Examensdag

Så blev det examensdag tillslut. Redovisningen gick väl sådär som alltid, 25 min på repetion, 6 min när det väl gällde. ;) 

Men vi fick bra omdömen senare och jobbet var nöjda och det var väl ändå huvudsaken. :) 

God mat hela dagen och fantastiskt sällskap, det var så himla roligt att hänga nästan hela klassen efteråt och bara helt kravlöst sitta och skratta. Den biten har ju vissa av oss varit duktiga på hela tiden men nu fick ju alla hänga på. ;) 

Så bortsett från ekonomitentan så är skolan slut. På fredag ska jag jobba och det är ju första gången på flera år jag jobbar en fredag. Konstigt värre! Men roligt ska det bli. :) 


Och precis så här roligt hade vi det ;) 

Imorgon...

10 år efter jag tog studenten är det dags igen. Imorgon är det examensdag och jag känner mig pirrig, asnervös, förväntansfull och hysterisk. 

Fast denna gången vet jag vad som väntar på måndag. ;) 

Vi har suttit med A3-rapporten hela dagen idag. Från morgon till eftermiddag runt vardagsrumsbordet och när vi vid tretiden skickade in den till vår handledare var det med ett litet jubel och svaret vi fick var i toppklass, så jäkla nöjd är jag! 

Imorgon ska vi bara sätta vår presentation och sen är vi klara. Hurra! 

Jag tog en vända på stan idag. I jakt på en kofta och en sjal, efter mycket om och men hittade jag vad jag letat efter och kunde återgå till att repetera. 

Och nu ska jag försöka sova....... 

Iiiiiiiiiih!!!!!

Snart snart snart!

Tjoff poff var ännu en dag förbi. Stämplade ut redan vid halv elva idag och har sen dess suttit med projektet. 
Två timmar på skolan klarade vi också av och gick igenom presentationen som nu är ganska kraftigt reducerad kan man säga, i alla fall tre gånger. 
Det sätter sig nog snart. Det här fixar vi! 

Imorgon tog vi hux flux ledigt och ska inte för den sakens skull ligga på soffan och titta på film, nej nej. Det blir stenhårt med A3-rapporten och öva öva öva. 

På måndag börjar vi heltid. Och idag har vi lyckats reda ut en och en annan punkt så som hur det ska stämplas, vad vi egentligen har för arbetstider, en rackarns viktig punkt må jag säga! 
Halv åtta till halv fem är planen och spontant tänker jag halv åtta till fem för att kunna stämpla ut tidigare på fredagar, det ser jag fram emot! :) 
Halv åtta känns bra också, då lämnas barnen vid kvart i sju-sju av mig vilket känns rätt lagom och hämtas vid halv fem av Johan. 
Johan jobbar ju numera mellan 06.00-16.00. Så kan det bli när det är full rulle på kontoret och man måste få arbeta ostört. ;) 

Ååååh! SPÄNNANDE ska det bli! Längtar efter att få ta mig an lite nya saker och verkligen få bli en del av min roll. Det ska bli himla himla roligt! Och antagligen ganska kämpigt också bitvis ;) 

Tisdag alla redan

Men hej! Tisdag. Alla redan. Veckan går såklart alldeles för fort. Igen. Som alltid. Och ÄNNU fortare denna veckan. 

Igår var vi på skolan för att repetera. Det gick bra och vi kände in rummet och gjorde det till vårt och där och då kändes det bra. 
Idag fick vi nästan hela vår presentation kapad på grund av sekretess och istället får vi börja om på ny kula och ska nu improvisera utan att visa resultat... Hehehe
Teknikens och industrins underbara värld alltså. Det kommer gå bra! ;) 
*peppar mig själv* 

Jag är bra på att ordbajsa. Det jag dessvärre inte lyckades ordbajsa mig ur var ekonomitentan. 15 poäng där godkänt var 24,5. Men det var ju väntat. Jag erkänner mig besegrad av ekonomin men jag ska bannemig ta mig ur även detta levande. För min examen SKA JAG HA! I sann Pippi-anda. 

Imorgon ska vi tillbaka till skolan och ska repetera vår improviserade redovisning. Sen jäklar. 

