På altanen

Näsan rinner och är täppt, hur är den ekvationen ens möjlig?

Men gräset är klippt och Neo var med mig hela tiden. Han gick jämte med sin lilla klippare och pausade när han kände för det, i sluttampen fick han hjälpa mig och sprang med sina små ben jämte "min" gräsklippare.

Nu grillar vi sent som alltid och har äntligen fått ut bordet på altanen.

Ljuvligt!


Polisen

Buhääää. Jag vaknade helt förkyld idag! Hur gick det till? VEM sa att det var okej? Jag har väl ändåså inte tid med sånt heller. Bannemig.

Hade fin förmiddag med mamma och Emelie och efter att mamma hade åkt däckade jag ihop totalt. All energi försvann så Johan fick komma hem och söva Alvin och ta med Neo till stan för att köpa paket till mig, hehe

Jag lyckades slumra till men Johan ringde och väckte mig, han var alldeles fnissig för Neo hade på sig sin Pippi-tshirt , ni vet den blå med Kling och Klang? "Poliser är det bästa jag vet, näst rabarberkräm!"

.... Och på stan mötte dom två poliser. Kolla! Hade Neo sagt, det är Kling-Klang! Hahahaha
De hade pratat lite med honom och sagt att han hade fin tröja och sen hade en av de stoppat ner en nyckelring i sin hatt, som Neo blev för blyg för att ta upp, men ändå. HUR SÖTT? :D
Tänk vilken lycka, att få träffa Kling och Klang på stan. ;)

Skönt att jag i alla fall fick vila en liten stund. Måste klippa gräset sen. Måste orka....
Men en förkylning nu? Fy tusan!!! Jag har väl betydligt roligare saker att lägga min helg på. Suck!

Jag frågade Neo nu när han kom hem vem han hade träffat, "Kling-Klang! Jag har polisbil i min ficka!!!" Haha


I Gnosjö

Det har varit en omtumlande dag. IGEN! Det känns som alla mina dagar är omtumlande numera. Mycket att tänka på, mycket att bestämma. Ja ja. Tids nog, tids nog..

Vi har lekt i Gnosjö idag. Och Alvin var glad. Hurra hurra! Haha!
Det var jätteroligt och Neo och Charlie lekte både inne och ute men vi andra satt ute hela tiden. Himla skönt och med fantastiskt sällskap kan det inte bli annat än bra!
Vi planerade grillkväll och myste med bebisen både den stora och lilla och jag och Neo spanade på en grävmaskin. Mycket spännande i Gnosjö alltså. ;)

Stannade till i lanna på väg hem. Pappa har snickrat en sandlåda lika stor som vår altan, typ. 180x180. hehe, får plats mycket saker och många barn i den, precis som det ska vara! Dock står den på vår altan nu, i väntan på ett hem......

Imorgon är Neo ledig och vi ska leka med mormor och Emelie som kommer på frukost. :)Jag gömme meeej!

Sicken dag, sicken dag.

Vi har smållefikat och myst idag. Och myst i lanna när Johan var ute och åt med jobbet.
Neo har haft en såndär dag idag då han tror att det är han som bestämmer.
För nån dag sen sa han det också.
Förklarade väldigt pedagogiskt och fint för honom att det liksom inte spelar någon roll vad tycker och vill/inte vill, för det är faktiskt mamma och pappa som bestämmer. Nej svarade han. Det är JAG!
Ja. Ibland men långt ifrån jämt.. ;)

Skitunge. ;)

Han visar detta fina beteende med skrik och gap och tårar och springer iväg och gömmer sig och vägrar precis allt. Herregud. Tålamod, tålamod!

När vi åkte hem från lanna idag och Alvin var jättejättejättejätteledsen i sin stol och Neo fäktades och skrek för livet för han inte ville åka hem kunde jag faktiskt inte göra annat än att skratta.
Känns bättre att ta det med ett skratt, även om det är sååå svårt ibland.

Älskade älskade barn. Tokiga är vi allihopa! ;)

Hemma blinkade telefonen med ett samtal som gör mig alldeles nervös och fundersam. Faaaan också. Säger jag innan jag ens vet vad han ville.

På bilden gömmer Neo sig. Om ni undrar. ;)


Mammaaa, va göööö du?

Vilken låååååång dag. Jag ska snart lägga mig, ja det ska jag! Jag vill sova.

Vi har hunnit tvätta, städa, bråka och leka ute, titta på tv och leka på lekparken. En fartfylld dag minsann.
Och en rackarns envis ung pojk i vårt hus, milde himmel. Hehe

Det var väl tyyyyyp det enda jag orkade säga. Nu ska jag bestämma mig för Avicii eller mad men...
(Mad men, mad men, mad men!)


Sååå trött

Jag är ett vrak. Alvin har levt loppan i natt och varit sååå ledsen, hela tiden. Minsta millimeter jag har flyttat mig har han ylat, gjorde ett tappert försök att lägga honom hos Johan men icke, mamma ska det vara.
Sömnkontot är på minus 8 timmar istället för plus.

Försöker få honom att sova en stund nu så att jag kan få blunda i soffan en stund, kryper liksom i hela kroppen annars.


Nu sover han, Godnatt!


Elefanten

Har ni läst detta förresten?

Ni minns elefanten på åbron?

Jag sa till Sussi och Frida när jag kom fram i fredags att hade han viftat till med sin snabel hade nog min bil gått sönder, mycket riktigt, elefanterna var på rymmen och rammade ett hus. Haha!
Jag kan skratta åt det eftersom inget allvarligt hände, hade någon blivit skadad hade det ju varit katastrofalt, nu, mest kul.

Roligast är nästan att cirkuschefen sa till Värnamo nyheter att det "kan verka som att elefanterna är på rymmen, men att det alltid finns en skötare i närheten"
Då undrar jag om den skötaren verkligen kan sägas göra sitt jobb i detta fallet? Eller?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16846131.ab


Torp mitt torp

Ja. Och här blev vi kvar.

Meddelande precis vårt avhopp. Eller hur säger man?

Efter en veckas ångest och funderingar och sömnlösa nätter kom vi fram till att huset är fantastiskt och fint och nästan perfekt, men att läget inte är lika tilltalande. Och som en klok kvinna sa igår kväll, läget är ju det enda som inte går att ändra på.
Nu går huset till ett annat par som jag hoppas och tror kommer få många lyckliga år där!


Vårt drömhus kommer väl?


Lunch på altanen

Jag frågade Neo innan vad vi skulle äta till middag, fiskpinnar och korv tyckte han men jag tyckte fiskpinnar och potatis.

Neo sa nånstans i förbifarten att han ville äta ute och jag sa okej.

Vi har ännu inte kommit för oss att plocka fram vårt utebord så jag tänkte väl att vi skulle ha picknick på altanen, men sa ändå till Neo att vi har ju inget bord ju!

Jag stod vid spisen när jag hörde hur han pustade och stånkade och när jag kikade fram kom han släpandes på sitt bord. Kära lilla barn. Men att så söte du är!

Till ljudet av grannens gräsklippare satt vi och åt, det var väl ljuv musik för Neo. haha! Det var inte speciellt bekvämt men det var rackarns mysigt!
Även om min bordsherre fick för sig att mitt i middagen börja plocka undan sina leksaker?

