En skam för Sverige.

Så, då skaffade vi oss något att se fram emot i höstmörkret, lagom mellan Alvins födelsedag, bröllopsdag och julbord går vi och skrattar åt Magnus Betnér och Soran Ismail. Åh, har velat det så länge, det ska bli SÅ KUL!


Nytt golv i förrådet

Tänk vad ett nytt golv kan göra..

Tänk er nu lite vit färg på väggarna, inga ninja turtles-planscher, nya gardiner och golvlister så är vi i hamn!

Det är lite bakvänt att måla efter att golvet är på plats men nu blev det så av olika anledningar så vi får täcka golvet istället.

Målningen börjar ikväll är planen, men först, MAAAAT!


Smultron och tomt förråd

Nu är förrådet så när som på helt tömt och altanen är fuuuuull med skräp. Ja. Herregud.
Jag är dock GLAD att vi äntligen tog tag i det för både lilla hallen och förrådet var riktigt skabbigt. Haha
Och nu när jag vet hur fin hallen blev vet jag hur bra förrådet kommer bli. Bara bra alltså!

Men fy tusan. Det står grejer överallt. ÖVERALLT. En del ska upp på vinden men mycket ska ju tillbaka till förrådet när det är färdigt.
Längtar dit. Vill ha tillbaka mitt vanliga hus. ;)

Jag har skördat smultron idag förresten! Hittade två små smultron när jag tittade till stället innan, inte dåligt om jag får säga det själv att det redan har kommit! :)

(Och visst är färgen fin i förrådet?)


Förrådsrens och Alvin på fötter!

Alltså, det är både roligt och SÅ JÄKLA TRÅKIGT att rensa förrådet.

Det är ju roligt för att man kan ju springa över några gamla guldkorn och bli lite varm i minnesbanken men så mycket skit man har!

Nu är det faktiskt mest Johan som har slängt, jag har nästan inte kastat något för jag har rensat rätt hårt förr.
Men det är mycket som ska slängas så det kommer nog bli gott om plats i förrådet.

Medan vi har röjt har Neo lekt med grannen och med paddan och Alvin har lärt sig att ställa sig upp på fötter mot saker. Jag är inte redo än! Inte han heller för han slår sig en del ;)


På jouris

Läkaren var..speciell. Han tittade på Neo i kanske två sekunder, konstaterade allergisk reaktion av bett. Ingen infektion. Och tyckte att vi skulle gå och hem och vänta tills det försvann om några dagar.

Jag tyckte att Neo hade rätt att få något för det hela och propsade på att han faktiskt har haft ont och varit jätteledsen, läkaren ansåg dock att Neo inte var påverkad eftersom att hans allmäntillstånd var okej. Sen att han var makalöst tjurig och skrek när jag nuddade hans fot var en annan sak.

Tillslut fick vi tavegyl och något annat på recept och efter att jag återigen propsat på att få något reda ikväll fick i Aerius och Ipren av en sjuksköterska.
Att det ska vara så svårt?
Tre syrror tittade på honom och alla ojade sig över hans svullna ben och sa att det såg ut att göra ont.

Han piggnade till framåt kvällen och var rätt glad en stund. Hoppas det ser bättre ut imorgon!

Nu, GODNATT!


Tjockeben

Neos bett har blivit ännu mer svullna och hans anklar är alldeles tjocka, stackarn var så ledsen innan vi åkte till Jönköping men jag lovade honom att åka vagn så då gick han med på det. Och så fick jag i honom en kopp alvedon. Nu sprang han runt en del ändå när vi var där uppe och var alldeles busig men i bilen hem grät han och ville inte ha skorna eller strumporna på sig.

Så 19.15 har vi tid på jourcentralen så får vi se vad dom säger, förhoppningsvis får han nån medicin mot det hela.
På Ikea

PJUH!!!!

Jag gick och la mig innan och hann precis sluta mina blå när pappa ringer och frågar om vi skulle följa med till Ikea. Min första tanke var nej, vi åker en annan dag men en 1,5 timme senare satt vi i bilen på väg upp.

Där var det blixtrar och dunder och regn och folk.
Men vi köpte hyllor till garaget på jula och ny hatthylla+skohylla till hallen på Ikea, en anktavla och en miljon andra grejer. SÅ KUUUL!

Roligt med utflykt och skönt med några extra ögon efter Neo. Hehe
Herregud som han sprang runt, och HERREGUD som det blixtrade, det var precis över A6 så det dundrade och blinkade ett bra tag.

Här hemma har det mig veterligen inte regnat men det är så svettigt att man nästan smälter.TRÖTT

Hur typiskt är det inte att när det är min morgon att gå upp så vaknar båda barnen flera timmar innan dom brukar vakna?

Alvin vaknar alltid runt kvart i åtta-åtta-kvart över åtta.
Neo brukar släpa sig upp vid halv tio som den sjusovare han är.
Idag vaknar Alvin kvart i sju-nånting, kvart över sju kommer Neo gråtandes efter ett tåg han vill leka med.

Men jippi, hurra! Kul att ni valde just idag! ;)
När jag redan har sovit brutalt dåligt pga 27 grader i sovrummet.

Nej jag är inte bitter ;) bara så trött att jag vill spy...

Så här sitter vi i soffan och tittar på tecknade Pippi. Inte alls lika bra som vanliga Pippi men jag är såååå less på Disney junior och Nickelodeon Junior och detta var vad tvn bjöd på.

Neo fick några elaka myggbett igår kväll när han var hos grannen och lekte som fortfarande är lite svullna. Stackarn, hörde genom fönstret hur han grät och när jag kom ut sa grannpappan att han hade blivit ledsen för en mygga. Han var så trött och klockan var mycket så han bröt nog ihop totalt. Lillplutten.
Men han hade skaffat sig några nya kompisar i besöket grannarna hade och alla vinkade och ropade hej då till honom, han charmar alla min Beo. ;)

Nej fy sjutton vad trött jag är. Hade tänkt baka bullar under veckan men det har varit för varmt, hade varit passande nu om det inte varit så att jag inte kommer åka kavla degen. Haha! Då är det illa! (Alltså ser ni att jag har skrivit ÅKA kavla degen, förstår ni hur trött jag är? ORKA! OOOORKA!!! Att jag säger "ååka" är en annan sak, jag döööör! Haha!)


