Hjärngympa

Snacka om att jag har varit trött i hjärnan idag! Inte så trött i kroppen som efter en vanlig arbetsvecka, men hjärnan. Oh my! Det känns att jag inte är van vid att jobba så mycket med huvudet, men också väldigt skönt att få tänka! 

Det var föreläsning idag, hundra stycken kändes det som, fast egentligen två, hehe
Vi pratade om projektledning och ledarskap i fem timmar och i slutet var jag något okoncentrerad och rastlös i benen. ;) 
Vi fick dessutom springa ner från skolan till närmsta Coop då skolans cafeteria inte tog kort och vi plötsligt stod utan lunch. Inte speciellt smidigt, men en promenad satt rätt bra i kroppen! 
Extra bra just idag när vi kortade ner vår timmes lunch till en halvtimme för att få sluta en timme tidigare. Haha! 
Men ja ja, studentliv ;) 

Vi har en trevlig klass i alla fall och en supergo lärare, så detta kommer bli finemang tror jag! 

Nästa vecka blir dock späckad då vi måste trycka in tre liadagar istället för två, tur då att vår fräsiga lärare inte tycker vi ska ha allt för betungande hemuppgifter, så vi har kanske en uppgift att göra som han gissade skulle ta en halvtimme. =mer tid för Lia! 

Och skönt att vi slipper åka till Jönköping nästa vecka och får vara "hemma" i Värnamo. Sovmorgon! 


Och till detta bjuder jag på min fantastiska storkille som bara vill ha sin snygga tröja med hästen och gubben på sig. Inget annat är coolt nog. ;) 


Full rulle!

Intensiv dag idag måste jag få säga, speciellt när jag har varit vaken vad som kändes som halva natten i ett hysteriskt hostande. Men det gick ju det med och jag försöker tänka att varje sjukdag är en dag närmare att bli frisk. För så är det ju. 

På jobbet idag var det i alla fall lattjo lajbans och vi fick ett så stort uppdrag att det slutade med övertid en timme och då är vi absolut inte klara än. Men skojigt är det! Och så mycket papper som jag hållt i idag har jag nog aldrig hållt i. Hahaha 

Jag har i alla fall hunnit avrunda kvällen med att läsa ett kapitel var i projektledarboken och ledarskapsboken. Rätt intressant faktiskt. Speciellt om olika härskartekniker och hur man är en bra ledare. 

Nu ska barnen sövas och så även jag. Imorgon styr Jerry oss till Jönköping. 
Dags alltså för första skoldagen på riktigt! 

Förkyld :|

Förkylningen alltså. Vilken hemsk en! 

Jag har varit helt mosig idag och tog mig tillslut i kragen och gick ut och klippte gräset. 
Jag somnade i två timmar efter det. Passade på lite när tillfälle erbjuds för det är ju så att en förkylning helst av allt vilas bort. 
Har ont i magen så mycket har jag hostat senaste dagarna. USCH! 

Men att barnen ens orkar springa runt och leka monster är för mig en gåta. Haha! Jag och Johan är däckade men dom lever lattjo lajbans. Såklart. ;) 

Imorgon är det på't igen och det känns ju skönt att tempot är lågt än så länge i alla fall. 

Fick mitt första CSN idag också. På ett utbetalningskort, ååååååh såååååå jooooobbigt! Jag har registrerat mitt konto så jag förstår inte varför det blev så? Men det är väl bara att snällt åka till banken då antar jag. Suck! 
Men jag måste ändå in och köpa lite collegeblock nån dag, men ändå.. Onöööödigt! 

Nu behöver familjen lite mat och mer sova. Sova sova sova. Det enda jag kan tänka på. Men jag har i alla fall läst typ fem sidor i en av böckerna. Haha 


Första praktiken.

Första liadagen bjöd på ganska många frågetecken men vi möblerade vårt rum, käkade kycklingsallad, pratade igenom en del förslag och hängde med testteknikerna. 
Efter att dagen var slut hade jag ett långt samtal med vår kursansvarige för lian och fick en del förklarat för mig lite extra och känner nog nu att jag har lite mer kött på benen. Han var så peppig och tog sig verkligen ordentligt med tid att prata med mig och det kändes jättebra! 
Det är nästan så jag känner att det är lite tråkigt att vara hemma imorgon, samtidigt som det ska bli så skönt eftersom en helvetesförkylning har satt sig på hela familjen. Vi är alla rätt pigga, förutom Johan möjligen, men jag hostar som en idiot och har sååå ont i halsen. Tacka Gud för cocilliana. I rätt dos. Hahaha 

Men imorgon tänkte jag försöka läsa lite i min projektledarbok, försöka ligga lite steget före. Om det går. Snart drar det ju igång på riktigt. Och det lär bli intensivt! Är glad att jag inte ska jobba faktiskt. 

Kvällen avrundades i alla fall med fina vänner, vi blev bortbjudna ikväll, jag och mina tjejer, och det var en rackarns fin grej på en alldeles vanlig tisdag. :) 

Nu är det nog sängen som hägrar. Måste bli frisk. Får INTE vara däckad på fredag, det var ytterst viktigt att vi är där då. Och jag orkar inte vara sjuk, har viktigare saker för mig! 

Brie

Ja. Alltså den här fria ledigheten kan jag väl vänja mig vid, om det var så alltså. 
Jag har alltså haft min första hemstudiedag idag. Och eftersom jag ännu inte varit i skolan på riktigt har jag ju inga studier att göra och har ju såleds varit ledig. Och istället har jag tillbringat dagen hos världens bästa Jenny. 
Det var alldeles välbehövligt att bara få sitta där i soffan, i lugn och ro och bara prata. Ostört.