Du och jag Beo! Du och jag! :)


Socker socker socker

Det händer faktiskt väldigt ofta att det är liknande små insändare i tidningen. ÄT MAT istället du godissugna elev!

Men jag gillar förslaget om att godiset i sin tur skulle generera bättre skolmaterial, hehe


Robotgräsklipparen

På dagisen var det roligt, det tyckte Neo också tror jag, han visade sig från alla sina sidor från glad till jättearg. Det var en mysig avdelning i alla fall och jag tror det kommer bli jättebra att gå över dit, en stor grupp blir dom men många i samma ålder. Det märktes att det var för större barn, fanns mycket mer pyssel och mer inriktat på större såklart, även om det fanns bilar också ;)

Nu leker vi på altanen. Neo är väääärlden tråkigaste, han vill inte sparka boll eller göra något, han vill sitta och titta på grannens gräsklippare. Kul!

Snart är det nog dags ändå att gå in och trolla fram lite lunch..


Studiebesök

På måndagar har vi sovmorgon.
Det gör liksom hela min vecka att slippa gå upp tidigt och packa in oss till förskolan, att bara få ha lite mer helg helt enkelt.

Idag är ingen sån måndag!
Jag är vaken, snart ska barnen upp och vi ska till förskolan och hälsa på på Neos nya avdelning. Så det är ju en helt godkänd anledning att gå upp.

Tänk att min lilla kille ska bli så stor att han ska gå till storbarnen. Han började ju nyss känns det som. :)

Jaha. Trevli' månda' på e' då säje la ja!
;)I Ullared

Vi tog en tur till Ullared idag. Mors dag till ära. En ganska bra dag att åka, mycket folk men ändå inte trångt.

Vi är ju rätt tråkiga när vi åker dit och Johan lever efter devisen "det ska löna sig" så han plockar ju ner tvål, schampo och diskmedel till förbannelse. Men det är ju sånt vi gör åt så då är det väl okej. ;)

Johan köpte såntdär som man måååååste ha i garaget, Neo fick en fotboll och en gräsklippare. Plastigare än plastigast men han älskar den! Så slipper han kanske stå och tråna efter den riktiga. Han parkerade den i garaget jämte vår stora. ;)

Jag letade sjalar men alla fina var borta istället sprang jag över sulfatfritt bed headschampo, en hus-lykta och fina tantiga handskar till trädgården. Haha!
Till Alvin hittade jag en pyjamas i bambu, såg jag först när jag kom hem, den är jättemjuk och superfin.

Men trevligt var det!
Neo lekte med Jonanna och Alvin var lika glad som vanligt i vagnen. Han var
nöjd med livet och jag äääälskar nya vagnen! Vänder man på sittdelen och klickar bort framhjulen får man in den på längden och har ju halva bagageutrymmet ledigt! Så himla bra!
Tar kanske 1,5 min extra, så ingen tid alls med andra ord. Super super super.


Buzzador veet

Jag kom med i buzzadors kampanj för veet easywax och veet precision wax & care för nån vecka sen, min första tanke var fan...nu måste jag vaxa benen. Hehe

Paketet kom hem och innehöll en förpackning "Veet Easy Wax electrical roll-on kit" för ben, armhålor och bikinilinje. Och en förpackning "Veet precision vax & care" för ögonbryn, överläpp och haka.

När man ska vaxa benen sätter man sätter först i en liten patron med vax i en behållare, kopplar in den i ett vägguttag och sen värmer den själv upp vaxet.

So far so good, det gillade jag! Jag hjälpte Jenny vaxa benen en gång med vax man skulle värma, det var krångligt och klabbigt, detta var mycket smidigare och krävde ju verkligen ingenting av en.

Det skulle ta 20 min att värma vaxet, men kunde ta upp till 40.
Jag har testat två gånger och båda har det tagit närmare 40 min innan vaxet har rullat ut som det skulle.

På med vaxet, på med remsa, Johan har fått dra, haha, ONT gör det. Så in i bängen! Och om det lossnar mycket hår? Nja. Det vettesjutton. I ärlighetens namn gör det mer ont än det lossnar hår och därför har jag gett upp efter tre remsor båda gångerna.

Det är helt enkelt inte värt det. Det gör ondare och tar längre tid att bara värma vaxet än att raka båda benen.

I broschyren lovar dom salongsresultat hemma och hade jag betalat för detta resultatet hade jag blivit besviken.


I ett torp

Jo men det blev mycket mat till Alvin. Frös in i tärningar så nu måste jag vänta tills det har frusit innan jag kan göra nytt.

Gräset är klippt, kanterna lika så, och ogräset har fått en omgång roundup. Jag hatar ogräs. Och jag hatar att rensa ogräs.

Jag och Alvin hänger på altanen, rätt mysigt även om det inte är direkt varmt ute. Men utsikten är fin ändå. I ett torp på torp.


Kycklinggryta till Alvin

Jag klipper gräset, gör Alvin-mat och bloggar. Snacka om produktiv kvinna!

Egentligen är det så att jag blev avbruten i klippningen av pappa och Bibbi som kom förbi och satte igång en gryta till Alvin under tiden vi pratade.

Nu ska jag lämna över grytan till Johan och återgå till gräset.

Men visst ser det gott ut? Eller? Inte? Jasså!

Det är i alla fall kyckling, ris, morot, palsternacka och lite persilja.
I tesilen ligger det vit och svartpepparkorn. Säkert jättegott, eller hur?

Ska göra en gryta med lax och potatis sen, om jag har så att jag kan frysa in det.


Naggad i kanten

Vilken konstig känsla det är att vakna upp och ena stunden vara glad över att det ser ut som solen skiner in mellan gardinerna, att ha fått sova ordentligt och dessutom med en sovmorgon av rang, och sen smyger sig den där känslan på igen när jag inte riktigt vet om jag är glad eller orolig fortfarande, det gnager ju i magen ändå... 

Jaha. Godmorgon lördag. Bara jag och Alvin vakna. Storkillarna sover fortfarande men i alla fall Neo borde ju behöva gå upp snart.

Idag tycker jag sandlåda ska stå på schemat, klippa gräset behövs också göras. Och kanterna. Kanske rensa lite ogräs också.. Fy vale vad tråkigt!


En elefant på stan

Det gick bra på sjukan.
35 min tog det innan vi fick komma in till läkaren, himla roligt att vänta.

Väl inne hade Alvin inte ett utslag och med tanke på hans väldigt begränsade kost av bröstmjölk, kyckling-ärta-palsternacka och gröt fanns det inget i matväg hon kunde gissa på heller.
Förmodligen ett virus men hon tog blodprov för att kolla ägg och mjölkallergi i alla fall. Bra tycker jag!
Vi fick kortisontsbletter utskrivet att ge vid eventuell återkomst för att stoppa en allergisk reaktion och skulle ringa igen om det kom tillbaka.
Stackars Alvin. Neo har varit på sjukhuset typ tre gånger i sitt liv, det hade Alvin varit sin första månad typ.

När jag sen körde ner genom stan till Frida stannade trafiken.
Jag svor lite i telefon till Johan för jag satt fast i vägarbete utanför stan innan, döm av min förvåning när det kom en jävla ELEFANT gåendes på åbron. HAHA! Jag trodde jag dog!

