Neobeobus

Det är när han är i detta tillståndet som jag njuter lite extra av att titta på min finaste storkille, som just nu om dagarna mest retar gallfebern på mig och sin far, när han slår på sin lillebror och aldrig använder sina öron och bara gör som han själv vill.

Det finns väl säkert nån mening med det också, även om det just nu är riktigt tufft om dagarna.

Tur man glömmer det när han börjar himla med ögonen när jag läser om Karlsson på taket, och att han är så söt när han snarkar. Älskade lilla onge!

Ikväll fick han åka med morfar i den stora vita bilen när den skulle backas in i sitt LILLA garage, "helvete vilken stor bil", lät det från bilen och jag vill säga, men HERREGUUUUD UNGE. Tyst! Haha

Som vi älskar dig! ❤


Majsplockning

Via vår granne fick jag reda på att det finns självplock av majs på Limmareds Säteri, så när resan till Astrid Lindgrens värld blev inställd på grund av sjukdom åkte vi åkt andra hållet och plockade majs istället.
Det gick fort att plocka och på 10-15 min hade vi fyllt vår korg med majs och började rensa.
9,5 kg plockade vi.
Det blir gott att ha i vinter! ;)

 
 
 
Vi köpte även med oss ett kilo grytbitar av nöt och en fläskfilé från gården. Så himla gott! 

Fanns massor av roligt att köpa från olika närproducerade leverantörer, sylt, marmelad, saft, kex och lite olika grönsaker.

Neo tyckte det var roligt att springa bland majsen ihop med Johanna och Alvin hade jag som en apa på ryggen. Första gången jag hade honom där och det funkar ju finfint, han är som en varm ryggsäck, haha!

Men nu, nu blir det majskolvar till sen lunch!

 

Dörrstopp

Ännu en kväll till ända, dagarna går så himla fort!

Den har visserligen innehållit godbitar som sconesfrukost med vänner och bekanta, hämta barn i ÖSREGN på förskola, en tupplur på soffan och en tur till stan ikväll.
Jag är helt slut, ikväll igen.
Skulle verkligen behöva ringa in och få ta lite prover på diverse vitaminer och annat jag tror är galet. Kan man bara ringa till vårdcentralen och få det gjort?

Nä fy. Snart får det bli sängen!

Och detta är ett dilemma vi har här hemma, när Alvin parkerar sig utanför toadörren och man är ensam hemma. Hehe, då kommer man inte långt ska jag berätta. ;)


Full fart!

Nähä.
På vårdcentralen var det samma gamla visa. Ett insektsbett, ta en slurk aerius i några dagar så går det över.
Skönt ändå att det inte var något annat..
Men nästan jobbigt att det är samma sak varje gång och jag alltid tror det är något annat. Borde lärt mig vid detta laget. :)
Neo var fin i alla fall, snäll och duktig!

Efter doktorn åkte vi och hämtade Johanna, åkte hem och hämtade en kloss jag skulle lämna tillbaka på babyproffsen. Åkte till Gislaved och lämnade av den och passade på att köpa ett flygplan från brio för mitt tillgodokvitto, som Neo gått och dragit i varje gång vi varit i butiken.
Jag valde det gröna flygplanet för att han har en grön helikopter och för att jag gillar grönt.
Kommer tillbaka till bilen och visar den för Neo och han blir ledsen och säger "jag vill ha en röööööd...."

Han är inne i nån period nu när allt ska vara rött, tänkte verkligen inte på det när jag valde plan. Ena stunden tänkte jag att han skulle vara glad för flygplanet istället för att fokusera på färgen men sen fick han följa med in i butiken och byta till det röda flygplanet. Och så glad han blev! :)

Något mör är jag efter att ha hängt i lanna en stund. Har varit hemma typ två timmar idag. Alvin somnade i bilen och Neo somnade gott han med med flygplanet och "liikiii kiiiin" (lightning mcqueen). ;)

Alvin den stollen vaknade klockan sex i morse, det är inte okej! Haha! Men det var stört omöjligt att få honom att somna om. Hoppas han sover längre imorgon..

Full fart hela dagen. Rätt skönt ändå. Och ännu skönare att GÅ OCH LÄGGA SIG! Haha


Neo och hans fötter..

