En stor växt

Ett lass med ved blev funnet på baksidan idag, trevlig överraskning om något och några timmars jobb för Johan att kasta in och stapla upp. 

Jag har kämpat med duschen och försöker få den ren från färg som kommit utanför fogarna, lättare sagt än gjort, men bra blir det! 
Ska bara få till någon lösning för golvet och sen är det redo att duschas stående och inte sittandes i badkaret. Jag längtar. ;) 

Vi fick trevligt besök av mormor och morfar också, och "morfar köpt en fin blomma", citat Alvin. ;) 
För vi fick en stor växt som hittade sin plats i vardagsrummet ganska så snabbt, det var extra roligt att jag tänkt att jag faktiskt ville ha just en stor växt där som kan ta lite plats och hjälpa till att göra det mer ombonat. Fint när ens tankar blir lästa sådär ;) 
Tack! :) 


Sen om den ska stå kvar på lilla bänken får vi se, men där gör den sig fin! :) 

Snart får det bli middag och sen måste vi försöka få tag i den där målningen. Längtar sååå efter hatthyllan och krokar till kläderna, men kanske mer efter en spegel på väggen. 

Hoppas ni har en lika fin lördag som vi. :)

Lång dag

Idag finns det inte mycket hejd för hur trött en männska kan vara. 

På en skala mellan ett och tio är jag elva. Med begynnande huvudvärk ;) 

Det har varit en LÅNG dag! 
Upp tidigt, iväg på tenta, skriva tenta, pausa och sen ha fyra timmars föreläsning om logistik. 

Aaaaaah. 
Denna delen av utbildningen är TUNG! Men på något sätt ska vi väl ta oss ut på andra sidan, så är det bara. 

Nu ska jag äta fredagspizza och sen ska jag hänga med mina flickor trots trötthet och huvudvärk, det behöver jag! 

Puss!

Tenta!

Tentadag alltså. 

Jag har varit uppe en stund, fått fyr i pannan och börjat med morgonens bestyr. 
Snart ska barnen upp och iväg och snart ska jag iväg. Om en timme iof. 

Känner mig lite lugn men osäker på vissa bitar, det kan dock inte gå sämre än dåligt eller bara gå bra, så det får gå som det går!

Ikväll väntar lite kompishäng och det ska bli härligt! Har varit alldeles för lite av den varan i mitt numera fullspäckade liv. Förhoppningsvis landar jag lite efter denna tentan, alla uppgifter är inskickade så nu är vi tillbaka på noll igen och kanske kan se till att planera lite mer och inte bli överstressade när allt kommer på en gång. 
Jag lyckades lämna jobbet igår med allt jag behövde ha gjort, färdigt. Nåja, nästan iaf. Men det kändes okej ändå. 

Ikväll är jag redo att gå på helg och behöver inte drömma om artikelnummer mer denna veckan. Hoppas jag. 

;)


Tentaplugg

Imorgon är det tenta. 
Jag är inte alls så förberedd som jag önskar men hoppas att det kommer gå ändå och att jag inte får totalt hjärnsläpp när det kommer till arbetsmätning, linjebalansering, OEE, layouter och standardisering. Bland annat. Såklart. 

Det får gå som det går! 
Har tvingat Johan att förhöra mig lite och sen är det natt i mitt hus. 


Och idag tror jag att jag fick en hint om att hårt arbete lönar sig. 
Vi får väl se men jag ser lite ljusare på framtiden ändå faktiskt. ;) 

Böcker

För att döva min stressade hjärna och ge mig själv en liten belöning beställde jag två böcker lite hastigt och lustigt. 

Jag registrerade mig som student hos adlibris när jag skulle beställa kurslitteratur i början på januari, och skulle få ett presentkort. Som jag inte fått. Men idag kom det! 

Så då passade jag på att beställa UnderbaraClaras bok som jag velat ha såååå länge! Och inte nog med det så slog jag till på ännu en bok ur bokrean. 

Odla i pallkrage

ÅÅÅÅÅH! Snart är det odla-säsong, den bästa tiden på året! Dock vet jag inte hur mycket jag kommer hinna få i ordning i sommar. Det är ju en del att ta tag i när det gäller vår trädgård. Hehe 

Men i vilket fall är jag fast bestämd att det är pallkragar det ska bli, om jag inte hinner ångra mig igen då. Men jag orkar inte mer ogräs och sniglar. 

Boken ser jag fram emot att få läsa i i alla fall. Jag längtar och planerar i mitt huvud hur det ska komma att se ut på baksidan. Och jag längtar efter pioner. Och rosor. 
Och plötsligt fick jag en sån känsla av sommar i hjärtat. 

Långt från OEE och tentor. 
Håll ut, för snart kommer våren! 

23 februari

Idag är det 23 februari. En alldeles vanlig dag om det inte hade varit för att jag och min karl idag har varit just jag och min karl i 11 år. 