Ikväll har jag både hunnit hänga med Jenny på promenad i telefon och haft värdefull te-tid med min Nassa vid köksbordet, alldeles ljuvligt. Snart, snart, snart har jag mer tid och allt kan bli som vanligt igen! :) 

Nu måste jag dock hänga tvätt. Vissa saker förändras ju aldrig och tvätten hänger visst inte upp sig själv nu heller. ;) 

En sista vecka

Klockan är för mycket som vanligt en söndagskväll. Jag började titta på någon SVT-serie som hette något jag inte minns, frisläppt? Kanske? Men sista stunden blev det något fel på uppspelningen så jag studsade upp och ner ur soffan och tillslut gav jag upp. 

Borde gå och sova och det ska jag göra också, alldeles strax. 

Det är med spänning denna veckan börjar. Sista veckan med skola. Sista veckan på halvtid, sista veckan som student. Skräckblandad förtjusning. Johan tycker bara jag har pluggat en kvart jämfört med hans tre år men med tanke på vårt tempo tycker jag det minst sagt är jämförbart. ;) tror han bara är avundsjuk ;) 

Det är också sista veckan som 28 år. Snart är jag 29 och jag fattar inte alls hur sjutton det gick till. Jag var femton nyss! Max nitton och tog studenten. Och nu gör jag det en gång till. 
Snart är jag 30 år. Men med min fina familj och det gigantiska drömhuset är jag ju helt rätt ute. Och ännu mer nu när jag också har en liten utbildning att stoltsera med. 

Såå. Nu blev jag lite sentimental här också. den sena söndagskvällen. 
Tror jag ska sminka av mig och kleta in ryggslutet med heat lotion och titta på new girl istället. Älskar new girl. 

❤️

Täppt igen.

Söndag. Knockad av diverse kroppsliga åkommor och nattliga äventyr. Inget av det är något vidare värst roliga saker. Igår började Alvin täppa igen i luftvägarna, igen, och vi fick tvinga i ventoline. Med extremt motstånd. 

Man sover ju liksom inte så bra när man har den lelle bebiseen brevid sig och man helst vill ha koll på allt. Vaknade vid halv fem i morse och då lät han riktigt illa och andades med typ hela överkroppen. Så vi hällde i lite ventoline till. När vi väl somnat om efter att ha haft lite koll på om det blev bättre och sen vaknat igen andades han bättre men fortfarande illa. 

Så jag ringde 1177 och fick vänta i typ 20 min och blev sen rådd att åka till jouren så fort den öppnade trots att det egentligen var fullt men för att slippa åka till Jönköping. 

Johan och Alvin pep in och kom tillbaka efter två timmar med lite betapred och två inhaleringar i kroppen. 
Nu ska vi ge hostmedicin, ventoline om det behövs och en dos betapred imorgon om nödvändigt.

Älsklingen då.. 

Efter det väntade två timmar projektarbete på jobbet och sen handlade jag clips till flagglinan. Om någon vet hur dessa ska fästas. Säg till. ;) 

Nu vill jag helst sova. Men det känns ju galet onödigt! 


I trädgården

Idag har jag lallat runt i trädgården. Hela dagen av och till. Våra 1000kvm är stora när det liksom inte bara är en golfbana att klippa och ta hand om. Det är skog och träd och buskar överallt. Idag klippte jag lite gräs i skogen och en bit av kommunens mark där husets gamla altan har legat och som nu äntligen är bortforslad. Och rensade lite rabatter, plockade en miljard maskrosor och har flyttat på säkert hundra takpannor och har väl ungefär lika många kvar. Iaf kändes det som hundra stycken. Sett slemmiga sniglar och plockat döda hallongrenar på alla möjliga ställen. Jag har klippt lite döda vinbärsgrenar och slagit i huvudet i äppelträdet. Ja jag har gjort rätt mycket idag faktiskt. Och ändå är det flera tusen timmar kvar tills dess att det börjar bli någon ordning på det. Haha!
Herregud vad potential det finns i den här gamla trädgården. Man hittar nya grejer hela tiden, överallt! Älskar att den är helt knasig och tids nog, tids nog kommer vi också ha en gräsmatta. Och lite mer vältrimmade buskar även om allt det vildvuxna också har sin charm. Här växer det liksom någon knasig ros mitt i en rhododendron blandat med lite hallon. Och hej svejs kommer det ett träd i vinbärsbusken. Vinbärsbuskarna ja. Som spretar åt alla håll och är på vissa ställen säkert 1.80 cm höga. 

Vildvuxet var det ja ;) 


Men! Är det en rosenknopp? 