Johan är ju som bekant föräldraledig så då får ju jag passa på att fara iväg utan kids när tillfället ges på dagtid. Häärligt! 

Men minst lika härligt att komma hem och mötas av en dansande Alvin som ropar mamma, mamma! ;) 

På det stora hela en alldeles förträfflig dag idag med. Jag gillar att samla på sådana. Förträffliga dagar. 

Och för att göra dagen ytterligare lite mer förträfflig köpte jag med en bit brie hem. Då blir vilken dag som helst världsklass. 


Men jag har böcker på väg som ska med till skolan på fredag och jag hittade Johans gamla campusväska han fick när han gick i skolan så att jag snabbt och smidigt kan få med mig min dator. Är inte så himla sugen på att stoppa ner den i min tygväska och traska iväg. Hehe 

Imorgon är det Lia som gäller. Tjohej! Första dagen, ska bli spännande och jag tänker att det kommer bli roligt att få boa in oss lite och spåna fram nån bra idé till projekt. 

Så lite (läs jättemycket) skola är det ju som cirkulerar mellan öronen. Kan man ju säga. 
BicKids

Det börjar bli dags att sammanfatta vårt senaste buzzadoruppdrag för Bic. 
Det var svårare än jag hoppades, då den egentliga lilla testpersonen inte alls ha varit så sugen på att testa som jag hade hoppats på. 


Vi har provat att pricka på papper och att han fyller i bokstäverna, vi har provat att han skriver av vad jag har skrivit men helst vill han ju skriva saker som Darth Vader, hehe, kanske inte det lättaste att börja med! ;) 

Men jag gillar pennorna! Dom är lätta att hålla, det är bra med ett extra tjockt stift i stiftpennorna som är mycket svårare att knäcka, (funkar även för Alvin att rita med) och den gula markeringen är toppen! Neo vet precis hur han ska hålla pennan när han väl håller. Jag tycker absolut att det är bra nybörjarpennor för små skrivande händer! 


Här är några av pennorna vi fick hem. Siftpenna, blyertspenna och bläckpenna. 

Student

Jag är officiellt student nu. 
Yrkeshögskola är den absolut bästa utbildningsformen som finns, var väl ett av ledorden igår, tillsammans med att vi kommer ha fantastiskt kul och lära oss massor! 

Det känns nästan mer nervöst nu, haha! Men också väldigt roligt, det kommer verkligen bli fullt ös medvetslös med start på tisdag. Då går vi ut på vår första Lia-dag och ska då spåna fram det som ska bli vårt första skarpa projekt. 

Vi är schemalagda på fredagar i skolan och kommer vara växelvis i Värnamo och Jönköping. Där kommer vi träffas helklass och de andra gångerna sitter vi i Värnamo och antingen ha föreläsning på plats eller få den via webb från Jönköping eller Nässjö. 

Gummifabriken är ett spännande ställe och jag gillar hur den rymmer så mycket historia och framtid på en och samma gång. Mycket är sparat från förr och i taket hänger gamla krokar från fabrikstiden och det finns information och historia om det som en gång var sysselsättningen i lokalerna och sånt gillar jag. Historia. 

Det kommer bli ett spännande år! Nervöst och svettigt men jag hoppas otrolig roligt och lärorikt. 


Nu måste jag bara få igång min PingPong också.... 

Tjänstledigt

Jag har jobbat min sista dag. Letat reda på en kopia av min ledighetsansökan, haft en miljard fjärilar (eller femtio föräldrar) i magen, sörjt gemenskapen som inte kommer bli densamma eftersom jag inte kommer vara på plats längre på samma sätt, inte sörjt arbetstider och känt mig lite nöjd med att om ett år kanske jag tas mer på allvar när jag försöker säga något. Hoppas jag. ;) 

Har fått CSN beviljat, herregud vad fort det gick?! Och nu måste jag bara in och bestämma konto pengarna ska in på och skicka en studieförsäkran. 
Jag har tagit tilläggslån för barnen och för att jag har jobbat tidigare och det är en ordentlig summa pengar jag får, faktum är att det bara skiljer nån tusenlapp från min lön och är ett par tusen bättre än min föräldrapenning, känns helt okej! 

Jag är såååå nervös inför imorgon, haha! Känner mig som ett barn verkligen, men jag känner mig peppad! Detta kommer bli KUL! (Och apläskigt) 

Men bland det sista jag hörde idag innan jag traskade ut från det sista kontoret på företaget var att det här kommer gå så bra, och det är så roligt att plugga! Och jag ska försöka hålla kvar den rösten i huvudet. 


Näst sista dagen

Oj tjoff pang bom är snart min sista jobbvecka över. Bara en dag kvar och det är ju så konstigt så det nästan inte är klokt. Dock är hurra-ropen många från mina jobbarkompisar och det känns gott i magen när jag får höra att jag gör helt rätt i att plugga. Inte för att jag tvivlade på det innan, men ändå. 

Det känns ännu märkligare att nästa gång jag kommer stå vid mina maskiner är när jag själv väljer att göra det, det vill säga när jag jobbar över, om jag nu gör det, hehehe 
(Behöver snarare) 

Men det ska bli roligt också att få göra lite av det där jag hela dagarna hellre hade velat göra, men konstigt också att "byta sida". 

Ja ja. Nog babblat. 
Nu, true blood. Och SÖMN! 