Det var cirkus i stan och elefanterna var på promenad, men det visste ju inte jag. Haha! Kul!
Dock tycker jag synd om elefanterna och hoppas att dom verkligen har det bra..


Till sjukan

Klockan två ska vi vara på sjukan.
Snart är det nog dags för Alvin att vakna, om en stund ska vi hämta Beo.

Shit pommfritt, vi ska till sjukhuset själva alltså. Haha! Undra hur jag ska göra för att få Neo därifrån, jag vet ju att det finns rätt roliga leksaker där..

Men efteråt ska vi åka till Inez och Tindra och självklart till deras förträffliga mammor och det ska bli roligt! :)

"Hoppas" nu att Alvin har något utslag så det finns något att titta på. Och att vi får en snäll läkare......


Telefonkö

Telefonkö till sjukan. Lika bra såhär en fredagsmorgon.

Alvins nässelutslag försvinner inte utan finns kvar i olika tappningar. Idag inte så värst farligt eller mycket, i förrgår hade han hela kinden, örat och upp på huvudet efter att han hade ätit.

Idag "bara" lite på armarna, magen och lite på sidan bak på ryggen.

Vi får väl se vad dom säger, förmodligen att vi ska komma in och titta på det eftersom det är fredag, hehe
Smart drag morsan!

Annars har jag faktisk sovit gott i natt,och hela natten tror jag. Minns inte att jag har varit uppe så det måste vara ett gott tecken! Det man inte minns har väl inte hänt? ;)


Svårt är det!

Usch, mycket att fundera på och jag känner ju hur hjärncellerna nästan kokar i huvudet på mig.
På ena sidan blir jag också envis och tänker faaaaan inte ge mig. Sen blir jag uppgiven och ger upp.

Jag förstår att jag talar lite i gåtor för er som inte har situationen klar för sig, men så får det bli just nu.

Situationen är ju rätt oklar för oss också egentligen, den är bara svår och märklig och ja. Svår att förstå..

Vi har i alla fall lekt ute lite idag och haft lite prat med grannen, lillpöjken stannade kvar och lekte med Neo och efter en stund ville han hem till pappa så då följde jag och Neo honom hem. Första gången jag lämnar av en kompis till min egna unge sådär, kändes rätt vuxet kan jag tala om ;)
Och roligt! Roligt att det finns nästan lika gamla kompisar för våra att leka med, på vår lugna lilla fina gata. Mycket som talar för att stanna kvar på vårt torp...

Ja. Svårt är det!


Vattenloon

Vi myser runt köksbordet, pojkarna och jag. Pappen är sen hem som vanligt men Neo är glad för att vattenmelonsäsongen är igång. ;)

Det var ju sådär lätt att ge Alvin gröt när Neo mumsar melon så det sprutar åt alla håll. Snart har han satt i sig en såndär fjärdedel man kan köpa alldeles själv. GALENPANNA! Haha!


Ingen bra känsla..

Nä vet ni vad?

Jag har ännu mer huvudvärk och ont i magen nästan av allt som snurrar runt i huvudet.

Tänk vad kroppen är en märklig filur som liksom hänger ihop på alla sätt och att alla delar påverkar varann?
Såklart den hänger ihop, men jag menar att man tex kan få ont i magen om man funderar och grubblar för mycket.

Nu funderade jag väl för mycket igen för det blev lite väl osammanhängande ;)

Jag har i alla fall ingen bra känsla i kroppen. Det var väl lite dit jag ville komma.

Vill skriva så himla mycket men tiden har lärt mig att låta bli så det är väl bäst att göra det.

Ska nog baka en rabarberpaj sen...


Klok eller oklok

Det är kväll igen.

Huvudvärken försvann nångång under natten men jag sov som en kratta, kan knappt räkna gångerna jag var vaken.

Idag har vi haft fullt upp, vi smållefikade och hade sen en playdate med en kompis. Det var första gången Neo lekte med hennes stora kille och det gick så bra! Dom hade jätteroligt och bråkade inte ens en enda gång, så skönt!

Sen var vi ute och cyklade och köpte glass.

Inte mycket klokare blev vi idag men jag tror vi är lite säkrare på var vi står. Faktiskt. Och saker blir nog inte som vi hoppades men det kanske är lika bra det... Men vad vet jag..

Vi gick förbi en söt liten pensionärsgata innan. Allt var så litet och såg likadant ut. Haha!


Huvudvärk

77 visningar hade vårt lilla hus på hemnet innan.

Jag har ångest och vill bara böla lite.
Detta gick inte alls som vi ville och just nu känner jag mig faktiskt bara mer förvirrad och dessutom med ett hus till salu.

Förbannad känner jag mig också. Och ganska uppgiven.
Har lust att dra tillbaka allt och säga att vi skiter i hela helvetet.

Kanske säger jag annorlunda imorgon när jag sovit bort min huvudvärk som kom som ett brev på posten eftersom jag varit för stressad och arg/ledsen under dagen för att ens komma att tänka på mat innan klockan var åtta ikväll. Inte att rekommendera.

Men en kaka i kyrkan och en bit kladdkaka har jag i alla fall ätit.

Bortsett från stressen som besuttit min kropp idag har vi hängt först i församlingshemmet på babyrytmik, och sen hemma med Carro och barnen.
Mysigt var det, även om jag som sagt var var så stressad att jag knappt kunde prata utan att tappa bort mig.

Ingen bra dag med andra ord.

Godnatt.


Lilla huset..

Då var det ute nu då.

Huset har inte kommit upp på hemnet men för den nyfikne finns det att titta på på fastighetsbyrån.se ;)

Usch vad läskigt nästan! Haha

 

HHMMMM, något konstigt är det. Huset syns inte när Johan eller jag kollar i datorn, men jag har fastighetsbyråns app, och där ser jag det. 

Ja ja, kommer när det kommer. 


Ny vagn! :)

Och så föll det sig på en Emmaljunga ozone.
Den bara stod där i affären och mitt första intryck var att den var så liten.

Det blev jag dock lurad på för Neo fick plats ganska utan problem, så länge suffletten inte var framdragen, hade han däremot legat ner lite hade det inte varit några problem alls.

Det finns myggnät och solskydd och allt möjligt bra, dock inga fickor i suffletten som jag gillade på ceroxen. Och den är supersmidig, jätte lättkörd, lätt att lyfta och fälla men ändå himla rymlig! 


Färgen föll på denim black. Den och vanlig svart tittade jag på igår, vanlig svart hade man fått beställa men denna gick att köpa på momangen, och efter en överläggning med min själv där jag kom fram till att denna svarta fortfarande var svart men mer soltålig mot blekning och smuts ect tog vi den och åkte hem.

Två nappar fick vi på köpet för Alvin var lite ledsen och nappen hade inte kommit med. Snällt! :)

10% rabatt fick vi så det slutade på 4860kr. Bättre än 5400 i alla fall. :)


Krångel krångel

Nä, inga vidare positiva besked idag heller. SVÅÅÅÅRT är vad detta är!