Sista dagen

Jag har haft min sista föreläsningsdag idag. Min allra allra sista. Bra dag med processberedning och lite MPS-system. Och mycket prat om ditten och datten och en alldeles överskön avslappnad stämning, en riktigt bra sistadag. Nu kör vi stenhårt nästa fredag. :) 

Fick dock köra upp själv idag men det gick ju det med. Rätt skönt med Morgonpasset som sällskap upp på morgonen och Jenny som sällskap på vägen hem. Ska bli rackarns skönt att slippa åka upp dit varje vecka, men ändå så tråkigt för det har verkligen varit roligt. På ett sätt är man ju sååå mör i huvudet nu men ändå blir jag pirrig och hur himla himla roligt det har varit när jag tänker på den nya klassen som ska sätta igång i höst. :) 

Nu är det dags för middag här. Och sen är det soffläge. Lär förmodligen somna som en gris om inte allt för länge, har sovit lite dåligt i natt och det känns. :) 


Ni kan ju njuta lite av mitt fantastiska äppelträd så länge. Tog bilden igår kväll och det är ju alldeles ljuvligt! 

En vecka kvar

En vecka kvar till examen och jag har precis skickat in min sista tillämpningsuppgift. Två veckor för sent........ Hehe
ibland blir det så, men det är bättre sent än aldrig! Kanske kan den hjälpa till att rädda upp ett betyg i kursen. Jag hoppas det! 

Imorgon drar vi till Jönköping för sista gången och det ska bli både roligt och sorgligt... 

Och jag är redan nu så sjukt nervös för examen så jag smäller av. Samtidigt känner jag mig säkrare i vår grupp men det känns ju läskigt att prata inför våra. Nästan läskigast ;) 

Hua! Det kommer gå bra. Efteråt är det ju vin och fest så belöning blir det ju. Haha! Men. Det är en halvtimme av mitt liv. En halvtimme av min fredag. Det kommer gå. 

Wiii! Nervöst värre! 
Men först och främst fokuserar vi på sista heldagen tillsammans. Det kommer bli kul! :) :) 

:(

Vääääärsta tentan i mitt liiiiiv! Buhäää! Okej. Då har jag ju bara skrivit sju stycken innan, ungefär. Men det här var verkligen att spara det värsta till sist. 

Tänkte ändå att det kanske skulle gå, men nej. Jag satt där och nästan skrattade åt mig själv för att jag inte fick ihop det. Funderade lite på hur det fungerar med omtenta, vad människorna som var påväg mot tåget skulle. Hur mycket styckpriset på den där jäkla tvättsvampen var varvat med vad klockan kunde tänkas vara. 

Kvart i sex kom jag ut. Tre A4 fram och baksidor hade jag kluddat och räknat på, i lite hobbystil. Något poäng hoppas jag ju på. Såklart. Men några 25 tvivlar jag starkt på. Fy fasen så svårt. 

Men det var ju rätt skönt att komma hem och packa undan böckerna. Vi har en föreläsning på fredag också om MPS-system tror jag. Sen är det klart. Sista dagen är gjord. Nästa fredag gäller det. 

Tentadagen

Så blev det tisdag igen. Jag gav upp igår kväll, tillslut går det inte att sitta och titta på beräkningar och inte förstå mer, så jag gick och la mig. Tänkte att sömn är viktigast. 

Och så blev det tisdag. Somnade på spikmattan och det är ju alltid ett bra sätt att somna på, inte ett fullt lika skönt sätt att vakna på, men man somnar ju gott ;) 

Nu gäller det att ha fokus idag. Det kommer säkert gå bra om jag inte får panik och snurrar till det totalt, vilket förmodligen är risken. Men med lite tur skriver jag min sista tenta. 
Så håll tummarna, det behövs ;) Äntligen!

Plötsligt händer det! 

När jag kom hem idag reagerade jag först på att dörren stod på vid gavel. Och sen på att det stod en bil utanför. Och sen på att grävmaskinen var borta. 

HURRA jublade jag och möttes av Neo i dörren som sa att alla andra var på baksidan. Och mycket riktigt. Nu är altanbygget på gång. Nu har vi fått okej att göra grunden så nu börjar det grävas! :) :) 


Håll tummarna att resten flyter nu. Altanen kommer få från fönstret såklart, där jag satt och tog bilden, men ytterkanten följer tegelväggen till höger i bild. Och hela vägen bort till gluggen till garaget. Hurra hurra! 