Höst!

Känslan när man äntligen har sökt CSN. 
Åh. 
Fick ringa en gång till för att klarna upp lite saker extra mycket och sen lusläsa på Skatteverkets hemsida för att hitta mina inkomstuppgifter för 2012. Men det ordnade sig. 
Nu ska jag bara beställa lite böcker också. 

Och så är det verkligen storm ute och hösten känns verkligen nära. 
Svårt att tänka att det var 35 grader och stekande sol för bara två veckor sen.
Hur gick det till? 

Med två dagar kvar på jobbet och inga pusselbitar lagda så hoppas vi väl att saker och ting löser sig och det klarnar på fredag. 

I övrigt har jag mensvärk från helvetet, är tisdagsmosig i huvudet=typ full i hjärnan och Neo tittade väldigt konstigt på mig när jag frågade om det inte var dags att vi gick och la oss snart. 
Haha

Men jag tänker ändå att hösten kommer bli awesome. Och jag tror faktiskt att uppgifterna på lian kommer bli riktigt roliga. Första dagen efter semestern

Alltså vilken dag! Det är tufft att sparka igång efter semestern och inte nog med att jag sov som en kratta sådär första natten när man mååååååste försöka slappna av och inte tänka på klockan och inte tänka måste måste måste sova, så dog mina hörlurar på jobbet. Bara sådär började dom glappa och jag försökte att inte få PANIK hela dagen, haha 
Ska väl visserligen inte säga att jag blev förvånad. Lurarna har hållt i säkert TRE ÅR, vilket är typ världsrekord för ett par lurar i min ägo, och jag har stigit på dom ett par gånger på jobbet, doppat ena luren i en kopp te och ja.. Dom har haft ett hårt liv! 

Men ett par nya är beställda och imorgon lånar jag Johans. Men jag har druckit många koppar kaffe idag, köpt nya regnkläder till Neo, improviserat ihop en supergod middag med kyckling som jag kryddade ihop med lite salt, peppar, paprika och curry, en ordentlig skvätt grädde och lite buljong och sen skjuts in i ugnen och sen gjorde jag blomkålsmos. MÄTT! 
Speciellt eftersom jag bara ätit fyra ägg idag... 

Har även hunnit tillbringa eftermiddagen med sjövilda barn och finaste vännerna. Ljuvligt! :) 

Känner mig nöjd med dagen, trots att jag har brutalångest inför "mitt nya liv". Det är sån skräckblandad förtjusning när jag ena stunden tänker att det kommer bli så himla roligt, så är det ju det där med att lämna det gamla trygga.. 

Plus att jag fick ett telefonsamtal från kommunen som gjorde mig alldeles vansinnigt förjättebannad som Neo säger. Då dom ringer upp och säger att det visst blivit fel nånstans och att vi inte har betalat för Neo förskoleplats sen jag började jobba. Alltså. HERREGUD! Att tro att något ska gå automatiskt när man ändrar schemat från 15 timmars till ett vanligt är tydligen för mycket begärt. Så istället ska vi få en till saftig räkning. Kul! 
Hahaaa vilken jäkla dag! 

Men bortsett från allt dumt då så var det en bra dag. Mina stövlar är påväg och förhoppningsvis också mina lurar. Barnen är söta och jag försöker lära Alvin säga älska mamma. ;) 

Och nu ska jag slappna av en stund och sen blir det sängen. Imorgon är en ny dag. :) 


Nya stövlar

På sommarens regnigaste dag var det fotbollens dag, men lite regn stoppar väl inte oss inte, så med paraply och regnskydd på vagnen och så ut för två timmar vid fotbollsplan fick det bli. 

Är det byamatch så är det! Och kul var det, även om jag kanske mest pratade än tittade på fotboll. Och åt hamburgare. Som på en riktig match alltså. ;) 


Jag var SÅ BLÖT om fötterna när jag kom hem, och just nu bara öser det ner. 

Så jag beställde ett par stövlar. Jag har ett par gamla hos mamma som jag köpte på Roskilde men jag är inte säker på att dom går att använda längre, hehe, så det fick bli ett par nya. ÄNTLIGEN. Har väl sagt i flera år nu att jag ska köpa ett par men jag kommer ju aldrig till skott och sen är jag ju så jobbig och tycker ju att det är lite onödigt för jag går ju helst inte ut när det regnar och ska jag till skogen lånar jag ett par... 

Men. Ett par Tretorn (såklart) Pålsjö fick det bli. Snygga och förhoppningsvis praktiska. Fyller alla funktioner tänker jag. 

Lite gott med låga stövlar, tycker ju att det är snyggt men det är svårt med passform på ett par höga. Och jobbigt att kliva i och ur. En är ju bekväm ;) 

Brrrr! Helst hade jag velat krypa ner i soffan under en filt men risken är överhängande att jag somnar och det vore ju rent av förbjudet! 
Alvin sover i alla fall och Neo är i Göteborg med pappa och Bibbi och hämtar hem Johanna :) mysigt! :) Att framkalla bilder

En av mina absolut sämsta egenskaper är att jag lätt glömmer bort saker, och gärna skjuter undan sånt som jag egentligen måste göra. 
Som att fixa CSN. (Fan) 
Som att framkalla bilder åt Alvin till förskolan, han har ju bara gått där ett halvår nu. Pinsamt. 
MEN IDAG gick jag igenom hundratals bilder och beställde framkallning på 59 st. Haha 
Tänker ju att jag ska gå igenom och framkalla mer, senare. Yeah, right. 

