Ved

Vi ska köpa ved i helgen. Vi har nog massor av ved kvar för det är ju typ stööööört omöjligt att vi har gjort av med 30 kubik ved under våra två månader i huset, men det är ju alltid bra att vara förberedd. Och speciellt när man snubblar över ved i byn för en billig peng som sen kan klyvas och huggas och göras allt som behöver göras med ved, och inte av oss. Och att vi slipper förvara det hemma. 

Vi har väl nästan bestämt oss för att behålla veden. Men att uppgradera oss till en bättre panna och framförallt skaffa tankar som gör att vi inte måste elda varje dag, flera gånger om dagen. 

Johan är väldigt inne på solpaneler också och det tåls ju att forska i mer faktiskt. 

Men främsta anledningen till att fortsätta med ved är ju att det är billigt, att värmen är gudomlig, älskar att bli varm liksom inombords och inte bara genom luft som blåser. Jämför en öppen spis med en hårfön liksom. 
Men det som väger tyngst är nog att huset är byggt för denna typen av uppvärmning. Att borra in bergvärme och sluta värma upp skorstenen skulle väl i värsta fall sluta med problem på vinden är jag rädd. 

Jag har egentligen inga belägg för den teorin. Mer än att besiktningsmannen påpekade nån liten tillväxt på ena sidovinden på besiktningen. Ingenting som var farligt eller illa, men som dom sa skulle torka upp och förmodligen försvinna när vi flyttar in och huset regelbundet eldas i och är varmt och bebott. Jag tänker, utan att kunna sånthär, att tex bergvärme skulle öka den risken att det växer på med annat, eftersom skorstenen inte värmer vinden? Har jag fel? 

Jag gillar värmen från veden. Det gör jag verkligen. Och att det liksom är obegränsat. Du kan alltid elda mer och mer och mer om det är kallt och du vill ha 25 grader inomhus, utan att behöva tänka på elräkningarna som för vår del redan är höga, men lägre nu ;) 
Det gillar jag med ved. 

Jag kanske inte tycker såhär om fem år, men då är det ett senare problem. Jag tror dock att tankar hade underlättar oerhört för oss, så att vi har tillgång till varmvatten jämt. Det är väl det som är den största nackdelen just nu. 

Men det tänker vi ju råda bot på i höst. 

Så. Nu har jag kvällssvamlat om vedeldning alltså. Kul! ;) 
Vad har ni själva för erfarenhet? 


Badrumslamporna

Idag är dagen vi fick speglar och vägglampor uppe i badrummet. Och fint som snus blev det! :) 
Trots att det ringde på dörren kvart över sex i morse. Hahaha! 


Nu ska bara taklampan upp men det borde väl vara lätt fixat. För den glömde ju Johan givetvis bort att ta fram. Hehe

Idag är också låååångledigt och det är en fin känsla att veta att vi slipper gå upp imorgon. Neo har bett om att få sova bara en liiiten stund till, varje morgon nu. Och jag håller med honom varje dag, men upp måste vi ändå. 

Men nu blir det en kväll på bambu med kära vänner. Fint som snus det med! 

Varmvatten

Nej den här jäkla dagen kunde vi hoppat över. Bara så. Stryk den 28 april från almanackan. Tjoff. Borta. 

Så stod jag i köket trött som en gnu och ville bara sova men maten måste ju lagas osv. 
Allt var sånär som på klart och jag hade precis vispat ner mjölk i min redning till currysåsen och bad Johan hälla av pastavattnet. Jag flyttar undan på bänken och flyttar på mig själv, som alltid. När Johan lyfter i kastrullen går handtaget av och ut for allt kokande vatten. Jag lyckas hoppa undan och motar bort Neo som kom i samma veva, men vad hjälper det när Johan fick allt vatten över armen..... 

Så jag slevar pasta och försöker rädda köksgolvet samtidigt som Johan försöker rädda armen under vattenkranen, jag tyckte dock att han skulle ringa in och efter ett snabbt samtal till sjukvårdsupplysningen blev han ombedd att åka in till akuten omgående med en kall handduk runt armen. 

Så där är han nu. Min kämpe. 

Käre värld. Alltså denna dagen.. 

Och sen lite andra besked på det som gör att det hugger i hjärtat. 
Nä. Den här dagen stryker vi.. :( 

Så trött

Idag. OH SO TIRED! 

Jag vaknade vid halv tre i natt. Först av att tvn var på och att tv-dosan hade försvunnit. Den återfanns sen under Neo. 

Sen kunde jag inte somna om och hade så in i bäääängen ont i magen. Så mellan halv tre och halv sex vet jag att jag sov bara en liten liten stund. Usch. 

Hade så ont i magen när jag väl gick upp att jag fick sätta mig ner emellanåt när jag skulle tända pannan för att kunna duscha. Nej fy! 
Som tur var slutade det bubbla och göra ont under dagen så alla möten och allt annat viktigt blev avverkat. 
Imorgon kör vi ett helt annat slags möte. Det ska bli..spännande! 

Ska snart köra igång middagen och sen har jag god lust att lägga mig före barnen ikväll. Men det kommer ju inte hända. Hade behövt dammsuga också. Och plugga såklart. Som alltid. 
Nu börjar nedräkningen. En vecka kvar till näst sista tentan. 

Hörde ni? Näst sista tentan
S å j ä k l a s k ö n t ! 

Men innan dess ska vi äta mat. Och sova.  

Och råda bot på huvudvärken.. 

På cirkus med Neo

Så ikväll var det äntligen cirkus. 

Neo har studsat typ hela eftermiddagen och hann väl fråga hundra gånger när Johanna skulle komma och när vi egentligen skulle gå, och då var vi bara hemma 1,5 timme innan det började. Haha! 

Men så mysigt det var. Där satt jag med armen om min lille kille och tittade. 
Han sa knappt ett pip första timmen, bara satt med stora ögon och tittade på allt som hände, ibland viskade han att han ville ha popcorn men jag tyckte vi skulle vänta tills pausen. Bra med lite muta sista timmen tänkte jag. 