Haha! Elva år. Helt tokigt faktiskt. :) 

Det har vi firat med lunch ihop på jobbet, och en finfin middag (med en övertrött tjutande Neo vid sidan på bordet, hehe)

Det blev i alla fall klyftisar och en världsbäst flankstek på bordet. 
Den köpte jag nere på Ica och det är precis där man ska köpa den om man ska få den från granngården, hängmörad och ekologisk. Och sååååååå jäklans god! 
Ja man kan ju givetvis köpa den i en köttlåda från gården själv, men det är ju lättare att trolla fram den på Ica om man inte vill köpa trettio kilo. 
Vilket jag i och för sig alltid tänker att jag ska göra varje gång jag tar en tugga av det fantastiska köttet. 

Ett bad på det gör väl denna dagen komplett. Det tror jag det. 

Elva år alltså. Tänk vad små vi var :) :) 

10/10

Får nog ge den här helgen ändå en tia av en tia. Vi har fått en del gjort, och en del påbörjat, hängt med fina kompisar, ätit god mat, sovit rätt mycket och pratat två timmar med systeryster i London. 

Nästa fredag väntas det tenta så kvällarna lär väl gå åt till att fixa och trixa med det. Måste öva mer OEE-räkning och linjebalansering om jag ska reda ut den. Och mata in olika layouter och vad de är bra till. 

Men just nu är jag bara sååå trött. 
Det väntas ett kvällsdopp i poolen och en tidig säng tror jag. För imorgon måste jag vara på jobbet tiiiidigt tiiiidigt om jag ska hinna med allt. 1,5 dags vabande sätter ju sina spår i arbetet. 

Dessutom ska Lian göras och två apstora uppgifter också tills på fredag. Hahaha! Åååh vad jag inte kommer den stressen sen. Dock kommer jag sakna vår fantastiskt roliga lilla klass. :) 

Nej men ett bad och mästerkockarna på tv i sängen. Den idéen ska jag lägga fram till husbandet. 

Ett steg påväg
Långt ifrån färdigt, men ett steg på väg ;) 

Glömde dock fota innan jag började så förebilden är lite påbörjad, men det ger ju en bra bild ändå. Hehe 

Nu ska det nog tvättas av det som är utanför fogen och sen målas en gång till. Tror det kan bli riktigt bra! :)

Måla måla måla

Hade en sån himla rastlös känsla i kroppen innan. Ville baka bröd men beslutade mig för att måla ner i källartrappen. Rastlös är inget man behöver vara i detta huset, det vill jag lova ;) 

Vi skulle målat hallen igår bestämde jag ju. Men att börja efter att barnen somnat vid halv tio (!) kändes inte så inspirerande. Hehe 
Maskeringstejpen var borta med vinden så jag har freestylat lite, och så når jag ju inte upp till taket heller så det lämnar jag till Johan. ;) 

Men det blev bra, det blev det ju! Och ett steg närmre klart... :) 

Att spika en kabel bakom listen.Det mullrar rätt gott från taket kan jag berätta. Men denna gången vet vi ju med säkerhet vad det handlar om när åskan går mitt i vintern. 
Snösskydd bör nog ses över till nästa vinter, man vill helst undvika att få det i huvudet, och ni ser ju på taket att snön rör sig rätt bra. 

För snö har vi alltså fått ikväll, i mängder! Några centimeter har det med lätthet kommit, med riktigt tung blöt snö. Men vi tog en fika med pappa och c/o och sen lagade jag kycklingfilé fylld med mozzarella och inlindad i parmaskinka. Alltså, jag älskar mozzarella. 

(Johanna! Är det svårt att göra egen? ;))

MEN! Nu har datorn vid tvn äntligen fått internet för kvällens sysselsättning har varit att få fast kablarna vi drog genom heeeela källaren innan idag, bakom golvlisten och vi har hamrat och spikat och spikat lite till, men nu har vi INTERNET! Halleluja. Haha! 

Detta betyder alltså att jag snart kan ta igen det jag missat på tv senaste två Internetlösa veckorna. Det vill säga mästerkockarna och familjen annorlunda ;) 

Ved

Jag blir så less på att helgerna går så fort, haha! 

Vi har dock fått en del gjort idag, pannrummet är fyllt med ved, sladdarna till tvn är nästan nästan nästan framme och klara, egentligen är det bara uttaget som ska skruvas fast och listen som ska spikas tillbaka. Neo har lekt med bästis hela dagen och jag och Alvin har mest hängt framför Pettson. 

Ändå, såååå trött! Längtar efter middag och tv. Men jag har BESTÄMT att vi ska försöka måla ikväll om det vill sig väl. Alvin har inte sovit idag så förhoppningsvis kan han slockna tidigt. 
Vilket är ett krav. :) 
Och jag är less på högen med kläder i hallen, fast det mesta är inhängt i garderoben nu. Hehe 


Det var i alla fall mycket spännande när släpet med ved kom hem.. ;) 

Neo gillar förresten vedeldning, haha! Han tycker det är jätteroligt att få vara med och hjälpa till med veden, att slänga in den i källaren och att stapla, men också spännande att vara med pappa och tända i pannan. 
Han säger att det är kul att jobba. ;) 
Och skönt det! Det lär väl bli en del stapling av ved framåt, hehe 

En blomma

Vi var i källaren och drog kabel, Johan och jag. När det plingar på dörren och vår nya närmsta granne stod där med en blomma. Välkommen till denna sidan av Ringvägen. Så himla gulligt! Vi har ju ändå bott på samma gata i fem år (!) men nu blir vi närmsta grannar istället. 

