Den lille röda

Jag avslutar året med en ny kompis, hej och välkommen du lille röda! 


Jag har sen vi flyttade hit saknat en sånhär liten apparat utan att ens någonsin haft en, men bara att ha något som man kan dammsuga av med snabbt i köket eller hallen och inte alltid behöva släpa fram den vanliga dammsugaren. 

Sen har jag dragit på det lite, man är ju inte smålänning för inget ;) 

Men så kom det in lite extra julklappspengar och då la jag in mitt veto och denna lilla röda fick det bli! 

Hurra hurra! 

Nu ska vi allt slippa en grusig hall och ett höigt kök, haha! 

2015

När jag tänker på 2015 tänker jag först att nja, jovars. Ett stabilt år. 

Men börjar jag räkna upp för mig själv vad som har hänt detta året är det sjukt mycket. 

Vi flyttade, renoverade, samtidigt som jag pluggade 100% och jobbade 50% och tog hand om familjen. 
Vi har varit och semestrat i Göteborg, glassat en vecka i Turkiet, jag har bytt jobb och tillslut efter några kämpiga tentor även fått ut min examen. 

Jag tycker det är rätt bra jobbat för ett ynkligt år! 

Jag tänker att 2016 ska bli lite lugnare. Vi kan ju fortsätta renovera i lugn takt, för det behövs, men jag tror jag skippar att plugga i den takten och bara fokusera på att jobba ett tag, sen är jag inte alls främmande för att läsa nån kurs hit eller dit, känner att jag skulle behöva fylla på mitt kunskapskonto lite, det saknas lite som jag känner att jag gärna hade velat ha och behöver i min nuvarande roll. 

Men fokus ska helt klart mer bli på familjen, barnen, livet och mig! 
Och att fylla 30. DET ska bli roligt! 🎉 
Och det vill jag fira! 

2015 var ett bra år även om det har varit lite ledsamt på slutet och varit jobbigt i hjärtat. 

2016 kan bara bli bättre. För tänk så mycket nytt vi kan fylla våra dagar med! 
En ny trädgård ska skapas, hoppas jag, och till våren ska jag odla odla odla, det är ett som är säkert för ooooh som jag saknade det i somras. 
Men det betyder också ett krig emot sniglarna, lätt att glömma bort det nu när det är kallt. 

Nyårsafton alltså. Redan. 
Vi gör det till en bra dag, och välkomnar ett nytt år! 🎉 


Och sen hoppas jag på ännu en vecka i värmen någonstans. Det måste man ju få när man fyller jämt...... ;) 

Ove ❤️

Ove alltså. Ove Ove Ove. 

Filmen var lika bra som jag hoppades på. Lika varm och lika sorglig som boken, lika finurlig och allt som oftast satt jag med ett leende på läpparna och tänkte att det var på pricken så som jag upplevde karaktärerna när jag läste boken. 

Egentligen var allt så som jag hade föreställt mig, vilket är helt fantastiskt, och svårt, men kanske prickade dom in just min version av Ove, och jag hoppas det var alla andras version av honom också. Med tanke på hur många som har sett den känns det väl inte omöjligt att det är så. 

Han går rakt in i hjärtat, Ove. 

Men jag föredrar fortfarande film hemma i soffan. Och speciellt eftersom att min kropp uppenbarligen inte kan bete sig bland folk och speciellt inte i en biosalong där det bitvis var rätt tyst. Typ precis jättetyst var det när min mage fick för sig att KURRA JÄTTEHÖGT pga kolsyran i colan som den tydligen inte alls förstod hur den skulle tas hand om.

Hahaha! Jag dör. 
Så jag satt på helspänn sista timmen och vågade absolut inte dricka mer cola. Meeeeen, kvinnan (?) vars mobil började ringa med en ringsignal som lät, mamma, mamma, mamma, MMAMMMMAAAAAAAAA, var i alla fall ännu värre. ;) 

Ove vill jag se igen. Och igen. Och läsa boken vill jag också göra. Igen och igen. 

Han är helt klart min favoritgubbe, och Lassgård gjorde honom perfekt! 
Och Parvaneh kändes det som att dom hade plockat ut från min hjärna, hon var precis likadan som jag hade föreställt mig. 