Det funkade. Och efter en stor popcorn var han glad och klappade händer och kommenterade vad som hände. 

"Vilken smart hund mamma!" Haha! 

Tycker faktiskt att dom var riktigt duktiga i år, det är dom väl alltid iof, men idag var det mycket showigt! 

Bäst är såklart dom som skuttar och hoppar i alla linor och hänger och slänger i en gardin som krakel spektakel, men också hästarna. Såklart! Ponniesarna är ju alltid to die for, men i år hade dom inga tinkrar med, istället hade dom en annan häst som jag troooor kan ha varit en haflinger? Möjligtvis en korsning för den såg ut som en haflinger men grov.. Med en lång lång lång man. Riktig sagohäst! 

Har dessvärre inga bra bilder alls. Men mysigt var det! Om än aningens kallt efter pausen. 

Nu har cirkusen varit i byn i ett dygn ganska precis och nu börjar lastbilarna röra sig bort.. 
Det har gått en timme sen det slutade och alla redan är det mesta borta och bara några få vagnar kvar. Helt otroligt att det kan gå så fort! 

Helt klart en bra kväll! Och så kul att göra något ihop med Neo själva, och att få sitta där med armen om och hålla handen. Mys!  

Så imorgon vaknar vi till en vanlig lekpark igen. Nu finns där bara spår efter en cirkuskväll, i morse stod det nämligen en kamel i lekparken. Haha! 
Ja, det är sannerligen inte varje dag man vaknar till den utsikten. :) 

Teknikkillen

Alltså utveckligen på barn är ju helt makalös. Neo är en teknikkille ut i fingerspetsarna och bygger saker som kan vara helt otroliga och är extremt noga med att allt ska se likadant ut. Bygger han ett flygplan ska legobitarna sitta på samma sätt på båda vingarna och gärna ha samma färg annars är han inte färdig, sånt håller han på med. Men han är också helt otrolig med att ratta datorer? 

Han plockar utan problem fram både tangentbord och mus om det är tvn uppe, eller pekplattan på tangentbordet nere och manövrerar Barnkanalen som om han gjort det sen födseln. Och det har han väl nästan. Men så länge man hjälper honom att skriva om det är något som han söker så fixar han resten själv. Stor bild, byte av program. Han klarar allt. 

Jag väljer att se det som att han är teknikintresserad istället för att han tillbringar för mycket tid vid tvn. ;) 
För det ÄR han ju! 

Han ville följa med mig till skolan också när jag sa att det finns ett ställe man kan lära sig bygga robotar och lampor och andra coola saker i lego. Haha! 

Ikväll har han och Alvin tittat på Max och Ruby på tvn uppe, märkte jag nu. Och ska man spela spel med honom på barnkanalens hemsida så tar det inte lång tid innan han vänligt men bestämt förklarar att Mamma. Du gör fel! 
Hahah! 

Är det dagens ungdom? ;) 

Cirkusen är här

Nu är det förvisso mörkt ute, men tidigare ikväll var vyn från köksfönstret den här. 


Cirkusen har kommit till byn och det var en alldeles nipprig Neo som stod i fönstret och vrålade när bilarna parkerade. Han hade koll i säkert en timme på vad som försiggick. Haha! 

Om han längtar? Jajamän! ;) 
Imorgon är det alltså cirkus och jag har tvingat med Johanna att följa med oss så att vi slipper gå själva, haha! 
Alvin och Johan ska vara hemma, även om Alvin nog högljutt kommer att protestera. Neo var nog tre när han gick första gången och då hade han lite svårt att sitta still och Alvin har väl snäppet mer myror i benen och om inte annat har han ett sjujäkla humör när han inte får som han vill. Han får stanna hemma ;) 

Istället går vi tre på cirkus, det blir nog mysigt det! :) 

Om inte annat är det ju helt klart värt det när Neo vill det så himla mycket :) 

Ett nytt handtag

En miljon bullar senare har vi avverkat ett besök och ett byte av dörrhandtaget. Det var lite knixigt både att baka bullar och att byta dörrhandtag och låshus och kapa skruvar och allt som skulle göras. Men det gick. Han är bra händig min karl. :) men ont fick han nog så nu är han soffliggandes igen.. 


Men så gu vilken fin bild! Eh.. 
(Skyller på att jag hade en bulle i handen) 

Det mest fantastiska i hela historien var att innan upplevdes dörren lite sned och man fick lyfta lite i den för att kunna låsa  och jag stod där varje kväll och svor över att det var ibland rent överjävligt att få dörren låst. 

Men nu! Det nya låshuset var rätt i längden men nya låshus är lite annorlunda i måttet och lite bredare, så det behövde knackas på plats plus att vi fick fräsa ur lite på kanten på dörren för att få upp det lite högre för att kunna passa in det ordentligt i hålen för handtaget och låset. Och när huset flyttades lite högre upp betydde ju det att den lilla glipan som man förr fick lyfta sig till för att kunna låsa plötsligt passade av sig självt! 

HURRAAAA! :D 

Själva handtaget sitter lite illa på yttersidan, det syns inte framifrån men om man tittar från sidan. Det är skruvarnas fel så vi ska försöka få fatt i nya nån dag. 

Men just nu spelar det ingen roll. För nu har vi ett dörrhandtag som inte hänger och en dörr som går att låsa helt utan problem. Jag är så glad! :) 

Nu ska dörren tätas om också, så blir det nog tipptopp! :) 
(Och helst slipas och oljas in? Hur oljar man en dörr?) 

För att jag är så snäll så kan jag ju bjussa på den här istället, så kan ni njuta lite av tanken på doften av nybakta bullar.. ;) Mmmmm.... ;) 

Fifty shades av vaddå?

Vi måste prata om Fifty shades of Grey. Nu har jag sett den. 
 
Eh. Jaha.   

Han är snygg, ja. Men det var han ju som sheriff i Once upon a time också. Men där var han ju inte ett as. 
Där var det han som var underkastad The evil Queen. 

Jag förstår inte hypen. Men jag har inte heller läst böckerna så det här baseras ju bara på filmen. 

