På äventyr

Vi kom iväg till skogen idag, Alvins förkylning till trots. Han har varit glad och pigg hela dagen så det har inte varit någon fara, men igår hostade han och spydde han slem några gånger så då kändes det lite hopplöst men idag så var det bättre. 

Vi fick provköra nya vägen förbi Gislaved också. Heja på den alltså! Så skönt att slippa åka genom hela Gislaved när man faktiskt skulle ut på andra sidan, denna vägen kortade ner vår resväg med mer än 10 minuter! Det är rätt mycket! 

Vi hade en finfin dag i alla fall och Neo hade med sig kakor som han delade med töserna och Alvin fick smaka en bulle, populärt vill jag påstå. ;) 

Skidbacken låg i en mystisk dimma...


Nu har vi planerat för kalaset hela kvällen och Johan är iväg och handlar det vi behöver. Det blir nog bra tror jag, men jag har nog en del att göra i ugnen imorgon, hehe 
Både kyckling, rostbiff och fläskytterfilé ska tillagas. 
Ska bli roligt med kalas på lördag även om jag fick höra en så urbota dum sak i tisdags om just kalaset att jag inte ens hoppas att det är sant. 
Vissa borde verkligen tänka lite mer på vilka grodor som ska stanna kvar i munnen och inte. 

Nu ska jag skala potaatis! ;)


Sweet child o'mine

Vi har myst ner oss i Neos rum, lyssnar på lite musik och så. Idag tyckte Neo vi skulle lyssna på traktor tom..... Hehe

Det tyckte inte jag och satte på Guns n'roses istället. Och säger till honom i förbifarten när jag sätter igång sweet child o'mine, att han just är min sweet child o'mine. 
Han utbrister i ett "VA! Så får man inte säga till barn!"

Hahaha! Hahahah! Ooonge :D 


Mycket bra minnen till Guns. Roskilde är ett av dom, även om det nog komiskt nog inte är ett av de starkaste. 

Jag har hittat syskonkorten också. Det visade sig att man fick ringa kungsfoto och få ett annat nummer och lösen för att komma åt dom. Jättekonstigt Och det måste ha blivit en jättemiss nånstans eftersom ingen hade fått det numret sen innan. Ja ja. Bilderna blev sådär, kläderna var visst inte rätt för att ha på kort och färgerna blev jättekonstiga men barnen är ju söta ändå. Alvin det alldeles förvånad ut :D 

Han har förresten inte varit piggelin ikväll, har spytt slem i omgångar och hostat som sjutton. Hoppas han mår bra över natten för vi ska ju åka till Carro imorgon.. 

Sjörövarmange och Katta Pirat

Idag var det teater i byn, musikföreställning skulle jag hellre kalla det, det var Sjörövarmange och Katta Pirat som sjöng och spelade för alla barn, det var jätteroligt! 

Alla förskolebarn i hela byn var där och alla fritidsbarn, och vi då, med lovlediga barn. Alvin somnade efter halva föreställningen men det gav mig mer tid för Neo som blir lite blyg. :) det var roligt som sagt och det sjöngs och dansades och skrattades. Kul förmiddag! 
Jag tror det var vårt bibliotek som ordnat det? Bibliotekarien var där och gratis var det vilket var ännu roligare ;)Efteråt gick vi och finfikade på smålle, det var väldigt roligt tyckte våra tre treåringar och mumsade fika och busade. 

Märkte när vi var på smålle att Neos stövlar hade gått sönder, precis uppe vid kanten till det mjuka. Vet inte vad jag ska kalla det men jag visste med mig att jag nog rensade ut det kvittot en dag. Kollade med dom ändå men det gick inte att reklamera utan kvitto. 
Väl hemma fick jag nån blixt från klar himmel, kunde jag ha turen att jag slängt kvittona i min papperstunna vid datorn? JAJAMÄÄÄÄÄN! Och kvittot var återfunnet! Så då kan vi nog alltså byta stövlarna ändå. Bra! 
Det är egentligen inget som påverkar stöveln, men man tycker ju ändå att det är konstigt att det gått sönder så fort.. 

Middag ute

Ikväll ska jag göra som Blondinbella, "Egentligen känner jag mig lite dålig, ingen feber men halsont dock behöver jag ju ändå äta middag så då kan jag lika gärna göra det ute."

Jag ska alltså äta middag ute. Hehe 
Dock inte med samma som hon skulle, utan med några finfina flickor. 

Känner mig alltså också lite dålig, ont i hals och näsa men det blir bra ändå. :)
Det blir mongoliskt på bambu. Det blir ytterligare ett test eftersom jag emellanåt har väldigt svårt med bambu, kan det vara så att man reagerar på all glutamat? Men på buffén väljer man ju själv vad man ska steka så jag tänker att det nog kommer gå bra! 

Ha en trevlig kväll! 

Godmorgon dagen efter..

Jovars. Natten var ju lugn och så, det värsta hade dragit förbi vid halv elva tiden. 

Tyvärr hade min superälskade make glömt att stänga av sitt 5.30-larm han har när han ska till gymet på morgonen, och tror ni att han själv vaknade av det? Nej då, men jag gjorde ju såklart. 
Alvin gjorde det inte heller turligt nog. Men Neo kom in vid sex istället när jag nästan hade somnat om och började viska om välling ungefär en gång i minuten tills jag blev tokig. 

Nä. Jag behöver inte ens säga att jag spyr av trötthet va? 

Jag hoppas Alvin vill sova snart igen så jag också kan få vila. Har sjukt ont i halsen och känner mig mossig i huvudet så jag vill verkligen vila... 

:(

ÅÅÅH. Buuhhäääää!! 

Jag skulle bara ut och kolla läget lite för det har ju knakat och brakat lite här och var. Såg att ett träd i vår dunge mitt emot har gått av, och skulle gå bak och se om Johans cykel som jag gömde i skarven stod där den skulle och får syn på ett svart åbäke mitt på gräset. 