Men nu är det i alla fall gjort. Så då är det bara CSN kvar då. Och det är ju BRÅTTOM big time! Skit också. 

Men bilderna är ju i alla fall framkallade.. 

Gräsmattor och kräftor

Mättnaden som besitter min kropp nu är inte att leka med. 
Jag gjorde vitlöksbröd på en vanlig limpa ljust bröd som jag smörade med smör blandat med (min egna) vitlök och petade ner riven ost mellan skivorna. Så himla gott! Ihop med aioli och alla kräftor. 
 Så gott! 

Vi lyckades fint med saltet i lagen i år och dom var tipptopp! Vissa klor var tillochmed större än stjärten... 


Men nu har jag äntligen lyckats ta en dusch och stoppat ner mig i soffan, mätt, mätt, mätt! 
Men jag ligger här med gott samvete. För inte nog med att vi gick på marknad i 1,5 timme, så klippte jag gräset när jag kom hem och sen åkte vi till morfar för att visa snickarbyxorna och där kunde jag inte heller hålla mig från gräsklipparen så jag klippte deras trädgård också? Whaaat! Haha! 
Jag var ju redan uppvärmd så det var ju bara att tuta och köra, men Neo upplyste mig efteråt om att mina skor blivit rätt gröna.... Hoppsan! ;)

Så jag har allt gjort mig förtjänt av soffan. Och imorgon kommer jag väl inte kunna röra mig. Pappas trädgård är backig! Och typ allt är i en viss lutning. Men det är det värt, kul var det! :) 
Ja. Jag gillar att klippa gräs. Eller mer att göra snyggt omkring mig. Och det är ju roligare att klippa en annan gräsmatta än ens egna som man klippt så många gånger. Slut på prat om gräsmattor. 

Stora marknadsdagen

Alltså vilken tur vi hade idag, och fick tag i den SISTA lådan med kokosbollar som fanns att tillgå på förmodligen hela marknaden. Helt otroligt. Och så gott! Fast Neo gillar dom inte, det var för klabbigt. Mer till mig! ;) 

Men inte nog med det så hittade vi och köpte ett par alldeles förträffligt fina snickarbyxor till Neo. Jag har inte en aning om vad snickarbyxor brukar kosta men dessa gick på 250 riksdaler och då ingick ett skärp. Det tyckte jag var alldeles överkomligt. Neo är toknöjd och jag misstänker att det finns risk att han aldrig kommer ta av sig dom. 

Det var fullt med roligt folk på byn och vi träffade många godingar och saknade vissa andra men man går ju så lätt om varann i vimlet. Men kul var det! Byn ter sig på ett annat vis när man går där sakta med alla människor omkring sig.

Och ett par snickarbyxor, en apstark salami, kokosbollar och lite godisremmar senare traskade vi hem igen. Nöjda och glada!

Imorgon väntas fotbollens dag och då ska vi heja på alla våra kompisar som spelar match! :) 
Kräftkoket!

Så var det äntligen dags för kräftkoket. Snart kan vi kalla det för det årliga kräftkoket, i år är andra året vi kokar själva. Och från förra året lärde vi oss att det krävs mycket salt, så det ökade vi på i år. 

2,5 kg kräftor är nu kokade och klara och står för avkylning i ett vattenbad för senare transport in i kylskåpet. 

Men herregud så gott! Jag kan bara nästan inte vänta tills imorgon.... 

Det går fort att koka kräftor själv och är inte ett dugg krångligt. Krävs bara vatten, öl, dill frö+krona, socker, morot och lite lök och sen är saken klar. 
Tjoff tjoff tjoff. Såklart det är lite otrevligt att släppa ner dom fula små stackarna, men det glömmer man liksom bort när man doppar en perfekt kräftstjärt i lite aioli. 


Titanic- the exhibition.

Åh. Titanic. 

Så vi hamnade i Halmstad tillslut. Utställningen var jättebra! Alvin var dock inte lika imponerad och var såååå arg bitvis, vilket innebär lite problem på en utställning där det är hysch hysch och ska vara tyst. Vi fick hörlurar att lyssna i och jag lyssnade så gott jag kunde och gungade vagnen så gott det gick för att hålla honom glad. 
Men jag är nöjd! Har en tendens att glömma bort väldigt snabbt när barnen har varit kaotiska, en bra egenskap jag har. ;) 

Neo är ju dock en stor kille nu så han tyckte nog det var lite spännande att titta på alla grejer och det är ju roligt! Förhoppningsvis kommer han minnas detta åtminstone litegrann. 

Jag köpte två planscher och planerar hur vi ska ha råd att åka med Titanic2 när den är färdigbyggd. (?) för det ska den tydligen vara 2016.
Eller så har Johan lurat mig ;) 


Nu har jag ju varit på en liknande utställning innan. Men mitt minne sviker mig lite, jag vill minnas något om en film? Och mer saker som var upplockade från havet, men jag vet inte om det är sånt jag inbillat mig så jag måste nog kontrollera detta med mor :)

Mycket häftigt var i alla fall ett isberg som stod där inne som man fick känna på. Kallt! Som all is såklart. Johan sa att rösten i hörlurarna hade sagt att man skulle känna på isen och tänka sig hur det kändes att ligga i vattnet, för så kallt var det.. 