Det blir fem tummar upp av fem det. Utan tvekan! 

Och note to self. Ät något innan bio. 

Lego och tavlor

Såhär på näst sista dagen detta året åkte jag och Neo förbi smålle och skulle köpa minecraftlego. Jag lovade att han skulle få ta av sina egna pengar och köpa det då jag inte hittade något roligt i Ullared heller.. 

Dessvärre ville han köpa lego för 800kr och det tyckte väl inte jag riktigt. 

Efter mycket velande och lite "amen då tar jag väl den här......", bara för att ta något lyckades jag få in honom på ett annat spår och en alldeles pirrig glad kille köpte istället lego från Lego City för en alldeles mer human peng, och mer inriktat för hans ålderskategori. 
Nöjd son, nöjd mamma! 

Jag köpte också hem ramar till trycken jag och Johan fick i julklapp och nu pryder dom en av väggarna i hallen uppe. Det blev himla fint! 


Det ena hålet fick jag spika om tre gånger för att få tavlan rätt, det är inte lätt att sätta upp grejer på väggarna i mörkret. ;) 

Och visst har vi en förträffligt fin tapet? Eh... 

Tids nog, tids nog ska den bort... ;)

Även killarna fick upp sina diamanter på väggen. Neo önskade sig en röd och en blå diamant för ett tag sen och det var ju inte så himla svårt att fixa. 
Lätt som en plätt kan man säg! :) 

Så. Nu har jag nog spikat klart för i år. Tror jag. Men jag blev himla sugen på att köpa mer prints att sätta upp! Har spanat ut några som jag så gärna skulle vilja ha... 

Ove

Jag gillar inte så mycket att gå på bio. Jag är mer en soffliggare kind of film-person, och det får man inte göra på bio här. 

Men vi fick biobiljetter av jobbet för hundratio år sedan, ungefär. Och imorgon ska vi gå på bio. 

Och jag LÄNGTAR! 

Vi ska se en man som heter Ove och att döma av recensioner och vad jag precis har läst mig till på instagram verkar filmen vara precis lika bra som jag hoppas. 

Jag älskar Ove. Så mycket att jag tvingade Johan att läsa den och han älskade den lika mycket som jag. 
Tillsammans har vi diskuterat Ove och saker Ove gör och jag kan kalla Johan för Ove när jag typ vrider upp elementet och Johan vrider ner det, ja ni fattar. 

Det ska bli kul att gå på bio. För första gången på väldigt länge. 


Wiiiiiiiie!!!! 

Kompisdag

Idag har vi spenderat dagen på bästa vis. 

Fullt hus från morgon till kväll, sammanlagt har vi varit fem extra vuxna och fyra extra barn fast vid olika tillfällen under dagen. Fullt hus! :) 

Vi har ätit lunch med fina kompisar och pizza till kvällsmat med andra fina kompisar och barnen har lekt och lekt och lekt hela dagen lång. Så mycket att Neo inte riktigt klarade av att somna ikväll för han nog var lite för trött. 

Jag också! Så nu ska jag och min halsbränna (????????) ta och gå och lägga oss. Ska bara rota upp något jag kan stoppa i halsen för att bota det först. 

Imorgon är en ny lekdag med nya kompisbesök, så himla härligt! :) :) 
Man ska boosta sina relationer när det är långledigt, det tycker jag :) 


Snö!

Idag var varit en såndär dag... 

Egentligen har vi gjort jättemycket, eller jag kan väl inte ta åt mig äran mer än att jag har hängt runt köksbordet med mamma, en del skottning av snö och bygge av en snögubbe. 
Johan och Peter däremot har ju kastat in och staplat 6 kubik ved, DET är mycket! 

Ändå är jag sådär en blandning av slöööööare än kall sirap och RASTLÖS! Hur går det ens ihop? Är det ens möjligt? 

Och snön var ju rolig! 
Alvin öppnade sovrumsdörren och vrålade, DET ÄR SNÖ! Det är julafton! 
Haha! 

Och jag blev så glad att Alvin kunde ha Neos gamla overall från förra året. Egentligen har han en annan och denna hängdes undan till nästa år, men den andra är på förskolan och denna passade absolut fint! Lite lång i ärmarna men det gör ju inget när det ändå ska på vantar. 