Bra med all jord också som grävs upp. Den ska jag använda att fylla igen ojämnheter och så minut gräs med. :) 

GLAD

LYCKAN i att en lördagskväll få ett pim där det står att jag fick 38,8% på deltenta två, det tillsammans med 61,2% på deltenta ett är alldeles tillräckligt för att klara ett G i produktionsutvecklingskursen.

alltså jag dör. glädjedöden, lättnadsdöden, lyckodöden.
jag fick sån energi att klara sista tentan på tisdag också, nu JÄKLAAAAARRRRR, ungefär, så ska jag fasen inte kugga sista tentan. jag har klarat ALLT hittills med bravur, nu jäklar ska jag sätta sista tentan också.

men sen fick jag något endorfinpåslag så nu kan jag inte tänka klart istället och är mest stirrig i hela kroppen på att vi måste fixa sista tentan också. haha!

ja. så stirrig är jag. och att samtidigt försöka reda ut balansanalyser och självkostnadskalkyler. PJUH! blir alldeles svettig.

men SÅ GLAD!
den senaste tentan var verkligen, verkligen verkligen svår.
och jag är så glad att jag klarade det. TJOHO!

nu gäller det bara att hålla reda på alla divisionskalkyler på tisdag. för jag tänker inte kugga sista tentan. jag bara tänker inte göra det.

Gråhårig

I dessa dagar har mina barn varit... Erhmmm... Mindre roliga? Gårdagen kantades av en kanin i badkaret. UPPE! Vilket innebar att någon alltså har burit upp honom. Big no no. 
När Neo svepte förbi mig med ett stadigt tag i kaninens rygg for jag upp i taket och vände och förklarade med aaarrrrggggg röst att kaninen inte klarar av sådana aktiviteter och i värsta fall faktiskt dööööör om man behandlar honom på det viset.

Sen hällde Alvin ut typ tre deciliter salt över vardagsrummet och Neo gillrade en fälla på övervåningen med allt vi äger och har i en och samma hög. 

Hehe. Jahapp. Jag var lipfärdig och bävar nu inför Johans Barcelonaresa.. ;) 

Och när jag stod i köket för en stund sen och bredde mackor och höjde blicken mot väggen ser jag att någon har skrivit och ritat på hela väggen. 
VEEEEEM har skrivit och ritat på väggen gormade jag. "Det var inte jag, det var Alvin!" Svarar Neo som om ingenting har hänt. 

Synd bara att han avslöjade sig genom att tagga väggen med sitt namn. Om än baklänges ;) 


Herregud. 
Jag älskar ju er upp till månen och tillbaka, men vissa dagar gör ni mig gråhårig. Hundra gånger om

Tur för mig att dom kan göra mormor gråhårig ikväll, Mohahaha, för idag ska barnen på övernattning och jag tänker mig en god middag och ett tyst hus framför en film. Ljuvligt. ;) 

Men först stundar tentaplugg... 

Klipp klipp!

Nu ligger jag förslappad på soffan, med all rätt! 


Jag tog tag i den 2 meter höga häcken som var kvar och klippte för kung och fosterland. Lite är det kvar men det får vi nog såga av. Lite för tjocka grenar för att fixa det med en grensax. Eller snarare lite för lite ork kvar i armarna. Haha! 

Till hösten ska jag försöka beskära våra bärbuskar litegrann som just nu växer helt vilt överallt i en enda salig röra. 


Ja. Allt det där är bara krusbär och vinbär. Möjligen lite hallon någonstans också. ;) (Klicka på bilderna så får ni upp dom i skapare utförande har jag märkt, iaf på mobilen.) 

Ska också ha tag i någon fiffig en som kan beskära äppel och plommonträd för det vågar jag mig inte på själv. Och det behövs! 


Och den här hörnan ska jag nog så igen med gräs. När rhododendronen har blommat över tror jag att jag ska jämna den med marken så att den får en ny chans att växa upp, nu är den lite ojämn på baksidan, och det är dessutom två buskar och nån annan klippte jag ner idag. 

Men jag tänker att det går att ha lite pallar med smultron och jordgubbar där vid kanske? Så har vi alla bär på samma ställe :) 

Ja jösses vad det finns att göra. Men vi ska nog få ordning på detta också. Bara man ger sig fasen på det så ;) 
Och det har jag ju gjort ;) 

Ett år

Gick tillbaka lite i mitt arkiv och snubblade på detta.. 