Men nu tutar vi.
Vårt hus kommer läggas ut innan vi skrivit papper på det andra, förhoppningsvis hittar vi någon som är sugen på vårt fina lilla hus och kan sälja det, så vi kan köpa det andra. Om så inte blir fallet, nej då kan vi ju ändå inte köpa det.
Och vårt hus säljs ju inte innan det finns papper på det, så även om vi hittar en köpare men av nån anledning inte kan köpa det andra så säljer vi inte ändå.
Åh suck. Krångel!

Men det går bra, vi satsar! Hur vi än vrider på det kommer vi alltid ha ett hus. Hoppas jag.

Bilderna på vårt är i alla fall jättefina och i beskrivningen omnämns det som en välskött välrenoverad villa. Gilla!


Regn och åska

Vad fint att det lagom till jag plockade av mina hörselkåpor och tänkte rensa lite ogräs började åska. Det är långt bort än, men en fin anledning till att slippa!

Istället tar jag en dusch efter att Alvin ätit klart och sen åker vi och köper vagn.. Eller beställer snarare.

Och nu kom regnet!
1-0 till MIG, moder jord!


Slut på energi

Jag är helt tom på energi idag.
Tack gode så har Johan varit i Jönköping hos sin allergiproffessor och var därför ledig idag och kom precis hem. Aaaavlastning!

Allergiproffessorn tittade på en bild vi tog på Alvin igår och bekräftade att han har nån form av nässelutslag, men SUCK! Har han inte haft tillräckligt med hudproblem under sin korta livstid?
Men dom kommer och går, så förhoppningsvis går dom mest.

Jag ska i mitt energilösa tillstånd nu ta tag i gräsmattan. Väntar jag längre kommer det börja regna och det ska ju tydligen fortsätta hela veckan, kanske får jag energi av det? I vilket fall slipper jag skämmas över min trädgård. ;)
En slags huvudvärk

Jag slog precis ihjäl en fluga jämte Neo, han frågar
"- oj, är det?"
"- en fluga" svarar jag.
"- jaha.. Han ont sin huvve!"


Godmorgon!


emmaljunga ozone

nej vet ni vad? 

jag vill köpa ny vagn. testade ju som sagt var att ha Alvin i sittdelen en dag, tycker inte det gick speciellt bra och han satt som en liten säck potatis. 
Neo var ju lika gammal som Alvin är nu mitt i vintern och då använde vi nästan inte alls vagnen därför gick den där perioden förbi när han liksom var för liten och för stor på samma gång. 

ikväll har jag blivit lite glad i emmaljungas ozone
den har nog lite av allt det jag vill ha. en lättare vagn, smidig att fälla, verkar ta betydligt mindre plats, ergonomisk sittdel, ja. typ det jag vill! ett plus också med svängbara (låsbara) framhjul. 

ceroxen är fin som liggvagn och som sittvagn för stort barn, men inte för stort heller, Neo är för stor, han kan ju sitta, men jag vet inte hur bekvämt.
plus att den väger ett ton att lyfta i och ur vagnen. fi tusan. 

nu ska jag bara ragga lite pengar eller komma överens med mig själv att detta faktiskt ÄR viktigt.
jag har kollat på blocket men där ligger alla i klass med nypris, oftast för att man får liggdelen också och den behöver jag inte. får kanske åka till babyproffsen i gislaved och spana läget om dom har den inne. 


Pyjamasparty

Nuuuu ska jag snart hämta hem min Neo!

När Johan åkte till lanna igår kväll tackade Neo vänligt men bestämt nej, han skulle inte åka hem och så var det med det. Han skulle sova hos jonanna. Haha! Envisa unge.

Så jag packade väskan, Johan kom tillbaka och hämtade den och Neo hade pyjamasparty med Johanna. Mysigt!

Men nu, nu saknar jag min Neo.

Och DÄR började det regna. Fansen med. Gräset mååååste klippas, men det var slut på olja i maskinen så vi var tvungna att vänta en stund, MORR!


En grävling och jag

Trött! Trött är jag! Haha!

2.53 styrde jag min kära cykel hem på mörka vägar. Max tre min tog det till det andra huset, inte direkt en nackdel.
Men vi tog oss hem kära cykeln och jag i en jäkla fart! Sju min tog det nog att cykla två kilometer.

Nästan hemma började det knaka och prassla i skogen, shit tänkte jag, bara det inte dundrar ut en älg nu...
Det gjorde det inte, men en grävling! Hahaha!
Det var ju också rätt knäppt, jag vet inte om dom är farliga när man möts på en cykelväg sådär?

Men så roligt vi hade! Alvin hade svept en flaska ersättning och somnat så det hade ju också gått toppen, härligt!

Och Neo har det bra hos jonanna och morfarn. Bättre än så blir det nog inte. :)


Oh happy day

Huset är alldeles tyst och tomt. Vi är alla hemma utom Neo, tänk vilken skillnad en treåring fylld med energi gör i huset.

Johan skulle låna pappas bil och släp idag och när det var dags att åka hem ville Neo inte följa med, "mamma pappa hämta mig sen" sa han bara. Och så blev det med det! :)

Vi har precis tänt grillen och ska väl förhoppningsvis få i oss lite mat.
Njuter lite av lugnet faktiskt.

Ikväll ska jag till "andra sidan vägen", eller gräddhyllan som jag också hört det kallas? ;)
Vi skulle egentligen ha haft brakfest ikväll men braket uteblev och vi blev bara sex stycken. Men jag tror det kommer bli himla kul ändå!
Alvin ska vara hemma med pappa och Neo, woho! Armarna fria!
Min tanke är gröt och en förhoppning att han tar flaskan om det behövs annars får jag komma hem och amma amma amma. Rolig ska det i alla fall bli.


Här ä ho!

Äh! Det var ingen punka på cykeln, hon ville bara ha lite luft, däremot läcker framhjulet tror jag så det är ju inte säkert att det är luft i imorgon. Men vad gör det. Lite får man tåla när hon är 60 år gammal, eller något åt det hållet.

Men sadeln! OM MY!
Jag hade förträngt hur hemsk den var, fi tusan! Minnet kom tillbaka ganska snabbt faktiskt när jag väl skuttade upp och trampade iväg.
Men det får gå så länge liksom.

Men fin är ho!


En monark.

Jag fyller ju år om två veckor drygt.
Märkte jag när jag började kolla lite i kalendern.

Vilken tur då att jag för en gångs skull vet vad jag önskar mig i år.

EN CYKEL!

Jag önskar mig en ny monark. Ingen annan slags cykel. En monark.
En svart eller isblå monark Karin.

Jag tror Karin. För jag tror att det kan vara bra med växlar ändå. Tre är ju rätt lagom. (Säger hon som inte haft en växel på cykeln på 15 år. Och som knappt cyklat på 7..)

I eftermiddag ska vi försöka laga min gamla fina monark, hon har punka på båda däcken och är lite lätt risig i allmänhet. men jag måste ha en cykel till imorgon tänkte jag.

I alla fall. Jag önskar mig en cykel. Så vet ni det om ni undrar, vilket jag vet att några kommer göra. ;)Det var inte jag....

Så vad har ni gjort denna fina dag?

Neo har sprungit, klara färdiga spring! Det är nästan bara Bibbi som får räkna ner, jag fick bara göra en gång men applådera får jag göra!
Det har körts traktor, både stor och liten idag! Men den stora fick han inte köra själv, även om han var bra sugen... ;)
Två gånger lyckades han fjäska till sig en åktur, för vem kan säga nej till en blinkade liten Neo?