Det som berörde mig mest tror jag var en småländsk kvinnas vigselring, hon kom aldrig upp i livbåten och förmodas ha tappat ringen när mannen som höll i henne tappade taget.. 
Hennes man frös senare ihjäl i livbåten.
Ringen återfanns först ganska lång tid senare på botten av livbåten och skickades runt på olika platser och hamnade tillslut i Sverige där det sattes in annonser i tidningar om någon kände igen den och tillslut kom ringen hem till släktingar. 
Det är läskigt och man blir ledsen i hjärtat när man tänker på alla öden, och det känns konstigt att stå och titta på vykort och brev och fickur som är hittade på människor som inte överlevde.
Med på utställningen fanns även historien om Kate Phillips och hennes halsband, som tydligen (correct me if I'm wrong?) är halsbandet och kvinnan som filmens Rose är inspirerad av. Hennes halsband är dock inte lika stort som filmens, men absolut inte mindre vackert för det. Snarare vackrare.

Det var fotoförbud där inne, tyvärr. Annars hade jag fotat för glatta livet. Men ordentlig som jag är... ;) 
(Såg dock någon annan som inte följde det, och hur ska egentligen någon få veta?)

Det fanns även hytter i första, och tredje klass uppbyggda och två korridorer i första klass. Där trivdes Alvin! ;) 
Tvättställ från andraklass, och stolar från matsalen och en soffa från däck. 
De flesta sakerna kommer dock från White Star-linjens andra fartyg och framförallt från Olympic. 
Det finns inga foton tagna infrån Titanic, men eftersom Olympic såg på pricken likadan ut är allt återskapat efter foton inifrån henne och många av sakerna kommer också därifrån. 

Det är gripande vilket öde skeppet och alla människor gick till mötes och jag kan inte sluta tänka på det och kommer förmodligen inte ha mycket annat i huvudet de närmsta dagarna. 

Det finns mycket att berätta, jag kanske återkommer i ämnet. Om inte så rekommenderar jag varmt att ni åker dit! Utställningen håller på till 31 augusti och sen åker den vidare. Så passa på! Det dröjer nog till nästa gång.. 

BicKids!

Vi är ju med i en kampanj för Bickids för buzzador och har fått hem massor av roliga pennor i olika former och utförande. Det är bläck och olika blyerts, både som stiftpenna och vanlig blyertspenna. 

Det går dock trögt med Neo som inte tycker att han kan öva på att skriva och som tröttnar väldigt fort. MEN! Han har via den gula markeringen på pennan verkligen förstått hur han ska hålla i den och han vet att hans små fingrar ska hålla vid det gula. Så färgmarkeringen fungerar bra. ;) 

Jag försöker titt som tätt att få igång honom och vi har ju iaf fått honom att skriva sitt namn några gånger. 


Alvin ❤️

Alltså denna lilla kille. Alvin. Det slår mig oftare nu, typ varje dag, hur stor han börjar bli och det känns lite konstigt för han var ju en ammande liten fis för inte alla så längesen som bara sov och åt.. 

Nu hämtar han "päpää" när han spillt något och hämtar hjälp när han inte kommer åt alla sjutton nappar han slänger iväg under sängen och sen letar upp. 

Jag var ute med soporna innan och tänkte innan jag gick ut att han säkert kommer fiffla med mjölet. Och sen glömde jag den tanken igen. 
När jag kom in mötte jag honom i tvättstugan när han stod och försökte ta en tvättlapp. Jag sa nej och tyckte inte alls han skulle leka med pappret men han tjurade ihop så jag gav honom ett. Pääpää, sa han och gick iväg, klättrade upp på stolen och började torka upp mjölet han hade dammat ut på bänken. Han börjar nog bli världens mest bestämda kille och tjurar ihop som en get när han inte får som han vill, men är också världens gladaste när han tjoar efter Dora eller Pippi på tv. 
Eller när han får gååuuu! Gå ut alltså. Det bästa i hans värld. 

Tänk att han snart är två år. TVÅ ÅR. Hur gick det till?! 

Jag har i alla fall varit sådär förutseende att jag har kokat ihop kvällens middag redan nu. Vi ska äta kalops men har på schemat att åka till Halmstad för att gå på Titanicutställningen, och då är det ju bra att ha middagen klar. En kalops kräver ju sin tid och den tiden finns ju inte när man ska åka långt. Därav mjölet på bänken. 

:) 

I Jönköping

Jag tvingade iväg Johan och Alvin till Jönköping i eftermiddags för att bränna alla mina presentkort jag skramlat ihop i diverse affärer. Johan försökte tuta i Neo att vi skulle åka till nån som hette Mustafa och Neo vägrade absolut åka till nån Mustaffan och det spelade ingen roll att jag försökte säga att vi bara skulle till Jönköping, han skulle inte med. Nu hade han ju givetvis fått följa med ändå om inte vi istället slagit en signal till morfarn om Neo fick jobba med honom istället och det var ju såklart inga problem. Roligare för både honom och oss tror jag. Att gå i affärer är inte Neos kopp te. ;) och då blir det inte heller vår kopp te.... 

Men alltså. Är jag den enda som inte hittar något i affärer? Jag köper alltid saker på internet istället. Prylar och så köper jag gärna i butik. Men kläder?! Alltså det är ju hysteriskt. Det är ju så mycket kläder överallt att det är lögn att hitta något som man letar efter. 
Det blev alltså inget på lindex. Men det blev en kofta på hm, och tre nagellack. Mohahah 
Jag är ju dessutom smålänning in i benmärgen så när jag istället kan köpa TRE pyttesmå nagellack till priset av ett vanligt, och då får tre olika färger istället för bara ett. Då gör jag det. Och jag fick dom gratis indirekt eftersom jag hade lite bonuscheckar på hm. Men hurra för den! Små nagellack passar väl mig rätt så bra ändå, för så himla ofta använder jag ju det faktiskt inte. Nöjd! 