Bland hallonbuskarna

 
 

Även denna dagen är snart till ända, golvet är lagt i hallen och det blir suuuperfint! Längtar efter att förrådet också görs i ordning.

 Neo är nyklippt och har varit nakenfis hos morfar nästan hela dagen. 

Vi har plockat hallon tills vi storknade hos pappas granne och jag ska göra egen sylt på den fantastiska skörden.

 
Ja, annars har det varit varmt så in i norden så en dusch på denna dagen blir en fin avrundning! 


Och nej, Neo är inte påväg att flytta hemifrån, han må se ut som det men i själva verket är det en gammal väska som jag hade när jag var liten som han fick ta med hem från pappa. Så söt! 

 
 
 

Hallrenovering! Äntligen!

NU IDAG! Tre år efter att vi sa att vi skulle börja renovera lilla fulhallen har vi äntligen kommit till skott.

Vi hade ingenting att göra och hittade ett sjukt billigt golv i reklambladet på byggmax. Vi pratar FYRTIO KRONOR kvm! Vi ville ju ha ett billigt golv som man inte behöver vara speciellt rädd om eftersom det ska ligga där det ska ligga. I hallen och förrådet. Vi utökade våran renovering och drog med förrådet i det hela. Lika bra att passa på att köpa golv dit också så att det blir samma eftersom det nästan sitter ihop.

Så idag monterade vi ner hela lilla hallen, sorterade saker som skulle slängas och stoppade in familjen i bilen och åkte till stomsjö och byggmax.

Nu är lilla hallen målad två gånger, den behöver strykas en gång till och med tanke på att torktiden är 2-3 timmar så kommer vi ha ett nytt golv imorgon eftermiddag. Hoppas jag.
Dörrarna ska givetvis också målas om.

Där efter ska Johan sätta upp nytt renoveringsgips i garaget och så ska vi få upp lite hyllor och verktygstavlor så att det blir ordning även där.

Sen blir det nog förrådets tur.

Åh! Det ska bli rooooligt!

Vår lilla hall, håll i hatten nu, var begåvad med en lite ljusblå, nästan turkos färg på väggar OCH tak!
Dörrarna är som ni ser mörkbruna. Mycket snyggt!
Nu istället blir allt vitt vitt vitt! Mycket trevligare tycker jag.

Och om ni undrar vad det stora vita skåpet är så är det vår varmvattenberedare. En sån är rätt skönt att ha ;)


Borås djurpark

Så. Äntligen masade vi oss ur huset idag. Målet var Borås djurpark. Och det var kul! :)

Vi började besöket med att springa in i bloggläsar-Lina, vink vink!
Och fortsatte varvet runt bland älgar, björnar, lejon, elefanter och giraffer.
Neo ville helst av allt se elefanterna men väl där var gruset på marken mest intressant. Girafferna däremot, och noshörningen.. Blir lika förvånad varje gång tror jag, över att dom är så himmelens stora!
Och björnen! herregud vilken bjässe!!!

Vi är ju alltid rätt snabba av oss och Neo ylade mest i sin vagn att vi skulle gå så vi drog parken på 1,5 timme. Haha

Väl ute tog vi faktiskt turen om tropikariet som ligger utanför. Det var med minst sagt skräckblandad förtjusning som jag gick förbi alla ormar med den ena giftigare skylt än den andra. Tjejen i kassan hojtade glatt att vi fick klappa en majsorm om vi ville, jag tackade nej innan hon ens pratat klart men tillslut tog hon fram den ändå. Johan höll i den och jag PETADE på den!!!!! Nu i efterhand hade jag nog velat peta en gång till men då gav Johan tillbaka den. Det kändes typ som en vanlig människa, så jäkla läskigt. Majsan hette hon. Ormen alltså.

På vägen hem stannade vi på ittala outlet och jag köpte inte bara en utan TRE muminmuggar! Hurra hurra!
Mymlan och alla hennes barn och muminmamma och muminpappamuggarna. Dom utgår i höst så det är roligt att ha. Det var andrahandssortering på mamma-pappamuggarna och det är varsin liiiiten plutt på som jag nog aldrig hade sett om jag inte hade synat dom för att verkligen leta upp felet.

Vill åka dit igen och köpa mer mer mer! Fanns ju hur mycket som helst som det egentligen inte är något "fel" på.
Min nya favvoaffär. ;)

Och ni. Spana ordentligt på bilden där det bara ser ut att vara löv och pinnar typ. ;)


Alvin 9 månader

Igår hade vi besök av ett par kompisar som bor i Stockholm och när dom kom hit frågade hon hur gammal Alvin är nu, 7-8 månader? Nää, faktiskt 9 sa jag.
Varpå hon svarar, oj, stora killen nu, du är ju snart ett!

Och jag ville skrika stopp! Ett? Hallå! Det är inte möjligt! Han föddes för absolut max en månad sen. Hoho! Det kan inte snart redan ha gått ett år... Men det har det.
Gud så GALET! Tiden går så makalöst fort att jag nästan inte vet vad jag ska göra, för hinner med, det gör jag då rakt inte.

I söndags blev Alvin alltså 9 månader.
I söndags såg det precis ut som att han skulle ställa sig upp när han stod på händerna och fötterna som han brukar och helt från ingenstans började backa med händerna och lyfte upp dom. Det var väl bara några millimeter men det kändes som hela världen stannade tills han var på marken igen. Haha
Han har klättrat lite på fotpallen inne på toa och har tagit några krypsteg, annars är det masken som gäller och den kommer han väldigt långt på.
Han kan sätta sig upp själv även om han inte gör det så mycket än.
Maten börjar det gå bättre med och vissa dagar går det riktigt bra, andra inte.

Och som vanligt är han en glad skit dock extreeeemt mammig och vill inte gärna vara hos någon annan än hos mig. Ammar nästan bara på kvällarna, söker mycket på dagtid men har inte tid att äta när det väl bjuds trots att han skulle behöva det, då brukar vi erbjuda vatten eller ersättning om det gått lång tid sen mat.
Har sex stycken tänder och älskar att babbla.