Om två dagar är det ett år sedan vi första gången knackade på dörren till huset. Ett år. Vad tiden har gått fort.. 

Det är så konstigt, för samtidigt som det inte känns som vi har bott här så länge, och det har vi ju inte heller, så känns det som om vi aldrig har bott någon annanstans. 

Det känns som detta huset alltid har varit vårat. Att det var meningen det vet vi ju. Man blir inte hejdlöst förälskad i något så snabbt om det inte bara är så det ska vara. Jag får inte längre en känsla av sorg när jag tänker på vårt lilla röda. Snarare funderar jag på hur i hela världen vi kunde få plats på en boyta som var hälften av vad vi bor på idag och en fjärdedel av vad vi allt som allt har. Och då använder vi ju långt ifrån all yta. 

Det enda jag kan sakna är väl en ordentligt gräsmatta. Och att trädgården var i ordning. Nu kommer även denna trädgård att bli fin tids nog. Men det är så svårt att veta vart man ska börja och i vilken ände man ska dra i. 

Men det är ändå så himla häftigt att det i dagarna är ett år sedan vi knackade på och möttes av "det är sååå roligt att ni vill komma och titta på vårt hus!". 

Ett år sedan jag messade mamma att vi var kära i huset, att det var perfekt och hur vi traskade hem och bara nickade. Vi ska bo där. Äpple?

På framsidan har vi ett träd. Ett gulligt litet träd som jag fick för mig hade små videkissar på i vinter-våras. Men kanske var det bara nån annan liten ullig knopp för nu idag blev det såhär. 
Små rara rosa små blommor. LYCKA att ha ett sådant träd utanför köksfönstret! 

jag misstänker äpple?

Långledig

Igår skolade vi hela dagen och räknade och räknade och räknade. På lunchen gick jag ner och käkade sushi med jobanana och det var ju rackarns mysigt en onsdag sådär :) 

Kvällen innebar gött häng runt bordet med fantastiska flickor och vi hade en superhärlig kväll med såå mycket skratt, som alltid :) 
Testade på huset också, eller alltså hur väl saker hörs. Johan gick utan min vetskap och la sig nästan två timmar innan sällskapet gick hem men han sa att han inte alls hade hört oss, och då var han visserligen jättetrött men vi var absolut inte tysta. Inte ens litegrann. ;) 
SKÖNT! Haha! 

Idag är jag väl aningens ganska slö. Som man kan bli ibland, erhm.... ;) 

Men inte slöare än att vi har projektat, jag och min kompanjon. Och fint nog växte vår A3-rapport fram under tangenterna och nu är det faktiskt inte mycket kvar. Det är lite som vi inte kunde reda ut idag pga att vi behöver andra infallsvinklar. Men annars tänker jag att det börjar ta sig! Nu ska vi ju visserligen göra klart vissa saker och sen ska det ju göras en PowerPoint också.. Nångång.. 

Aah. Men så skönt det är med långledigt! Skönt att ha fredag på en onsdag och lördag på en torsdag och sen fredag och lördag igeeeeen

Även om jag måste tillbringa den mesta tiden med näsan i ekonomiboken.... 
(Åh nej) konflikthantering

idag var vi på konflikthanteringskurs på skolan, en snabb sådan där vi i två timmars tid satt ner och pratade om konflikter som kan uppstå, hur man ska tänka och hur man ska bemöta, men också hur man som i mitt fall, inte ska ta åt sig när man blir illa bemött och gärna vill bli arg. 
 
så på måndag ska jag ta på mig jobbrocken och tänka annorlunda ;) 
 
det var lärorikt, vi ska samlas någon mer gång men som det ser ut just nu blir det efter examen. dvs om 2,5 vecka. inte ens det. två veckor och två dagar. iiiiih. 
 
det hela slutade med att vi måndagen innan redovisningen har bokat aulan där vi ska hålla hus under redovisningen och ska tillsammans med vår studencoach gå igenom vår redovisning för att öva lite och få feedback. 
det känns sjukt läskigt men också SÅ SKÖNT, dels att få testa på lite, men också att framförallt öva ordentligt och att få feedback, OCH ha några dagar till på sig att försöka få ihop det sista. jag tror det kommer bli bra. 
jag ska bara överleva ekonomitentan på tisdag. 
 

känner mig nästan lite pepp nu, påminn mig gärna om det när jag ska stå i 30 min framför ~50 personer och prata om frekvensstudier. jag kommer spy. 
 
nu ska jag försöka lära mig något mer om kalkylering. och sen sova. 
 