Så idag var båda två så söta i varsin röd overall. Håller med Neo om att det är en superbra färg på overall! Och över lag.. ;) 


Det är Didrikson på båda två. Och gossarna var torra och varma när dom kom in, trots blötsnö. Det är ett krav tycker jag! Lugn dag

idag har vi verkligen bara hängt runt. 
Tvättat och plockat och legat på soffan. Och i sängen. Stora tröttheten slog till och med en begynnande huvudvärk och att jag började frysa utan dess like valde jag täcket i sängen. 

Ha! Tro dock inte att man får ligga där själv och frysa i sin ensamhet, nej nej, jag hann inte ens få på tvn innan Alvin kom in och inte långt där efter kom Neo. En gick bra, men två är lika med bus och då skickades dom ner till pappa istället. ;) 

Nu är gossarna dock påväg till mormor för att tillbringa natten där i sann jultradition. När det vankas kompiskväll på juldagen lånas gossarna ut. :) 

Fast just nu hade jag nästan helst kunnat krypa ner i sängen med en påse chips och bara ligga här och titta på film hela kvällen. Njuta av lugnet. 

Tror det kommer ändras under kvällen, annars får jag väl smyga undan ;) 

Julafton

Jul jul strålande jul. 

Jösses vilken stress jag utsatte mig själv för igår och jag har inte en aning om varför, jag hade verkligen tänkt att ta det lugnt... 

Det blev en fin jul, mycket folk, mycket mat och även om det bitvis inte gick som planerat så blev slutresultatet bra och när alla gästerna hade åkt hem kröp jag upp i soffan, åt godis och njöt av tystnaden. 
Den är himmelsk när det har varit high life sen klockan åtta på morgonen. ;) 

Jag tror och hoppas att alla var glada och nöjda med julklappar. Alvins förtjusande tjut igår för allt han öppnade. Hå hå ja ja, han älskar verkligen julen :) 

Och jag fick också fina paketer, mycket glad är jag. :)


Vi fixade tomtekläderna och glömde säcken, haha! Det var dock inte något som barnen brydde sig värst mycket om så det spelade väl kvitta. 

Alvin tyckte tomten var världens snällaste och han tog honom i hand och tackade (??) haha! Satt i hans knä och avslutade med en stor kram. 
Åh! Som han älskar tomten! 

Neo som genomskådade det hela förra året har inte sagt något alls om det nu, så kanske så fungerade det på honom också vilket är så härligt! Man ska tro på tomten så länge det går. ;) 


Godingarna! :) :) 

Ikväll blir det hemvändarkväll i huset, det ska bli mycket roligt! 

En gran och en skinka

Läste tillbaka lite i bloggen från förra julen och komiskt nog hade jag skrivit att det var prio på att försöka komma ihåg att köpa ny julgransfot. 

Check på den! ;) 

Och här är årets skapelse. 
Jösses vilket liv det var här, pojkarna gick bananas och var vildare än vildare och vi försökte räta upp granen och såga av foten lite så att den kunde bli rak och dammsuga samtidigt. Ungefär. Svettigt värre! 


Jag tyckte vi skulle skippa glittret men Alvin var bestämd på det och sen sa han att vi vilken fiiiiin julgran! Och det har vi ju, det har han rätt i. 

Skinkan är på griljering i ugnen och börjar se klar ut. Har faktiskt ströat den med mitt egna ströbröd! ;) 

Och ännu en grej jag läste från förra året var att jag hade tänkt placera min Brita i hallen mellan köket och vardagsrummet, märkligt att jag bestämde det innan vi ens hade flyttat hit. Men mycket riktigt. Jag har hängt runt henne lite här och var men det var precis där i hallen som hon gjorde sig bäst. 


Och där är hon! 
Nu är det fullt ös för den bullerbyjulen jag har drömt om. 🎄

Ullared

Det har varit en jättelång dag idag, trots att klockan bara är kvart över fyra. 

Jag startade dagen halv sju efter inte alls lika många timmars sömn som min kropp ville, som alltid med andra ord. ;) 

Sen bar det av till Ullared. 