Välgjord. Absolut. Och visst att kvinnor säkert gillar när rika män förser dom med helikopterturer och fina kläder och jag hade inte heller tackat nej till en Audi om någon gav mig en. Fast jo. Kanske under de premisserna. 

Hon framstår ju först som en liten oskyldig tös men jag gillar att hon ändå inte går med på hans kontrakt och att hon nånstans ändå säger emot hans krav, för krav det ställer han ju. Orimliga sådana. 

Alltså. Välgjord film. Bra film? Njaaaa.. 


Nej. Jag förstår verkligen inte hypen. Jag gör inte det, och vad kommer resten handla om? Hur hon omvandlar honom från en känslokall assbutt till vaddå? En snygg rik ung man....? 

I don't get it. 
Förklara för mig vad som är så bra med filmen? Att hon som ung oerfaren kvinna ska gå med på vad som helst och nöja sig med att hon "får honom" när hon gör vad han vill? Annars blir hon straffad? 


Jag ska sova på saken.. 

Lördag

Det händer inte mycket hos Svenssons idag. Vi har nog mest suttit framför varsin tv hela dagen. Betat av serie efter serie och film efter film. Rätt gott. Alla sköter sig själva men är liksom på samma ställe. Neo ville ha lugn och ro så han har hängt mest uppe i vårt sovrum. Haha! Sötongen liksom. ;) 

Nu, mat. Sen fortsätter vi dagen som den har varit. Att göra ingenting är jag rätt bra på. Även om vi såklart har massor att göra blir det ingenting gjort sålänge det är regn ute och vi har en handikappad pappen. 

Så då sitter vi här. Och äter sushi. ;) 

Plantering

Jag tog vägen förbi Beijer efter skolan och köpte låshus till ytterdörren. Och ett nytt handtag. Så nu kanske vi kan slippa ett slött handtag och en dörr som inte går att stänga. 

Det är nämligen så att det var nån fiffig en som fick för sig att försöka göra inbrott här, innan vi flyttade in tack gode Gud, men det enda som gick sönder vad handtaget och längre än så kom dom aldrig, som tur var. 
Men sen dess har handtaget hängt där det har hängt och senaste veckan har det hänt att man fått med sig dörrhandtaget när man stängt dörren. Inte så smidigt alla gånger. ;) 

Nu ska väl det lösa sig hoppas jag! 

Sen slog det mig att blomsterbilen skulle vara på smålle idag och då kunde jag bara inte låta bli att åka dit. Trappan behöver nya fina blommor och en pelargon är ju alltid rätt.. ;) 


Det blåser och är inte alls så härligt väder ute idag, men man blir ju helt klart glad av fina blommor på trappan! 
Och att dom kostade 10kr/st gjorde ju inte direkt saken värre. ;) 


Två rosa Mårbacka blev det för 30kr/st och nu måste jag köpa två stora krukor. Stor kruka, mycket jord och ljus så ska dom nog trivas hos mig. :) 

Billigt värre och sååå fina blommor! Fick hejda mig för att inte köpa med mig hundra till, tyckte det räckte med de 13 st som jag plockade åt mig. ;) 
Jag fick en på köpet dessutom, och när jag väl stoppat ner alla i jorden fattades det en kruka och ingen gick att hitta, så den stoppade jag ner i rabatten. :) 

Men nu har vi flera krukor på våran trappa och även ingången till lägenheten fick lite blommor. Så mysigt! 

Mina två dahliaknölar passade jag också på att trycka ner i jorden. Det är första gången jag planterar en sådan knöl så jag har inte en aning om hur det ska gå till väga. Och dahlian ser ju inte ut som alla andra knölar. Vi får väl se om det fungerar! Jag satte dom på hörnet av huset, vid garaget, där är det soligt och varmt (tror jag) och mig veterligen växer där inget annat. För inget annat har kommit upp än i alla fall :) 

Annars har vi ju mängder av rosor och lavendel i rabatterna som jag hoppas kommer blomma fint i sommar. Rosorna ser ut att ta sig men jag tror det finns lite som behöver beskäras. Måste läsa på lite tror jag. :) 

Lampan

Idag kom den på plats. Kökslampan. 

Fredrik var på besök så jag passade på att be om hjälp att få den på plats eftersom Johan inte riktigt reder ut sådana aktiviteter just nu. 

Efter maten spikade jag fast sladden i taket och voilà! Nu hänger den där som den aldrig gjort annat. 
Men det har den. Gjort annat alltså. Det föll sig nämligen så att jag länge funderat på en sån lampa, för det hängde en liknande där förr som jag tyckte var så himla fin. Vid ett tillfälle frågade jag mormor och morfar om inte dom kunde hålla utkik efter en sån åt mig om dom skulle springa över en på en loppis nånstans. 
Istället visade det sig att dom visst hade en själva, i källaren! Som kanske bara låg och väntade på att få användas i mitt kök. 

Så nu hänger den där, mormor och morfars gamla lampa och är så fin så fin. :) 


Och visst gör den väl sig rackarns bra? 

Tack!!! :D 

Tips!

Tips tips om ni som jag har barn som vägrar och hatar att duscha. 

Ta tiden. 

Funkar helt klart bäst på femåringen som förstår innebörden av att tävla, men över lag funkade det bra på båda. 

Alvin vann dock. Jag kanske visserligen startade tiden när Neo klädde av sig och när Alvin redan var avklädd. Men ändå. Vi gör rätt nästa gång ;) 


Och Sedär. 4,53. Så arga barn och så mycket skrik på fem ynkliga minuter, haha! 