Hon fick en rundtur i huset och fick se delar hon inte sett innan och det var mycket ååh:ande. Älskar att visa upp vårt lilla hus, för alla reagerar på ungefär samma sätt, men ååååh vilket hus!

Det kändes också riktigt fint att få höra att ljuset var tillbaka i huset och att folk blir glada av att se hur det lyser i fönstrena :) 


En mycket fin blomma! Som dock inte gjorde sig riktigt lika bra på bild ;) 

Vad som inte var fullt lika roligt var att Johan berättade när vi vaknade att han fick ringa polisen i natt. Det hade stått en suspekt bil på elljusspåret i natt med lamporna i tända, i en timme. 
Dock hade polisen fullt så dom åkte aldrig ut och tillslut åkte bilen. Tur det! 
Den stod inte på vår sida av spåret men på andra sidan av grusplanen och där är väl inte ett ställe att stå på klockan två på natten. 

Jag sa att det kanske var några som åkte iväg och gömde sig för att smyghångla ;)
Oavsett var det suspekt och med tanke på att det varit inbrott här förr så är man ju lite extra vaksam. Såklart. 

Ett tjockt brev

Idag har jag knåpat ihop ett 22 sidors dokument till CSN. Inte dåligt. 
Nu har inte jag knåpat ihop alla dessa 22 sidor själv, 20 av dom, om det stämde med antalet, jag kontrollräknade aldrig vad den ursnälla kvinnan på försäkringskassan sa, kommer från just försäkringskassan och innehåller alla dagar och månader jag var hemma och kelade med Alvin. 
Så 20 sidor från försäkringskassan, ett från mig och ett från Skatteverket. 

Så hoppas jag att denna bibban med papper kommer rädda mig från att punga ut 30 000kr i en smäll, omgående, till CSN. 

Det råder tydligen delade meningar om tilläggslån på det stället och när jag sökte mitt lån fick jag veta att jag kunde söka mitt tilläggslån på 2012s årsinkomst. Så det gjorde jag. 
Nu ville jag ta bort mitt tilläggslån och då uppdagades det något fel någonstans och dom har kontrollerat mot 2013 års inkomst. När jag var föräldraledig. 
Och just nu har vi någon kommuniciering om huruvida jag haft rätt till lånet eller inte och ifall jag är skyldig att omgående betala tillbaka det eller inte. 

Och det hade väl inte kommit mer lägligt med en räkning från CSN på 881kr i veckan sen i augusti. 

Så håll tummarna att min fina handstil kommer rädda situationen. För annars blir jag pank som en kyrkråtta. Och kan ju vinka bye bye adjöss till tvättmaskinen. 
Fredagsmys

Detta är en perfekt fredag för mig! 
Pizza och jordnötsringar med fina kompisar, vad mer kan man begära? :) 


Dagen har inneburit skola i Jönköping och en oförberedd redovisning senare så kändes livet rätt mycket lättare. Och idag gick det faktiskt väldigt bra och trots att jag inte tyckte jag kunde något alls hörde jag mig själv låta ganska säker på min sak. Haha! 

Studeranderåd och en spelomgång senare så fick vi äntligen åka hem. 

Imorgon hoppas jag får sova lääänge! 

När jag kom hem hade de vabande killarna satt upp tvn på väggen så nu kan vi äääääntligen se på tv. Å andra sidan fungerar bara det som finns på den externa hårddisken men vad gör väl det, det är en tv! Hahaha! 

Rastlös

Vi tog sovmorgon idag. Det får man när man vabar och inte har någon tid att passa. S å h i m l a s k ö n t. 

Jag och Alvin var visserligen vakna vid halv sex, någon ville ha nällin, nällin! Så det var bara för mig att knalla ner i köket upp och ner för trapporna och det är väl just vid ett sånt tillfälle, halv sex på morgonen som man verkligen känner av det stora huset. 

Sen drömde jag om hur det ska se ut på övervåningen och i mitt huvud blev det ju rackarns mysigt! 

Kom på att jag i den lilla bokhyllan ska ha ett såntdär system som jag inte alls minns vad det heter men som jag såg i bygglov och i andra inredningsgrejer. Det hade blivit snyggt! 

Måste bestämma färg till uppe också. Eller tapet, vilket som blir bäst. Tips tips! 

I helgen hoppas jag att vi kan få tid till att måla, måste få upp saker på väggarna. Och så hoppas jag att bastun är färdig, och att det klinkern framför spisen uppe kommer på plats. 
Och att jag får fixa fogen i duschen. 