På Ikea plockade jag till mig två ramar så nu har mina älskade skolplanscher äntligen fått ordentliga ramar i rätt storlek. Det blev svarta ramar. Som jag har ältat detta dilemma. Men det blev bra! Skulle kolla på en så fin filt som jag sett på diverse bloggar men i vekligheten var den alldeles för tunn och inte alls sådär mysig som jag trodde. Mer en mys-på-altanpläd än en soff-filt. 

(Världens bästa bild, not) 

Och på åhlens hade jag spanat efter en matta som givetvis inte säljs i Jönköping. MORR! Och inte finns på lager i Värnamo.. 

Summa summarum är jag nöjd med dagens inköp ändå. Och Neo med dagens arbete hos morfarn. Tur han slapp träffa Mustaffan. (Hahhaahaha)
Och för skojighetens skull har jag ju fortfarande massor av mina presentkort kvar! :) 

❤️

Vi måste prata om Robin Williams. 
Jag får så ont i hjärtat att det knappt är klokt. Det är så hemskt, hemskt, hemskt sorgligt. En stor förlust för världen! Det känns så förfärligt ledsamt att en person som fått hela världen att skratta, och le och gråta, inte bara en gång utan miljoner gånger om och om igen, mår så dåligt själv att det inte finns något annat sätt. 

Det gör mig ledsen. Vilken förlust.. 


Hallå!

HEJ HEJ HALLÅ! 

Vad gör ni? Vad händer? Berätta för mig! 

Jag har semester. Sen senast har vi varit på en hejdundrande kräftskiva på logen hos min kompis och firat två 40-åringar och haft rackarns roligt. Barnen var hos mormor och röjde och vi cyklade socknen runt mitt i natten. Härligt! 

Dagarna bara flyter ju ihop och idag bestämde jag mig för att det var nog med slöandet och gick därför ut och rensade och möblerade om i garaget, dealen i vår familj är att jag rensar och donar och Johan åker och slänger. Mycket bra fördelning tycker jag. Så jag har konkat på vinterdäcken som hamnade mitt i garaget och har stått där sen dess och tagit onödig plats och flyttat runt och haft mig. Nu är det fint i garaget igen och man kommer in och ut som man ska. Det är ju en del att rensa och det är rätt skönt att ta det lite pö om pö så att man inte får allt att pyssla med den dagen flyttlasset går. 

Vi har fått kontraktet för det andra huset och äntligen känns det som vi är påväg nånstans. Det ska korrekturläsas av vår mäklare och det var några finjusteringar som vi ville ha in, annars så såg det bra ut. 

Information från skolan har dimpt ner och papper från försäkringskassan så nu måste jag ta tag i CSN igen. Suck. Hoppas det löser sig. 

Denna semester har verkligen känts som den varit ett år lång. Jättekonstigt för jag har nog aldrig haft den känslan under en semester innan. Men SKÖNT! Annars brukar det gå så himla fort. 
Men det kanske är för att vi mestadels har tagit det lugnt och bara varit. 

I helgen är det marknad och marknadshelgen innebär inte bara marknad utan även kräftor. Vår nya tradition vi skapade förra året. ÅHHERREGUDSÅGOTT!
Målet är väl att hämta kräftorna på fredag tror jag och koka. 

Jag har även plockat upp allt ur mitt land. Snigelfesten höll på att ta över så för att rädda det som fanns fick det komma upp. Ett gäng morötter och lök i mängder! Nu ska det hackas och frysas in. I alla fall den gula... 


Nu. Blöjbyte! Helsingfors tur och retur

Vi är hemma nu. Här känns allt som vanligt och tvättmaskinen är igång och Alvin gapar efter att gå ut. Allt är precis som det ska vara med andra ord! 

Jag älskar att åka båt
Jag har alltid älskat att åka båt och jag har åkt båt mååååånga mååååånga gånger. Vilken härlig kryssning och två fina dygn vi har haft. Det har varit mysigt och stressigt, framförallt att äta, men åh så kul! 

Vi har njutit av fin utsikt, vacker solnedgång och Stockholms fantastiska skärgård. 

Såhär ser båten ut från vår våning där vi hade hytten och sett rakt ner på shoppinggatan
Vi bodde på våning 11, så vi hade fantastisk utsikt, sent igår kväll låg vi i sängen och tittade ut över havet och de andra båtarna man kunde se långt långt borta i horisonten. Helt bäcksvart förutom månen som lyste upp en gata och lamporna man såg på båtarna. Man känner sig rätt liten där ute på havet. 

Vi förbokade buffé både till frukost och middag. Kändes smidigare när vi hade kottarna med oss. Maten var jättegod, kanske lite tråkig variation på det hela, dvs samma alla dagar, men absolut jättegod mat och väldigt mycket att välja på. Det fanns ett dessertbord som var enormt, med massor av goda saker för den som orkade äta ;) 
Det var dock aningens svårt med buffé också just för kottarna. Det innebar ju bärande av fyra tallrikar och för oss att äta i rekordfart innan Alvin var allt för uttråkad. Första kvällen var katastrof. Haha! Han klättrade och välte glas och var alldeles bananas, igår kväll sov han. S å skönt. Haha! Han gick iof miste om middagen men han har å andra sidan inte ätit knappt något i matväg senaste tiden, mest frukt och välling. 