Hos doktorn

Så hamnade vi hos doktorn. Det gick bra tills vi kom in och Alvin inte alls ville vara med, hehe

Han var superpeppad när vi åkte men när det skulle vägas vägrade han totalt att vara med och när doktorn skulle lyssna på honom ville han absolut inte vara där, han blev så sur att han inte ens ville säga hej då till doktorn, Alvin som annars är den som älskar att säga hej då och aldrig låter så glad som när han får vinka, men inte idag inte. ;) 

Domen blev bra i alla fall och han visade inga tecken på astma trots förkylning nu vilket var sååå skönt! Då var det antagligen bara en engångsgrej och det får man ju vara tacksam för! 
Utslagen var också något som kunde komma lite hipp som happ som nån reaktion på något, han sa att det kunde varit ett virus som kroppen reagerade på eller att dom bara dök upp. Och eftersom han redan är allergitestad som liten och aldrig haft några andra problem skulle vi avvakta med det också. 

Förkylningarna som aldrig tar slut verkade också vara högst normalt för vissa tvååringar som tenderar att bli mer förkylda än andra och han hoppades att det skulle bättra sig över sommaren. Skulle det däremot bli ännu mer långdraget skulle vi komma tillbaka. 

Så det var ju skönt! Vi fick lite hostmedicin som jag får pipa in och hämta imorgon då receptet inte hade kommit in innan vi åkte hem. 

Efter besöket hos doktorn fikade vi chokladboll och köpte hello Kitty-plåster på Apoteket. Goding! Vill ha katten! Haha! 


Såklart du ska få katten hjärtat :) 

Vi tillbringade hela eftermiddagen utomhus i det alldeles ljuvliga vädret och nu hoppas jag att glass, frisk luft och massor av sol ska bota alla baciller. (Om inte annat blir man trött!) 
Imorgon återgår vi till vanliga rutiner igen och det ska bli såå sköönt. 

Baka baka lite bröd

Jo jo. Lite effektiv får man ju passa på att vara såhär på vabdag nummer två. Förhoppningsvis den sista också, idag är jag säker på att han i alla fall är feberfri. 


Kanske inte världens vackraste polarkakor, men helt klart världens godaste. 

Sjukstuga

Alvin Alvin min lilla kotte. 
39,3 i kvällstemp igår, har sovit som ett litet element jämte mig i natt utan pyjamas och med fönstret öppet. 
Morgontemp på 38,1. Så febern är ju kvar men låg.. 

Fick i alla fall tag i sjukhuset och visst hade det skett en dubbelbokning då vi fick två tider på två dagar. ;) 
I vilket fall så hade han fått komma idag men eftersom hans kropp redan håller på med något så kan det försvåra allergiutredningen däremot hade man fortfarande kunnat lyssna efter astma. 
Vi beslöt att stryka tiden och behålla den imorgon och hoppas att han är piggare. 

Lilla grisen min. Hoppas det här går över och att vi får ha en frisk sommar..

IGEN!!!

Som om en veckas influensa i huset inte var nog vaknade Johan idag med ryggont från nån annan planet och har väl legat platt fall hela dagen förutom den tiden han var på vårdcentralen och fick smärtstillande. 

Och som om det inte heller vore nog att han som var sjuk hela förra veckan inte kan gå just nu, så har Alvin fått feber IGEN! Igen! Vad är det som händer?! Buhäääääää! 

Feber hela förra veckan. Pigg i helgen och nu alldeles varm och mosig igen. Och förkyld. 

Och vi som har tid på barnmedicin imorgon. Och i övermorgon. 
Alltså detta händer inte. 

Men Nähä. Jag får väl se det som en chans att försöka plugga ekonomi imorgon då... 

Eld

Vi har ju som kanske skrivet förr, en skogsträdgård. Lummigt och så och vi kan ju med all fördel gå ut och plocka både vildhallon och blåbär på tomten. Och det är ju mysigt. 
Men jag vill ha ut lite mer av tomten än skog. 

Så idag beslöt vi oss för att rensa lite. Eller egentligen skulle Johan ut och elda upp häcken som tog upp halva baksidan och jag ville städa. 

Det är typ stört omöjligt att räfsa där ute i skogen med allt ris och löv och alla små fjolårsträd som frösått sig självt så efter en stund föll beslutet på att vi nog får försöka elda istället. Men inte idag och inte ensamma med killarna. 

Men vi kapad ner några enar och två rhododendronbuskar som såg lite ledsna ut. Lika bra att passa på när elden är igång. Och det blev sååå mycket bättre bara genom att göra det! 
Jag har ingen bild som visar rakt ut så som efterbilden blir, men jag tror ni får en uppfattning i alla fall. 
Efteråt. Lite mer öppet. Lite finare skog. 

Grannen upplyste mig snällt också om att det tydligen finns rätt gott om orm på denna sidan vägen, så nu ska jag försöka hålla det så rent som möjligt. Och typ lägga ut elstängsel i marken så dom inte kan slingra sig in. Eller något i den stilen. Ja, Jag är sinnessjukt rädd för orm. 

Men. Här är baksidan i alla fall och nånstans här ska jag minsann odla sparris. 


Sushikväll

Igår gjorde vi sushi och för första gången fick jag till det med riset. Första biten var gudomlig och smakade precis som köpt sushi. Och att få till den smaken är svårt! 

Jag har haft salt i risvinägern innan, men igår provade jag även några droppar citron och kanske var det där hemligheten låg? 

Perfekt blev det i alla fall :) 
Jag gjorde även en rulle på lite stekt lax med både stekt och rå purjolök, majonnäs och stark sås. Egentligen ska det väl vara tonfisk i den röran och ingen stark sås, för den är i crabfish-röran i vanliga fall, iaf där vi köper sushi. Men jag improviserade lite och det funkade fint!

I den andra rullen hade jag lax, avokado, gurka och gul paprika. 

Gott gott gott! 

Läkartid

Jag skojar inte och blir aningens stressad när vi närmaste två veckorna inte har en, inte heller två, utan FYRA tider på BVC och sjukhuset för våra barn. Neo står för en av tiderna och Alvin har tre! Tre! 

Dessutom har han två på barnmedicin två dagar i rad?! 
Det måste väl ändå finnas möjlighet att slå ihop det? Eller? Känns ju så onödigt med deras tid att vi får två tider och två olika läkare på två dagar.