Om jag är rastlös? JA! 
Hade tänkt ta denna hemmadagen till att plugga men rätt snabbt insåg jag ju att min dator är den enda underhållningen till barnen och utan den är jag körd. Och dom uttråkade. Så jag räknar iskallt med att behöva åka till jobbet ikväll. Dels för att jag såklart glömde mina skor men också för att jag glömde ett dokument jag har gjort. Skräp. Och för att få något gjort. Vab. Igeeeeen.

Så här är vi igen. 

Världens cirka stressigaste dag, skit och piss-besked från CSN, och på det ett samtal från förskolan om att Alvin var dålig i magen. Jaha.

Och att vaba utan tv.... Hahahaha! En prövning ;) 
Men än så länge klarar vi oss med datorn, men det hade varit fint att få igång alla saker så att utbudet blir lite bättre än Pettson och Pippi. 

Snäppet värre var ju pannan. Att få varmvatten och lite värme i huset och neeeej jag har fortfarande inte lärt mig hur man gör. Men jag tog på mig tofflorna och traskade ner i källaren med gott mod. Sen kom snickaren och frågade om jag ville ha hjälp. (Hahaha!) 
Eh ja. Tack. 
Så. Pannan är igång. Vi sitter i soffan. 
Och jag behöver ringa både CSN och försäkringskassan och försöka få fram intyg om att jag har varit föräldraledig så att jag inte ryker på att punga ut alla pengar för mitt tilläggslån som jag ville ta bort. Jävla skit. 

Och Alvin är pigg och glad och bajsfri. Om ni undrar ;) 

Johan är på sjukan i Jönköping för sin vaccination och min lista på saker från Ikea är gedigen. Mohahaha 

Nu ska vi stressa av för allt som jag behövde ha gjort denna veckan och ikväll ska jag försöka skriva om en 8D-rapport så den passar vår kvalitetshandbok. Jaha. 

Vabelivabvabvab. 
Bastu och frekvensstudier

Det är fulla dagar numera. Tiden räcker inte till till något, timmarna med barnen är för få, arbetstimmarna är för få, studietimmarna är för få, renoveringstimmarna är för få. Och sömntimmarna... Ja det är väl det jag försöker att inte dra ner på, för får jag inte den återhämtningen så får jag ingen alls. 

Men det går runt. Tiden går makalöst fort som vanligt och eftermiddagarna har vi denna vecka, om än bara två dagar, som känns som tvåhundra, stått mitt i ett av våra värdeflöden och gjort frekvensstudie på frekvensstudie. Jag har skramlat ihop 600 observationer denna veckan, ihop har vi gjort 1500st. 
Och det är bara början... Ho ho ho 
Det väntas veckor av frekvensstudier och tids nog måste vi räkna ut dom också. Och jag som knappt får rätt på en siffra ;) 

Men det är viktiga saker och den där klappen på axeln idag om att vi gör ett bra jobb gjorde att motivationen ökade lite och dagens 2,5 timmar gick ändå rätt fort. 

Det man alltså gör under en frekvensstudie är att, i vårt fall, observera en operatör var trettionde sekund och se vad hen gör. Och vi tar 300 observationer i stöten vilket innebär 2,5 timmes stirrande på klockan och folk. Hehe  

I slutändan är målet att vi på något vänster ska kunna effektivisera  operatörernas arbete så att de bara ska montera, och inte behöva lägga hälften av sin tid på att göra kringsaker som att packa eller hantera emballage. 

Det ni! Det kommer bli fint det här. 
Vi siktar på ännu ett reportage, såklart ;) 

Det var i alla fall fint att komma hem till att högen med skräp på framsidan for iväg till tippen, OCH att bastun nästan är heeeelt klar! 
Nu saknas det viktigaste, aggregatet, och en lampa. Men det ska fixas på torsdag. Hurra hurra! 


Jag fick hem fog-finishen idag också, men Johan envisas med att tycka att vi ska vänta med det tills dess att det är helt klart i bastun. Och han har väl såklart rätt, igen. ;) 

Tvättmaskin

Jag är världsbäst på att skjuta upp saker. Men jag m å s t e verkligen måla. Måste måste måste måla. 

Men jag ooooorkar inte. Haha! 
Dessvärre vet jag att jag inte kommer orka imorgon heller och det hade varit sååå najs att kunna sätta upp hatthyllan och krokarna imorgon efter jobbet. Och då bara måste jag börja måla. Nu. 

I vilket fall lyckades jag trolla fram en riktig middag ikväll, det har blivit extremt mycket rostat bröd och yoghurt om kvällarna senaste veckan men idag så fick vi till det, jag och köket. Och det är ju en inkörningsperiod innan man lär sig hur ugnen vill jobba och hur spisen funkar. Men det fungerade bra! :) 

Tvättmaskin och torktumlare har vi också varit och tittar på. 
En ohygglig summa pengar det handlar om men är det något min man är bra på så är det att bränna pengar och han gillar inte att snåla på saker han tycker är viktiga. Haha! 
Så vi får väl se om det står en Bosch i tvättstugan inom kort tid. 
Nog för att man ska ha det bästa, men är jag verkligen så kass på att dosera tvättmedel så att vi behöver en självdoserande tvättmaskin? Ja, förmodligen. ;) 

I vilket fall ingick i det hutlösa priset att det kommer och installeras på plats, och det är ju alltid bra. För att installera det vet i alla fall inte jag hur man gör. 