Jag tänkte att det nog skulle vara rätt tomt idag, sådär dagen innan. Och det var jag tydligen inte ett dugg ensam om att tänka, för det var allt utom tomt. Trots att det inte var hysteriskt ändå, inte alls. Man behövde bara planera sin körning litegrann. ;) 

Vi kom hem med massor av saker, en ny julgransfot, ett himla viktigt köp med tanke på i vilket risigt skick den gamla är i. Så i år kanske granen kan stå hyfsat rak. Eller åtminstone ha möjligheten att göra det! 

Passade på att köpa löparkläder till Johan också, tror jag fick till det rätt bra och han verkade väldigt nöjd! 
Tjuvköpte en Star Wars-T-shirt till honom också som jag snabbt som rackarn gömde i skåpet. För jag hoppas att han inte hann se den.. 

Lite godis, lite legoplattor att bygga på, en pyjamas, bok, och en tomtedräkt, sen var typ jag pank igen. Hahah!

Men kul vare! 

Nu har jag vilat på soffan, och stoppat in skinkan i ugnen, vi får väl se om vi får någon skinkmacka ikväll, det hoppas jag! 
Tvätten ska vikas och egentligen skulle jag behöva rulla mer köttbullar.. 
Och städa.. Och slå in julklappar och klä granen.. 

En himla tur att jag vilade på soffan innan alltså! ;) 

Måndag

Det blev måndag kväll. Hux flux. 

Har suttit fastklistrad och läst om non-combustible substances of acute toxicity och annat såntdärnt farligt. 

Det passar mig lite. Jag gillar farliga saker och att nörda in mig på diverse säkerhetsdatablad och vad allehanda oljor kan innehålla och hur man egentligen gör om man får in olja subkutant under högt tryck. (Haha!) 

Jovars. Måndag blev det och snart är den dagen också över. Imorgon är det sista dagen sen är det jullov för hela slanten och det ska bli mycket härligt! 

Neo har hotat med att bli förskräckligt sur på mig om han inte får minecraft-lego i julklapp, och eftersom han kläckte det idag för första gången är den risken rätt överhängande, å andra sidan ska jag väldigt eventuellt till Ullared på onsdag en snabb sväng så det går ju alltid spana lite där. ;) 

Alvin han ger igen på annat håll och just nu är mest jargongen att han inte gillar pappa, jag gillar baaaara duuu mamma. 
Smickrande! ;) 

Nåja, imorgon är det som sagt jullov. Och hem kommer julgranen. Och det är ju mysigt! 

Kanske kan vi få lite julstämning då, för det ligger rätt risigt till med den just nu, trots allt julgodis vi mumsar på jobbet dagarna i ända. ;) 

Nu, bonde söker fruuuu! 

Nya lampor!

Ni vet, ibland får man en fix idé som man inte kan släppa. Och jag har haft en sådan idé ett tag. 
TADAAA!! 

Innan har vi haft vår gamla lampa med en...stång (?) och tre pendlar, om man kan säga så. Och den giorde sig aldrig så bra där. Den blev lite osynlig i ett så stort rum. 

Så då kläckte min finurliga hjärna den här idén. Och så bra det blev! 

En händig Johan, två lampskärmar och en dubbelsladd. 350kr allt som allt. 
Som hittat! 
Och ljuset över bordet blev helt annorlunda mot vad det har varit. 
Och jag är nöjd och glad. :) 

Ibland är det bra med en finurlig hjärna.. 

En hallonsoda, tack.

Det börjar lägga sig nu, livet kom ikapp i torsdags kväll och igår när jag vaknade såg jag misshandlad ut. Jag har aldrig, aldrig någonsin, haft så svullna ögon. 

Googlade frenetiskt efter huskurer för att få ner svullnaden och efter att ha baddat ögonen med bomullspads dränkta i kallvatten så gick det ner litegrann. Såg fortfarande dock skogstokig ut och inte ens smink kunde dölja det. 

Fick acceptera att jag såg 20 år äldre ut och snällt knalla till jobbet. 

Det gick bra. Men en och en annan tittade väl lite konstigt på mig. 
Med all rätt, kanske trodde dom att jag tillhörde gänget som hade varit på Harrys kvällen innan... 


Åh. Längesen nu. Det både värmer och hugger i hjärtat på samma gång. 