Och BVC på det också. Råkade upplysa Neo om att han ska få en spruta, hehehe, jag tänkte att det var viktigt att han kan få bearbeta den informationen. Det tyckte inte han. Däremot tyckte han att det var roligt att han skulle få mäta och väga sig, rita och klippa, räkna och stå på ett ben. "Det kan ju jag!" 
Nu ska vi bara peppa för den där sprutan också. ;) 
Alvin tyckte det var kul att Neo skulle till doktorn, högt ropade han "jag stanna moffa!" Haha! 
Han mindes tydligen alldeles bra att Neo fick vara i lanna senast Alvin var hos doktorn och trodde givetvis att samma sak gäller för honom nu. ;) 

Det kommer ju gå fint detta :) 
Ibland alltså..

Jag fick glädjande nyheter igår på pingpong. Eller kanske i förrgår men jag såg det först igår. 


Gradering: VG 
Poäng: 71 

Jag dog lite. Lyckodog.
Vet inte riktigt hur det gick till men det står ju svart på vitt att jag fick VG på kvalitetstentan, så så måste det ju vara! 

Hurra hurra hurra hurra! :) :) :) :) 

Det var ju riktigt riktigt skönt och nu hoppas jag att betyget på tentan även sätter betyget i kursen, haha! 

Livet kändes lite lättare nu och nu kan jag ju uppenbarligen mitt framtida jobb, och det känns ju också galant! 

Idag kör vi produktionsekonomi för hela slanten. Känns inte fullt lika galant men nu måste vi fokusera och reda ut även detta. Mot målet, examen! Snart är vi där! Bara några ynkliga små veckor kvar innan det är den sista redovisningen och examensfest! 🎉 

Sjukstugan fortsätter

Nähä. Sjukstugan fortsätter och än så länge är det bara Neo som inte haft en endaste liten sjuka, snarare är han raka motsatsen och är överpigg och busig och har hundra miljoner procents energi i kroppen. Hehe 

Jag förstår honom. Det kan inte vara allt för roligt att vara ensam hemma med en sjuk pappa och sjuk lillebror.

Hade tänkt kört ner honom till förskolan imorgon men det känns inte rätt att dra upp honom så tidigt på morgonen, han är ju morgontrött deluxe. Istället försökte jag få fatt i pappa men där gick jag bet. Ska se om det går bättre imorgon :) 

Men nu ska jag sova. Så rolig är jag! 

Nämen?!

Det hände något i natt. 

Jag var som en zombie igår och mådde verkligen apa. Minns knappt vad jag gjorde men jag käkade rostat bröd till middag i alla fall. 

Ställde min klocka vid halv åtta så jag bara lätt skulle kunna meddela chefen att jag var hemma, för såndär kan man ju inte vara på jobbet. 

Petade i mig två alvedon och gick och la mig.

Vaknade kvart i sju i morse. Alvin försökte bestämt få tillbaka sin kudde som han trodde Neo låg på genom att högt skrika NEO BACKA, MIN KUDDE! Haha! 
Jag vände och vred mig lite och plötsligt så kände jag mig nästan lite pigg. Hade inte ont längre? Jag gick upp. Stod yrvaken inne på toa och insåg att något hänt under natten. Tittade på klockan. Frågade Johan hur han mådde och om han skulle vara hemma, 
Tittade på klockan igen. Bråttom bråttom! En timme senare klev jag in på jobbet som om igår eftermiddag aldrig hade hänt.

Jag har hostat som en galning idag, fick tillochmed åka och köpa hostmedicin på affären på lunchen, men annars har jag känt mig helt okej. Lite slöare än vanligt och lite stel i kroppen, men pigg i jämförelse med igår. 

Vad hände? Kommer det hända igen? Det har jag i så fall inte tid med! 

Snacka om en quickie! 
Jag hade ju nästan en sväng feber igår dessutom; 37.8, heheheh
Faktiskt rätt mycket för att vara jag! 

Jaha. Nähä. Men det var ju skönt! Värre är det för Johan och Alvin som fortfarande är risiga.. 
Hoppas det vänder för dom också snart!Sjukstuga

Jaha. 

Alvin vaknade varm som ett litet element i morse. Jag kände mig påkörd men pep iväg till jobbet ändå. Johan fick vara hemma och vaba och istället skulle jag byta av imorgon. 

Blev "piggare" under dagen men hade himla svårt att komma igång, och hängde liksom inte med. 

Kom hem och somnade jämte Alvin. Vaknade två timmar senare med ont överallt. 

Hej influensa. Kul att du valde just oss! NOT! 

Jaha. Då får vi se hur detta utvecklas.. 
Neo är den enda som har energi och är piggare än oss allihop tillsammans. Johan börjar såklart också bli dålig.. 

Jippie...

Äventyr!

Vi har äventyrat idag. Och vilket äventyr det blev. Hehe

Vi styrde bilen mot Ikea i Älmhult och planerade att komma ner lagom tills det var dags för lunch. Och det gjorde vi. Vi skulle bara in en sväng på fyndlagret och allt gick ju smidigt tills dom började bjuda på godis för att kortläsaren i kassan SLUTADE FUNKA! Det var typ en miljoooooon i kö, och två små kottar som ville ha mer godis, och mer godis, och mer godis... Och kortläsaren som inte ville funka... 

Tillslut fungerade den och vi styrde vidare emot restaurangen och där tappade Alvin humöret och var mer vild än tam och huuuuur mycket jag än försökte ville han bara tvärtom. 
Sen skulle Neo bara vara snäll och hämta honom när han sprang iväg, han tog Alvin lite för kvickt i armen och precis där han vände sig om stod det en stolpe som han giiiiivetvis slog i kanten och fick ett fint märke vid ögonbrynet och sen var det kört. Han skrek och skrek och skrek och ville bara ha en chokladboll. Haha! 

Nu i efterhand kan man ju skratta åt det men vad dum man känner sig när man står där och försöker behålla lugnet när man typ exploderar inombords ;) 

Han fick en chokladboll. Vi fick vår mat och tillslut kom vi därifrån. 
Nån vild timme senare var vi äntligen i bilen och var en miljon grejer rikare. Och svettiga. Haha! 