Framsteg ;)

Jag gjorde ett ryck idag och plockade upp nästan allt som var kvar att ta hand om, nu är det inte mycket kvar! Så skönt! 

Johan har målat klart så nu ska väl servern kunna komma på plats imorgon.

Och klockan och tavellisten kom på plats i köket, så nu ser det mycket bättre ut :)
Jag vred köksbordet ett varv också, haha! Svårt att veta vilket håll som är bäst när köksbordet plötsligt blev så litet?! Kvällen avrundande jag runt köksbordet med min fina Emelie. Mysigt värre! :) 
Fog-finish

Idag gott folk. Så ska gardinerna i sovrummet upp. Det går an att sova utan gardinerna när man stiger upp innan det är ljust på veckan, men att bli väckt i ottan av ljuset, kan iof vara mysigt om det är sommar och sol, men vinter och kallt. Och grått. Nä. 

Johan håller på att måla i den lilla garderoben i källaren som ska bli server-rum och när han är klar där kan förhoppningsvis servern byggas ihop så att vi kanske kanske kanske snart kan få igång internet och tv.
Jag hoppas dock han är färdig snart för prio 1 var att måla ett skruttigt element och för att måla elementet behövde det vara kallt, och för att det skulle vara kallt kunde vi inte elda.... 
Och nu börjar istället huset bli aningens kyligt! 

Jag har under tiden roat mig med att beställa ett duschdraperi med badankor på, SÅKLART! Haha! 
Och något så fiffigt som fog-finish! 
Det finns en billig variant på biltema men jag gick på den dyrare, det kändes bättre...
Det är alltså duschen i källaren som ska få en liten uppfräschning. I själva duschen är det vitt kakel, men fogen är såklart mörkbrun eller svart eller vad den nu är, sådär som det ser ut i gamla badrum. Det tänkte jag enkelt fixa med lite fog-finish och jag hoppas det är lika enkelt som det påstås ;) 

Så nya fogar ihop med ett fint duschdraperi och lite mattor på golvet så ska vi nog kunna få ihop det ganska mysigt där nere! 
Det är min förhoppning i alla fall. 

Det åkte ner en och en annan ljuslykta i varukorgen på lagerhaus också. Hehe 
Till mitt försvar kostade de bara 10kr styck och verkar på måtten passa i mina tavelhyllor. Jag hoppas det i alla fall! 

Ikväll hoppas jag att vi kan dra över hallen sista gången så att krokar och hatthylla kan komma på plats. Det blir lite mer hemtrevligt när man slipper ha en hög med jackor på en stol.. 
En fredagskväll

Fredag kväll. Äntligen. 
Men som jag saknar att krypa upp i soffan och titta på tv. 

Jag sitter bara här och gör mest ingenting efter att pojkarna har somnat. Johan grejar med kablarna och jag skulle väl kunna plugga men efter en heldag i skolan med OEE-uträkningar och linjebalanseringar känner jag mig allt utom motiverad till att fortsätta. 

Vill helst gå och lägga mig. Är sååå trött och har ont i ryggen, har längtat efter spikmattan i en vecka nu och ikväll känner jag nog att det är dags. 

Igår kväll kom i alla fall bokhyllorna på plats i mitt rum och tidigare ikväll bar jag in alla kassar med böcker och packade upp. Nu är det bara några kassar med killarnas pussel och spel kvar och någon låda med lite allt möjligt i och så börjar det likna något! 

Imorgon ska vi ragga lite takkrokar så att vi kan hänga lite lampor i taket och kanske ställa tvn på plats. Inte för att den funkar än men den kan ju likaväl stå på tv-bänken som att ligga i lådan. Å andra sidan är den mer skyddad i lådan än på bänken, men det ser ju lite mer hemma ut ;) 
Den ska dock inte upp på väggen ännu. Måste bestämma oss för en soffa innan dess tänkte vi. 

Neo har varit iväg ikväll, han fick en akut längtan efter bästisgrannen och slängde på sig jackan och sa att han skulle bli sen om han inte gick nu nu nu! 
Haha! Det var två glada pojkar som kom studsande in genom dörren efter två timmar med bus. Det är så himla härligt att se dom ihop! :D 

Jag och Alvin spelade på paddan och läste Lafons istället tills det blev mat och sen slocknade dom en efter en.
 
Och så var det bara jag kvar som sagt. Ja, och Johan såklart, men han fixar och trixar. 

Och jag tänker att det kanske inte alls är en sån himla dum idé att krypa ner och titta på serier på datorn ändå. Även om klockan inte än har hunnit slå tio över nio. ;) 

Golv på plats!

Såhär snajsigt är det alltså på 32:an. 

Saker preciiiis överallt. Men så är det ju också fem dagar sen vi flyttade in. 