Neo är makalös på att få sina fötter att svullna upp. Jösses.

Han var ledsen igår efter förskolan och sa att han hade ont vid hälen, jag tänkte inte så mycket på det för det syntes ingenting, men i morse när jag skulle ta på honom strumporna var han blöt på hälen och vid närmare inspektion var han alldeles svullen och röd och varm.

Jag pratade med personalen och frågade om dom visste med sig att han varit ledsen igår, kanske trampat snett eller något men det hade han inte varit, dom höll bra koll på honom hela dagen och han hade varit glad och inte sagt att han hade haft ont heller.

När jag hämtade honom var han jättesvullen och varm så jag ringde vårdcentralen när vi kom hem. Är så osäker på om det är ett bett även om det säkert är det, men jag tycker mig inte se ett stick, däremot har han ett litet sår...

Nu har svullnaden lagt sig lite men böjer man på foten blir den alldeles vit och sen jättemörk..

Vi fick tid om en timme i alla fall så vi får väl se vad dom säger. Bättre att åka in.

Han är bra på att svullna upp Neo, detta är väl tredje gången vi är inne för att något är svullet, alla gånger har det varit bett. Vi får väl se vad det är idag..


I lekparken

Fin dag idag!
Långfika på smålle med härliga mammor och nu på kvällen testade vi på livet med tre barn. I en timme på lekparken. Hahaha!
Alltså inte vidare seriöst eller svårt.
Mysigt för Neo att ha med sin bästis i alla fall.

Stod förresten på gräsmattan när Neo sprang över och knackade på hos grannen innan, trots ett ihärdigt dunkade på dörren hörde dom inte honom, så han öppnade helt sonika dörren och ropade. Haha!
Så går det till! ;)
Försökte väl förklara att det inte riktigt är så man gör, men det funkade väl sådär...

Nu ska vi snart laga middag här i huset. På tiden. Jag är hungrig!

Har även köpt mörk choklad tills ikväll. Har man mens så har man, så enkelt är det. Då är man berättigad choklad tycker jag!världen ligger inför mina fötter.....

det var ju visst både positivt och negativt att denna hösten börjar krypa sin inpå. 
alltid mysigt med höst på något vis men i år får jag bara panik och går mest runt med ett illamående hängandes över huvudet (nej, icke gravid ;)). blir illamående och får ont i kroppen när jag inte har en endast liten aning om vad jag vill göra om jag blir av med jobbet. innan kände jag mig nästan lite postivt inställd till det hela med attityden att det kommer fixa sig och det KOMMER det väl göra, men ju närmre tiden kommer så blir jag nervös och illamående. 
fantiserar om hur det går till när jag kommer bli inringd för att få sparken liksom.. 
usch. vill kräkas. 
 
för hur i hela heeelvetet ska man egentligen veta vad man vill jobba med? 
jag har inte en jäkla aning! ibland får jag vissa uppenbarelser men sen lägger det sig lite och jag kommer på andra tankar och ja... det skrämmer mig på alla sätt och vis eftersom jag inte är så bra på sånt här i allmänhet. 
plugga? absolut, det känns som det enda alternativet som finns för jag vill ju inte stå och köra maskin resten av livet. om jag skulle ha turen att få ett nytt jobb. men jag vet ju inte vad jag vill?

hur ska jag kunna läsa något om jag inte vet vad jag vill bli? 
hur ska jag få jobb sen? finns det ens möjligheter? 
åååh. 
 
tyskjääääävlar. att ni gör så här emot oss! skämmes ta mig fan! 

har suttit i två timmar och läst och läst och läst, men inte ett uns klokare blir jag. 
bara mer förvirrad och får huvudvärk. 
 
lågstadielärare kanske man skulle bli? 
 
(hjäääääälp!)

Godissugen

Waaaaah!

Vilken innehållsrik dag. Vid två-halv tretiden hade jag hört "mamma? Mamma? Mamma? Du mamma? Mamma? Du mamma?" Ungefär 800 MILJONER gånger och var måttligt trött på det. ;)
Vi rensade ogräs för fulla muggar och Neo ställde frågor som "mamma, vilket gräs är mitt?" H-e-l-a tiden.
Alltså att jag älskar den ungen, men som han kan tjata! Haha!