Vi hade hela dagen i Helsingfors igår och jag velade till tusen om vi skulle haft med Neos vagn också. Den stannade hemma men i efterhand skulle den följt med utan att blinka. Det var väldigt varmt i Helsingfors och Neo "orkade" knappt gå av båten, han gick som en snigel och så fort vi stannade nånstans satte han sig ner på gatan. Haha! 
Eller la sig ner i sittpuffarna utanför Marimekko. ;) 

Det fanns dock lite spring i benen inne på Stockmann. Där hade jag förövrigt kunna köpa HUR MYCKET SOM HELST! Om jag hade haft obegränsat med pengar. Istället köpte jag inget. Haha! 

Efter att vi sushilunchat slängde jag upp Alvin på ryggen istället och så stoppade vi ner Neo i vagnen. Jag tog med manducan just för att vi lämnade vagnen hemma, utfall att, och det var ju en himla tur! 

Där satt han nöjd som en kung och tillsammans drömde vi oss bort inne på Iittala. Där köpte jag en kastehelmilykta så att jag nu har två i klarglas. 
Vid halvtretiden började vi lunka åt båtens håll. Då var vi trötta allihopa och svettiga, speciellt jag och Alvin som suttit ihop en stund, det var lite skönt med en paus för vid halv fyra skulle vi befinna oss i informationsdisken för en liten tur upp till bryggan. 

Kapten var tyvärr inte den som höll i vårt besök, men det var fräsigt värre att gå upp och hälsa på och se hur det fungerar på bryggan. 
Båten körs med en liten liten joystick som är lite mindre än pennorna man kan ta på Ikea. 
Det sitter alltid två personer längst fram och kör båten och man får aldrig vara där ensam. Kapten är endast där när båten ska köras iväg eller parkeras. Eller vid hårt väder, då är han på plats hela körningen. 

Den ensamma stolen är kaptenens. Schysst att ha en egen stol sådär. ;) 

Längst bort där i hörnan är där kaptenen står när han styr båten i hamn eller från hamn. Därifrån ser man hela långsidan av båten. 

För den intresserade jobbar man tio dagar i ett sträck och är ledig tio dagar, och så rullar det på! 


Annars så köpte jag sommarmuggen för 140kr. Riktigt bra pris och jag är ju glad att jag inte hade köpt den innan vi åkte. 
Var också supertvungen att köpa en stor väska med mumin på. Den kan vi ha när vi ska åka iväg nästa gång. ;) 
Men även jordgubbar för lika mycket pengar. Hahah! Och en burk med hjortronsylt utan sten och utan vanligt socker. Jag gillar inte hjortronsylt i vanliga fall för jag tycker stenarna som är i alla är jobbiga och smaken är lite sådär, men Johan älskar det. Men denna var riktigt god. Vi fick smaka innan vi köpte. Gott! Och dyrt! Generellt gäller det nog allt i Finland.. 

Men det är skönt att vara hemma och det ska ju bli rackarns skönt att lägga sig i sin egna säng sen... ;) Skepp ohoj!

Woho! Nu är vi installerade i hytten och har fikat i oss lite mackor jag gjorde innan vi åkte och bara tagit det lugnt en stund. Neo är riktigt uppe i varv nu och tjatar om Finland och hur mysigt det är och hur stor båten är :D 

Vi möttes av Mumintrollet och Lilla My i dörren när vi kom men Neo vågade inte hälsa, hehe
Resan upp gick riktigt smidigt och vi stannade en gång i Nyköping för kissepaus och lite dricka. Alvin sov rätt länge och Neo frågade typ hundra gånger om vi var framme snart. Trafiken flöt och det knöliga började nog först när vi kom fram och skulle hitta terminalen och parkeringen. 

Men nu är vi på plats och nu ska vi ut. 

So long! 
Och en muminmugg kostar 95 spänn!!!!!

Livstecken

Med packning för typ fjorton dagar och matsäck och Gud vet allt sitter vi nu i bilen och har passerat Gränna. 
Heja heja! 

Det blev något stressigt på morgonen men vi fick ihop allting och kom iväg i hyfsad tid, så nu håller vi tummarna att vägen är fri och fin och sådär hela vägen och att vi hittar fram utan problem. 

Neo frågar ungefär en gång varje kilometer om vi är framme snart. Hehe 
Sorry kiddo! ;) 

Nu pekar skyltarna mot Vadstena. Då har vi kommi en bra bit på väg. Skönt! 

Kan man ha med sig för mycket saker förresten? Jag är sådär förutseende så att jag packar fem T-shirtar var till pojkarna, om nån spiller. Ja. Ni kan ju tänka er våran packning. ;) 

Hej hej! 

Till Helsingfors!

Nu rackarns var det dags att göra något på semestern bestämde vi. 

Johan frågade i morse om vi inte skulle åka lite båt och föreslog en kryssning till Tallinn. Jag ville hellre till Helsingfors men Johan höll på Tallinn. Tills det visade sig att man behövde pass för att åka dit. Så några timmar senare och några tusenlappar fattigare så har vi bokat en kryssning till Helsingfors. 

Imorgon. 

Haha! Det är så vi jobbar alltså! 
Neo vill hellre åka liten båt och Alvin nickar väldigt intensivt med hela kroppen när jag frågar om vi ska åka stor båt. 

Så imorgon bitti packar vi ihop oss och drar mot Stockholm. Imorgon eftermiddag går båten mot Helsingfors och sen har vi hela torsdagen i land innan vi tuffar hemåt på kvällen. 
Det ska bli mysigt! Jag har velat åka till Finland länge nu. Kul kul kul! 