VÅR HAMMOCK! Buhhäääää!!! 
Tände lampan på baksidan och såg att den var knäckt på i alla fall ett ställe :(
Det kanske går att laga såklart, men frågan är ju hur den mår efter den resan den har gjort över altanen och ut på gräset. Vi pratar ju säkert 10 meter.. 

Lyckades släpa den en bit in mer mot huset så att den inte skulle få för sig att dra iväg in i grannens vardagsrum eller växthus... Man vet ju tydligen inte! 
Jag tänkte verkligen aldrig på hammocken. Den är ju tung! 

Nu börjar jag bli lite nervös för grannens björkar alltså... Heheheheh.......Stormen

Jääääklar i min lilla låda som det blåser! 
Det fläktade rätt friskt innan och sen slutade det och jag kände mig nästan lite snuvad på all uppståndelse. 

Eh.. 

Nu kom det tillbaka med full kraft och har blåst REJÄLT i en timme, tidvis låter det som att fönstrena faktiskt kommer blåsa in..... Wiiiiiiii! 

En är ju ganska tacksam faktiskt över att kaninen inte behöver gå ut för att sköta sina behov. Och jag är glad över att jag stormsäkrade utsidan så pass som jag gjorde! 

Vi får väl se hur det ser ut imorgon.. :) 

Simone

Det väntas ju storm ikväll. Den verkar hålla Skåne i blåsväder just nu och vi har blivit uppgraderade till en klass 3 varning. När hände det senast? 

Jag har i alla fall plockat in min cykel, soptunnan, lite leksaker, stormsäkrat skottkärran, plockat undan min ljuslykta och mina fönster som jag ska ha till mina pallar i vår. Jovars. Vi är redo för storm! 

Såg på Facebook att Åhléns hade stängt tidigare i stan pga stormen, polisen och kommunen uppmanar att alla stannar inne. Det har helt klart hänt lite sen Gudrun var på besök, beredskapen är en annan! 
Och man kan väl hoppas att det inte bara blir lite rörelser i vattenpölarna, när folk är på helspänn, även om man självklart hoppas att det inte blir så illa att folk blir skadade! 

Nu börjar det vina i knutarna här!
5.30

5.30 började det röra sig i Alvins säng. Jag tänkte VÄLLING FOOOORT! Men den gubben gick inte. Och sen dess har vi varit vakna. Fy fy fy! För tidigt för denna arma kropp! Haha 

Det borde la ändå bli tal om en folkomröstning om det här evinnerliga snurrandet av klockan? På vilket sätt är det nödvändigt?! Att det blir ljusare en stund på morgonen i två veckor? Det är ju ändå mörkt större delen av dygnet snart. Nä. Jag förstår det ikke! 

Men! Om en timme drar vi ner till andra sidan vägen och leker med kompisarna. så det blir en bra dag i alla fall. Det känner jag på mig :) 
Blåsväder

Hoppsan! Det verkar bli lite blåsigt imorgon.... 

Längesen det var en klass 2 varning faktiskt, ettan går dom ju ut med titt som tätt, men två... 
Uuuullareeed

Vi åkte till Ullared idag. Trotsade folket och åkte dit. Helt okej faktiskt med människor för att vara söndag en lönehelg. Eller så är det bara en förutfattad mening att det ska vara knökfullt. Men igår var det kö till parkeringen och dom hade stängt dörrarna, så helt förutfattat är det väl inte... 

Första stoppet var i alla fall sko-boo. 
Dom har precis öppnat en webshop och jag i jakt på nya skor sprang över ett par skor från Svea där som jag har kikat på ett tag. Beställde hem dom och min första känsla var att dom var stora. 
Så idag tog jag med skorna och skulle byta, inga konstigheter, bytte till en storlek mindre och gick. 
Kollade lite annat och kommer på att jag kanske skulle testa skorna innan jag går därifrån. Vad händer? 
Skorna är SMÅ! 
Så pinsamt nog fick jag gå tillbaka och vara en extremt jobbig kund och byta tillbaka till dom större. Karln som tog emot mig första gången hade gått iväg och några andra småtjejer gjorde på ett annat sätt än vad han gjorde och något blev fel och det blev extra jobbigt. 
Men jag berömde deras webshop litegrann så dom kanske inte har satt upp mitt ansikte som piltavla...;)

Väl inne var det kö i kassan redan när vi kom, men läget i affären var lugnt. 
Inte ens trängsel på barnavdelningen eller leksakerna, och då är det lugnt! 
Vi fick stå en kvart-tjugo minuter i kö för att komma ut men annars så. 
En bra söndag skulle jag säga!

Nu är huset påfyllt med nyttigheter igen. Nya nappar, diskmedeln, lite pyjamas till Neo, STRUMPOR herregud som jag längtat efter nya strumpor, HELA strumpor! Disktrasor och tvål. Ja. Allt bra med andra ord! 

Väl hemma kände jag lite på skorna igen och insåg att dom visst har ett hålfotsinlägg... Något jag inte märkte i affären (hur är det möjligt???) och något som är lite jobbigt för mig med platta fötter. Det var väl då självaste faaaan. 
Men det kändes ändå helt okej när jag gick runt med dom så förhoppningsvis är det något foten kanske vänjer sig vid? Det känns ju ändå så inte som att helt platta skor är vidare bra eller? Det är ju vad alla skomänniskor säger... 

Ja ja. Annars får jag väl sälja dom vidare. Hehe 

Jag gjorde det!

HAAAAAALLELUJA! 

Jag överlevde! Och utan större problem faktiskt. Det gick bra! Lagom med folk, alla pös iväg på lunchen så vi satt ensamma i ugglan och ugglade. Skönt! 

Bra med aulan och svåra mattetal, jag gissade på rubbet men kände mig förvånansvärt lugn hela dagen. Tiden gick sjukt fot och poff var dagen slut. 