Jag får bli tanten som bjuder på bullar och hallonsoda själv. 
Men varje gång jag dricker en ska jag tänka på dig. ❤️

...

Idag har varit en konstig dag, tung, jobbig, ledsam, men fin.. 

Jag har lärt mig att inte lyssna på en gps, att jag är rätt bra på att köra bil bland rödljus och konstiga rondeller, att det är rackarns svårt att hitta rätt i Jönköping och att det går bra att tjuvparkera på en hyreshusparkering.. 

Det var en fin begravning. 
Så overklig, men ett fint avsked.. 

Det blev en fin dag. Men huvudvärken var och är ett faktum, och nu känner jag mig rätt tom, rätt utmattad och sådär trött i huvudet och kroppen.. 

Herregud så overkligt det är. 
Kära vän, du är saknad av så många! 
Men du kommer alltid, alltid finnas med oss..
Jag är ledsen att det var så längesen vi sågs och hördes, men jag har många fina minnen som jag kommer vårda ömt i mitt hjärta. ❤️ 

Kommer aldrig glömma dig.. 

Hej en onsdag..

Det blev onsdag. Ändå. Tillslut. 
Och det betyder ju att det är torsdag imorgon. Hur vi än gör.

Har varit lite nervig hela dagen och liksom lite ur fokus. När man vet vad som komma skall så är det väl inte så konstigt.. 

Beställde handbuketter idag, som jag fick lära mig att det hette. 
Hade tänkt att plocka med dom hem på direkten men i vår rara lilla blomsteraffär lovades det att jag kunde hämta blommorna vid halv nio imorgon trots att det är 1,5 timme innan öppning. 
Alltså, så himla fint! 

Johan är på julmys med sin lilla kvalle-avdelning, hans är ungefär lika stor som min, och ikväll är dom i Jönköping och äter mat och går på julkonsert (!). 
Något jag nog aldrig trodde att Johan skulle göra, haha, men tids nog kanske även han blir kulturell. ;) 
Så jag och killarna har hängt hemma ensamma idag, vi har ätit gröt och myst till Alfons, och städat, tvättat och eldat. Sjukt produktiv när jag lägger den manken till. 

Men imorgon är jag stämplad ledig i agda. Vi tar lite sovmorgon och jag lämnar pojkarna strax innan frukost så hinner jag ställa iordning mig det sista innan jag åker och hämtar blommor och senare även Jenny. 

Det kommer bli en tung dag.. 

F-a-n

Varning för gnäll. 

Nu är jag trött på det här. 
Trött på att inget kan funka och gå vägen. Trött på att sitta jämte och inte kunna göra något. Ledsen för att sitta jämte och inte kunna göra något. 

Ledsen och orolig och ännu mer orolig och...ledsen. 

Fan. 

Och en tung dag på torsdag... 
Har redan en klump med tårar i halsen. 

Det är ingen bra vecka det här. Det är inte det. 

Imorgon fortsätter jag att begrava mig i riskfraser och pliktogram, det är där jag känner mig som mest hemma nu. 

När allt annat inte går vägen kan jag ju i alla fall få tankarna på annat håll en stund... 

En god middag

Man vet att man har lyckats med maten när storbarnet säger, 
"Jag vill äta den här maten imorgon med". 

Kött, sås och potatis. Slår aldrig fel. 

Ved och bråk

Det känns i benen att jag inte suttit still på min kära stol idag alls. Har varit på språng hela dagen och har enbart kikat in för att se om det har kommit något mail som behövts tas hand om. 
Stressigt värre! 

Behövde dessutom gå hem tidigare idag då det var julmys på förskolan. En lite knepig tid att gå hem med massor att göra, men mysigt att få kramas och fika med Alvin en timme, så det var det värt såklart! Barnen är ju alltid barnen och deras små grejer går ju såklart före. 

Och kanske lite ännu mysigare var det att ha fått sitta där och sjunga och kramas eftersom båda killarna var måndagströtta och blev små monster så fort vi kom hem. Slår aldrig fel ;) 

Det var bråk till höger och vänster och när Alvin blåste ut alla ljus och Neo inte fick blåsa ut något så gick han bananas på Alvin och sen åkte båda två i säng. 
Och här sitter arga mamman och har dåligt samvete såklart. 