Det har cyklats också, och Alvin testade sittdelen i vagnen. Den är dock inte jättesmidig till en så liten kille, den är rätt stor emmaljungan när den blir till sittvagn men det växer han ju i snart, men han får nog fortsätta ligga ner ett tag till även om det självklart inte är så roligt. Fast det var det ju inte att sitta heller så det spelar väl ingen roll då.

Väl hemma lyckades Neo måla en lång bilbana på golvet med tuschpenna, han målade även det lilla fönsterblecket (dörrblecket??) under altandörren, och soffbordet. När jag frågade honom vad som hände svarade han snabbt som blixten, "det var inte jag, det var bilarna!" Hahaha!
Nu hade han, och vi, tur att det mesta gick bort, lite kvar på bordet och rätt mycket kvar ute på det lilla blecket, men golvet var ju viktigast och det gick bort lätt! Hade varit snyggt att sälja det annars ;)


Nominit

VRÅÅÅÅLFÖRBANNAD blir jag när jag läser i tidningen hur advokaten Henrik Nilsson bokstavligt raserar, förstör och säljer av Nominit. Fy faan rent ut sagt!

Syskonen Norhed gav honom förtroendet och uppdraget att ta hand om företaget under tiden de båda blev sjuka. Vad gör han?
Sätter dom under förmynderskap, avsätter dom från styrelsen, sparkar några till från styrelsen, sätter sig själv som ordförande i bolaget, och när de kräver att få tillbaka sitt bolag och att han ska avträda alla sina uppdrag, då skaffar han ett förvaltarskap så att de inte ens får föra sin egen talan.

Och nu? Nu tömmer han företaget på miljoner och säljer det!

Det är så att jag vill gråta!

Måtte det vara så att synden straffar sig självt och att han må.......


May. 16, 2013

Jag pausar på trappan i hopp om att få tillbaka normal ansiktsfärg inom kort. Just nu ser jag nog ut som en svettig tomat men det får helt enkelt vara så.

Jag och Alvin fick för första dagen denna vecka en ledig förmiddag och i kapp med den strålande solen tog vi oss en rask promenad runt spåret.

Haha! Vad töntigt idylliskt det lät. Snarare svettades och flåsade jag oss runt spåret i hopp om att inte springa över en orm. Dessa backar är INTE att leka med, och med barnvagn kan man inte bli annat än döööööd.
Och ormar som påträffades var noll. Jävligt tur för dom!

Idag är det förskolans dag, det skulle komma en clown och målas med ansiktsfärg, kanske hämtar jag hem ett lejon sen?
Idag går bilen och cykeln, såklart, ut till lanna där vi ska cykla och åka traktor. :)


I Smålandsstenar

Vi har hängt i Smålandsstenar idag. En trip down memorylane att svänga in på bananvägen vill jag lova. Det såg typ precis likadant ut som förra gången. ;)
Tänkte tagit svängen förbi plommonvägen hem men jag var hungrig och klockan rätt mycket, det tar vi nästa gång. ;)

Neo tyckte i alla fall att det var roligt hos natanin och har tjatat hela kvällen om vad natanin är för någonstans och vad hon gör, om vi ska åka dit snart igen, haha!
Du är poppis Natta! ;)
Tack för idag!!

Ikväll har vi mellan mat och ännu mer förvirrade telefonsamtal om huset hunnit med en liten runda på cykeln. Imorgon blir det mer har jag lovat. ;)

Nu får det nog bli en dusch och sen sängen. Ligger back på sömnkontot efter senaste veckans alla funderingar och liten Alvin som vill vakna jämt.


Vänta vänta vänta..

Sådär ja. Då har vi haft en photo session i huset, alles klar.

Nu händer inget innan vi skrivit papper på det andra huset, så tills alla parter har kommit i hamn med sina beslut och känt efter nere i fotroten händer ingenting.

Så då börjar vi vänta!

Bilderna tror jag i alla fall blir bra. Stativ och grejer, riktigt ska det vara! Jag HATAR suddiga dåliga mäklarbilder. Detta har jag hopp om. :)


Redo för foto

Tänk vad mycket personliga grejer man har? Kort, småprylar, minnessaker..
Man märker det nog inte förrän man ska plocka bort "onödiga" grejer.

Huset är väl så gott som redo för fotografering. Själv tycker jag att det är naket och opersonligt och typ ekar, så då är det väl som det ska vara då. ;)

Vi plockade nog bort en miljon grejer igår, kändes det som, så jag hoppas verkligen inte att han vill ta kort i förrådet och garaget, haha!!

Och det är ju när man gör sånhär som allt blir lite mer verkligt och känsligt, men då försöker jag koncentrera mig på att BLICKA FRAMÅT. Tänk "slipp köra till dagis!" som ett mantra typ.

Alltså. Jag får ett känslomässigt band till ALLLLLLT! Som liten sparade jag små pennstumpar för att det var lite jobbigt att slänga, bra att ha nån gång kanske. Förstår ni då att ett hus tar emot? Även om jag VILL? Komplicerat det där.

Vi tar en fika på det istället.


Puky

Idag fanns äntligen avin på posten, som vi väntat och längtat. Paketet kom till Sverige i typ torsdags men det tog lite tid innan pappret kom och ja. Men äntligen!

I paketet låg en röd liten puky sparkcykel, först var Neo jätteanti, vill inte ha cykel! Vill ha blå cykel!
Men sen så, när han sparkade sig fram runt kvarteret på sin nya cykel sa han, "det är kul cykla mamma!".
Jag trodde väl det ;)

Jag tror det kommer bli många kilometrar på denna i sommar. :)

Vi köpte cykeln och hjälmen från Eva från kakkakaffe-bloggen i Finland. Det kanske kan te sig lite märkligt att beställa en cykel från Finland när den finns att få tag på i Sverige men av någon anledning kändes det naturligt och bäst! Jag har läst hennes blogg i flera år och många gånger funderat och drömt om en sån liten röd cykel.
Cyklarna finns att spana in på polkuped.fi och servicen där är absolut på topp! :)


Hej tisdag!

Idag har vi hängt hos S och D och planerat helgens vinkväll, det ska bli roligt! Den stora festen vi hade planerat från början blev inte av då det var så få anmälda, men äsch! Man kan dricka vin ändå så jag tror vi får en finfin afton! :)

Hade utvecklingssamtal på förskolan idag med, det var roligt! Kul att få höra snälla saker om sitt barn. :)

Behöver egentligen ta fram en flyttlåda och plocka ner vårt högst personliga hem till ett alldeles opersonligt tråkigt hem. Helst hade gräsmattan behövt klippas också, men den är så blöt.. imorgon är det nämligen fotografering på schemat. Mitt under min smållefika. Aj aj aj. Men det är ju för den goda sakens skull så min tanke är att fotograferingen går ganska snabbt och att vi ska hinna med en snabb fika efteråt. ;) vi får väl se hur det går...