Stress och skador

Har haft en såå stressig dag och jag märker att jag blir lite disträ när jag blir stressad, och snurrig. Men tillslut fick jag nog till det, hoppas jag. ;) 

Imorgon är mitt mål att försöka komma iväg till jobbet ännu lite tidigare, om än så bara tjugo minuter typ. Det är verkligen full rulle såhär sista dagen för denna vecka (!). 

Imorgon vankas det möte och ännu ett möte men också en första del i en konflikthantering som vi har efterfrågat. Det tror jag kommer bli väldigt intressant! Mycket bra att ha med sig i bagaget dessutom. Det gäller bara att försöka få färdigt allt så att jag kan gå hem sen med gott samvete och liksom känns att allt är på plats. Jag ska göra mitt bästa. 

Ikväll har jag suttit med tillämpningsuppgiften sen förra veckan, hahaa! Hade heeeeeelt glömt bort den?! Missat totalt så den lämnar vi in lite i efterhand. Men ekonomi är liksom inte det roligaste som finns.. 

Så därför lägger jag ner för ikväll! 


Och stackarns Neo hade fått sand i ögonen när jag hämtade honom och var så ledsen så ledsen. När vi kom hem lekte han med något och snubblade på mattkanten med sin motorcykel och bet sig eller slog sig i överläppen. Blod och ännu mer tårar. Stackarn! 
Lite glass gjorde ju livet lite bättre och förhoppningsvis vaknar han till en bättre dag imorgon ❤️

I badet

I detta nu. 


Försöker alltså ratta upp dessa två killar i badet. Vet inte hur många gånger jag redan hotat med att man får gå upp om man slåss med ankorna eller slänger vatten över hela badrummet. ;) 

Dessa två galningar. :) 

Annars är vi trötta och mätta efter en eftermiddag med kalas i lanna. Mysigt! 
Och mär jag var som tröttast innan och bara läääängtade efter min säng och sova och gå och lägga mig tidigt, så slog det mig. Jobbet 21.18. 
Haha! In your face liksom. Men det lär inte ta allt för lång tid så jag tror jag kommer få gå och sova ganska snabbt ändå. :) 

Ja just ja. Vildarna i badet var det ja. ;) Rosti Mepal

Det var så himla fint väder i förmiddags. Eller himla och himla. Men fint var det. Och vi skulle bara in till stan och handla och köpa paket och sen skulle jag ta mig an gräsmattan. Jaha. 

Och lagom tills vi kom hem och hade packat upp och jag hade bytt om så började det såklart regna. 

Men handlat har vi ju gjort och köpt födelsedagspresenter har vi också gjort. Och fina är di! 

Jag och Neo tog en svängom ihop till Åhléns och köpte nya mössor till honom, den andra är ju heeeelt försvunnen och lär väl komma fram nu bara för det. Men två för 69kr känns ju helt okej. ;) 

Där köptes present nummer ett men även två nya Margrethe-bunkar i en sån himla fin ljus grönblå färg. Världens bästa bunke om ni frågar mig! Min tvåliters hade gått döden till mötes efter att Alvin hivade den i golvet för rätt längesen, så nu har köket fått en ny sådan. 


Vidare gick resan ner till Ik och där inne vill man ju ha allting som vanligt och present två plockades ihop och kommer bli så bra så. :) 
Värre var det att försöka hålla Neo i styr som ville titta på allting och är liiiiite för yr med armarna ibland. I en sådan butik. Men det gick det med. :) 

Nu kanske det har slutat regna! I så fall gäller det att passa på.. 

Effektiv

Jag är lyckligtvis ganska effektiv dagar som innehåller vab och städade huset i morse när Neo tittade på film. 
Ganska skönt kan man ju säga, att slippa tänka på det imorgon när man kommer hem från en heldag i Jönköping. 

Åkte till jobbet strax innan halv tolv idag och kom hem strax efter sex. 
Hade kunnat stanna minst lika många till, fick mycket gjort men inte i närheten av så mycket som jag hade behövt. 
Men det är bara att fortsätta på måndag. ;) heja heja! 