Men bra grej med lunch för 15kr till barnen, sånt gillar jag! Neo åt upp alltihop och tyckte det var riktigt gott, kul! :) 

Anledningen till att vi hamnade i Älmhult var för att vi skulle titta på badrumslampor och de som Johan hade kikat ut säljs inte i Jönköping. Lamporna följde med hem även om jag är lite tveksam.. Vi får hoppas att det blir lika bra som Johan tror! 

Jag ville helst åka dit för att köpa denna..


Denna stora bruna fina matta tyckte jag passade fin fint i hallen. Egentligen hade jag spanat in en liknande på mio fast med mindre storlek på mönstret och grå. Men priset fick avgöra. Denna kostade nästan 1800kr och den på mio 2400kr och var mindre. 
Jag tycker den gör sig fint där i hallen. Mjuk är den också, och tillverkad i ull. 

Vi fick kvällsbesök av Nathalie och Emanuel en snabb sväng när vi hade kommit hem och när vi står där och pratar i köket jag och Nathalie börjar hela huset låta jättejättejättekonstigt. Jag trodde först att Johan visade Emanuel något konstigt på tvn men jag såg ju att den var avstängd. Johan i sin tur trodde det var barnen som lät men när jag frågade honom vad i hela världen det var som lät kom vi på det och Johan flög ner i källaren med en fart jag aldrig sett honom ha i benen. 

Givetvis hade han ju eldat på fint i pannan och tvärt glömt bort den. När pannan når 110 grader kokar den. Och när pannan kokar så låter hela huset. Hahaha! Och då menar jag verkligen att hela huset låter. Jösses vad det dånade! 

Så på med alla kranar och ut med varmvattnet, på med pumpen för att få ut värmen i systemet. Ganska så snabbt lugnade pannan ner sig och huset blev tyst igen. 

Vilket äventyr va? Hahaha! 
Nu vet vi alltså vad som händer när pannan kokar. ;) 
Och vad som händer när Ikea bjuder hungriga barn på godis. Haha! 

Öppet hus

Shitpommfritt vilken dag! 

Det var verkligen FULLT ÖS på jobbet och det verkar ha varit över 600 personer på besök. S Å HIMLA KUL!

Jag minglade och väntade på min familj och tillslut slöt dom upp och vi gick en guidad tur. Svårt att hänga med överallt när det bullrar och låter och kanske svårast att hålla barnen nyfikna, men inte för nyfikna så dom pillar på saker man inte får pilla på, det gick i perioder för Alvins del, inte pillandet, men humöret! Han var lite arg bitvis trots fika före, men på det stora hela så tycker jag att dom skötte sig bra! 

Neo tyckte det var spännande och bra att man fick godis. ;) Alvin gillar ju också godis som bekant och tyckte att verkstaden var mest spännande och att titta på filmen om företaget ;) 

När jag kom hem frågade Neo alldeles vuxet "hur var det på jobbet då?", hahah! Jomentackbra, typ. 

Nu är vi mest trötta. Neo är den enda som inte har sovit en stund och Johan och Alvin sover fortfarande. 
Men man får väl vara trött idag. Det är ju inte varje dag man har öppet hus på jobbet. :) 

Kallt

Nej Karoliina. Står pannan på 35 grader finns det inte varmvatten ens om du tänder pannan och duschar direkt. 
Och inte heller blir det varmare för att du blänger på det strilande vattnet. 

Hehehehehe... 

Hade du däremot väntat ytterligare en kvart. Ja då hade det varit varmt! 

Åh typiskt. 
Men vaken blev jag. 

Godmorgon! 

Vindfleece och öppet hus

Jag är lite spänd och förväntansfull inför imorgon. Vi har öppet hus på jobbet och det ska bli jätteroligt! Jag hoppas det kommer bli succé och att det kommer komma massor av folk :) 
Nu kanske inte alla är så himla intresserade av en fabrik, men har man ett industriellt intresse så kan jag lova att det kommer vara roligt att se! :) 

Annars har dagen tillbringats i Jönköping. Fullt ös medvetslös och nu är alltså ekonomikursen igång, det är svårt men jag tänker nog ändå att det inte är helt omöjligt. Gäller bara att verkligen vara fokuserad och inte ge upp. Så kommer jag vara ännu lite mer off nu närmsta sex-sju veckorna så är det därför. Sen jäklar är vi klara! Nästan iaf. Om åtta veckor (!!!!!) är vi färdigpluggade och kommer jobba heltid. Herregud alltså. Tiden flyger förbi. 

Jag passade på när jag ändå var i storstan att springa in på polarn och köpa en ny fleece till Neo. Det landade tillslut i en blå, som vi visserligen bestämt sen innan, men storlek 116. Att det ska vara så svårt med storlekar?! Stod och velade med en 122, men beslutade mig tillslut för att denna får räcka. Det får ju inte bli för stort heller även om han utan problem hade kunnat ha den. 


Fin är den i alla fall. :) snyggt med den gröna som bryter av tycker jag. 
Kan nog inte tala mig mätt på hur bra jag tycker deras ytterkläder är och en vindtät fleece är toppen nu på våren när det är fint men ändå kan vara blåsigt och kyligt. Toppen också att den är mjuk och lekvänlig och inte alls lika mycket jacka som en skaljacka är. Bästa! 

Plockade fram Neos gamla gröna till Alvin också. Hans turkosa är snart urväxt och då är det ju bra att det finns en annan storlek till hands :) 

Nu däremot. Ska jag hoppa i säng. Det blir en ganska tidig morgon imorgon också, även om jag inte ska vara på plats förrän nio. Kul ska det bli! 
Hoppas bara tröjan jag beställde passar... 

En tegelsten på posten

Man vänjer sig snabbt vid att inte åka till skolan känner jag idag. Det är tre veckor sen vi senast åkte till Jönköping och imorgon är det dags igen. Känns som en evighet sen sist... Men det kommer bli roligt! Vi kör igång sista kursen nu, bortsett från de två som är igång då, och sist ut att starta är produktionsekonomi. Kursen jag har bävat för. 