Alvin Alvin. Min lilla Alvin. ❤


Stekt fisk

På kvällarna är det skönt att äta på altanen, då har tempen gått ner litegrann för på dagarna är det säkert över 40 grader här mitt i solen och precis vid husväggen. I alla fall sa termometern det igår. ;)

Ikväll serverades stekt fisk. Jag älskar stekt fisk. Herregud så gott.
Panerade bara vanlig torskfilé och jag hade nog kunnat äta det i bare. Fast helst med lite gröna ärtor till.

Alvin fick ett eget gäng idag, det är ju roligt med dessa små gröna kulor men det är ju lite svårt att veta hur man egentligen ska få in dom små hala rackarna i munnen. ;)


På grönbete

Det är fullt ös här idag, Neo leker med grannbarnen och deras stora kille är Neos stora idol. Han frågar efter honom jämt och hela tiden och skiner upp som en sol när han ser honom. Så gulligt är det!

Kaninen är på grönbete och vädret är alldeles ljuvligt.

Vi har med andra ord inte gjort något idag förutom att bara njuta. Jag har läst bok på altanen varvat med prat med grannarna. Vi har ju varit ensamma hemma på vår sida av gatan i en vecka ungefär så det är roligt när folk börjar komma hem igen.


Vill. Vill inte? Vill ändå.

- mamma, jag vill gå ut.
- jamen gör det då?
- jag måste smörja in mig!
- men kom då så gör vi det.
- NEJ!
- nehe... Men om vi går och smörjer dig så kan du ju gå ut?
- jag vill inte det!
- men det var ju du som sa det?
- jag sa INTE det!

Det är inte alltid lätt alltså...


Nya blommor årets varmaste dag.

Årets varmaste dag tog jag den svala bilen till blomsterlandet och köpte lite blommor till mina krukor.
Hade behövt några fler små blommor i urnorna men krukan på trappan blev fin.
Det får duga, allt är ju nästan finare än när dom är tomma. ;)


Vattenspridare och trädäck

Nu har jag börjat iiiiigeeeeeen och har kommit på att jag nog vill ha ytterligare ett trädäck på baksidan. Hehe. Vid den andra ytterdörren har vi stenplattor. Det har varit trägolv där med men vi tog bort dom och la dit plattorna som låg i gången på framsidan. Ja. Och sen har det stått så.

Plattorna är verkligen inte sköna att gå på och det är för det mesta bara skitigt och fult precis som den lilla hallen.

Så om hallen ska renoveras behöver utsidan det också. Mohahahaha

Snarare är det så att ett trädäck inte skulle kosta vidare mycket pengar och eftersom grunden i stort sett redan är klar skulle det inte ta nån vidare tid heller. Fint som snus helt enkelt!

Vi får väl se. Johan var inte helt främmande för idén.

Just nu står jag och kollar på Neo som har hittat den nyaste leksaken i familjen. Vattenspridaren! ;)
Framsidan har blivit helt torr och död så vi testar på om lite vatten kan hjälpa mot problemet.


Smultronland

Jag köpte hem smultronplator för säker över en månad sen som blev ståendes på trapporna i väntan på "det perfekta stället". Det perfekta stället kom aldrig eftersom jag lider av beslutsångest, men IDAG tog jag tag i det och skickade Johan för att köpa jord när jag gjorde lunch.

Och alldeles nyss planterade jag ner alla små smultronplator.
Alla är inte längre i så bra skick, hehe. Men till mitt försvar var tre av dem redan från början i dåligt skick men i bättre skick än i de andra som fanns.
Idag är det bara några pyyyyttepyttesmå blad men jag hoppas att de kommer ta sig i sin nya fräscha näringsrika jord.

Så. Min förhoppning är ett smultronställe deluxe, tänk att ha ett sånt i sin egna trädgård!

Jag hoppas jag har fått till ett bra ställe nu jämte vinbärsbuskarna. Jag har studerat i några dagar och det är sol där fram till 13-13.30, vilket i min värld borde andes vara halvskugga?

Jag har en krage kvar och jag undrar om man inte skulle köpa på sig lite olika örter och trycka ner. Det hade ju varit roligt! :)


Gomorron!

En trött kille hade jag i bilen hem igår, han pratade om flygplan innan han tvärdäckade och inte ens märkte att jag bar honom från bilen till hans säng. Där sov han tills jag väckte honom vid halv tio. Skönt med sånna läggningar tycker jag! ;)

Sen slocknade vi en efter en.
Johan kom hem några tusen fattigare i natt, alltså inte rik som jag hade planerat men förhoppningsvis hade han kul. Han sover fortfarande så jag har inte sett honom så mycket idag.

Planen för idag? Ente en aaning. Love it!


Hos mammamormor

Vi skickade iväg pappen till Malmö i förmiddags, han ska spela poker på kasinot och för att slippa vara ensamma och för att hjälpa mamma fira in sin semester så for vi hit. Hela vägen till Forsheda alltså. :)

Och här sitter vi.

Snart börjar tacokvällen och då ska vi svulla guacamole. M-m-m!


FYRKLÖVER

Vi var en sväng i det gröna huset ikväll och i ett försök att få Alvin att vila lite skulle vi gå på smultronjakt.
"Samma som Jonanna" sa Neo. ;)

Några smultron hittade vi inte, däremot dök jag ner i diket och sa till Johan,
- ska vi leta efter fyrklöver?
- äh, det går inte, det är typ omöjligt! Sa han.
- nej! Skrek jag, det är det faktiskt inte! Och plockade upp mitt första fyrklöver.

Jubel jubel! :D

Annars klättrade pappa på taket, Neo stod med paraply i en tillfällig extremt lokal regnskur, Alvin ålade runt på marken och ja. Livet var som vanligt på landet. Ljuvligt.


Fint med semester

Det är fint som snus med semester. Speciellt när det är varmt. Och speciellt efter att Johan började med sin hyposensibilisering. Det ordet alltså. Haha

Men förr om somrarna nös han ju ihjäl sig självt och alla andra så fort någon sa sommar och gräs. Näsan rann och ögonen kliade. ännu värre var det när någon klippte gräset, då var det absolut förbjudet att ha fönster öppna och jag minns när grannen i stan sa att hon hörde honom nysa.

Idag har han stått med bara fötter i gräsmattan, varit ute och skjutit med sitt luftgevär, just nu vilar han lite i hammocken. Skillnad va? Tänk vad en frystorkad tablett med lite gräspollen i kan göra för skillnad.