Idag kom sista golvet på plats och nu kan vi alltså stryka den punkten på listan. Golven är KLARA! Hurra hurra hurra hurra! Det blev precis lika fint som jag trodde. Och kanske ännu finare. Och faktiskt så "skar" sig inte listerna så där värst mycket alls mot golvet så att måla dom får bli ett senare projekt. Såndäringa några år senare projekt.. ;) 

Jag har förslappat mig i soffan nu. Väntar på att Johan ska komma ner efter att ha nattat barnen så att vi kan börja möblera bokhyllor och få in rätt saker i alla rum. För nu är ju faktiskt alla rum klara! Sånär som på tapeter och färg men det är också ett senare projekt. 

Det är egentligen bara hallen som verkligen måste målas färdigt nu så att vi kan få upp hatthyllor och så. Det får vi försöka klämma in i helgen... :) 

Igår fick vi efter mycket om och men igång tvättmaskinen så egentligen är det väl min uppgift att starta en ny sådan och bli av med högen av tvätt som konstigt nog inte krymper av sig självt. 


Men så fiiiint det blir. Kommer bli... ;) 

Gaaaah!

Jag var kvar på jobbet länge idag. Försökte plugga undan en del men det är så sjukt svårt att jag knappt vet vad jag ska göra. Och utan internet hemma blir det bara besvärligt hela tiden. Måste försöka klämma in tid till det imorgon nånstans mitt emellan klippningen. 

Trodde aldrig det skulle vara så knepigt att få ihop en kvalitetshandbok till en hjullastare, men det ÄR det! Speciellt när man ska följa en standard... 

Och förkyld är jag som en tok! Har snytit upp tre små paket med näsdukar idag, haha! Var så illa att jag passade på att köpa nya på lunchen. 

Undra om man kanske rentav skulle gå och duscha och sen krypa ner med datorn i knät och titta på "tv". 
Så nära en tv man kan komma i alla fall. ;) 

Ett hus.

Jag är ju inte riktigt med längre i min internetlösa flyttbubbla. 

Men igår träffades vi alltså hos mäklaren och skrev de sista papprena. Vi fick våra pengar och köparen fick sina nycklar. 

Och när tillochmed Johan tyckte det var jobbigt att låsa dörren sista gången, ja då är det vemodigt. 

Jag var så himla inne i allt städ och tänkte aldrig riktigt på det när jag gick därifrån att jag aldrig mer skulle komma hem till vårt lilla röda. 
Men sista timmarna när jag gick runt och kände in atmosfären i mitt lilla hus sved det ju lite i hjärtat, mindes ju liksom känslan av när vi satt där i köket redan när huset skulle läggas ut och vi sa nääääääj, vi vill inte flytta till bredaryd, och när vi berättade för Britt i garaget av alla ställen, att vi visst ville köpa det och att vi skulle bli en till i familjen. Känslan av när all renovering var klar och vi flyttade in, första morgonen i huset och när vi kom hem med Neo. När vi åkte in när Alvin skulle födas och när han kom hem och vi blev fyra. Alla tid i den kära trädgården och alla smultron vi åt i somras.. 

Såklart det känns i hjärteroten, det gör det ju. Samtidigt som jag försökte tänka på det hela i samma andan som svensk fastighetsförmedlings slogan, från ett läge till ett annat. 

För det är ju det det är. Även om vi älskade vårt lilla hus handlar det om ett läge till ett annat. Och vårt nya hus är ju oss, så himla mycket vi det kan bli. 

Och alla har kanske inte den turen, att hitta Huset med stort H, huset som säger välkommen hem första gången man öppnar dörren. 

Gardiner och golv!

Det är full rulle hela tiden med att försöka få i ordning överallt. Som tur har vi hjälp med golven på heltid nu, så idag blev övervåningen helt klar! 
Lampor har vi inte fått upp än uppe, men en bygglampa fick duga som ljus. 

Idag har jag tampats med lite gardiner och igår fixade jag garderoberna. 
Skåpen är fulla i köket, alla redan, och ändå vet jag inte var något står. Haha! 

I vardagsrummet nere är det kaooooos, med tv-apparater överallt och kassar med böcker till bokhyllorna. Innan vi fått golv på plats i de två sista rummen nere kan vi inte ställa bokhyllorna där de ska stå och inte heller packa upp. Men det gör ju inget. 

Mer lampor ska upp och några lysrör ska bytas i köket, lite mer gardiner och snart är vi på plats på riktigt! 

Men tills dess kan man ju njuta av ett himla mysigt köksfönster i alla fall. 


Alvin testade på att känna på spisplattan igår också så det var lite akut här en stund på kvällskvisten, men med lite aloe Vera på fingrarna ser det ganska bra ut idag faktiskt och blåsorna har lagt sig. Att han hinner med allt den lille killen... ❤️

Att flytta hela helgen

Detta har nog varit den mest brutala helgen i hela mitt liv. Jag har ont i kanske hela kroppen, jag tror till och med öronen gör ont. Haha! 

