute och cyklat idag. Köpte en liten liten cykel av en kompis, alldeles lagom för en liten Alvin att lära sig trampa på och han är så glad! En egen cykel med trampor, han har Neos gamla balanscykel annars, men detta var stort för en liten kille som har lite svårt att hantera att han inte är lika stor som Neo... ;) 

Och duktig var han ju! Såhär på premiärturen. Vi skulle bara cykla lite på gatan tänkte jag, det tänkte inte Alvin. Han skulle cykla till skolan minsann, men jag lyckades styra honom på lite mer rätt väg så det blev bara en tur runt torp. ;) 


Men det är mycket det här med att trampa framåt och inte plötsligt ställa sig på bromsen. Det är poppis annars ;) 

Nu måste jag vila ögonen lite... 

Helg

Tänker inte börja med att skriva att det är söndag igen. Det vet vi ju redan. 

Jag känner mig lite opepp på livet, det regnar och har gjort i några dagar och jag är bara sådär. Njaaah.. När det gäller allt, vill typ bara ligga på soffan och mjöla i mig chips. 

Det har varit en fin helg, det har det ju. Igår hade vi babyshower för vår Nathalie som ska ha en bebis om inte allt för länge. Och det var jättemysigt! :) 


Titta så fin hon är! :) 

Men ja. Förutom dessa roliga timmar igår då så känner jag mest för att få vara ensam en stund. B a r a  v a r a  s j ä l v. Typ. 

Och något annat roligt är ju att min basilika jag sådde förra veckan har kommit upp och några tomatfrön. Hittills tre stycken. Eller 2,5. Så roligt så roligt! 

Torsdag?

Alltså den här veckan har ju varit galen om något?! 

I måndags kom jag inte ens hem. I affären fick jag vända och sen åka direkt till sjukhuset med Fredrik och Bibbs. Och där blev vi kvar hela kvällen. 

I tisdags minns jag inte ens vad jag gjorde, och igår var jag kvar på jobbet länge. 

Idag hämtade jag hem killarna och som vanligt var det kaooooos när vi kom hem, haha! Nu kan jag skratta åt det, men där och då ville jag nog bara bryta ihop lite. Har haft en mindre bra dag idag och känt mig mest värdelös på det mesta. Hej pms! ;) 

Igår hade jag förresten mitt första GoToMeeting, mohahahahaa! 
Jag var aningens nervös innan, men det gick ju faktiskt himla bra. Det var ju en annan som fixade snacket så jag satt mest och lyssnade och försökte hänga med i utbildningen. 
Känner mig dock lite lugnare när det kommer till vår resa. OM NÅGRA VECKOR. Oh my god. 
Och där blev jag precis lite mindre lugn. ;) 
Fördelen för mig är att jag har lite mer koll än övriga deltagare. Nu gäller det bara att försöka träna på hur systemet fungerar, lite mer.

Imorgon kanske det händer lite saker i huset som vi har väntat på ett tag. Hehe
Vi kan väl hoppas? ;) 

Och med ännu lite mer tur så hoppas jag att vi kan få igång det här med ny panna och nya fönster inom en inte alldeles för lång framtid. 
Nu är jag aningens lite trött på att elda. Eller mest på att inte alltid ha varmvatten. Nu behöver vi inte direkt elda för värmens skull utan det håller bra temperatur ändå. Men varmvattnet. Åh vad jag saknar varmvatten. 

Det är väl där den största haken är.. Varmvatten.. 

Men ja. Förutom denna galna veckan då, så rullar ju dagarna på. Helg imorgon känns faktiskt himla fint. 


Och titta på mina små bomullstussar. Så fina så fina! :) 

Slut på helg igen..

Och så blev det söndag. Igen. Alltid lika fort. 

Vi har hängt ute i omgångar idag. Alvin har gått med balanscykeln, hehe, och Neo har övningscyklat på sin cykel. Det går framåt, det gör det. Men han har svårt med balansen och har en tendens att luta sig jättekonstigt, typ forma kroppen som ett S.. Och det innebär ju problem när man ska cykla. Men idag var nog första gången som han faktiskt ville försöka och försökte många många gånger. Och det är bra! Tids nog lossnar det, duktig är han i alla fall! :) 

Johan och pojkarna åkte iväg och bytte däck på min bil och under tiden planterade jag om mina pellisar och mitt livs första pelargonstickling som jag alldeles själv har klippt och rotat. Hoppas den växer sig stark!
Stoppade även ner några andra sticklingar som stått i vatten alldeles för länge så nu kan det allt börja växa och spira hur möe det vill! :) 

Sen tog jorde slut. Måste köpa mer så jag kan ta hand om resten också. Mina hoyor behöver verkligen få ny jord.. 


Sen åt vi pizza och drack te med pappa Fredrik och Bibbs. Det var mysigt det. 

En rackarns fin söndag må jag säga. :) 

Vår och kalas!

Vi har haft kalas idag, jag var lite nervös innan för det är ju sjuhundra år sedan jag hade något med barnkalas att göra, och hur gör man egentligen? 

Nu vet jag ;) 
Det kom åtta barn, och sen våra två egna såklart. Så det var fullt hus, men så roligt! Vi åt korv, lekte kurragömma, fikade och öppnade paket, lekte lite vad man ville, hade fiskdamm och sen landade allihop i soffan och sen skulle dom hem. 
Det kändes som att alla hade roligt, och det var kul! Vilka fina små gossar som kom och hade kalas med oss. :) 


Och Neo var nöjd efteråt, det är ju liksom huvudsaken.. :) 

Nyss var vi ute en sväng, blåste och var inte ett dugg skönt men jag lockade med mig killarna hem från lekparken genom att säga att vi skulle kolla på rabarberna. Och HURRA HURRA HURRA! Alla mina plantor visar små tecken på att det kommer små rabarber, jag blir så glad! 
Nu är väl rabarber inte det svåraste att plantera men typ det svåraste att bli av med, men man vet ju aldrig. ;) 

Även hallonen har tagit sig och det fanns små små knoppar. Flädern har redan börjat med blad, alla smultron tålde flytten och när man flyttade lite på det gamla döda så kommer det små små blad även där. 