Vid halv fyratiden fick vi sällskap av ett gäng fina flickor och tack gode för det. Jag behövde vuxensällskap på momangen! Att få prata lite vanligt. ;)
Dock fuskade jag med mitt socker-detoxande och det fick betala sig ikväll. Jag är SÅ SJUKT sugen på godis-kakor-allt-som-går-att-äta, typ.
Huvudvärk har jag också. Men det har jag haft hela dagen så det beror inte på det. ;)

Har även kommit till insikten att jag (nog) ska så igen mitt trädgårdsland. Men gråt inte för det, jag ska odla i pallkragar istället och det bästa är att jag har kommit fram till att jag kan få plats mer många kragar och kan på så sätt förmodligen odla MER än jag kan på friland. OCH jag kan klippa bort all kirskål och slipper ligga på knä och rensa. Win win!
Jag trooooor jag kan få plats med fyra pallar i det nuvarande landet, med plats att kunna komma åt att klippa runt.
Och sen tänkte jag kanske ställa tre mot staketet. Hurra hurra!
Jag är så vansinnigt trött på ogräs. Jag har nog med det ändå, och när föräldraledigheten är slut har jag inte heller samma tid att ligga där ute och rensa skräp. Om jag inte blir arbetslös då ;)

Jo men det låter väl smart?
Tänk en halva med örter, en med sallad, lite rödbetor, bönor, en pall med potatis... PLUS att det går att göra små växthus med hjälp av gamla fönster. Eller med hjälp av små tak som faktiskt finns för ändamålet.
Ja!

Nu. Ska jag hänga en maskin tvätt och sen ska jag nog lägga mig. Måste komma över detta godissuget.
Kanske ska koka ett ägg...

(Tomatodlingen har i alla fall gett bra med skörd! ;))Traktorförare Neo.

Jag fick hem en om något, konstigt nog, tjurig och bestämd kille innan idag, levererad i en traktor hela vägen till Ringvägen, han hade varit med sin farbror och "klippt gräs" "lyft upp en grej" och sett en groda (?).
Egentligen hade dom vänt hö. ;)

Jag tror egentligen inte han var tjurig eller bestämd, jag tror han var ganska jättelycklig eftersom han faktiskt fick åka traktor i över 1,5 timme, i ett streck!
Bara att han hade lite svårt att visa det just då.
Han mumlade "jag vill vara ute, SJÄLV!" Och traskade ut till sandlådan.
Det blev nog lite mycket intryck och så var jag lite tjatig om han hade haft roligt och vad dom hade gjort och allt sånt. Haha!

Han hade pratat typ non stop i traktorn så nog var han glad alltid. ;)

Johan blev dock snopen, han stod och väntade på att Neo skulle komma tillbaka så att dom kunde åka hem när jag ringde och sa att han kunde åka. Neo var redan hemma. Haha!

Nu ligger han nyduschad och nerbäddad i sängen och tittar på film. Är det söndagsmys så är det!


Hem ljuuuuva hem

Åååh, jag är tröttare än trööööttast!
Ingen sovmorgon i morse hur mycket jag än önskade det och full fart hela dagen, vi kom ganska precis innanför dörren från att ha varit på ett 200-årskalas.
Ett gäng av Johans släktingar, ett gäng är ganska givet att det var eftersom det är otroligt sällsynt att en enskild person fyller 200... ;)
5 stycken var det, en 20, en 30, en 40, en 50 och en 60. Det var trevligt!
Det blev nog en av sommarens förmodligen sista grillkvällar, gott!
Tyvääääärr bjöds det på potatisgratäng och jag ÄÄÄÄLSKAR potatisgratäng men vågar inte äta det borta för jag klarar väldigt sällan av att äta grädde. Slår bakut direkt men som jag suktade efter den, haha! (Måste göra potatisgratäng snart tror jag...)
Men det fanns mycket annat gott så det gick ingen nöd på mig :)

Nä. Nu mumlar jag mest och vet knappt vad jag heter och det är en liten kort kille här som luktar väldigt suspekt.

Så tills vi hörs igen kan ni ju beundra Neos stenhög han byggde under eftermiddagen. ;)


Tabbbbol.... Hehe

Vi lyckades få skjuts ut till havvvrida, och tur var väl det för det var ynkliga tio grader när vi åkte hem. Kallt som tusan!