Neo har sprungit nakenfis idag och poolen är nu fylld. Kall som sjutton men det hoppas vi ska ordna till sig självt.
Som sagt. Livet är gott på semestern!


I småländska skogen

Destinationen var alltså PAULISTRÖM. Har ni varit där? Vet ni vad det ligger?
Jag har varit där nu, men vet typ ändå inte vart det ligger.

Nånstans långt åt skogen mot Målilla, ungefär.
Där fanns cirka gurka 200 hushåll och en lambi-toapappers-fabrik. Ja. Och ett luftgevär då.

Nu finnes detsamma i bredaryd istället utan toapappersfabrik och med några fler hushåll.

Det tog hundra år att köra dit. Det kändes som det fast det tog "bara" 1,5 timme. Vilket är ganska länge för knappa 13 mil. Men! Nu är alla glada och nöjda och nyduschade och allt sånt.
Vi tog ju såklart ett stopp i lanna på vägen hem och provpangade lite. ;)


På äventyr

Idag ska vi på äventyr.
Vi ska tydligen till Vetlanda och köpa ett luftgevär, förstår ju vad Neo har fått sitt "jag mååååste ha" ifrån.
För ett luftgevär måste tydligen alla ha? ;)

Alvin är på inte alls på bra humör idag och är superledsen hela tiden. Kommer bli kul att åka bil med honom om han fortsätter vara på det humöret.
Vet inte riktigt vad det är som är tokigt med honom för han har ätit som en liten häst och sovit. Kanske är en liten bajs på tvären.

Jaha. Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag dårå! :)


Middagsgäster

Men stor tumme upp på denna kväll!

Vi har haft bästa Nathalie och hennes Emanuel här på middag.
Köttet stod inne i typ åtta timmar men blev inte sådär suuuuper som jag önskade, men så nära det gick och var med andra ord jättegott. Johan bakade pitabröd som han borde få medalj för!
Jag hade gjort vitlöksås och guacamole och jööööösses vad mätt jag är nu.

Nathalie hade med sig dansk efterrätt. Budding. Haha. Älskar det ordet.
Det var som tjock vaniljkräm typ, jättegott till jordgubbar!

Helt klart en finfin sommarkväll. :)

Innan Nathalie och Emanuel kom och innan vi började stressa med bröddeg övade Neo på att slå kullerbyttor och att stå på händer, han är duktig på kullerbyttorna men att stå på händer är väldigt svårt. ;)


Potäter

Jajamän. Häcken är ren från ogräs, sånär ren från ogräs i alla fall.

Ikväll får vi middagsgäster så jag och Neo var precis ute och drog upp några potatisar. Åh! Ljuvligt!!
Vi ska snart sätta deg till pitabröden också. Blir fin middag ikväll. :)

Funderar faktiskt på att utöka landet..... Hehe
Frågan är om jag tycker det är en sån bra idé när det ska rensas, men det hade varit roligt att kunna odla lite mer potatisar och kanske ha lite jordgubbar och morötter och sånt.
Men hela plätten där nere har ju varit land så nog går det att utöka.


Blåsväder

Det var väl lite läskigt det där med ny stor säng en bit bort från mamma, och den nya stora sängen är ju så stor att man till exempel kan öva sig på att ställa sig upp på alla fyra, sätta sig upp och snurra runt om lusten faller på.
Så det testade Alvin i natt. Så fick han sova hos oss tillslut.

Det dröjde inte länge innan dörren slogs upp med en faslig fart och sen var familjen komplett och sängen full igen. ;)

Jag har amningsstrejkat i natt också. Igår erbjöds en flaska ersättning/välling och i natt fick han en liten slurk välling. Det var nämligen så att Alvin odlade fram sina framtänder i överkäken i söndags och har nu SEX stycken tänder som han använde på mig i söndags natt. Jag hade för en gångs skull slappnat av och somnat och vaknade av ett bett och av ren reflex drog jag bort bröstet och ja. Snittade upp ett fint märke i tutten. Det svider vill jag meddela.

Men idag höll jag på att sprängas så han fick tömma det värsta. Åh den känslan. Ungefär som att vara brutalt kissnödig, sådär så det gör ont och sen bara lättar det...

Idag står närmast en pulled beef på schemat. Och jag tänker att jag kanske ska ut och rensa ogräs.. Kanske...
Solen har gått på semester och blåsten har tagit över men vilken dag är bättre än denna? Egentligen?

Nähä, in med köttabiten i ugnen kanske..

Ny säng

THE RETURN OF THE NIGHTSTAND!
Woho!

En sak som jag verkligen har saknat när Alvins lilla säng har varit ihopkopplad med min är mitt nattduksbord, jag har alltid flera saker jämte mig, mitt läppsyl, telefonen, ryggkliaren, tvdosan, gärna ett glas vatten. Bok... Ja ni vet.

Senaste 8 månaderna har jag haft dessa grejer på alla möjliga ställen, telefonen under madrassen och tvdosan i Alvins säng, vattnet har jag sprungit upp för att dricka. Ja, ni förstår.

Idag hämtade Johan våra nya madrasser så vi har bytt halva sängen kan man säga. Nya kassetter, madrassen i mitten, och ny bäddmadrass, så då passade vi på att montera ihop och ställa in spjälsängen också. Alvin har ju sovit i sin lilla "bedside krib" men den började bli lite kort i rocken, egentligen är den för typ de första fyra månaderna så han har ju haft den länge, och ja. Han behövde en större säng.

Och bedside kriben har varit toppen! Blunda för priset och köööp!

Vi får se hur detta går. Jag är glad för mitt nattduksbord och hoppas Alvin kommer tycka om sin stora säng.
Har saknat lite att kunna lägga honom i sängen när han ska sova och så, nu när han gärna ålar iväg är det ju inte optimalt att lämna honom ensam i vår säng direkt. Därför har han nästan bara sovit i vagnen på dagarna och kvällarna om han skulle vakna av någon anledning innan vi lagt oss. Men nu så. Nu hoppas vi att han kommer gilla den och inte göra som Neo som aaaaavskydde spjälsängen. ;)


Att göra vad man vill..