Nu är jag galet trött men har ingen huvudvärk. Om Alvin bara somnar kan jag också vila lite... 

Högskoleprovet

Martina kommer om fem minuter. Jag tror allt är packat och klart. 

Penna, sudd, linjal. Överstrykningspenna. 

Nu kan vi hoppas att vi börjar dagen med läsförståelse. 

KÖR HÅRT! 

Kvällen innan

Idag har inte varit någon avslappnad fredag alls. 

Nervositeten sköljde över mig i morse som nån tsunami och hela dagen har jag gått med konstant ångest och ett överhängande illamående. 

Ja. Det är väl såhär det är, hehe 

Vi får väl se om jag kan sova i natt. Jag hoppas på det! 
Svårt att grunda bra imorgon också med bakomliggande magproblem som alltid gör sig extra påmind i dessa situationer eller i alla situationer men detta är ju verkligen ett test. 

Jag ska försöka göra vad jag kan. Andas lugnt och tänka klart. 

Jag ska ha min ängel i fickan också. Den får jag verkligen inte glömma. Ska nog lägga den ute bland mina pennor redan nu... 

Godnatt! 

En ny hoya

Jag fick en gammal hoya idag av en kompis. Hennes mamma har haft den i många år men nu ville hon inte ha kvar den. Nu hamnade den hos mig och jag tänkte försöka banta busken lite och förhoppningsvis få den att blomma nångång. För det har den inte gjort ännu i sitt långa liv. Jag trooooor det är en carnosa? Eller? Svårt att säga tycker jag innan man har sett blommor och så..

Nån som vill ha en stickling? Hoyta till. ;)
(Hahahahahaha)
Glasflaskor

På Neos avdelning på förskolan håller de på med vatten som tema. Allt från hur vatten smakar och låter, till vad man kan göra med det, vad som händer med vattnet om man slänger skräp i haven och ja. Allt som har med vatten att göra. 

Igår skrev de till på lappen där de sökte saftflaskor och dylikt att de även ville ha glasflaskor, så i morse hade vi med oss en kasse med glasflaskor i olika storlekar och utseende och jag hittade några till som jag gjort iordning nu. 

Johan konsumerar ju inte speciellt mycket öl, men det är ju tur att han ännu mer sällan är på återvinningen och slänger flaskorna. ;) 

Ska se om jag inte har några mer saftflaskor liggandes... Sparade ju några till min egna saft som jag aldrig hinner göra... ;)

min kille

woho! kväll igen! 

i måndags var jag så dagförvirrad att det inte liknade nånting sen sa det pang så var veckan förbi i alla fall och imorgon är det fredag. jag är inte alls sugen på denna helgen men jag vet att det kommer vara SÅÅÅ SKÖÖÖNT på lördag kväll. 

fick hem programkatalog från Jönköping idag, en del spännande program faktiskt. eller två. hehe
men svårt. dom fick det att låta så himla bra i katalogen, som att plugga var det rooooligaste som finns. och så är det kanske, vad vet jag. det är ju längesen sist. ;) 

idag fanns i alla fall Neos enskilda kort uppe på kungsfotos hemsida. 
men syskonkorten på han och Alvin är borta, jag antar att dom kommer att komma upp?! annars förstår inte varför man fick ta syskonkort.. 
korten på Neo, som jag inte ens visste var tagna eftersom jag var hemma och bakade tårta är såååååå fina! 
han är en så himla fin! 
hjärtat mitt smälter! 

 
stolt mamma eller vad?!
 

Förskoleplats

Har ansökt om förskoleplats till Alvin nu.

Usch. Gör ont i magen men nångång måste det ju ske. Vi pratade igenom det igår och har tänkt igenom det idag. 

Johan är hemma en månad med pojkarna och tar Alvins inskolning. 
Så vi har sökt plats från 17/3. 
Buuuhäääää!! 

Undra hur det förresten blir med Neo och hans plats, om man bara kan öka på hans tid eller om man måste göra något annat eftersom han just nu är "platslös" i och med att han bara går 15 timmar i allmän förskola. 
Någon som vet det? 

Nu ska jag NJUTA min sista tid hemma. Puss och krama extra mycket. I fyra månader. Hehehe
Huvudväääärk

Gooodness grace. Eller vad man nu säger. Vilken huvudvärk jag fick efter att ha suttit med ett gammalt högskoleprov vid Johans dator. Det finns ingen liten lampa där ute, bara taklampan och den ville jag inte ha tänd så skärmen var enda lyset och ja. Huvudvärk på posten. 

Jag kom iiiiiiingen vart, hade så svårt att koncentrera mig så det känns himla skönt att provet skrivs för hand och inte på dator. Usch. Nu vill jag kräkas igen. Haha! 

MEN! Vi har en fin kväll inplanerad efteråt och det känns bra att ha det som målbild för dagen. Haha!
Jag börjar förstå det här med tentafesterna som man hört om. ;) 

Nähä. Annars var det smålle på schemat idag. Alltid lika roligt! 

När vi hade hämtat hem Beo byggde vi en raket av en hushållspappersrulle och lite andra kartongbitar som superhändiga jag trollade fram. ;) 
Vi gick även till lekparken och gungade i huuuundrade år, sen bestämde Neo att vi skulle hämta hink och spade så då gick vi hem och hämtade det och gick tillbaka igen. Rätt skönt ute trots det mulna och blöta vädret. 
Nästa vecka är det höstlov så då måste vi hitta på aktiviteter! Vad vad vad? 

Imorgon ska vi fika hos goda vänner och efter dagis styr vi bilen mot valdshult, det ska bli fint! Hoooollywood

Men vaaaaad är det med Gunilla i hollywoodfruarna? Alltså. HO HOOO! 

Jag har aldrig kommenterat det förr, eller jo det har jag ju, men aldrig här, inte vad jag minns i alla fall, men nu går det inte mer. Vad är det med kvinnan?! 