Nu ser jag fram emot mycket shopping, mumintroll, god mat och härligt familjemys på 11kvm. Mohaha 
Och mumindricka! Och vips blev Karoliina fem år igen. :D 
Det här med CSN..

Gaaaaah! 

Skulle in och söka CSN nu mitt i natten eftersom jag alltid alltid alltid glömmer bort det. 

Meeeeeen.. Om jag ska söka tilläggslån måste jag ha jobbat innan, och det har jag ju. Men ska jag då lämna inkomstuppgifterna för 2012? Eller va? 
Det här blev ju knepigt eftersom jag var hemma 1,5 år 2010-2011, och sen hela 2013... Jag jobbade ju 13 månader september 2011-oktober 2012. Och för 2013, enligt deklarationen, kommer jag inte upp i den summan man måste ha tjänat. Vilket inte är så konstigt.  
KNEPIGT! Så nu kom jag ingenstans och måste istället ringa CSN imorgon för att se hur jag ska göra. 

Men åh vad drygt! 


Ja ja. Då har jag något på agendan imorgon också då. ;) Geléprovet dagen efter

Nu har min gelé stått i kylskåpet hela natten och nä. Den blev faktiskt inte lös! :) däremot är den lite märklig i konsistensen, mot det gryniga hållet vilket är jättekonstigt för så länge kokade den verkligen inte. Å andra sidan är det ju inte speciellt ofta man äter gelé på tesked som jag och Alvin gjort idag. Men den är god. Och det är ju huvudsaken. ;) (vi lyckades Nathalie! ;)) Men vi kan nog lära oss av det hela att det känns lättare att koka på direkt färska vinbär. Undrar om det är där skon klämde.. Ska kanske testa att göra sagt på bären jag har i frysen och se om det är nån skillnad. MMM... Kall vinbärssaft.. 

Gelékokardagen

Idag har jag och Nathalie haft stora gelékokardagen! 
Mina bär har ju fåglarna glatt mumsat i sig (????) för första gången i vår snart femåriga husägarhistoria, jag hade jättemycket bär som vanligt. Jag hade lite mindre och en dag var dom plötsligt slut. Snopet! 
Jag har visserligen några liter kvar sen förra året så för den delen går det egentligen ingen nöd på mig. Men ändå. 

Idag stod dock Nathalie för bären och tillsammans kokade vi ihop fyra liter gelé. Jag hoppas den blev bra. Den klarade ju geléprovet men jag är lite nervös att den blev för lös ändå.. Vad tror du Natta? 


Framåt kvällskvisten tog vi oss i kragen och åkte ut till bolmen och tog ett kvällsdopp. Jag doppade iof bara benen men Neo rockade loss rätt bra (efter 1,5 timme) och Alvin snubblade och doppade sig så pass att han fick sand i örat från botten. Johan fiskade ju upp honom på en millisekund men han var lite chockad och ledsen ändå en liten stund. Annars så sprang han fram och tillbaka och skvätte som en tok. 

Båda två gillar verkligen vatten men Alvin tröttnar rätt snabbt och vill helst rymma någon annanstans (suck) och Neo tycker det är roligt så länge det inte går högre upp än till strax över knäna. Då tror han att han sjunker. ;) 

Det var galet varmt i vattnet i alla fall! 
Och mysigt att åka iväg. Hade gärna hittat någon alldeles egen liten pärla nånstans men det är väl omöjligt ;)

Tips och cykeltur

Fyndtips från Ullared! Snygga jeans tycker jag som annars aldrig hittar kläder där till pojkarna förutom pyjamasar. 
Dessa är dessutom mjuka vilket är ett måste för Neo annars vägrar han ha dom, och med lite mudd på benen. Kalasbra! 


Igår var jag iväg på kvällen och hade en fantastisk kväll med glada tjejer. Härligt med lite ny energi! :) 
Trampade hemåt närmare halv tre inatt och hade bekvämt cykelavstånd på typ tre minuter med nedförsbacke. Precis som det ska vara på hemvägen. Haha! 

Ikväll kommer Linn och myser med oss, vi ska fritera räkor och försöka oss på att göra ordentliga vårrullar. Mums! 

Du. Mamma.

När Neo skulle mysa ner sig i vår säng och titta på film att somna till, (ja ja ja ja) frågade jag som vanligt vad han ville se. 

Han vill gärna titta på saker jag inte alltid gärna tycker att han borde se, Star wars, transformers, mycket action och hjältar och monster just nu. (Jag är mesmamma och tycker att Nalle Puh är coolt)

Jag föreslår Lilla kycklingen, Bilar och Bee-movie. 

Neo tittar på mig som om jag är från en annan planet och säger, 

"Du. Lilla kycklingen är faktiskt skittråkig. Bina är faktiskt skitroliga." 

Hahahah! HAHAHA! 

Att han sen avslutade med att lilla kycklingen faktiskt var så skittråkig att han nog skulle dö om han såg den är ju helt bananas. Haha!

Alltså dessa barn! Vilka fantastiska skapelser, det är så HIMLA roligt att få dela mitt liv med dessa gossar. Att få höra Neos knasiga och roliga kommentarer varje dag är ren och skär lycka! "Du mamma! Jag har en idé!"
Eller att ta en svängig liten dans med Alvin. Livet. Livet. Livet. 

Gud så fina gossar vi har fått äran att bli föräldrar till. Min make och jag. ❤️RSS 2.0