Värst är helt klart händerna som är svullna och torra och jag smörjer och smörjer men det hjälper inte. Och vaderna. OH MY! Hahaha! 

Igår städade jag och mamma i huset och efter att hon åkt hem var jag kvar lika många timmar till. Tror det klingade av framåt halv nio så då slängde jag mig i bilen och hämtade hem barnen. 
Vid halv elva åt vi middag ensamma i köket med en liten fönsterlampa som sällskap och efter det tog vi jordens varmaste dusch. Som jag hade längtat efter den och så var det skållhett. Iskallt utanför och typ kokande vatten. Vilken kväll! ;) 

När vi sen väl kröp ner i sängen och var på vippen att somna brakade det till någonstans så vi båda två flög upp och smög runt i hela huset för att hitta orsaken till ljudet. Jag tänkte att pannan sprängdes men det lät väl inte riktigt som det, mer som åska faktiskt. 
Plötsligt dånade det till igen och det enda vi faktiskt kunde komma på att det var, var antingen en liten jordbävning (typ) eller att det låg snö kvar på taket på baksidan av huset och att det var den som rasade ner. Det glaserade taket har den fiffigheten, beroende på hur man ser på det, att snön glider av. Så i lördags när solen lyste rakt på framsidan hela dagen så gällde det att se upp om du inte ville ha snö i huvudet titt som tätt ;) 

Ja. Nu är det alltså dags för jobb igen. Vi lämnar kaoset för att återkomma i eftermiddag. Ett hus mindre i ägorna då vi idag träffas hos mäklaren och skriver över huset. Åh. Vårt lilla hus.. 

Att räkna.. Fel.

Jag har suttit med sånthär roligt hela kvällen. Med Neo som en papegoja jämte mig, han har ritat alla familjemedlemmar och skrivit "sin siffra" på alla teckningar, sitt namn alltså. ;) namnet blev finare och finare ju mer han övade och alla gubbar har ett eget hus med skorsten med tillhörande rök. Utom Neo, han har två skorstenar, och kaninen har en jätteliten svans. 
Haha! Teckningarna är superrara :) 

Men någonstans på direkten tappade jag bort mig och har istället suttit i en timme och räknat fel och måste göra om allt igen. Ååååh! JAG VILL INTE! :( 
Buhääää! 

Nähä. Ryck upp daj! Imorgon..

Imorgon flyttar vi. 

Huset är kaos och det syns inte alls att vi ska flytta. Det lär bli en sen kväll idag.. Och en tidig morgon i morgon. 

Johan blev klar med kablarna i Neos rum igår så idag kommer det golv på plats där inne med. Fantastiskt! På två dagar har vi alltså fått golv på plats i alla sovrum uppe och nu är det bara fyra rum kvar. Varav ett är gigantiskt och fullt med vinklar och vråer. Men sovrummen är ju klara och det är ju guld! 

Det är så spännande det här. Men det är så sjukt mycket grejer som fortfarande är kvar och som ska ner.. 
Men det hinner vi. 

FÖR IMORGON FLYTTAR VI! 

Och som lite lyx på det hela har jag bokat klipptid. Inte förrän på torsdag i och för sig, men det är bra att ha en timmes lyx att vänta på i en vecka. Egentligen är vi värda en veckas semester efter detta, men vi får väl börja någonstans och då börjar jag på spray. GOLV!

ÅÅÅH! Det blir så fiiiiint! 
Åååh, härligt härligt härligt!!! 

Det går framåt!

Stressen börjar på något vis lägga sig nu, när det börjar hetta till värre än någonsin. ;) 

Veckan har ju flutit på bra och det enda som kvarstår att göra är att knappra in lite siffror i ett excel-dokument och sen är det färdigt! 

Sen kan vi koncentrera oss fullt ut på flytten igen. 
Idag har vi fått golv i sovrummet och antagligen också i ett av de andra sovrummen uppe, så himla härligt! Vi fick dock ta in lite experthjälp för att reda ut situationen, timmarna är ju för få på veckorna och kablarna har kommit först. Men på såhär vis finns det två sovrum uppe att flytta in i, varav det ena faktiskt ju är nytapetserat. 

Idag känner jag dock av en smula huvudvärk och det får bli något smidigt till middag och tidigt i säng. Tänkte försöka flytta över lite prylar ikväll om det går att samarbeta litegrann med busungarna. ;) 

Vi får väl se, vi får väl se ;) 

Vår artikelTitta här så stiligt! (Erhmm... ;) )

Det är i vilket fall en mycket bra artikel och något att sätta på CV't! 

Här kan ni läsa den i sin helhet, med alla namn på rätt plats ;) 

http://www.gnosjoregion.se/portal/view_companyarticle_oncompany.asp?articleId=1937&companyId=17873&lang=SE&visitorType=1

Logistik

Jo jo. Här sitter jag i fåtöljen och fryser. Somnade så tidigt igår att jag vaknade strax efter fem i morse, sen låg jag och drog mig innan jag slutligen gick upp. Rätt härligt att kunna göra så, men man blir också rätt trött på kvällen. Bra å andra sidan, uppskattar mer nu för tiden att vara trött på kvällen och komma upp på morgonen, av någon anledning är det inte alls lika jobbigt att komma upp numera, trots att jag går upp nästan lika tidigt som på ett första skift. Nästan. 1,5 timme senare iof, men kvart 4.15 är en befängd tid att stiga upp. 5.45 är bra mycket bättre. 