Det var i alla fall supermysigt och så skönt att bara få koppla av och sitta och prata, äta god mat och dricka ett glas, eller två, Sankta Anna. Bästa vinet!

Vi fick så god mat att jag smäller av!
Tabouleh, har aldrig ätit det innan och vet inte ens om jag stavade rätt, men det var sååå gott! Något jag absolut kommer göra själv!

Nu, nu stupar jag i säng. Trött som attan!


Kaoooos

Elgubben kom och gjorde jobbet och kommer tillbaka på måndag igen för slutfix. Nästan så man kan säga slutet gott, allting gott. Nästan. På måndag förhoppningsvis. ;)

Ikväll ska jag ta min gamla Bettan och cykla ut till havrida. Kommer nog dö av utmattning på vägen men det får gå bra. Ont i magen har jag också så in i bängen.

MEN det är lite kaos här hemma med Neo som tappar öronen och innan idag tyckte det var roligt att skrika helvete över hela gatan efter att jag svor när han stoppade ner en tia i ett alldeles dumt utrymme i bilen, och den lille knasen som måste kollas nooooonstop.
Ja. Det ska bli SKÖNT att få vara själv en stund. ;)

Puss och kram ses på stan! ;)


Ho ho? Någon där?

Va! Ingen hemma? Bara jag och Alvin?
Konstigt? Jag ska ha en elektriker här hemma som ska dra lite ny el och sånt, men det är rätt tomt?

Kom en elnisse igår och skulle kolla vad som skulle göras, kom typ 40 min senare än han sa.
Vi bestämde att han skulle komma klockan åtta idag. Han ville komma redan sju men det ville inte jag. Haha
Och TUR var väl det?
För han kom inte vid åtta, inte heller kvart-tjugo över, eller halv nio. Nej. Kvart i nio mötte jag dom med bilen och hojtade att dörren på baksidan var öppen. Men tror ni att dom började jobba? Nej nej. Dom måste ju äta frukost!

Haha! Ja, det var väl tur att vi bara skulle till dagis och inte till något viktigt möte..

Haha! Såg precis att Samantha är kvar i days of our lives, är det hennes fastanställning månne? Precis som jag går(gick?) till mitt jobb dag in och dag ut. ;)
Oj. Såg att det var rätt många som var kvar, har inte kollat sen något lov i högstadiet.... Men det har väl inte hänt något ändå, hoho


Två maxi cosi

Hurra hurra!

Vi fick byta stolen OCH 97kr i ett tillgodokvitto, mobin var billigare för tillfället. Det var liiiiite funderingar till en början men det var aldrig tal om att vi inte skulle få byta. Så tummen upp på den! Nu har vi alltså två mobi på rad. Det går att sitta i det vanliga sätet och helt okej i framsätet. Nu är jag nöjd igen. :)

Alvin sitter bättre och jag är glad!
Nu ska vi bara köpa en till klädsel, hehe


Förbannads grävmaskin..

Alltså, nu blir jag förbannad igen! Förbannade leksakstillverkare?!!

Neo har fått en grävmaskin, det är inte vi som köpt den men han har valt den själv, typ en timme senare lossnar själva armen till skopan, för den är INTE TILLVERKAD SÅ ATT DEN SITTER FAST?!

den är bara ditsatt, men inte så att den klickar i eller något, utan den vilar bara på en liten arm, och när Neo leker med den ramlar den ju av. Hela hela hela hela tiden. Vi lagar, den ramlar av, Neo gråter, vi lagar, osv osv
Den kostade ändå 200kr så då tycker man ju att den borde hålla lite längre.