Neo har nog haft en lugn och skön dag hemma, han är fortfarande ljummen men en vanlig dag hade jag inte alls reagerat på det. Dock hade han ju någon form av feber idag så han får ju snällt vara hemma imorgon. Sådana är reglerna. Han har tom sovit på soffan, det ni, det händer typ aldrig! Ungefär bara när han är sjuk. 
Som tur är har vi världens bästa Jobanana som kommer och hänger lite med Neo medan jag åker till skolan och tills dess att Johan kommer hem från jobbet, det är ju bara tre timmar så det går ju fint. :) 
Det är riktigt jobbigt sånna dagar när jag måste till skolan, och Johan som har varit hemma tre veckor har ju inte direkt möjlighet att vara hemma ännu mer. Tur att vi har Nanna :) 

Men nu. Sova. Imorgon. Ekonomi. För hela slanten. 

Vab

Vad svårt det är med febertermometrar?! Det går ju an så länge dom är små och det går att ta en rumptemp. Men sen då? Armhålan är ju inte att lita på på barn tycker jag. Öra är också svårt och så himla svårt att få rätt, munnen känns också svår? 

Neo vaknade klockan fem idag, thäääänk you. ;) och kändes varm. Somnade om gjorde han inte heller.. Så jag tempade först i munnen. 38.1. Sen tempade jag en stund senare, 37.1. What! Tog en armhåla på 37.7 och sen munnen på 38.1 igen. Eeh.. 

Jag brukar inte tempa så himla ofta, men när det är på gränsen såhär vill jag gärna ha lite koll på åt vilket håll det drar. Han fick i alla fall vara hemma idag och ligger just nu platt fall på soffan under en filt. Och det är ju inte riktigt Neo. Han ligger sällan och tittar på tv, sitter eller står, så nog är han mindre pigg i alla fall. 

Hur tempar ni? Jag tycker det är jättesvårt!

Så runt lunchtid blir jag avbytt och piper iväg till jobbet och tar ett eftermiddagspass istället. Dumt eftersom jag hade så hiiiimla mycket att göra. Samtidigt bra att jag fick eftermiddagspasset för då behöver jag inte stressa hem till något och kan sitta kvar tills jag känner mig färdig. 

Win win! :) 

Hej!

I måndags när jag gick upp tänkte jag att det nog aldrig skulle bli fredag, veckan kändes såååå lång. Och ändå så är det redan torsdag imorgon. Dessutom har jag mer än hundra miljoners jobb att göra och eftersom det bara är två dagar för oss nästa vecka är det onekligen fullt upp. Så fullt upp att man inte hinner reflektera över hur fort dagarna går. 

Första juni ska det bli såå skönt att börja jobba heltid. Tänk så mycket mer jag förhoppningsvis skulle få gjort på åtta timmar istället för på fyra. 
Dock ökar också uppgifterna, men tids nog kommer det hela nog ikapp sig. En utmaning ska det bli och en galet rolig sådan! :) och varje dag när jag öppnar dörren in till mig känner jag att det är så gött. Att ha nått målet. Nu ska jag bara behålla det också.. 

Alvin har senaste dagarna kommit över nån tjurig period han har haft, eller bestämd är han ju hela tiden, men det har varit någon trotsperiod som har varit lite värre än det vanliga humöret kan man säga. Men senaste dagarna har han varit så himla glad och go och han bara sprutar ju ur sig så himla roliga saker och håller stenhårt på "måste kramas" och det är ju en grej jag gillar, Alvin-kramar. :) 

Och Neo fick på sina stödhjul idag på sin cykel, jag hade ju tänkt att försöka utan men det var nog lika bra att få på dom ett tag så han får in tekniken med att trampa, det är ju lite klurigt som han sa, det här med att lära sig att trampa. ;) 

Jaha. Nog svamlat från mig. Längtar efter att få sova men jag undrar om jag skulle slå slag i saken och färga håret, hör att Johan hugger ved nämligen.. 