Men ja. Försöker ändå att behärska mig och att vara lugn men efter timmar (!) med gnälliga barn och sen ett slagsmål utan dess like så tog det stopp. Någon måtta får det vara och att slåss tolererar jag inte. 

Nu sover dom i alla fall och vi pratade såklart om vad som hade hänt innan och kramades en miljon gånger. 

Vi tar en kopp te och solsidan på det där. 
Och sen får det bli säng för mig också. Imorgon är en ny dag och då ska vi försöka klämma in att kasta in sju kubik med ved som vi fick hemkört med traktor och som så fint står i säckar på baksidan. Sju kubik. Käre värld. 

Meeeen! Den är kluven och klar så vi behöver inte hugga ved, hurra hurra! 


Ensam hemma

Det har varit en stilla helg, kan man säga. Det röjigaste vi har gjort idag har varit att städa i källaren. Nödvändigt ont! Min förhoppning är ju att vi ska kunna komma till och måla där, helst inom inte allt för lång tid... ;) 

Det helt klart mysigaste vi har gjort idag var att titta på ensam hemma, haha! Vi uppmärksammade att det är 25 år sedan filmen kom. ;) 
Neo kunde inte riktigt hålla sig från att retas med Alvin och det var ett himla petandes och sparkandes så tillslut fick han gå upp och lägga sig istället, trött var han nog för somnade gjorde han utan ett ljud? 
Kvar satt vi och tittade färdigt på filmen, Alvin tyckte den var spännande, kanske inte riktigt i hans vanliga kategori av film..... Men vad göööö han nuuu mamma? ;) 

Vi tittade på film igår också när Alvin hade somnat, vi tittade på Pan, alltså nya Peter Pan. 
Den var läskigt vid något tillfälle tyckte Neo och gömde sig under en filt, men annars tycker jag att den var snällare än många andra filmer. Helt okej bra! Fast det kändes som att den riktades mest till en yngre generation, kanske inte lika ung som Neos, men nånstans där emellan. ;) 

Och eftersom Neo föreslog den ikväll också så gick den väl hem hos honom med! 

Imorgon måndag, tuff vecka framför oss. Lika bra att bara bita ihop..

Pepparkakshus

Oj oj oj. Igår var det fest. Kom hem mitt i natten och märkligt nog med tanke på tiden var det ändå rätt mycket folk ute. Eller rätt mycket och rätt mycket, haha! 3 personer förutom mig och min vän, och flertalet bilar. Det räknar man inte med när klockan är över två en fredagsnatt. 

Trött som en tok idag men det botar man snabbt med att dra igång ett pepparkakshus-bak! 

Vi började vid tolv kanske och var klara för tjugo munter sen. PJUH! Men roligt var det! 
Alvin har bakat och sjungit och varit så söt så söt, och nu har vi ett alldeles eget litet fint pepparkakshus. :) 
Han har ramsat baka baka liten kaka hela dagen och kastat mjöl i köket och haft så roligt! Neo har mest gjort lite gästspel men tyckte det var roligt att pynta huset. :) 


Ja. Och här är den lilla skapelsen! 
Det ska pyntas lite mer när det har torkat till har jag tänkt. :) 

Och om jag var trött innan är det iiiingenting emot vad jag är nu, Göta Petter! 

Nu vill jag helst sova men det vore dumt, så jag får väl hitta på något annat innan det är kökstjänst igen. ;)

Vab

Så vad hittar ni på? 

Här vabbar vi. Det var längesen sist, men ändå rätt oväntat. 

Neo bröt ihop i mitt knä igår och var så ledsen över ett bråk med en kompis och i samma veva kände jag att han var varm, han hade annars varit precis som vanligt hela eftermiddagen. 

Ibland kan dom ju kännas lite varma di små, men i morse hade han 38.8 i temp så det var ju ingen tvekan om den saken. 

Johan tog första vab-dagen men jag avlöste honom lite tidigare hemma idag då han ska iväg på en grej. 
Imorgon är det min dag hemma och då tänker jag att vi bara ska ligga på soffan och mysa. Beo och jag.
Alvin ska vara lucia på förskolan han, och idag låg där ett lucialinne på hans hylla som han har fått ärva. Så himla snällt :) 

Neo har sovit av och till hela dagen om jag förstått det rätt och är sådär febersvettig som man blir när man ligger på en skinnsoffa med en fleecefilt under sig, pyjamas och täcke på sig. 