Usch. Idag har jag tankar som gnager och maler i huvudet, måste lära mig att släppa saker som egentligen bara är fjantiga. Lättare sagt än gjort dock!
Måste lätta mitt hjärta när Johan kommer hem, haha

Gjorde lite kycklingpuré till Alvin innan, haha, smaskens värre ;)
Vi ska äta lax till middag idag så jag tänkte passa på att mosa lite till honom då med. Dags för lite protein till pojken!

Ja. Så var det med det!Hustillbehör

Vi pratade i helgen om vad som "följer med huset" vid en försäljning, och jag håller inte riktigt med om vad som ska stanna kvar.

Jag fattar att man inte tar med sig köksfläkten eller toaletten. Men hatthyllan är ju vår, den fanns inte i huset när vi flyttade in, den är ju köpt och uppskruvad av oss, till exempel.

Ett annat exempel är ett solur?
Det står med här på listan över vad man som köpare kan räkna med ska finnas i huset. Men om jag köper ett solur, ska jag då inte ha rätt att flytta med det dit JAG vill? Köp ett eget solur säger jag.

Och en mangel? Vem förväntar sig att det ska finnas?

Däremot förväntar jag mig att det ska finnas ett kylskåp, kontakter i väggen och element.
Men jag vet inte om jag räknar med att få soluret och infravärmen på köpet.

Tokigt! Som Neo hade sagt.

Fast det är ju fint att bostadsbyggnaden i alla fall ingår. ;)


Mäklarbesök

Så ja. Värderingen var väl inget att vara nervös över? Errhm... ;)

När han skrattade till lite och sa "jaa.. Det kanske kan tyckas konstigt men.."
Så tänkte jag, det var väl själva fan, han säger 800, han kanske tillochmed säger SJUHUNDRA! Fy tusan. Rackarns järnspikar.

-det gjorde han inte.
Han sa ett mycket bättre pris och jag blev glad.
Han verkade inte tro att det var svårsålt och sa att det inte var lätt att hitta små enplanshus (och kanske inte i vårt skick,) och att det är poppis bland äldre.

Han hoppades kunna upprätta kontrakt snarast med det andra huset och komma tillbaka för att fota detta.

Haaarreguuud!


Bland regnbågar och elefanter

Två plagg från polarn att bli glad i!


No signal

Ungefär såhär smart är vår smart-tv just nu. Om jag vill slänga ut den? Typ ja!

Jaha. Nähä. Vad ska vi göra då?

Städa lite till? Ja, kanske?

Men det är väl lika bra vi börjar med lunchen annars är städningen gjord i onödan.


Nya räcken

Det känns som vi har städat H E L A dagen. Och det har vi nog, av och till.

Pappa var här innan och hjälpte oss få räckena på plats, märkligt nog upplevs trappan mycket bredare nu, och äntligen har Neo fått ett eget räcke att hålla i när han går ner.

Nu ska bara handfatet på toa tvättas av, och helst ska golvet svabbas en snabb vända, för äääääntligen ligger båda gossarna i sängen. Alvin har haft tuppjuck senaste kvällarna och varit ledsen, gnällig, oresonlig och alldeles obekväm. Ingenting har riktigt funkat men tillslut somnar han. Flera timmar (!) senare.
Inte ett dugg kul utan ganska jobbigt faktiskt. Förhoppningsvis kommer han tillbaka till sitt vanliga jag snart.

Imorgon håller vi tummarna för att Johan kan komma loss från jobbet så jag slipper vara ensam när mäklaren kommer. Jag känner att jag inte riktigt har koll på läget, haha!


May. 12, 2013

Fy vale vad trååååkigt!

Jag städar, rensar och gömmer saker.
Har plockat i ordning bokhyllan, satt böcker och filmer på rätt plats. Det tog ungefär tio min så var Neo där och puttade böcker och drog ut saker. Nu gäller det att hålla hans små fingrar borta så att vi slipper att böckerna blir kaninmat.

På hyllan ligger två kommunisthattar, samurajsvärd och en flaska whisky. Mycket bra kombination?
Det kan ju bli roligt om inte annat!

Bokhyllan var egentligen dagens projekt, i övrigt ska bara huset plockas i ordning och onödiga saker ska gömmas i något hörn, rent och snyggt ska det vara!

Känner jag min familj kommer jag behöva dammsuga en gång till imorgon....

Snart blir det lunch, plantering av lite blommor i krukorna och förhoppningsvis kommer räckena på plats!


Did you hear the news?


Trädgårdsfix

Oj som vi har fixat och trixat och JOBBAT idag!

Johan och Fredrik sopade och spolade av taket, jag och Johanna rensade fram en ogräsrabatt under den enda häcken vi har kvar samtidigt som vi underhöll barnen. Johan har jordfräst landet och jag har rensat det på grästuvor och satt sju potatisar. Samt round-up;at en del kirskål. Kirskål från helvetet.
Gräsmattan har fått sig en dos med mossmedel och garageuppfarten har spolats av. Och alla mosskockor från taket har vi skopat upp.

Effektivt eller vad? Räkna in två barn i detta och en lunchpaus.

De andra ogräsrabatterna får vara. Kanske vi klipper ner den värsta. Haha
Det är den jag hade tänkt gräva ur men det tänker jag ju inte göra nu. Och så är det med det!

Nu gungar vi lite i hammocken och vilar lite, snart behöver vi en dusch och mer mat i magen.


Lyx

Vilken lyx det är att ha en personlig bagare som förser en med nybakat bröd!

Bagaren är mamma och igår fick vi en påse med nybakat morotsbröd, supergott! Och stor skillnad mot min vanliga knäckebrödsfrulle. ;)

Tack kära mor, ser fram emot nästa leverans.... ;)


Det gick bra!!

Det har varit full rulle idag!

Vi har varit på banken och i huset och känt runt lite.

På banken gick det bra, såklart! Nemas problemas kan man också säga.
Och nu har även gossarna varsitt konto, i alla fall borde dom ha det snart.

Huset var lika hemtrevligt som förra gången och nu hoppas jag väl bara att vårt känns lika hemtrevligt för någon annan.... Jag hoppas det?

Vi får väl se, på måndag kommer mäklaren hem till oss, sen fortskrider det väl därifrån? :)


Nervös

10.49.
Johan är redan ute på raggarrunda och är på Decora för att hämta en kakelfaktura. Efter det är det ytterligare stopp och telefonsamtal men sen så borde alla pappren vara i hamn.

13.45 ska vi vara på banken, jag är sjukt nervös, men det är jag ju alltid. Vet dock inte riktigt varför för jag tror det kommer gå bra. Det brukar ju göra det, och SÅ himla dyrt är ju inte huset.
Och vi är ju (hyfsat) ekonomiskt skötsamma och är ju inte direkt ett fall för lyxfällan. ;)

Nej. Det kommer nog gå bra detta! Tror ni inte?

I eftermiddag hoppas vi kunna åka ner till huset och kika igen.

10.59.


Kära nån!

Fantastiskt roligt när traktorn kör fast och Neo utbrister; "KÄRA NÅN! Vi körde fast!"

Haha!! Ljuvliga bästa ongen min! :D


Väntar väntar väntar

Vi ska åka på kalas snart, skönt när det känns som lördag men bara är torsdag. Hjälps visserligen inte för jag är SJUUUUKT stressad!