Nu har vi slängt den i soporna och jag har lovat honom en ny.
Undra om det finns grävmaskiner i trä.........
morr!!!

griiiiiiiinig är jag! 

idag kändes det som att den nya bilstolen verkligen skulle få visa framfötterna, tyvärr hade den väldigt oklippta naglar, eller vad man nu ska ha för töntig jämförelse..
 
vi ville ha en bilstol bakom förarsätet eftersom Johan måste kunna köra bilen bekvämt, vi vet med största säkerhet att maxi-cosin nog inte går att ha där, vi har ju inte testat men uteslutningsmetoden säger det när vi vet hur mycket plats den tar vid passagerarsätet. 
 
vi fick den nya stolen monterad igår av tjejen i affären och då monterades den ju efter hur Johan har stolen. 
vi skjuter inte fram eller bak stolen men jag ändrar ryggen när jag kör och när jag hissade upp ryggen idag blev resultatet att Alvins stol blev alldeles lös och ranglig. 
 
när jag sen läste instruktionsboken står det att stolen absolut inte får lutas mot framförvarande säte, vilken den gjorde. 
och nu vet jag inte alls hur den ska stå. 
jag tror jag har googlat mig fram till att man måste spänna om bilstolen om man ändrar förarstolen och det betyder ju att vi måste göra det hela tiden, det vill inte jag! 
 
bältet krånglade som sjutton idag med, svårt att spänna och den suger in axelkuddarna när man drar åt och fan. så var det igår med men då tänkte jag att det bara var jag som inte hade tekniken.. 
nej, jag vill byta stol. 
det kanske skulle kunna vara en övergångsfas och att jag kommer vänja mig, men nej, jag känner mig inte så nöjd och jag vill känna mig nöjd DIREKT, inte efter ett tag... 
 
överväger nu möjligheterna att få in en maxi-cosi i mitten bak. 
för man måste väl få lämna tillbaka stolen om man inte är nöjd? 
dessutom känns det som att Alvin sitter utanpå stolen och inte i stolen som jag vill. ååh.
 
jag har ju googlat och det verkar ju som att det går att få in två mobi jämte varann.. 
det måste vi testa, i så fall vill jag byta!
 
 
 
 

Nätkasse till vagnen

Jag köpte en annan fiffig sak idag som jag velat ha ett tag.
En nätkasse till vagnen!

Den nya vagnen har inga fickor att stoppa ner strunt i som den gamla har, och det har jag verkligen saknat. När man inte orkar dra med hela väskan men ändå vill ha en vattenflaska eller plånbok eller några blöjor med sig, allt vill man ju inte ha liggande löst i varukorgen heller.

Då kom jag på det! Nätkassen!
Hur bra som helst!

Var och letade efter den innan vi skulle till Borås men då var den slut i butik och dom skulle beställa hem, och det hade dom ju gjort. Nu är jag nöjd. :)

69kr på babyproffsen.


Britax Max-Way

Så blev det tillslut dags att köpa en ny stol till Alvin. Han hade längdmässigt fått plats i babyskyddet en stund till men viktmässigt och allt annat mässigt var det hög tid att byta.

Egentligen hade jag verkligen velat ha en maxi-cosi till men en sån fick inte plats i baksätet och i baksätet vill jag ha honom så det föll sig tillslut på en Britax max-way. Jag hoppas det blir bra.
Den är mycket större och klumpigare, sitter på ett helt annat vis och mycket högre, men gick att ha direkt i sätet så att inte förarsätet påverkades, vilket var poängen. Johan måste ju kunna köra bilen liksom.
Men där får han sitta tills Neo ska vändas och då får Alvin ta över maxin. Så får det nog bli.
Alvin verkade nöjd och Neo tyckte det var trevligt med sällskap i baksätet.
Nu ska jag bara försöka sluta tänka på att själva stolen är vit... Hehe

Jag passade på att springa förbi lindex och köpa två små mössor också. Två till Alvin. Var lite osäker på storlek eftersom han ligger mitt emellan storlekarna, så han fick en av varje. Båda passar men den ena är lite stor, i gengäld passar den Neo också. :)Sovit hela natten

Vi sänkte Alvins säng igår till botten, vet inte om det blev mysigare där nere men han har sovit hela natten, jag har stoppat i nappen en gång, och han sover fortfarande??

Hoppas detta är början på något bra ;)

Godmorgon onsdag!
Idag ska vi fika, hurra hurra!


Köttbullar

BVC gick undan, vi var där för att kolla lite svamp i munnen men den var osynlig när vi kom dit... Hehe
Hon såg dock spår av det så helt i onödan hade vi ju inte åkt.
Vi gjorde 10-månaderskollen i samma veva och han vägde in sig på 10710g. Min gofis det!
Faktum är dock att Alvin som hela tiden har varit större än Neo var vid samma tidpunkt nu är mindre. Visserligen bara 100g-nånting, men likväl mindre. :)

Han varken klappar händer eller slår ihop klossar men han går ju överallt med stöd så det tycker jag väger över, han har väl haft annat för sig.
Och i morse sa Neo, "mamma, han säger mamma!" ;)

Vi har haft sällskap av Emelie och barnen idag. Alltid lika roligt!