Igår tog jag semester. Vi var på kalas hos mormor hela dagen. Roligt! :)

På vägen hem krånglade vi in oss på småvägar och körde över alansryd, maramö, över mossen, hillerstorp törestorp, tyngel, kulltorp, mot Gnosjö och över eskilstorp och hem.
Jag älskar ju som bekant att bara köra runt och titta på hus och omgivningar. Barnen sov i baksätet och bilen var alldeles lugn.

Neo somnade faktiskt om hemma igen när vi kom hem, det var lite av en risk vi tog men det gick bra!

Sen fick jag för mig att byta gardiner mitt i natten. Men det är väl det semestern går ut på? Att göra saker när man precis känner för det. :)

Nu åkte Johan iväg och ska hämta bil och släp i lanna och sen till rydaholm för att hämta våra nya madrasser. Tummen upp för det!!


Kompislek

Vi fick ju finbesök idag också. Inez har fyllt på sitt förråd av Alvin nu, så hon klarar sig ett par dagar ;)
Hon älskar nog honom nästan lika mycket som jag gör. :)

Annars lekte barnen rätt bra idag, vi har ju haft strålande väder och inget är väl bättre än att bara få hänga i trädgården med fina vänner.


Små små tomater

Denna lilla rackare köpte jag ju tillsammans med så mycket annat på smålles våryra och än så länge är det bara en pelargon som gick döden till mötes. Den fick ingen sol och jag glömde flytta den och den dog. Ja. Så var det med det.

Men denna lilla körsbärstomat alltså, den tog sig fint och har växt bra.
Just nu ser den mest ledsen ut med lite bleka blad och allmänt risig men 10 små tomater frodas på och jag hoppas den nya krukan med ny fräsch jord kommer göra susen för hela plantan.

Och pelargonerna börjar blomma om för fullt. Jackpot!


Sol inne sol ute sol i...

Märkligt hur jag som egentligen vill sova börjar gilla när Alvin börjar böka på nätterna och vill tutta.
Det är rätt skönt att få tömmas, så att säga. Plus att det är så förgrömmat mysigt. Ja! Det är det!
Och så blir jag ju lite glad att han fortfarande vill ha mig, haha!

Idag tycks det blir kalasväder och jag är liiiite på gång ner till blomsteraffären och köpa några blommor till krukan på trappen. Panséerna hade gjort sitt förra veckan så jag slängde bort dom men har glömt att köpa nytt.
Borde även försöka plantera mina smultron men jag kan ju inte bestämma mig för vaaaaar..
Plus att jag behöver lite jord för att plantera om min tomat, jag har jättemånga små tomater på, roligt! Men nu behöver den lite ny jord.

Sen hoppas vi på finbesök av flickorna från stan! Neo väntar för fullt. :)

Och stackars kaninen får aldrig vara i fred. Alvin följer efter honom som en hök. ;)


Roompaaa!

Dagens bästa bild.
Älskade lilla lilla unge. Herregud du tog mig med storm. ❤


Aah....

Semester. Seeeemeeeester. Bra ord!
Johan har visserligen baaara tre veckor men det är ju gött det med! Han hoppas ju fortfarande på att vi ska trolla fram lite extra päningar och åka nånstans i höst.

Jajamän. Huset är städat och tvätten är tvättad. Alvin sover. Johan och Neo är i stan och köper semesteröl.
Räkorna står på upptining.
Livet blev ju rätt gött här på altanen idag. Mmm....

Jag ska snart öppna en bok och njuta lite till att tystheten tills cirkusen kommer hem igen. Haha!


Fin sommarkväll!

Det blev bilen och jag igår men kvällen blev lika bra ändå. Jag var helt enkelt osugen på vin (???), tror jag blivit lite knäpp av att Alvin ratar mig.

Men vi hade otroligt trevligt i alla fall, några nya ansikten och så, kul! :)
Perfekt att tillbringa sommarkvällen på det viset även om kvällarna gärna få vara lite varmare än 12 grader, hehe

Vi har snuttammat i natt med och Alvin fick för sig att det var en bra tid att vakna klockan sex i morse. Glöm det du sa jag. Då hjälpte inte amningen för när han är vaken på riktigt blir han ju sådär stressad och viftar med armarna och jag livrädd för att bli biten men efter mycket om och men fick han i sig en flaska och somnade som tur var om.

Idag går Johan på semester! ÄNTLIGEN!! Denna veckan har nog varit längre för mig än för honom tror jag och det känns så himla skönt att slippa köra runt denna cirkusen själv hela tiden. Ljuvligt!!! Fint väder på den med vettu så blir jag nöjd! :)

Puss och kram ses på stan! Nu ylar Alvin efter mamamamamama. ;)


Kalsongkaos-amningskaos. Kaaoooos!

k-a-o-s. Haha!

Vi har ammat i natt. Två gånger och en gång på morgonen. Det gick fint.
Men NU! Nu gick varken flaska eller bröst men tillslut fick jag den rastlösa lilla plutten att somna i vagnen.

Jag och Neo tittar på de små gubbarna, despicable me. ;)

Ikväll ska jag och min cykel ut på äventyr igen. Det blir dock inte lika sent denna gång eftersom Johan jobbar imorgon, hehe
Men det ska bli kul, skönt att få komma hemifrån en stund.

Det går ganska bra för kalsongmannen också! Igår använde vi upp alla kalsonger vi har men idag är vi ännu på vårt första par.
Han är så söt när han springer runt i sina små kallingar. Igår lekte han att han var doktor och det var Johannas tur att vara sjuk. ;)
Hon åker förresten till Italien själv ikväll. Uuuuutan oss i två veckor. Buuuhäää.. ;) haha! Nej då, vilken grej! Tänk så kul! Jag vill också åka, så himla mycket...Jag VILL ju amma...

Ångest ångest ångest.

Alvin fick ersättning ikväll efter att han bet mig direkt när jag skulle amma.
Hade amningsnappen först som ett skydd men då trodde han tydligen att det var en vanlig napp och bet hårdare. Sen försökte jag på vanligt vis och då bet han direkt, så jag blev förbannad och gjorde en flaska ersättning.

Han åt den utan ett ljud och var så nöjd så. Jag är det inte och vill gråta en skvätt.

Jag har liksom aldrig egentligen tänkt på att sluta amma. Såklart har jag ju inte tänkt amma tills han börjar skolan men jag tänkte ta det som det kom och trodde det skulle fortsätta att funka.