Vi har suttit och gått igenom kvitton från renoveringen, man måste tydligen ha sånt så man vet hur mycket man kan dra av på vinstskatten vid eventuell försäljning. En hel jävla vetenskap detta kan jag berätta! Tur det finns andra som har bättre koll än jag.

Sjukt stressad ja. Vet inte allt vi måste hinna med fram till på måndag och då hjälper det inte att vi bara har en vanlig dag... Och den ska vi bland annat spendera på banken.

STRESSAD JA?!

Hinner inte med regn och jävelskap när jag måste gå igenom trädgården och fixa rabatter och grönsaksland och häckar.

Bäst att sätta fart ja. :)


Toy story

Har shoppat presenter idag till Bibbi och Fredrik, mohahaha, världens bästa present om jag får säga det själv. ;)

Fredrik önskade sig en matlåda. Först tänkte jag köpa en matlåda för barn men alla dom är ju icke microanpassade och det ville han ha och det förstår jag för det är ju smidigast när man är på jobbet.

Först höll det på att bara bli en vanlig tråkig plastlåda, men sen hittade jag en plåtlåda och sprang snabbt tillbaka till plastlådorna där jag hittade en låda som gick i perfekt! Haha! Så himla smaaart!


Jag är tråkig, jag vet!

I natt är nog första natten på länge som jag faktiskt sovit rätt gott. Jag har inte vaknat och tänkt planlösning och tapeter. Bara en gång kanske. ;)

Det är minst sagt mycket att tänka på och det är mycket känslor inblandat. Såklart!

Men Johan har i alla fall ringt banken. Hans namne kanske säger nej, vem vet? Där måste vi ju börja i alla fall.
För första gången på länge känner jag att det är dumt med en röd dag mitt i veckan! Himla dumt!

Nu ska vi till smålle och fika.

Tjohej!


Tänk..

Jag kan inte tänka på annat än hus. Det är det enda som finns i mitt huvud just nu, och märkligt nog när jag sitter här på altanen i linne när klockan nästan är 21 (!!!) tänker jag för nästan första gången att vägen dånar rätt bra här utanför med. Men det har jag nästan aldrig tänkt på.

Jag fantiserar lite om hur skönt det vore att slippa packa in Neo i bilen på morgonen, han som aldrig vill hoppa in i bilen och som inte vill sitta fast i bilstolen och som inte vill ha bälte.
Tids nog kommer Alvin bli likadan. Tänk vad skönt att slippa packa in två barn i bilen, att bara ha några ynkliga minuters gångväg. Tänk så skönt.

Och vid maten idag, när Neo åt 2,5 portion spaghetti och köttfärssås kraxade jag fram till Johan att det ju faktiskt hade varit rätt trevligt om Alvin som inte äter mat tillsammans med oss än också fick plats vid köksbordet, att han slipper sitta utanför eftersom han inte behöver en egen plats.
Putt honom! Ylade Neo strax där efter och så var det bara att parkera Alvin på sidan vid Neo. Så där trängdes vi vid bordet.

Tänk att kunna ha en gammal kökssoffa! Och ett större köksbord! Tänk så trevligt det hade varit.

Och tänk vad skönt att slippa knarrande golv! För det har vi kollat, det finns inte. Och tänk vad skönt att slippa stå i kö för att gå på toa. Eller att faktiskt kunna ta en bastu en såndär frusen iskall vinterkväll.

Måste bara hitta någonstans att sätta några buskar med bär och lite rabarber.

Förresten så har huset två rönnar. Det om något måste ju vara ett tecken?


Ett pris

Vi har fått pris på huset. Bra pris. Tror jag. Som om det gjorde saken lättare...


Stjärntapet

Ja. Jag är ju en kvinna som går händelserna i förväg. Det vet vi ju. Och jag kaaaaanske under dagen har tapetserat om i det eventuella huset och typ funderat på köksluckor och vilket kakel som skulle passa i badrummet, hur man bäst behåller en del av den blommiga tapeten på ena toan samt hur man belyser ett träd.

Ja. Som sagt. Händelserna i förväg.

Med andra ord, vi kommer ingenstans.

Vi hinner ju dessutom aldrig riktigt sätta oss ner och prata om det, och nu har vi dessutom tappat rösten nästan helt båda två. Så tokigt så tokigt.

Men stjärntapeter blir det i alla fall i båda pojkarnas rum. Hehe..


som en uggla

nä. jag har inte blivit klokare under dagen. om möjligt lite... mer oklok. :)

Jorå, så att...

Jag har sovit dåligt inatt. Dåååååligt. Vaknat jämt och hela tiden och tänkt hus hus hus hus hus. Herregud.

Så mycket grejer att tänka på, så mycket beslut att ta...

Vi var alltså lite hastigt och lustigt och tittade på ett hus igår kväll. Ett härligt hus som jag tror verkligen skulle passa oss och hade väl typ allt det vi söker förutom källare (för Johans del), stor trädgård (för min del). Det finns rum för alla barn, större kök än idag och framförallt stor matplats! altan, möjlighet till bastu, men ibland kanske man måste göra avkall på vissa saker för att få det mesta man vill ha? Så tänker jag. Om vi ska hitta det där huset som verkligen uppfyller ALLA våra "krav", då får vi nog leta tills vi är pensionärer. Alternativt blir miljonärer.
Men detta huset uppfyller verkligen 8/10 liksom. Nästan bäst av allt var de TRE toaletterna. Och det kändes hemtrevligt, mysigt och välplanerat, ombonat och ganska hemma.

Trädgård fanns det ju, såklart. Inte lika stor som vi har idag, vilket inte nödvändigtvis är en nackdel, för i ärlighetens namn gillar jag kanske mer själva tanken på en stor trädgård men vi utnyttjar ju inte direkt den. Och det är ju mycket att ta hand om, tids nog ska man ju hinna jobba också.. Och det fanns redan uteplats och altan byggt så det är inget man måste ta plats för att bygga. Det finns plats för lekstuga och självklart nånstans för sandlåda ect.
Dock fanns inget grönsaksland av det jag såg, eller bärbuskar, men det är ju inte direkt något som är svårt att trolla fram.

Det finns ett stort grovkök där jag redan i mitt huvud har byggt om och fixat i ordning bastun som idag fyllde funktion som förråd som i så många andra hus. ;)

Den största nackdelen för mig som gillar när det är tyst är att det ligger precis vid en stor väg. Det finns idag en flera meter hög häck som sväljer ljud och det går ju att trolla fram andra alternativ som stoppar lite ljud. Häcken är väl bra på så vis att den hindrar små barn att ta sig ut ur trädgården också.

Det som väger upp den stora nackdelen är att det är max två minuter till Neos förskola. Det är nära till allt och till kompisar ect.

Huset är dessutom i tegel och därför (typ) underhållsfritt, hur skönt som helst att slippa måla och byta plankor.

Men så kommer det ju till vårt torp. Vårt fina torp där vi verkligen trivts sååå bra! I det lugna sköna... Och så huset, vår lilla skokartong.. Som vi ändå inte "kan" bo kvar i.

Badkar fanns ju också. Och massa roliga tapeter från sent 70-tal. Mycket blommor med andra ord. ;)

Det är roligt också, för ibland när vi åker hem från förskolan vill Neo åka annat håll än det vanliga, så då har vi kört förbi huset flera flera gånger, och jag brukar tänka att det ser så mysigt ut, som ett perfekt hus. Haha! Ödet eller vad?