Och krusbären och vinbären. 
Jajamän! 

Det lever i trädgården, nu är det vår! 👏🏻👏🏻🌱🌱🌱 


Åh. Jag blir så glad :') 

en studie i att hoppa av gungan

Ikväll har vi kramat adjöss med Linn igen, tiden går så himla himla himla fort... 

Vilket i sin tur bara är bra i vissa fall, som i det fallet att det inte dröjer så himla jättelänge tills dess att hon kommer tillbaka ❤️

Vi har i alla fall varit på lekparken en stund, en ganska kort stund men intensiv när det kom till att ha en intern hopptävling med sig själv, som Neo hade. Han är så söt när han sitter där och väntar ut det bästa tillfället att flyga av gungan. 
Tjohooooo! Hahaha! 

Sen lagade jag fiskgratäng och sen åkte Linn och sen åt vi så det nästan pös ut genom örona. #mätt 

Och nu ligger alla killarna i sängen, jag väntar på att pappen ska komma ner och sen ska jag skicka ut honom på att lämna inbjudningarna till Neos stundande kalas. Det är galet svårt att planera kalas, tycker jag. Men nångång ska man väl lära sig även det... ;) 

Puss puss! 

Härlig söndag!


Hur SKÖNT är det inte med nytvättade fönster?! 


Det går knappt att beskriva. 
Dessvärre har ju även vi synat fönstrena rejält idag och ja. Skicket är ju värre än värst och på dörren i vårt sovrum finns det knappt kitt kvar... 

4,5 timme tog det att gå igår igenom våra fönster. Hoho! Men fint blev det. Och även altanen med sina gigantiska partier är tvättad och fin. Nu ska det bara målas klart..... Nångång..

Vi åkte till Draftinge i eftermiddags också. Kollade in en gammal skänk i ett gammalt uthus, den verkade vara himla fin faktiskt och jag tror den skulle kunna göra sig bra i vår hall?
Hade dock behövt få se den ordentligt och inte intryckt mot väggen i ett mörkt hus.. Haha 

Kokade lite korv och hälsade på grannens kor. Vi ska åka till farmors kor någon dag, Alvin vill klappa kor nämligen och gjorde otaliga rymningsförsök in till grannens.. 
Men nä, vi tar kor vi "känner" istället. Skulle mer än gärna gosa lite med en kalv, så himla söta! 

Neo buttrade ihop över lego han hade blivit lovad, igår, och surade till så pass att han inte skulle äta OCH nekade till en tur med traktorn. Där för en stund trodde jag nästan att han skulle bli sjuk, men sen slog det oss att det var legot han var tjurig för. Haha 

Det var mysigt i alla fall. :) 

Kalasdag

Vi har kalasat hela eftermiddagen och jag är heeeeelt slut! 

Sista gästen åkte vid åtta, kul har det varit! Men trött blir man :) 

Jag och Neo avslutade kalasdagen med tre små rätter från bambu. Satt som en smäck! 


Och nu ligger jag här i soffan och tänker typ bara flytta mig till sängen. 

Makalöst trött alltså. 

Men vi har äventyrat idag med att göra egna pommes! Dom blev huuuur bra som helst, men gudars skymning vilken tid det tog, haha! 
Två timmar, så det är ju inget man slänger fram på 20 min direkt. 
Men det var roligt och kommer absolut göras om! 

Och imorgon kommer det en tjej som ska putsa våra fönster. SÅ HIMLA SKÖÖÖNT! Jag är makalöst dålig på sånt och dessa fönster som ska öppnas och putsas inne och ute och ja. Fyra rutor i varje fönsterdel, hehe.. 

Nä. Nu däck! 

Puss och kram och tack till er alla som kom och firade min Beo! 😘


Hej fredag

Status idag? 


Varsågod. Jag bjuder på den. Ni lär börja gäspa ;) 

Jag var helt påkörd i morse. Tog säkert en halvtimme innan jag förstod vad jag höll på med när jag väl ramlat ur sängen. Ögonen var svullna och ingenting kändes normalt. Haha! 
Måste vara den rackarns sommartiden.. 

Men sen piggnade jag till och var riktigt produktiv. Så plötligt slog det mig, för första gången, när jag satt där och läste något på någon av mina skärmar. 
- jag ser. 
Skärmarna var plötsligt inte sådär suddiga och konstiga längre. 
Känner ju fortfarande att vissa situationer är konstiga, och i mörkret är det fortfarande "läskigt", men på dagarna går det numera riktigt bra och det verkar väl kanske vara så att jag börjar vänja mig? 

Jag trivs i alla fall ruskigt bra i mina brillor. Trivs dock inte lika bra med det här eviga putsandet av rutorna.  

Känner i alla fall direkt när jag tar av dom att jag ser som en kratta. Kisar direkt och måste koncentrera mig jättemycket för att se ordentligt. 
1-0 till glasögonen alltså. 🙈

Jaha. Annars är läget lugnt här på fortet. Trött som en gnu men av någon anledning finns inte fredagströtthet hos våra barn som har mer energi på fredagarna än någon annan dag. 
Pappan har visst flytt fältet idag också, så jag tänker att om jag nästan har varit ensam sen i onsdags kväll så förtjänar jag att ligga på soffan TYP HELA DAGEN imorgon. Ah! Ljuvligt! 😉 

RSS 2.0