Det kändes väl kanske inte ens ett litet dugg bättre när boken äntligen, efter expressfrakt från Adlibris, dök ner i postlådan idag. Den var på över 470 sidor tror jag, och vägde som en tegelsten. Men det får gå, det måste ju gå. Hej matte! So we meet again. Typ. 


Jag är, kan man säga, inte fullt lika pepp som kvinnan på boken. ;) 
Men jag kanske blir? Hehe 

Vi har i alla fall haft en fantastiskt härlig eftermiddag med Nassa och barnen, så gott att kunna vara ute en stund i solen även på kvällen. :) 

Och tussilago hittade jag i leka-parken, på sitt vanliga ställe jämte gungorna kikade dom upp. 


Förträffligt fint! 
Nu ska jag elda lite, och läsa mitt sista kapitel i boken. Sen blir det tidig säng för mig. Bästa stunden alltså. Att få krypa ner i sängen. Näst efter Alvins fantastiska reaktion varje dag när han ser mig efter förskolan. Neo är lite mer sparsam med jubel när vi ska hem även om han då och då kommer med en kram han också. Alvin däremot, han blir så glad så han släpper allt och springer det fortaste hans små ben kan. Det är fint det! Då glömmer man det mesta för en liten stund. :) 

Glömska

Idag alltså. Haft en miljon saker att göra och har faktiskt betat av både det ena och det tredje, och när jag sätter mig för att äta lunch ser jag att nån har ringt. 

Det krävdes en googling för att inse, Fan! Jag glömde bort tandläkaren!

Ja. Stress alltså. 
Jag fick ett påminnelse-sms i söndags(!) och sen dess har ju jag haft en miljard annat att tänka på. Så det var ju bara att le och se snäll ut och ringa och be om ursäkt... Och sen är det ju bara att blunda och betala räkningen för uteblivet besök.......... 

Buhääää! 

Men jaha. I gengäld får jag väl försöka tänka att det är bra att jag har bockat av en del på min lista... 

Hej onsdag!

Igår kväll hade jag en mysig afton med några tjejer från min högstadieklass, det är så himla roligt att träffas då och då och prata ikapp sig om livet. Det är aldrig tyst när vi träffas utan det är bubbel och skratt från första till sista stund, så härligt! Det hinner hinna rätt mycket mellan gångerna vi ses så det finns alltid mycket att avhandla. :) 

Ikväll får vi också kompisbesök, det ska också bli jätteroligt! :) tror grabbarnas resa till Barcelona säkert kommer avhandlas, så vi får väl planera något annat ;) 

Väntar spänt på min ekonomibok också. Har INTE mer tid att lägga på att vänta på den, måste ha den helst i förra veckan och absolut innan imorgon men det känns svårt just nu då den inte ens verkar vara skickad?! Har uppgifter att göra senast imorgon men Nähä.. 

Och nu, Nähä igen. Nu är det dags att väcka kidsen! 

På andra sidan häcken

Japp. Häcken ligger nu i två högar på baksidan. Det blev fint, men tomt, och jag tänker att en lite lägre häck kommer göra sig fint. :) 

Nu är det finputsning som ska göras nån annan dag, samt att vi måste klippa till thujan så att den också blir fin :) 


Hej hej huset! :) :) 

En söndags-måndag

Konstigt att det är måndag idag. Som en söndag fast måndag i kalendern. 

Idag ska Neo klippa sig och det är ju mer än välbehövligt då han snart kan spöa gamla Beatles-medlemmar med kalufsen han sitter på idag, haha! 

Kanske ska även häcken klippas.. Det är också välbehövligt då den nog är uppåt 180-200 cm hög på sina ställen. 
Frågan är bara hur... Vanlig häcksax går nog inte för jag tänker att den nog är för grov för vad vår gamle klippare orkar med.. Och då är alternativet att göra det för hand.. Hehe, kul! ;) 
Och då är en ju glad att vi inte har så mycket häck numera. 

Måste bara vänta på att solen ska värma upp litegrann ute först. Så vi inte fryser ihjäl på kuppen. 

Ja. En söndag som är måndag alltså. Inte ett dugg fel! Fler sånna kan vi ha :) 

Men först tror jag vi tittar på Emil. Så kan solen göra sitt jobb ute först. 

Toarulle och världens mysigaste rum

Jag kanske har i särklass världens mest mysiga rum. Nu är det enda som fattas en såndär vansinnigt söt liten grön skrivbordslampa som alltid är med i amerikanska filmer på bibliotek. 


Och en annan sensation är att jag idag skruvade upp husets första toarullehållare, och har därför vår första toarullehållare på väggen sen vi flyttade till byn! Med andra ord fick vi aldrig upp någon på väggen i lilla huset. Men nu, nu sitter det en fast på väggen. Iaf i badrummet nere ;) 


Värt att dokumentera alltså. ;) 

Funnet: ett skrivbord

Och här är det. Skönheten. 

Ett teakbord från snickerifabriken i Gemla (?), tillverkat 1956 och har haft en ägare, frun till han som sålde det. 

Alltså det passar ju som handen i handsken. ❤️ 


Det går inte ta bra bilder med ljuset ifrån fönstret. Men ni ser ju. Så himla fint! 

Under bordet sitter det en monteringsanvisning och en liten skylt från fabriken.


Jag kröp in under bordet så därför blev bilden på fel håll, haha! 

Men rackarns så fint. Här ska vi nog kunna plugga fint ihop. :) 

Att hugga ved

Har ni aggressionsproblem? Eller bara har lite rastlös ilska i kroppen? ;)
I så fall kan jag erbjuda gratis terapi i form av vedhuggning. Haha!

Jag tror det kanske är det bästa sättet att få ut lite ilska ;) 
Jag tänker såhär, att slå på en boxningssäck ger ju inget, att hugga ved tror jag är minst lika jobbigt och på köpet får man lagom stora vedkubbar som man kan elda med. Win win! Eller hur?!