Och Neo mjölade i sig NIO köttbullar till middag ikväll, och potatis och broccoli. Jag är i chock! Jag gör inte små köttbullar utan ganska stora, så hur han fick i sig så många är ett under. Men dom var väl extra goda idag. ;)
Broccolin väljer han själv som dagens grönsak. Varje dag. Något tjatigt ;)


Blåmärket

Jag vet inte hur lång tid nattningen tog igår, efter att jag hade publicerat kröp vi ihop på min kudde och två minuter senare sov i alla fall jag.

Nu är han på dagisen och vi ska snart bege oss till BVC.

Alvins bula är numera ett blåmärke av rang, stackarns min bebis. Men det bekommer honom inte. Han är lika vild som vanligt. :)

Sen ska jag nog gå lös bland barnkläder. Neos tröjor börjar bli liiiiiiiite för korta..


Godnatt??

Nattningen av Neo är nu uppe i 2 timmar och 43 min.

Tänk vad en tupplur i bilen kan ställa till med och till råga på allt väckte vi Alvin också.

På återhörande. Nu ska JAG sova. Haha


Bulan

Ja. Och där satt jag i godan ro och knappade på ett inlägg. Såg i ögonvrån att Neo puttade till Alvin och snabbt som ögat fiskade jag upp en hyperledsen bebis från golvet och tänkte att det i alla fall inte var något blod och då är läget lugnt. Tills jag satte mig ner och fick syn på bulan of the century...

Ja ja. Neo har tvförbud och skrek minst lika högt han, Alvin mår bra nu. Och vi ska strax åka iväg på äventyr till Carro.
Känns som en bra dag att åka iväg på, vi behöver helt klart ett miljöombyte.... :)

Behöver jag säga att Johan började jobba idag efter sin sjukskrivning? Hehe


Kräftorna

Om kräftorna var DELICIOUS?
MMM-hmm! ;)

Det blev lite knas med saltet i lagen, för vi gjorde lite extra lag och jag saltade lite extra men inte tillräckligt, men jag tycker faktiskt inte det gjorde något, rätt skönt när det inte är sådär rysligt salt så man måste dricka heela tiden.

För att ha kokat kräftor för första gången måste jag säga att det är så värt det! Och inte alls lika läskigt som jag trodde. Det är ju trots allt levande djur man avrättar i kokade vatten. Om man ska vara sån menar jag.
Men så undviker jag att tänka. Delikata kräftor var det, värt varje krona!


Stora marknadsdagen

Idag är det stora marknadsdagen här i byn, hela förmiddagen regnade det men tillslut trotsade vi vädret och gick upp.
Lagom med folk, och tillslut tog regnet slut.

Jag tycker ju generellt att marknader är rätt tråkiga och att det säljs mycket skräp, och det fanns väl både gott och blandat här. Vi kom hem med två stycken korvar, en vildsvinskorv och en renkorv.

Besök fick vi också och nyss kom vi hem från lekplatsen. Neo har grävt och Alvin har gungat! Det var himla roligt tyckte Alvin. :)


Det stora kräftkoket

Vi har kokat kräftor!
Det var inte svårt, men lite meckigt när den lånade kastrullen inte fungerade på induktionshällen och när våra var alldeles för små.
Mitt i allt såg vi att vi glömde ta med dillen hem från kräftfarbrorn (??????) och Johan fick åka iväg och hämta dill och köpa kastrull.

Men det gick bra!
Farbrorn vi köpte av sålde även alla ingredienser man behöver för att koka för en billig peng, smidigt när man kokar för första gången och sådär.

Kräftorna låg i sin lilla låda och gjorde konstiga ljud, nu ligger dom i sin stora kastrull och är alldeles röda och fina och det luktar jättegott.
Nu ska dom dra sig över natten så imorgon kväll blir det kräftskiva!

Åååh! Det är så spännande!!!