Problemet är att jag blir sjukt stressad av tanken på att han förmodligen kommer bitas och sitter på helspänn och bara väntar och det känner han väl av.

Men hur vet man egentligen när det är dags att sluta? Hur vet jag om detta är hans sätt att säga att han har ammat klart? Jag är inte färdig och hade väl i alla fall velat amma över sommaren för jag tycker det är så smidigt när det är varmt ute...
Kommer han sluta bitas? Är det framtänderna uppe som kliar? Vad göööör man? Hjälp mig...


Bebisen som bits

Försöker googla mig till hur man egentligen "ska" göra med en ammande bebis som bits, men alla ställen säger samma sak. Ta bort barnet från bröstet och säg nej.

Hahahahaha! SOM OM JAG INTE HAR GJORT DET? HUNDRA GÅNGER?

Alltså han biter HELA tiden.
Eller så är det helt enkelt så att han inte är intresserad av att amma så mycket. För han ligger ju kanske fem min, MAX tio och då har han avbrutit sig själv säkert fyra gånger, det finns ju så himla mycket annat att göra.

Som det är nu äter han gröt på morgonen, vi försöker med lite lunch och ibland går det, något mellanmål med lite frukt och sen gröt på kvällen igen. Däremellan fem minutersammar vi oss igenom dagarna. Och sen ammar han ikapp sig under nätterna genom att äta säkert tre gånger. Då avslutningsbits han bara, ungefär som att han tappar greppet och liksom biter sig fast, för han sover ju!

Men jag tänker att jag kanske läser hans signaler fel. Med Neo var det så lätt att "veta", man visste ju när och hur mycket han senast åt, men Alvin har man ju inte en aning om hur mycket han får i sig även om jag skulle gissa på att han är ganska effektiv när han mjölkar och får garanterat i sig mycket mer än jag tror. Men idag åt han gröt vid niotiden, i vanliga fall utan gröt brukar han amma nu och sen sova, så jag försökte och han bet nästan omgående och jag blev sur och la honom i vagnen och han somnar på en minut.
Alltså var han kanske inte sugen och därför bet han?

Det stora problemet är ju att jag spänner mig och liksom sitter beredd och väntar på att han ska bita heeeeela tiden. Och hur bra går det då?

Fääään. Om man kanske skulle ge en flaska ersättning på kvällen så kanske han sover bättre och inte behöver snutta sig hela nätterna igenom..

Svårt det här! Jag är ju inte redo att sluta amma heller. Det har ju funkat så bra att jag ville fortsätta...


Hiiiiigh Chaparraaaaal!

Så idag åkte vi på lite eftermiddagsäventyr!

Jag frågade Neo innan idag om han ville åka till chaparral, nej sa han, jag vill till smålänningen. Haha!

Chaparral var alltså målet. Pappa tyckte vi skulle åka dit innan Johanna lämnar oss för Italien i två veckor så då gjorde vi det. Vi såg showen och Neo åkte rånartåg med pappa och morfar.
Han blev dock så ledsen när tågfärden var slut att vi allihop hoppade på och åkte sträckan tillbaka från Old Mexico till stationen. Den sträckan är gratis för er som inte vanligtvis åker tåg på chappen.
Det är sträckan från station till Old Mexico när tåget rånas som kostar pengar. För den intresserade.

Jag hade tänkt att vi skulle vaska guld men det får vi ta nästa gång. Vi har det ju så förspänt att vi går in gratis och gör man det kan man ju åka dit hur ofta man vill. Plus att det bara tar ungefär 10-15 min att åka bort.

Showen var likadan som alla år, den var ju ny men upplägget är ju detsamma. Men för Neo som hade premiär var det spännande! Hästarna var nog bäst och han var faktiskt inte alls lika rädd för ljuden som jag trodde. Det hoppar ju liksom i magen på en annan också när det smäller, men nytt för i år måste ha varit elden ur fängelset? Fast då har jag inte sett nån på säkert fyra år.. fem kanske, så det kanske inte är nytt :)

Trevligt var det i alla fall!
Och jag bara äääälskar kläderna, vill också gå runt så men det fick jag inte för Bibbi. Haha! Men blir jag av med jobbet kan jag ju söka jobb där nästa år. ;)
äntligen bajs!

vi har ju som sagt var toaträning här hemma och jag tror vi behöver en smula hjälp på traven därför knappade jag in cdon.com och skrev ordet bajs. 

kul! jag brukar inte söka efter böcker som innehåller bajs men nån dag ska väl vara den första. 
det blev en bok med ljud och en bok om Lillefant som ska gå på pottan. 

vi får väl se, vi lär väl ha något att titta i när vi hänger på toaletten. ;

   
 
 
och självklart beställde jag två böcker till mig också som inte innehåller bajs. mig veterligen. 
det blev En man som heter Ove, visst läste du den Anna? av Fredrik Backman
och en ny pocket av Sophie Kinsella, Nya kontakter
jag tror mig snart ha alla hennes pocketböcker på svenska, haha
 
 

Kalsongmannen

Jag tror det är tisdag idag och det utlovades fint väder idag med men solen har nog sovmorgon?

Neo gör en pappa och Fredrik idag och springer runt i kalsonger och tshirt i hopp om att vi snart ska kunna göra oss av med blöjan på dagtid. Han är ENVIS (på fel håll i denna fråga) vår son, men det har börjat hyfsat bra idag.

I eftermiddag hoppas vi att pappen ska kunna komma hem en liten stund tidigare än vanligt och gör han det tänkte jag att vi skulle åka till chappen.
Neo var ju där utan oss en gång förra sommaren men annars har vi inte åkt dit, han har varit lite liten men i år tror jag att han kommer gilla det. Måste bara hitta ett par lurar till Alvin först. Tror nog att Neo som är lite känslig för ljud kommer vela ha sina själv.

Nu ska vi bygga garage!


På dialysbesök

Fin dag idag med ju! Igår fick vi besök av kär gammal vän och vi grillade och hade det fint.