Jag vet ju i alla fall efter kvällens avsnitt att jag nog med gott samvete kan fortsätta yla här hemma, Neo älskar när jag sjunger (hehehehe)..

Ja. Det är ren och skär underhållning i alla fall. Och det gillar jag. ;)

Åh. Nu kallar sängen på mig. Jag hör hur den ropar. Imorgon är det småååålle! Bra! Måste fylla på med te.. 

Hej

Jag hinner inte med mitt liiiiv. Jodå. Det gör jag. 

Idag hade vi en lugn förmiddag, rätt skönt att bara slappna av i soffan även om jag älskar våra aktiva förmiddagar.  

Annars har vi hunnit med en runda till BVC. Ettårskontroll och Alvin vägde in på 11 kilo och 77 cm. Alldeles lagom stor kille tycker jag. :) 
Allt annat var tippelitopp! 

Hämtade nya skorna idag som jag beställde från sko-boo, huuuuur bra som helst att dom har en webshop däremot var skorna aningens för stora, så antingen får jag skicka tillbaka eller åka till Ullared och byta... Heheheh 
Men vilken bra anledning att få åka dit?! 

Nu kraschar jag i soffan igen! 

Alvin ett år!

Jag hade tänkt tidsinställa ett inlägg på klockslaget Alvin är född. Men i allt tårtbak glömde jag bort det. Istället fick han två fina och goda tårtor :) 

Alvin alldeles nyfödd och kladdig ❤️


Jag har suttit och läst igenom gamla inlägg från oktober förra året, när Alvin bara var en liten skrutt. Och jag hade glömt hur förvirrande det faktiskt var när
vi kom hem med vår nya lilla skatt och kampen med amningen. Herregud. 
Idag tycker jag ju det var en baggis att amma och vi ammade ju nästan i nio månader även om det var väldigt lite i slutet, men då.. När jag räknade dagar och veckor.. Hehe 
Åh. Älskade lilla loppa!
Tänk vad man glömmer, haha! Nu känner man ju sig som värsta supermorsan som roddar hela denna cirkusen. ;)

Efter den graviditeten jag hade med dig, åh. Du svepte mig av fötterna, Du tog mig med sån storm när du kom ut helt fantastisk och perfekt. Jag kan fortfarande knappt prata om hur jag mådde, men du fick tillbaka mig på rätt spår. Det kändes som att vi hade överlevt. Fantastiska lilla unge. 

Vi har i alla fall haft en fin dag med goda tårtor och många paket. Neo längtar efter julen nu för han vill också ha paket, och han saknar tomten. Haha! 

Vilket fantastiskt år. Så mycket jag lärt mig om mig själv och om oss. Vilken fin familj vi är! Det är vi fyra mot världen! ❤️

Och när du blir längre och större får du flytta in till Neo, men det är mamma inte riktigt redo för än.. Så än så länge får du bo kvar hos oss. ;) 

Jag sa till Johan igår, att när vi bara hade Neo var ju det också roligt och fint på alla vis, men att ha två är ännu jobbigare men framförallt ännu ROLIGARE! Dessa två busfrön som berikar vårt liv, ah. Jag blir mållös. :) 
Han är busig den där bebisen, säger Neo jämt. Och det är han. ;)

Bearnaise

JAG HAR GJORT EGEN BEA!! 

Inte alls lika svårt som man alltid hört, eller så hade jag tur. ;) 
Den höll sig så fint så, men jag ska göra lite ändringar i receptet nästa gång tror jag. 

Men bra nöjd är jag! Hurra för mig! ;) 

Samtidigt roddade jag ett bullbak och lagade övrig mat. Fick för mig att knyta bullarna istället för att rulla men det var ju slöseri med tid, tog dubbelt så lång tid och dom blev inte speciellt mycket finare. Nääää, jag snurrar nog vidare ;)
Rulla rulla liten bulla..

Sööööndag. Och idag var det min dag att sova länge, och jag tog det på ordet. Länge länge. Skönt! 

Har suttit med näsan i matteboken idag med men fastnade på vissa saker och jag behövde Johan att resonera med men han och pojkarna var i stan just då. Vi får försöka sen istället. 
Just nu har jag en bulldeg på jäsning och tänkte försöka mig på att slå en egen bearnaise till middagen. 

Imorgon fyller vår älskade Alvin ett år och jag kan inte förstå att det har gått ett år. Min älskade lilla unge som jag är kär i dig! 


-4(-3+7)x8.....

Jag tillbringade förmiddagen framför datorn idag. Snubblade över en sajt när jag läste hur man förberedde sig för högskoleprovet som hette matteboken.se tror jag. 

Väldigt bra i alla fall! 
Och där blev jag sittandes och repeterade mattetal från sjuan, åttan, nian. Hehe
Det är typ tio år sedan jag läste matte senast så det kändes som det var lika bra att gå tillbaka i arkivet och försöka gräva fram nån kunskap om det fanns någon att finna. 

Det kändes inte jättehopplöst, men när det kom till bråk och liknande och framförallt att räkna gånger med decimaler blir jag frustrerad. Speciellt när jag tycker att dom krånglar till det! 

Ja ja. Fortsättning följer. 

Kvällen avslutade vi med "lilla gubbarna"2, Neo har inte varit jättepigg idag, eller han är rätt pigg men det lyser feberglans i ögonen på honom och han är lite snorig-hostig-febrig. 
Alvin har ju också haft en släng av på-gränsen-feber i ett par dagar så det är väl det som kommit till Neo med. 

Nu ska mensvärken och jag krypa i säng. Imorgon måste jag försöka stoppa ner mina tulpaner....... 
SUSHI

Vi vände gårdagens melankoli till en bra dag. Fika med finaste flickor, häng i lanna och kvällen avslutades med att snabbt räfsa av framsidan som var täckt av en tjock matta löv, men det bästa var när Johan åkte och hämtade detta.. Herregud. LYCKLIG! 