Ja... Iaf. Dom skulle ta dit någon som kunde värdera huset, där måste vi ju börja. En bra start!


Hand och fotsalva

I det lilla soldattorpet i hembygdsparken köpte jag en hand och fotsalva idag.
Den innehöll inte mycket grejer och det har ju Johanna lärt mig är bra. ;)

Den innehåller bara ringbloms och olivolja, fårfett, bivax och limeolja.

Det var en mysig liten runda vi tog. Sen åkte vi till affären och köpte fika och pappa och jag åkte och tittade på ett hus. Haha

Det är bra ska jag säga er att ha lite trådar ute här och där när det gäller hus! Det är bra att folk vet att man letar för då kan andra också hålla ögonen öppna har jag märkt. ;)


Kulturdag

Det blev en kort kväll igår men lika trevlig för det, god mat och trevligt prat. Rätt skönt att vara hemma tidigt också. Plötsligt under kvällen, det kom verkligen bara pang bom, började det killas i halsen. Ååååh neeeeeej, tänkte jag. Och hela natten har det varit kliigt och killigt och gjort ont. Suck!

Men men, så är det.

Idag är det kulturdag i Bredaryd!
Mysigt värre tror jag, det kan jag ju säga innan dom drar igång den gamla sågen och jag måste lyssna på den hela dagen. Hehe

Vi ska i alla fall över till hembygdsparken och titta på höns med pappa, otippat va?

Grilla vill jag i alla fall göra ikväll!


Nyklippta

Efter mycket om och men blev herr "jag vill INTE klippa!" klippt, och snyggt blev det! :)

Det såg mörkt ut där ett tag när han vägrade kappan och skrek så fort vi försökte förklara vad som skulle hända men tillsammans med grävmaskiner på youtube och ett (hahahaha!) kort på morfar, så satt han tillslut still.

Pappa var alltså inte hemma, och vi hade verkligen behövt ha honom där, men kortet hjälpte faktiskt och alla sätt är ju bra utom de dåliga har jag hört. ;)

Med på bild ville han inte heller vara, men köra traktor! Det ville han!

Jag däremot, jag satt både still och skrek inte det minsta, och blev också fin i kalufsen. :)


Att få somna om

Lite glädje en lördagsmorgon är att vakna vid sju och att faktiskt få och kunna somna om vid nio. Vad härligt!

Idag står klippning av våra långa kalufser på schemat, Neo ska bli av med sitt Beatles-svall, hehe, och jag ska också fräscha till skallen. Gött!

Ikväll ska jag och mitt lilla plåster iväg med finfina tjejer och äta något gott och snacka lite strunt. Det ska bli roligt!


Hej fredag!

Åh hej åh hå, jobba på!

Vi har haft finfredagsmys med mamma idag. Hon var och lekte med oss en stund och Neo har varit ledig från förskolan. Skönt med sovmorgon iaf!

Vi har varit ute och lekt en stund jag och Neo, Johan har ju givetvis passat på att bli förkyld lagom till helgen, SUCK, så han har legat och vilat, så vi gick ut och lekte i grannens trädgård, haha
Dom var både hemma och ute så han fick lov till det, men det är på tiden att vi skaffar en sandlåda nu, det är det verkligen. Och en gunga..
Vi blåste såpbubblor också, det var ju rätt roligt, i alla fall att fånga bubblorna. ;)


Hej då mokonyklen!

Så ja. Då gick ännu en motorcykel ur familjen och vidare. Johan har under sina korta år som MC-förare köpt och sålt två cyklar.

Tiden finns väl inte riktigt med två små barn och ett jobb som tar mycket tid och det urkassa vädret förra sommaren gjorde att cykeln knappt lämnade garaget, så idag gick den vidare. Hela vägen till Forsheda. ;)


Vi får väl se hur lång tid det tar innan en ny flyttar in. Känner jag min man så gissar jag på två år kanske...

Och då tänker jag rösta för en som är bekvämare att åka med på!


Ärtan

Det är lite konstigt det här med mat låter Alvin hälsa.
Palsternacka och ärtor är storfavoriten. Speciellt ärtor, då kanske han till och med gapar lite, men när det serveras broccoli kniper han igen den lilla munnen som om det inte fanns någon morgondag. Knäppt egentligen att han med sin begränsade kunskap om världen direkt ser skillnad på ärtor och broccoli, båda är ju trots allt en grön gegga.
Men jag förstår honom, ärtor är gott!
Neo däremot älskade broccoli som bebis och gör fortfarande.

Alvin tyckte hellre broccolin skulle vara på mitt ben. Den gör sig bättre där än i magen tror jag att han ville säga.

Annars då? Jag kan hälsa min kropp välkommen tillbaka till sitt normaltillstånd. Nu är den ljuva post preggo-förlossningstiden över, jag känner mer och mer hur min överkropp förlorar kontakt med underkroppen och hur värken strålar ut i typ halva mig. Kul!
Och mensvärken som kommer efter man fått barn är INTE att leka med.


Jag VILL inte!

Idag är en sånhär morgon......


Äntligen tyckte Neo

Jag frågade Neo imorse vad han ville ha för kläder på sig idag.
Svaret kom blixtsnabbt
-reflexväst, morfar har det!

Vi var hemma nån timme efter kosläppet men när Johan ändå skulle iväg och skjuta lovade jag Neo att vi skulle åka till morfar, han har tjatat i fleeeeera dagar.
En mycket nöjd kille röjde med träbitar, sprang runt i trädgården, körde traktor, åkte traktor, plockade ägg och fikade.

Han somnade såklart i bilen och sover förmodligen som en stock nu.
Härliga lilla unge! :D


Kosläpp

Vi åkte på kosläpp i nennesmo lite spontant idag, det var mysigt men fy sjööövelen vad folk!

Vi kom lite i sista sekunden, kanske fem min innan korna dundrade ut, Neo satt på Johans axlar så han var väl den som såg mest. Mina ögon rann av blåsten och solen så jag såg ingenting, haha!

Men några studsande kor såg jag och glada såg dom ut att vara.
Det bjöds på bulle och mjölk och det allra roligaste i Neos värld var den röda traktorn. ;)


Brödrafolkens väl

Pojkarna fick två påsar med gamla mynt i helgen, i den ena påsen fanns det riktigt gamla slantar och jag hittade en och tvåkronor från 1880-talet.
Det är nästan helt befängt när man tänker på hur många människor som hållit i dessa pengar, hur mycket dom har varit värda för någon, för jag antar att man fick betydligt mycket mer för två kronor på 1880-talet än idag.

Mynten är slitna, såklart, och det är så himla häftigt tycker jag att dom finns. Det är en helt annan klang i dessa än i våra, dom låter faktiskt på ett helt annat vis.

För att inte tala om den gamla klockan vi har i förrådet, jag tror det var Anders morfar eller farfar som gjorde den. Lägg då till att Anders är 87, det gör att den klockan är vansinnigt gammal! Ännu en bit historia.

I påsen fanns mynt från fyra olika kungar i kronologisk ordning och ett 50kr's jubileumsmynt från när vår kung gifte sig med vår drottning. Häftigt! 

 


RSS 2.0