Idag åkte jag, barnen och Johanna och överraskade Bibbi på dialysen! Spännande att se hur det funkar där inne, mycket slangar och blod kan man säga. ;)

Vi fick senare ett infall och bakade en morotskaka som vi tog med till lanna och bjöd på efter-dialys-fika. :)

Neo fick sitt första skrubbsår, tror jag, och Alvin bet mig så hårt när han ammade att det BLÖDDE! Tvi tusan. Då stängde baren illa kvickt kan jag meddela. Jag tror han rispade till mig med sin vassa tand snarare än att han bet hål men aj som sjutton!

Ska försöka förtränga det med en bit morotskaka till. Annars blir det spänt under amningarna.. ;)


Min beo

Vi har lite mamma-Neo tid just nu. Jag och Neo. Johan och Alvin är i stan och har handlat. Jag och Neo har klippt gräset och jag tyckte det var en bra idé att klippa hela mattan i samma längd. Den ena sidan växer dubbelt så fort så det resulterade i att jag fick räfsa......i en timme. Fy fjane! Nä det var ingen bra idé men det blev fint tillslut.
Det var helt sjukt mycket blinningar ute när jag klippte, USCH! Hatar mer än knott.

Neo är så rolig att vara med just nu, han är liksom glad och busig och så himla hjälpsam när han får vara med.
Nyss kom han på att jag har musik i mina hörlurar! Oj oj oj! Haha! Undra om jag någonsin kommer få tillbaka dom ;)


Solcellslamporna

Mina nya lampor är så fina!
De gör ett mönster som jag inte hade en aning om förrän jag såg det, såklart.
Lyser alldeles lagom mycket, så att det blir som små pärlor, precis som jag vill, man vill ju inte ha lampor som lyser för starkt! Och mönstret sen. Åh. Det gör sig så bra mot stenarna.

Om jag är nöjd för 12kr lampan? Jajamän!


SOMMAR

Jag har ju aldrig ångrat vårt husköp. Aldrig. Inte ens när det är en meter snö som måste skottas. Jag älskar att bo i hus alla dagar, men idag har varit en sån dag när jag har älskat det lite extra mycket.

Vi har varit ute sen halv elva idag, kom in för kanske en timme sen. Vädret har varit helt på topp, vi gräddade våfflor till lunch och åt på altanen, Neo och jag har sparkat boll, Alvin har sovit mycket och ålat i gräset, Neo har lekt i sandlådan, altanen har skrubbats, vi har grillat och fått på ett nytt tak till hammocken, jag plockade sallad och spenat direkt ur landet till middagen. Gatan har legat helt lugn och inte en granne har varit hemma vilket ger intrycket av att nästan bo mitt ute på landet.

Fler sånna dagar tack!!!

Imorgon ska altanen oljas in. Bäst att passa på nu när den är ren och det inte ska regna på ett par dagar. Peppar peppar....


Skrubb och skur

Nå, vad gör ni då?
Vi skrubbar och skurar och högtryckstvättar altanen. Fast jag paus-ammade lite i hammocken men sen blev Alvin lite åksjuk och kräktes lite på min hand. Luktar finfint med tanke på att han åt en STOOOR portion mat innan. Närmare bestämt 8 tärningar mat. Jubel! Och nån mellanmålsgrej från semper i förmiddags, tänk om det lossnar nu?


Aj?!

Vi startade morgonen rätt tidigt här idag och är redan ute och leker. Neo gräver för fullt och jag och Alvin filurar på altanen. Johan är på jobbet. Kul! ;)
Närå, han är ensam på kvalitetssidan nästa vecka och har haft sjukt mycket att göra plus att han var ledig igår. Bättre att han får jobba av några timmar idag än att han måste jobba efter att telefonen slutar ringa under veckan. Och hans telefon är aaaaaldrig tyst ;)

Jag passade på att dammsuga innan och skulle vara snäll och hjälpa kaninen av med lite päls, samt att underlätta lite för mig själv eftersom det ser ostädat ut lagom tills jag fått undan dammsugaren igen.
Vad gjorde han? Han högg mig! Under sina sex år hos oss har han nafsat till mig av misstag en gång och Johan en gång när han retade honom med en godisbit.
Men sen förra sommaren då när han blev så knäpp efter att vi hämtade hem honom från pensionatet så har han bitit Johan och Neo och nu verkligen högg han mig i armen. Det börjar bli blått och ömt nu. Knäppkanin!
Däremot är han mycket bättre med sina behov i lådan, i gengäld skräpar han ner med hö i hela vardagsrummet..

Nähä.
Idag ska vi försöka skrubba altanen och jag vill att Johan ska rensa klart rötterna i rabatten. ;)

Vad ska ni göra?


Vila i frid

En smula huvudvärk har jag såhär på kvällskvisten, dagen har varit lång och jobbig och fin och ledsam och glad på en och samma gång. I kyrkan var det tungt och otroligt känslosamt, efteråt var stämningen lättare som oftast. Själva begravningen är väl någon urladdning och efteråt kan man slappna av och börja andas igen..

Vi var på gästgivargården i stan och maten var jättebra, Neo åt upp hela sin portion vilket brukar vara ett gott tecken.
Barnen var hos mormor och morfar under själva begravningen och så hämtade jag dom till middagen efteråt.
Båda skötte sig utmärkt måste jag säga, Alvin passade på att sova en bra stund och Neo var lagom busig men ändå under kontroll och utan något gnäll, skönt!

Men nu är det skönt att dagen är klar och färdig, nu kan vi bara minnas vår kära Anders med glädje..Rätt dag att snooza

Bra jobbat att ställa klockan 7.10 och vakna 7.50. Inte ett dugg stressande eller så.

Idag är den där dagen man helst hoppar över. Begravning.

Men jag tror det kommer bli fint för det är han värd.

Hoppas ni också får en fin dag!


Ogräs ogräs ogräs

Men åååh. Jag fick något knäppt infall efter att jag hade pratat med grannen om våran fula häck och fick för mig att rensa lite ogräs i en annan häck. Jag hatar ju ogräs!

Nu sitter jag på trappan och vilar lite. Försöker räta ut mig själv efter att ha stått i en väldigt oergonomisk ställning. Men fint blir det ju. Häcken längs med framsidan har blivit av med lite oönskat gräs. Jag tror jag ska sätta Johan i jobbet att kantskära den senare.