Jag har faktiskt till och med lyckats räkna ut några mattetal, på EGEN HAND och jag hade faktiskt rätt på det mesta. På repetitionssidorna från högstadiet, hehe
Sen blev det för mycket minus med gånger och hejsan svejsan. 
Men ändå, heja mig! SKIT ÄR VAD DET ÄR

Vilken dag. Vilken urladdning. 

Känns som jag har lipat i omgångar idag men det är inget mer speciellt med denna dagen än igår eller i förrgår. Mens på gång möjligtvis och vi vet ju alla hur känslig man kan bli.. He he... 

Men idag brast det och jag tror alla känslor som jag gått och hållt på kom ut. man försöker vara stark och ta det lite som det kommer, det är ju bara ett jobb. Amen typ. Idag bröt jag ihop, och det känns inte ett jävla dugg bättre. Bara ännu mer ångest för framtiden och ännu mer ångest inför allt. 
För för mig är det inte bara ett jobb. Det är MITT jobb, det är min trygghet och har alltid varit min trygghet. 

Känner just nu att jag inte vet när och hur och om jag ska söka dagisplats till Alvin, tanken var ju att han skulle börja i maj, men nu vet jag ingenting! INGENTING! 
Vill inte skola in honom för några futtiga månader och sen bli arbetslös och ta honom därifrån igen, Johan kan självklart också vara hemma om jag måste jobba uppsägningstid och så vidare och det kräver också mycket planering.

Ska räkna lite på dagarna och se om jag kan förlänga min ledighet över sommaren för att sen ta det som det kommer med eventuell skola. 

Men allt är helt jävla oklart och oklart och jag fungerar inte... 

Nej, SKIT är vad det är idag. SKIT! 

FAAAAN! Det är mycket bättre när livet bara är kladdkaka, te och tulpaner. 


Och ärret. När jag tvättade av mitt svullna ansikte innan lyste ärret på mitt vänstra ögonlock i spegeln, som en konstant påminnelse av blinkersbälgarna vi brukade köra i 24-an. Märkt. 

Kanske

Nej dagen blev faktiskt bra ändå. Trots tidig morgon. 
Smållefika, häng med Emelie, snabbesök av syskon, middag, soffa. 

Neo är så himla rolig just nu. Han är som en liten tonåring och det är ju med blandade känslor för humöret växlar lika fort. Men han säger så himla roliga saker! 
Ja som när han igår sa att han redan hade somnat och vaknat igen, eller i morse när han gick ut i vardagsrummet och ropar till mig. "Det är TYP jättemörkt här..." 
"Jag kanske faktiskt inte gillar den" är också populärt, kanske är välanvänt just nu! 
"Jag älskar inte ugglor, eller kråkor, eller farliga fladdermöss". 

Priset var när vi tittade på tv innan och han säger "mamma, varför är ärtor gröna?"

Man har ju svar på långt ifrån allt, men det är roligt att få vara med och se vad som händer bland hans tankar.. 

Och Alvin. Han är just nu som fyra stycken och det är först nu som jag verkligen känner av att vi har två barn. 

Älskade ongar! 
Gnäll

(Läs detta med en nypa salt och en gnutta humor)

Vaknar halv tre. Alvin vill ha mat och ligga i vår säng. Tar en stund innan jag somnar om och jag sover sådär ytligt i flera timmar, ni vet när det känns som att man är vaken fast man nog inte är det egentligen. 

Vaknar vid sex-snåret av att Johan går upp. Tror att jag somnar om och tänker att klockan säkert är sju när Alvin igen börjar snurra. I samma andetag som jag hör Johan gå på toa och inser att klockan inte ens är halv sju märker jag att Alvin har kissat ner hela vår säng. 

Klockan är kvart över sex. 

Det är en timme sen och vi har redan hunnit avverka det mesta i blöj och klädväg och nyss kröp han in och väckte Neo. 

Alltså jag blir på så förfärligt dåligt humör när jag blir väckt såhär tidigt. Och bla bla bla jag gick och la mig hyfsat i tid men ingen av barnen var lika roliga att lägga igår så båda var ju vakna till nio. 
Neo försökte tillochmed vid ett tillfälle när han kom ut från sitt rum säga att han "har sovit och vaknat". Hehe

Nej gott folk. Jag är inte gjord för detta. Nu väntar en morgon av två barn som vill helt olika saker än jag och som springer åt två olika håll när det vankas att synkronisera oss. 

Nämnde jag att min kropp fullkomligt värker? H e l a tiden? 

God jul! 

kallelse till högskoleprovet

fick kallelse till högskoleprovet idag. 
 
det är dödsångest blandat med en viss spänning faktiskt. jag har ju närmre dagarna kommer den stora dagen haft allt från panikångest blir-alldeles-snurrig-i-huvudet, till att faktiskt ibland känna en viss uns av spänning
spännande att få testa sig själv, utmana sig lite. 
 
jag tror det var Moa&Matilda i sin senaste podd som citerade UnderbaraClara som sa att det inte var en utmaning om man inte blev skrämd av det. och det stämmer väl rätt så väl? 

jag tror jag ska försöka hålla fast i unset av spänning, så att inte dödsångesten tar över. 

i vilket fall så blev jag LÄTTAD när det visar sig att syster Johanna sitter i aulan, och även min vän som ska med, det verkar, utan att veta säkert, som att alla sitter i aulan? 
baserat på fyra stycken, hahaha! 

men aulan känns okej, den känns hemma och jag minns mitt nervösa upprop när vi började gymnasiet och jag minns när vi skrev nationella där inne och det gick ju faktiskt himla bra, jag minns också en himla intressant debatt mellan Gustav Fridolin och någon moderat inför EMU-valet, så aulan känns jävligt bra faktiskt. 
och tryggt. att folk jag känner sitter i min närhet. 
jag har haft det lite som min största dödsångest att bli placerad i en sal med bara främlingar. men nu. nu känns i alla fall den biten helt okej. 
 
WIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!! 

men det är väl bara att vänja sig. blir det högskola nångång så kommer det ju krävas tentor och annat och DET är läskigt! 

 

Klara!

Vi har hållt på hela dagen igen. 

Johan åkte iväg för att hämta jord i ås och sen började jobbet med att gräva ut och fylla på nytt, det är alltid himla lätt att säga att man baaaaaara ska gräva lite men det är alltid sju resor värre när det väl gäller. 
MEN nu är det klart! 

Ner i jorden ska nu alla tulpaner, och med det kan jag meddela att 100 tulpaner är himla lite faktiskt. 
Jag gjorde av ett 20-tal i den "lilla" rabatten, som inte är så liten men som är kanske en tredjedel av den stora, men då satte jag 25~ påskliljor också. Så nu har jag baaaara 80, typ, tulpaner kvar och det räcker inte så långt.. 
Det låter mycket mer än vad det faktiskt är. 

Så. What to do? 
Jag tänkte spara ena sidan till våren och köpa dahliaknölar istället, hehe, tänkte att det kunde vara bra att inte ha andra lökar där man måste ner och gräva ner och upp andra knölar två gånger om året. Kanske? 
Jag får sova på den saken.. Men jag tror det kan bli bra!

Alla krokuslökar är nere!

Tänk vad en sovmorgon kan göra med en människa. Jag fick sova till halv tio-tiden idag och har därefter 
1. Putsat alla fönster 
2. Dammsugat hela huset
3. Tvättat
4. Klippt gräset/löv
5. Planterat cirka gurka 95 krokuslökar + 15-nånting påskliljor 
6. Gjort iordning och satt vitlök i landet. 

PJUH! 

Det ni. Tänk vad en sovmorgon kan göra med en människa. ;) 


Nu vill jag duscha och ligga i soffan. Det har jag förtjänat! 

Jag glömde tillägga att det (såklart) ska bli kul när dessa små blomster tittar upp till våren, men också att jag hade två olika sorter och en blandpåse, och jag slängde ner allihop i en hink och kastade ut på gräset och grävde ner där dom landade. Så jag vet inte vilken färg som kommer, och jag vet inte heller var dom dyker upp. Jo, till viss del såklart. Hehe
Med det hoppas jag att det kommer se mest naturligt ut. Det läste jag i en tidning nämligen. ;)Smooth chopper

Trevlig temorgon kickade igång denna dagen. Alltså jag kommer sakna detta livet vi lever just nu med litervis av te flera gånger i veckan, det kommer ju en dag när jobb och studier och annat kommer ta stor del av tiden. Så det gäller ju att passa på så länge vi kan! 

Idag utsatte jag även min smooth chopper för det ultimata testet. Guacamole. 
Inget som tar speciellt lång tid att göra men det är lite pill eftersom jag bland annat vill ha finhackad tomat i. 
Idag stoppade jag ner allt jag ville, drog lite i snöret och sen var det klart. 
Smooth chopper, du får stanna! 
Vi ska bara komma lite bättre överens med hur vi ska finhacka löken och inte mosa den... 

Vad gör ni en fredagskväll som denna? Cellprov

Det blev fart i oss idag när jag klockan tio satt och glassade i fåtöljen med håret i en handduk och insåg att jag behövde lämna huset en kvart senare. 

Men vi kom iväg till sjukan och fick istället vänta 20 minuter. Komiskt. 

Jag passade på när jag hade lite tid att slå ihjäl att botanisera snabbt i Willys tehylla, det verkar finnas väldigt mycket ekologiskt på Willys? Eller så blir jag lurad bara för att ekologiska tomater med tilltalande förpackning var det första jag sprang på. Nästan bokstavligt. 
I alla fall tror jag att jag ska ge Willys en andra chans. 

Eftermiddagen tillbringade jag med mina fina tjejer och Alvin GICK! Han gick!!!! Flera steg tog han flera gånger men sen blev han så ivrig att han mest ramlade. Men ändå, jubel!! 
matte 1b

jag är såååå trött! och tröttare kommer jag bli.. 


4 november börjar jag läsa matematik 1b, som det heter numera, matematik A hette det på min tid. 
men nu är ju allt så nymodernt och häftigt så då måste vi ju ha lite nya namn på sakerna. ;) 

Matte 1b allså. på halvfart. 
20h/veckan i 10 veckor. jag kommer d ö. dö dö dö dö. 
förstår inte riktigt hur det går till faktiskt men jag får väl börja där och sen får vi se. funkar det inte får jag sänka hastigheten till 25%. nån måtta får det faktiskt vara, jag har ju ändå två små barn. 

efter det får vi se, om det ens blir något efter. funkar det så kommer jag gå vidare med matematik 2a. 
det som förr hette matematik B. 
funkar det inte, ja, då har jag problem. då får jag tänka om och hoppas att någon övernaturlig makt tar hand om mig. men det måste gå. 

det jag känner mest vemod inför är min föräldraledighet. att jag inte längre kan njuta av att det bara är jag och barnen om dagarna, utan att det nu är något annat med i bilden. vi har ju redan fullt schema som det är om dagarna, och nu ska jag helt plösligt ha in över tre timmar matte om dagen. tre timmar för någon som FÖRSTÅR matte! vilket jag inte gör! tänk om jag måste sitta det dubbla? åååh. det går ju inte... 

det känns tråkigt att jag inte längre bara kan fokusera på oss. på Alvin och på Neo. 
jag har senaste halvåret bara haft jobbet och varslet i huvudet och nu kommer detta. tråkigt att sista tiden hemma kommer bli sån. men ska jag ha nån chans att eventuellt söka högskola till nästa höst så måste jag göra såhär.. det får gå. all tid barnen är vakna går det ju ändå inte att plugga på, så den kommer vi ju ändå ha tillsammans. 


 
wish me luck...... 
 
ja, annars gick dagen som vanligt i ett rasande tempo. 
har tillbringat kvällen hos en jobbarkompis i forsheda, värsta mysigt. man träffas ju alldeles för sällan det är ju ett som är säkert! 

men nu tror jag faktiskt jag kryper i säng. imorgon väntar cellprov... 
iick. ett måste dock! för ni går väl och lämnar det när ni blir kallade? 