Eh. Ja. Det där hängde jag knappt med på själv. 
Ikväll har jag iaf suttit med näsan i denna sköna bok och nu går ögonen i kors på mig och kanske har jag snart knäckt koden till en linjelayout. Hurra! 
Eller kontinuerligt linjeutformade processer. Så det så.


Ska skriva ner lite och sen slå ihop boken. Tegelstenen
Tacksam för att jag fick tag på den. Har läst mycket nyttigheter om logistik under min stund i fåtöljen. ;)

Funktionslayout

Fastplatslayout alltså... 

Jag hittar inte svar till dessa frågor jag ska sitta med, har istället gjort några till lean, utan min Leanbok men med hjälp av mina goda kunskaper och Google. Hehe 
Men detta med layouter får jag nog ta med layout-experten på jobbet imorgon. För det blir jag inte klok på, och i just denna delen av denna kursen har vi ingen kurslitteratur. Så det blir knepigt värre! 


Ja ja. Det går det med. Då är iaf hälften av de förberedande uppgifterna gjorda. En sak att stryka på listan för veckan! 


Det börjar tjockna till..

Idag tog jag mig i kragen och pös iväg till jobbet efter en skruttig natt.
Skruttig natt i den bemärkelsen av att Neo någonstans förvandlades till en jätte och tog sååååå mycket plats. Hahs! Förstår inte hur en så annars liten människa kan ta så mycket plats. Vid något tillfälle vaknade jag med axeln ute på nattduksbordet. Mindre mysigt. 
Han däremot märkte ingenting, såklart. Men vid strax efter fem någongång var det kört, och istället började jag noja över att sprita av handtaget in till toaletten och spolknappen. Så jag gick upp och gjorde det. Haha! 

Och sen blev det dags för jobb och idag drog vi igång vårens stora projekt. Denna terminen kommer bli saftig på många vis, det är först nu det börjar bli myyyycket att plugga, det är kvalitetshandböcker och frekvensstudier till höger och vänster. Men det är roligt det också! Det ordnar vi, med bra planering så ;) 

Ska försöka sätta mig med de förberedande uppgifterna sen, om jag orkar, imorgon tänkte jag peta in en frekvensstudie under dagen och nånstans ska det göras en kvalitetshandbok. Och så ska vi jobba och plugga och flytta samtidigt....... 

Oh my. Nu blev jag trött ;)

Mat mat mat!

MAAAAAT! 
Har min kropp skrikit hela eftermiddagen och efter mycket velande och tvekande så ringde jag bambu. Jag behövde mat. Nu. Direkt. På en gång. 

Åt kaaaaaanske lite för mycket för vad min lille mage höll med om, men det var så gott och så lätt att bara äta....

Så nu håller vi tummarna för att det gick bra, än så länge är det ingen fara, men jag blev trött och fick lite huvudvärk.. Hmm.. 

Håll tummarna som sagt! Och speciellt att Johan kommer på fötter. Han är i den bedövande trötthetsfasen nu som jag hade igår, uscha. 

Barnen är i alla fall pigga och det är ju bra, även om det är svårt att orka när man själv inte är på topp. Turligt nog sysselsätter sig Neo i alla fall bra själv. :) 

Nu. Vila lite på maten. ;) 

Näste man till...

Jag kände mig döendes igår, haha, som en förkyld man ungefär. ;) 

Sov av och till precis hela dagen men låg i alla fall på soffan istället för i sängen igår kväll men hade sååå ont i kroppen. Mjölade i mig några alvedon och tillslut började det släppa. Kröp i säng med Neo ganska tidigt ändå och har sovit hela natten och när vi vaknade i morse sa Johan att han hade blivit dålig i natt. SKRÄP! 
Och han som bestämde att han skulle försöka lägga golv själv idag. Blev inget med det alltså.. Förhoppningsvis blir han bra från kräks och annat lika snabbt som vi så att alla är på benen snart. 

Jag känner mig i alla fall mycket piggare idag, lite svag fortfarande men jag hoppas det ger med sig snart. Det är väl dock bättre att vara hemma imorgon också. För att vara på den säkra sidan.. 

Istället kan jag ju sysselsätta mig med att rensa garderoberna eller något annat "kul". 

Förberedelserna måste ju fortsätta så fort man blir pigg och jag övervägde faktiskt en liten stund att måla med två kids i släptåg. Hahahahha! Vilket skämt! 
Hade förmodligen orkat en meter och sen hade vi väl haft färg över hela huset.  Nä. Vi hoppar nog över det ;)  

Ja, det här lär vi väl inte glömma i första taget inte.... 

RSS 2.0