Jag får kramp i handen av att hålla yxan och för det blir jag arg, för veden måste ju huggas. Och då hugger jag ännu mer och efter en stund blir det tillochmed lite roligt och sen utmanar jag mig själv lite och funderar på hur mycket jag orkar hugga upp.... Och sen fortsätter man lite till när man ändå är på gång och sen är man så trött så man inte orkar vara arg över att man har ont i handen. Typ så funkar det. Och så slår man lämpligt nog i en kubbe med en gren i och så blir man lite arg för det också för det är typ ooomöööööjligt att slå av den, och sen blir man trött igen och orkar inte vara arg... Ja ni hör ju! 
Helt klart världsbäst på att få ut lite ilska. Och att bli trött och varm. 

Så fryser man när man vaknar och det är 16 grader inomhus så är det bara att gå ner och göra sig varm. Haha!


Liten hög med mindre vedkubbar. Asbra!

Saknad: ett skrivbord

Det här med skrivbord alltså. Att det ska vara så svårt. Vi har haft tre skrivbord i lilla huset och ändå har vi pusslat ihop till endast ett här? Ett står iof hos min lillebror men det andra går inte få ihop för Johan har tjuvat delar från mitt bord till sitt nya ;) rackarunge! Haha 

Jag hittade dock ett skrivbord från 50-talet på blocket och jag hoppas hoppas hoppas att Johan är och hämtar det. Han skulle ringa påväg in till stan men har ännu inte hört av sig. I förberedande syfte satte jag upp gardiner i mitt rum i alla fall. Måste ju börja någonstans. Om det nu kommer hem ett skrivbord idag. 
Hoppas kan man ju alltid. Hade varit himla skönt att slippa dra fram och undan allt på matbordet när det är dags att plugga. Har ju två killar som äääälskar att skriva på mammas dator ;) (eller stänga av den mitt under pågående skrivande, skitkul eftersom lampan lyser, hehe) 

Så håll tummarna för ett skrivbord är ni snälla. Jag vill också få mitt rum färdigt! :) 


Lejontapeterna. Hahaha! Övergrymma!

Bland sladdar och möbler

Här ligger jag och vräker mig i soffan med en godispåse på golvet. 
Påskafton är snart förbi och vi har ju gjort mycket bra idag. Mest städat och tvättat och hämtat hem lilla soffan till Johans rum. Rackarns bekväm alltså! :) 

Kvällen tillbringades med gott sällskap av kamrat Leif och god mat som innefattade mozzarellafylld fläskytterfilé. Älskar att fylla saker med mozzarella.
Gott var det! 

Barnen har påskägg att öppna imorgon också. Neo rymde till morfar mitt på dagen så påskäggsjakten blev aldrig av och hux flux somnade som alldeles ensamma uppe i sängen så det får vi ta imorgon. Det är ju trots allt lördag flera gånger denna helgen. ;) 


Så koncentrerar han ser ut alltså. Bland alla sladdar ;) 

Sittsovarn

Haha! Han är otrolig denna lilla parveln.

Klockan halv fem...


Klockan tio i sex... Hur bekvämt kan det vara? Haha! 

Långfredag

Det är långfredag. För fem år sen idag klev vi hem med en pytteliten bebis på knappa ~2700gr. För nostalgins skull. 

Idag fem år senare gör vi helt andra saker och jag har avverkat tre koppar choklad och 3,5 timme på jobbet med en A3-rapport och att glo på skiftrapportering. (Bananas!!!) 

Frost går på tv, Johan har tapetserat och möblerat klart sitt rum, jag har blivit av med den överdimensionerade tvn i sovrummet och fått en mindre variant. Vi har tvättat och mätt upp övervåningen. 16 rullar tapet räknar vi med att det ska gå åt där uppe. 

Med lite tur kanske vi kan köpa tapeter inom kort och kanske få det tapetserat redan nästa vecka. Det hade varit fantastiskt. 

Nu är det påskledigt ett par dagar och det ska ju bli hur gött som helst! 


Ja just ja. Det var nästan fördigmöblerat men det har visst möblerats om ett par gånger också sen dess, hehe 

Nu väntas det bara hem en soffa in dit och soffan uppe såklart. Och sen har vi nästan hunnit möblera huset. Nästan. 

Lite möbler till Neos Star Wars-rum behövs ju också. Ja, det är hans egna ord. Haha! 

Man blir lite bortskämd med alla dessa rum och att kunna pyssla in lite vad som helst överallt och ändå ha plats! 

Bortskämd ja! Älskar det. 

Älskar också alla små blommor i rabatten och att rosenbuskarna börjar knoppa små blad. De överlevde alltså! 
Trollskogen

Fulla dagar minst sagt, men mysiga med födelsedagsfirande och igår fick vi rå om Linn hela kvällen. Mysigt värre tycker jag!  Gäller ju att tanka lite när det dröjer mellan gångerna vi ses. :) 

Vi var ute och övningscyklade lite, och jag tror det kommer släppa snart för honom. Det är vårens projekt :) 

 

Igår planerade vi även altan, och blir den precis som tänkt kommer jag ha en egen vinterträdgård och den ska jag fylla med fantastiska små träd och sen ska jag också plocka citroner på altanen. 40 kvm kommer den bli i alla fall. Stort hus ska ha stor altan helt enkelt. Haha! 

Fick även chansen att berätta hur glada vi är över huset och hur fantastiskt vi tycker att det är. Känns fint att kunna få berätta det för han som en gång i tiden högg allt timmer själv till stommen, och att sen få höra från honom ännu en gång hur glada dom är att vi bor här och att han var säker på att huset valt just oss. Och det känns ju lite så. 
Också himla roligt att vi alla delar känslan av husets speciella karaktär, man kommer inte bara in här och gör vad som helst, man måste känna efter först, det är precis som huset själv måste vara med och bestämma det. 
Kanske är det timret från trollskogen som gör det ;) 
För visst susar det och knäpper och lever lite i huset, det har vi ju känt och vetat hela tiden. Och det är härligt. :)

Så är det ju. Fantastiska hus.  

RSS 2.0