Hej onsdag

Denna gosse är snart rastlös personifierad, han är öööverallt och ingenstans och det känns som det är såå mycket han vill, men inte kan. 
Främst gå då, och det är ju ett stort steg i livet så jag förstår frustrationen. 


Vi har precis lämnat av Neo på förskolan, det var inget roligt idag och det svider i hjärtat när han står ledsen i fönstret och tittar efter mig. 
Förstår inte riktigt det momentet faktiskt, kan tycka att det är bättre att han inte ser mig och glömmer bort att vara ledsen, än att han står och ser mig åka iväg.., han har aldrig varit en fönsterunge heller och vill inte vinka, förmodligen just för att han blir mer ledsen av att se mig gå. 
Ja ja. Han har ju roligt sen, det vet jag ju! Eftersom han väldigt sällan vill gå hem. ;)
Men snart är det ju lov! 

Om en liten stund ska jag och Alvin bege oss till stan. Jag har bokat tid hos en studievägledare och ska alltså få hjälp att reda ut min framtid. 
Pjuh! 
Och med det missar vi alltså vår fika! Harregud, det blir helt fel i mitt system här. ;)
Köttbullar och grisar på dagis

Johan, aka "gillar mest mamma scans köttbullar" (ja, jag är seriös), beställde köttbullar till middag idag. Jag tror jag ÄNTLIGEN har fått över honom på min sida, att hemrullade bullar är bäst. 

Det blev ett himla rullande men gott var det och lunch finns det till både pappen och Alvin. ;) 
Alvin åt förresten som om det inte fanns någon morgondag, jag säger ju att mina köttbullar är goda! 

Nu läser Johan Neos nya favoritbok, en gris på dagis. Jag var tvungen att dela med mig till författarinnan om våra känslor inför boken. ;) 


wiiii! :D


På golvet

I detta nu. 

Alvin och Neo bråkar om någon leksak som Alvin försöker stjäla. Vi har tillbringat 1,5 timme på golvet i hopp om att försöka reda ut röran i Neos rum, få lite struktur på leksakerna. Rätt sak i rätt låda så att man lättare hittar det man söker, tänkte jag. Inte det lättaste när Alvin plockade ut allt jag plockade in.

Alvin blir alldeles tokig och går bananas och hoppa runt och upp och ner och kryper över allt som en skogsmaskin, till Neos stora förtret, hehe 

Idag var Neos första blöjfria dag på förskolan, det gick bra och det hade bara hänt en olycka, helt klart godkänt!!


me <3 Marimekko

jag fullkomligt kärade ner mig i en väska på tradera förra veckan, en tygväska från Marimekko. det kändes nästan som att den ropade på mig och jag visade den för Johan, och när tillochmed han säger att den väskan bara var jag så måste det ju vara så? 
 
hade fullkomlig ågren och ville buda på den och ville inte buda på den för att jag alltid är så velig och tycker att allt är sååå onödigt när det handlar om saker till mig själv, så stod vi i köket och lagade mat i torsdags och tradera plingade till i telefonen för att påminna att auktionen snart var slut, jag höll på med annat och tänkte inte så mycket på att Johan tog upp min telefon, tänkte att han bara pillade med något och sen säger han, så, nu vann du den. 
 
idag kom den på posten och var ääääännu finare än på bilderna, wiiiiii! 
den är mörk i botten men inte svart, blommig och bladig och alldeles marimekko-ig och har knallgult innefoder!!

verkligen en Karoliina-väska! jag har redan flyttat in i den och satt över alla mina pins. haha! 

 
 
  

Fortkörningsböter

Innehållsrik söndag alltså. 
Johan har jagat en skärm till datorn, han har ju två men två olika och det har ju stört honom sen typ för evigt och idag hittade han en till ett bra pris på blocket i Växjö. 

Dock blev skärmen dubbelt så dyr när Johan strax utanför Bor glömde bort sig själv och accelerade förbi 50-sträcket på hastighetsmätaren och rakt in i polisens hastighetskameramätningsgrej. 
2400kr i fortkörningsböter, man tackar! 

Ja men det var ju roligt! Så helt plötsligt blev den billiga skärmen alldeles jättedyr men det fick man inte räkna ihop tyckte han. Säger han ja. ;) 

Dagen fortsatte i alla fall på trevligare sätt med kalas hos mormor och morfar och det är ju alltid roligt. :) 

Nu är ju klockan snart natt igen och en nu vecka står inför dörren.
Eller vad man nu säger. ;)
Ekopotaatis. ;)

Jublet som uppstår inombords när den där lilla "gårdsbutiken i stan" verkar ha ekologisk potatis hemma titt som tätt. 
Och enligt deras facebooksida kommer den från hånger.