Han börjar dessutom bli mycket bättre i ryggen nu och jobbar halvtid denna veckan och har flyttat upp i sovrummet igen. Äntligen! Och inga blåsor fick han i brännskadan så det har också läkt ihop himla fint! Jag väljer att tro att det var Aloe Veran som han smörjde på så fort han slutade skölja som gjorde det ;) 

Tenta och tandläkare

Så var det alltså dags för tandläkare för både mig och Alvin. Jag blev dock halvfärdig och fick "bara" tandläkarundersökningen och inget putsande av tänderna. Istället får jag komma dit om en månad igen. Jag sa stopp till ny tid innan skolan är slut. ;) 

Alvin vägrade dock öppna munnen. Han ville bara leka med vattnet och tyckte inte alls att man skulle ha speglar i munnen eller att man skulle räkna tänder. Vi gör ett nytt försök efter att han har fyllt år i höst. ;) 

Och sen var det alltså dags för tenta. 
Jaha. 
Och när det tar stopp vid första frågan så är det ju, mindre roligt! 
Jag trooooor dock att jag kan ha ordbajsat mig till några poäng och förhoppningsvis räcker det till de poängen som jag behöver skrapa ihop på denna tentan och slå ihop med den förra. 

Det fina var väl i kråksången att vi fick fralla och en kopp te mitt under tentaskrivningen, det behövde jag! Det kom alldeles lägligt och var så snällt tyckte jag. :) 

Ikväll njuter jag därför av att vara ledig. För typ omgående så behöver jag börja plugga produktionsekonomi istället. Nästa tenta om två veckor. Oh oh! 

När ögonen inte vill

Man vet att om man vaknar en måndagsmorgon och nästan känner sig pigg, trots typ sex timmars sömn. Då är det inte för evigt. Då kommer bakslaget. Och det kom. Först vid kvart över tio. 

Sen nu igen. Tio över tre. Då ögonen börjar kännas lite grusiga och hjärnan liksom glider iväg på annat och kanske helst tankar om fluffiga täcken och mjuka lakan. 

Då logistik känns ungefär som det tråkigaste man kan läsa nååågonsiiin. Det är det inte. Det finns mycket annat som är tråkig att läsa, men det här är ett gigantiskt ämne, som vanligt. Och nu gäller det att trycka trycka trycka in kunskap. Och att inte somna

Och hoppas att känslan av trötthet inte försvinner sen runt nio, som den brukar. Imorgon finns inte tid till varken trötthet eller huvudvärk. Då bara måste vi vara pigga och glada och tenta-redo.

För imorgon sitter vi där igen. Med Tekniska Högskolans logga på pappret.
Imorgon ska jag skriva ut allt jag kan om kanban och beställningspunktssystem. 

Det här ska gå hem!  

En rabarb

Vi har haft en finfin dag med ett litet besök i hembygdsparken med Sanna och barnen, har en skum huvudvärk som inte vill släppa men det var fint att bara få hänga hela dagen med fina kompisar. 

Nu under eftermiddagen drog jag på mig handskarna och i sällskap av Sanna började jag gräva ur några skumma växter på baksidan där jag tänkte försöka ha någon pallkrage med något, kanske smultron? 
Jag troooooor de skumma växterna kan ha varit körvel av något slag? Det luktade nämligen lakritsaktigt när jag grävde upp dom och det såg ut som något hundkexliknande.. 

Lämpligt nog hade mormor och morfar svängt förbi med en liten rabarberplanta så den fick en ny plats i trädgården jämte en vinbärsbuske som sett bättre dagar. Ska klippa ner den och se om den tar sig annars får den gå vidare, just nu ser den helt död ut nämligen. Och vinbär har vi ju gott om ändå :) 


Det blev jättebra! Och jag hoppas att den kommer ta sig fint där. Annars får jag såga ner den enorma flädern på ena sidan och se om det kommer in mer ljus på det viset. 

Nu blir det middag och sen är det tillbaka till böckerna som gäller. Måtte det fastna snart... 

Städa städa varje fredag..

Idag är stora städ, tvätt och tentapluggdagen. Ledig fredag! Eller ledig och ledig. Jag har 200kvm att städa och två vilda barn som vägrar plocka upp sina leksaker och en liten version av Mount Everest i tvättstugan.
Och så ska jag dammsuga i källaren också. Ja. Ledig var ordet! 

Men timmarna är många och ikväll ska jag ha mys med Nathalie, Emanuel och Frida, så det kan inte bli annat än en perfekt fredag!  

Samtidigt som jag städar kan jag ju fundera på lagerkostnader, push-pull-system, hur man beräknar kanbankort och diverse andra trevligheter. 

Det är nog bäst jag fortsätter.
Börjar med att ladda lite mer ved i pannan så det finns vatten för en dusch sen, för det lär ju behövas! ;) 

RSS 2.0