Nu pratar han i alla fall lite och spelar lite på sin padda, så någon liten dos med energi hittade han när jag kom hem. 


Och för mig som har haft en jättelugn vecka ändrades det såklart idag och plötsligt fann jag att alla ropade lite från alla håll, lämpligt när man precis ska gå hem ;) 

Ja ja. Det tar vi på måndag det. Nu kurerar vi barn och myser i soffan. 
❤️

Julklappar

Jag tryckte precis på beställningsknappen för några julklappar. 

Jag älskar internetshopping! Har inte tid att stressa omkring med alla andra stressiga människor. Näää. Hemma i min soffa, där handlar jag som bäst! 

Och med det kryssade jag av 3 julklappar. Och med det är 4 fixade! 

Har sprungit över lite småsaker till pojkarna, spontanköpte en ficklampa till Neo i lördags, något han har undrat sååå över, hur det kommer sig att hans ficklampor alltid är sönder eller borta. Och nu hittade jag en gul minion-ficklampa på city gross. Taget! 

Tanken är också att köpa romerska ringar, eller gymparingar. Det borde jag också ta tag i faktiskt. 

Och sen fyller det liksom på lite hit och dit och snart kommer vi alltså kunna börja slå in paket. :) 

Och ni vet ju, när man tänder fyra ljus, DÅ kommer tomten!! 

Det säger i alla fall Alvin. ;) 

Hej lördag!

Ute är det verkligen blåsväder och regn, jag och Alvin är för närvarande ensamma hemma. Pappen är ute och går och Neo är hos en kompis och leker. 

Tvättmaskinen går varm och huset är som en bastu. 
På veckorna är det ju naturligt lite "kyligare", typ 19 grader när vi kommer hem från jobbet och börjar elda. Då har ju pannan varit kall sen natten, så på helgerna när vi är hemma hela tiden har vi det riktigt varmt och skönt, nästan för varmt bitvis, haha! 

Idag har vi väl 24-25 grader och det är fint som snus när det blåser och regnar ute.  ;) 

Tror jag ska passa på att dammsuga av här nere och sen slänga mig på soffan med Alvin igen. Njuta lite av lugnet medan det fortfarande finns något ;) 

Hej fredag!

Det landade i fredag igen. 
Jag gick hem sidodär kvart i tre idag och det var sköööönt! 
Åkte och hämtade pojkarna och åkte tillbaka och hämtade Johan och sen vidare till stan. 

Att handla sådär en fredag eftermiddag med dessa två gossar och en MILJARD andra i affären. Svettigt värre. Haha! 

Sen myste vi hos B en stund i värmen och sen åkte vi hem. 

Jag var redo för sängen innan men slängde ett öga på klockan, 19.00. 
Jaha. Haha! 
Det har varit en lång dag alltså ;) 

Jag börjar repa mig från förkylningen, märker stor skillnad på mig, igår var jag vaken kanske enda till elva (!) det är rätt länge när jag i måndags somnade innan klockan var åtta och sen under resterande dagar har somnat mellan åtta och nio. ;) 
Men det verkade ju fungera att sova sig igenom förkylningen, så jag är nöjd. 

Nu har vi en härlig helg framför oss och jag njuter. :) 

Hostan från..

Sicken nedrans hosta jag har fått! 
Helt sinnessjuk, och när jag vid lunch trodde att jag skulle hosta upp mina inälvor ringde jag vårdcentralen. 

Tre timmar tog det innan jag blev uppringd av en snäll karl och på två minuter lovade han att ett recept hostmedicin skulle finnas att hämta på Apoteket två timmar senare. 

Guld!!! 

Passande tänkte jag hämta ut Alvins ventoline, men väl där så fanns det inget recept? Den snälla läkaren hade glömt lägga in det. Snopet! 

Men efter lite middag ska jag ta en klunk Coccilliana och lägga mig. 

Diplom

IDAG PÅ POSTEN 


Hello examensbevis! 
HURRA för att vara färdig! 🎉 

Ja. Jag ska kopiera den och rama i och sätta upp det. Haha! 

RSS 2.0