Åh. Jubel! 
Hoppas det finns den dagen jag åker dit också...det hade ju varit föööör bra! 

världens dyraste vitlök

..sprang in med Neo på blomsterlandet när vi ändå var i stan, jakten på vitlök ni vet, den pågår ju för fullt. pågick, för nu är det löst.
 
väl där inne skulle ju Neo kolla på allt och fastnade vid fågelhusen och ville helst inte gå vidare eller stå still med mig, så jag rafsade åt mig vitlök och fick totalt hjärnsläpp och tog 3 förpackningar med tre vanliga lökar i varje.
 
vid kassan började Neo yra om tablettaskar så jag bara betalade och gick ut för att så snabbt som komma från godiset och tänkte inte så mycket på att mina lökar och mitt lökjärn hade kostat 250 kr.
 
när jag väl kom ut till bilen sa jag att det blev herrans dyrt och började syna kvittot.. 69,90 för vitlöken, STYCK!!! whaaaaat sa jag, kan väl inte vara möjligt?
jag såg ju en skylt där det stod 20 kr, trodde jag. efter mycket om och men och Johan som vägrade gå i i affären och lämna tillbaka dom åt mig, hehehe, fick jag gå in.
mycket riktigt, jag hade ju sett fel skylt och den löken jag tog kostade mycket riktigt så. den billiga var just billig och såg inte så bra ut, så jag tog ett paket och fick snällt gå till kassan och lämna tillbaka två. hehe.
jag tror nog det kommer bli gott om vitlök i alla fall och till nästa år kan jag ju förmodligen ha egen sättlök av löken jag odlar, men 70 kronor för en liten knippe vitlök är för mig galenskap! haha!
 

på räddningstjänsten

det var öppet hus på brandstationen idag, eller räddningstjänsten kanske är det rätta ordet för det är ju inte bara brandbilarna som huserar där, det var villaägarnas riksförbund som hade villaägarens dag. tror jag det hette. 
 
roligt var det i alla fall och Neo provsatt polisbilen och blinkade med ambulansen och satt både bak och fram i brandbilen och spanade på deras gasmask och annat han hittade. det åts korv och Johan och Neo åkte 20 meter upp i liften och jag stod nedanför och kollade på, buuu! för högt för mig alltså, haha! har på äldre dagar blivit en smula yr i huvudet när det blir högt, hehe, hade väl kunnat åka upp och tyckt att det var kul men nån var ju tvungen att stanna nere med Alvin ;) 
 
 
Det var kul! jag träffade mest gamla kompisar och fann mig själv mest stå och prata med dom, men det är ju också roligt! :)
 

kakkalas!

ja, denna dagen gick ju förbi i en rasande fart också. som vanligt. 
 
vi hade kakkalas idag i häggååårn, med mina brownies med bitar av oreokakor i, s-å himla goda! 
blev precis lika bra som jag hoppades. men det bjöds också på banan och chokladmuffins, kokaka (hahaha) och wienerbröd, det var med andra ord så mycket att inte ens jag orkade äta av allt. men riktigt mysigt sådär på kanelbullens dag. firade faktiskt med en kanelbulle också på eftermiddagen. herregud så mycket fika!! 

planterat ljung i mina stora krukor har jag också hunnit göra, och fick ÄNNU mer huvudvärk än jag redan hade. 
denna förkylningen har liksom satt sig på stämbanden och som huvudvärk, helt fruktansvärt! 
har haft sjukt ont i huvudet nästan dygnet runt i tre dagar nu. det är rätt okej på förmiddagarna, men efter att jag hämtat Neo blir det värre och ju längre dagen går desto närmre tårar blir det. 

min fina man överraskade mig dock genom att komma hem en halvtimme tidigare och med sig hade han inte bara choklad utan också en bukett blommor. rackarns fint en huvudvärkig fredag! :)

Alvin är superförkyld och hostar och låter skitkonstigt och snorar och ja, vi är väl allihop lite risiga helt enkelt. 
men det är ju alla nu så det är väl kul att vara en i gänget, haha! 
men det svider lite i magen när jag oroar mig för ett nytt kruppanfall när han är i detta skicket, fy, min bebis. 
vi får väl hoppas att det inte blir så nån mer gång. nästan så att jag inte vill skriva om det, precis som att det skulle påverka att det skulle hända något. men han lät lite väsig och pipig innan... åååh... 
håll tummarna om en lugn natt! 

nähä, annars så är det ju bara skönt med helg, Johan ska visserligen jobba imorgon iggeeeeeeeeen, men det får gå! han jobbade ju förra lördagen också, himla träligt, men vad gör man inte. det är en lördag eller att han sitter kvar jättelänge på eftermiddagarna och det vill vi ju inte heller..

 
 

Moody cars

Aaaaaaah!!! Tiden springer ifrån mig, fortsätter det såhär är mina barn vuxna snart! 

Igår var jag i alla fall iväg på Me&I-party, höll mig lite trots att jag ville handla ALLT, men jag känner mig lite pank, haha, det fick i alla fall bli en tröja till Neo, fanns ju en uppsjö tröjor han fullkomligt hade älskat, men tillslut fick det bli en röd (otippat va?) med bilar (ännu mer otippat ;)). Han kommer älska mig. ;) 

Idag har dagen bara sprungit förbi. Vi var och dansade loss lite i förmiddags, Alvin äääälskar det! Han hoppar och svänger sin lilla rumpa och ljudar högt innan det ens har börjat, hehe
Efter hade vi besök av Carro och barnen och sen ramlade kvällen inpå och vi lagade mat och jag och Neo bakade brownies. Himla lätt faktiskt, har aldrig gjort det innan men herregud så gott! Dom sägs ju bli bättre dagen efter och om det stämmer har jag en bit av himlen i kylskåpet, nästan i alla fall. ;)

Nu ska jag faktiskt se halvvägs till himlen, påtal om himlar och så. 

Godnatt! Lökar i mängder

Jag fick mina lökar på posten idag. Heheheh, drabbades av ett stort "whaaaat?! Vad har jag gett mig in på??", men det ska nog gå bra, för all del... 

Har köpt benmjöl också, så att de får något gott att äta på, nermalda ben vill väl alla käka på menar jag. ;) 

Däremot blir jag fundersam, jag beställde två förpackningar med ruby giant-krokus, och på bilden var dem
blå, i beskrivningen står det blå, men på förpackningen är dem verkligen mörkt lila? Måste nog maila och fråga. Jag gillar lila krokusar också men jag förälskade mig ju verkligen i de blåa..

Jaha. Så då är det bara att sätta igång. I helgen får vi nog se till att försöka skaffa hem lite jord.. 


RSS 2.0