Neo och Johanna gick ut för att cykla, Johan vet jag inte var han är och Alvin han sover. Så snart någon av alla ovanstående kommer hem tänker jag klippa gräset. Herregud. Att ha en trädgård är mer än ett heltidsjobb ;)

Speciellt om man som jag drömmer om att ha ett hus som folk faktiskt tycker ser fint ut när dom går förbi. Annars är det väl inget jobb. ;)


Njuter på altanen

Vi hänger och slänger på altanen just nu. Om en liten stund ska vi hämta handikappade Johanna på jobbet.

Vädret är alldeles växlande och det bara fåååår inte börja regna för jag måste klippa ängen igen.

Neos bästis är hemma igen efter några dagar på vift, om Neo är glad? Oh ja!
På mig kliar det i fingrarna och jag vill både klippa gräset och skura altanen på en och samma gång och egentligen vill jag det inte alls för det är rätt tråkigt.
Men altanen är alldeles smutsig av alla skitiga skor och stövlar som trampat runt här så det är inte speciellt skönt att gå barfota. Vi övar för fullt på att ta av stövlarna INNAN vi klampar runt på hela altanen.....

Men bordet jag oljade in igår är alldeles blankt och fint. Och lite kladdigt på vissa ställen.. HeheToy story

Vi tittar på tåj tåjy, toy story, efter en turbulent morgon där det började tjatas om fika vid halv nio?!

Vi fick finbesök efter det och tur det, annars hade jag gått under av tjatig unge som bara ville fika istället för att äta frukost och som var tvuuuuuungen att göra alla ljud som fanns så att bebisen som behövde äta inte kunde/ville för att det var såååå mycket annat kul att titta på och därför blir alldeles svår att ha och göra med. Ja jösses. Ingen bra morgon och lite spänningar inför imorgon tror jag.

Det blev inget fika alltså. Fenomenet "måste ha saft-kakor-bullar-glass-kex-cola-godis" fanns även hos kompisen som kom på besök så då bestämde vi att det bjöds på vatten. Hahaha
Ut och lek istället var ledordet ;)

Farligt det där med fika, för det fikas så himla mycket hela tiden när man går hemma såhär och det gick ju an när Neo var lika liten som Alvin är idag, för han bryr sig ju inte. Men Neo idag har inget stopp alls och kan ju trycka i sig hur mycket som helst. Och jag med. Haha

Nä. Men en kiss till på toa så har Neo kissat ihop tio klistermärken, igen, och då blir det bananglass!

Så toy story alltså. Vi varvade ner lite i soffan efter lunch och behövde något nytt att titta på. Senaste tiden har Wall-e gått varm men den är ju rätt t r å k i g efter ett tag.

Nu är jag brutalt trött igen och skulle behöva göra så himla mycket och mest vill jag vila lite.. Så jag vilar lite.


Sötkorven

Eeh... Vi måste verkligen skrubba altanen.

Speciellt när denna lilla korven allt som oftast ger sig ut på skitiga äventyr på altanen.
Vi måste också lära storebror att inte gå upp med sina stövlar fulla av sand..


The ultimate test

Jajamän!

Vi redde ut och klarade av en fika OCH ett besök i affären. Att jag fick bära iväg en skitarg Neo som ville köpa leksaker är en annan sak. Jag tappade nästan inte humöret och vi kom levande därifrån. Med en keps.
Han behöver en keps så det var ju bara bra egentligen. Och "den är ju min mamma", haha

Fikat gick bra, han åt sin chokladboll och gick runt lite, vi var huuur många som helst idag och tog upp typ halva fiket så stämningen var på topp, kan man säg.

Nu vankas lunch, sovstund för Alvin och jag tänkte att vi skulle gå ut och sparka boll efter maten. Det är ju SOL! Och varmt!


Med många ord

Trevlig förmiddagsfika, gnälliga barn, übergod soppa till middag, Neo åt två portioner till lunch och två portioner till middag, soffhäng med syster yster och kliande knottbett, Gustav Fridolin på tv, och chokladsug får sammanfatta denna dagen.

PLUS att jag var ensam i affären med mina yra barn i morse. Neo blev sur för att jag frågade om han ville köra den lilla kundvagnen, annars så var han snäll och glad.
Imorgon ska vi nog trotsa alla tålamodsgränser och FIKA. Bland folk! Ho ho ho!!!

Nu är jag såååå trööööött.
Imorgon ska jag klippa mig, skönt! Ska få av lite på längden tänkte jag. :)


Solcellslampa

Jag har köpt nya solcellslampor idag, ser ni dom? Knappt!
Det var lite meningen att de skulle smälta in bland stenarna. Vi får väl se hur länge dom håller, jag gav typ 12kr styck. ;)

Olja till altanen har också inhandlats, det betyder alltså att vi måste skrubba skrubba skrubba och sen olja.
Inte ett dugg kul, men ack så nödvändigt!


Alvin på rymmen

Låg och snurrade igår både jag och Neo. Jag för att jag planerade och räknade och googlade bilder på kantstenar och Neo för att Johan tyckte det var en bra idé att låta honom sova till HALV TOLV igår. Hahaha
Säkert en jättebra idé när han fick lugn och ro i soffan igår morse, inte en fullt lika bra idé när han inte var ett dugg trött på kvällen och Johan ville sova. ;)

Jag har i alla fall kommit på en plan för mina kanter. Måste köpa en kantskärare och stenar att lägga. Tror Johan kommer få spader på mig snart, men snyggt blir det! Det lovar jag!

Idag har vi haft frukostdejt med fina flickor, vi har igen bil hemma så vi är lite handikappade. Johans bil har något fel på kopplingen och ska in på lagning på onsdag och han skulle undvika att köra med den så mycket som möjligt, så då får vi snällt vara hemma...

Vi planerar för fullt också för att byta kassettmadrasserna i vår säng och Johan har pratat med sängfabriken idag.
Hoppas det går att fixa smidigt, min rygg går snart av om inte sängen byts.
Den har sjunkit ihop på något vis och vi har väl legat konstigt i senaste åren när vi trängts med barn att den är allt utom bekväm. Plus att jag snart åker till Ikea och köper en 90-säng till vårt rum, det börjar bli trångt i sängen nu med två barn som tar lika mycket plats som vi gör. Full rulle!

Bokat klipptid har jag också gjort, så kan jag ju i alla fall vara fin i håret på fredag..


RSS 2.0