På landet

Försöker bearbeta Johan till att flytta ut på landet. Eeeeh. Går sådär minst sagt. Han är motsträvig till att flytta någonstans där det inte finns fiber indraget. Ja ni hör ju. Som att lära en gammal hund att sitta eller en ko att hämta vatten eller vad man nu brukar säga. ;)

Jag ser istället möjlighet till att odla potatis och låta barnen köra fyrhjuling och möjligheten att ha några hästar under trädet i hagen...

Haha!
Jag glömmer lite i min romantisering att jag lovat mig själv att aldrig flytta dit och jada jada jada...
Men man har väl rätt att ändra sig? Va?! ;)

Men jag har ju tittat på det där huset sen jag var barn. Det var däråt jag hade mitt fönster och igår kom det över mig en gång till. Tänk så fint det skulle kunna bli.

Haha! Ja, som sagt. Drömma får man ju alltid göra, det är gratis. :)


Tågbanan

Vi hänger i lanna idag med.
Här är det mys och jag kan faktiskt inte låta bli att snegla mot granngården där gubben som var gammal när jag var liten fortfarande bor. Huset är slitet och egentligen inte alls så stort men ändå drömmer jag lite om det.

Huvudvärk har jag med och vi har lagat mat till typ 17 personer för att jag inte kan uppskatta mängden pasta.
Äsch. Det blir lunch imorgon!

Neo har lekt och lekt och lekt och pappa hade nån kompis här innan som hjälpte honom med något som hade med sig sitt barnbarn och dom lekte och lekte.

Fint som snus och jag önskar aldrig att sommaren ska ta slut. För med denna hösten kommer saker jag egentligen inte vill ta tag i.

Jag och Neo och byggt en tågbana innan, tågbanan här är säkert tio gånger så stor som våran så man kan bygga runt hela finrummet. :)


Kräftor, hjälp!

På fredag ska vi hämta två kilo färska kräftor, alltså LEVANDE.

Tips på hur dessa ska kokas mottages mer än gärna!
Jag har aldrig kokat kräftor innan så det ska bli så himla roligt! Jag hoppas att vi kommer lyckas..... :)


I blåbärsskogen

Jag är heeeeelt skeeeeetslut. Totalt utsliten. Haha!

Jag hann på Neos 3,5 timme på förskolan långfika på smålle och klippa gräset. När jag hämtade Neo hämtade vi även Johanna som jobbat sina sista sommarjobbstimmar idag.
Vi åkte hem och var uttråkade, Johan hade lite grejer att fixa med sin nya server och vi bestämde oss hastigt och lusigt för att plocka blåbär.

In med barn och prylar och ut i skogen.
I 2,5 timme drygt traskade vi runt och letade blåbär, skörden blev förhållandevis god och jag vet inte riktigt hur mycket vi fick med oss, men två-tre liter och en del lingon och en kåsa svamp.
Lingonen är ännu liiiite för omogna men snart så!

Vi hade med oss pansarvagnen och Alvin var glad där i. Efter en timme ville han upp och Johanna hade honom i selen, i samma andetag ville Neo inte gå längre så honom tryckte vi ner i vagnen och där satt han och var glad.

Härligt var det men fyyyy vad trött man blir av skogen.
Med lite stekt fisk i magen är jag typ redo för att sova, haha!
Imorgon ska jag nog koka lite sylt... :)


Neos gardin!

Klaaaaaar! Gardinen är färdig och på plats!

Den är lite sne och vinn och väldigt hemmagjord, men det tycker jag liksom inte gör så mycket, jag är ingen sömmerska och jobbar inte på en syfabrik, och jag har ju gjort den alldeles själv! ;)

Men den passade bra måste jag säga. I alla fall är det bättre än det var innan och nu har alla fönster äntligen fått sina gardiner, haha! Sådär 3,5 år senare. Men vissa saker måste få ta sin tid... Eller? ;)


Regnet det bara öseeeer ner...

Men vilket jääääkla vääder!

Jag har inget emot regnet så, det kan väl regna om det vill. Meeeen! Gräsmattan ser mer och mer ut som en djungel och måste verkligen verkligen verkligen klippas.... Hehe

Så om det liksom finge vara uppehåll en längre stund så det hinner torka undan lite och jag hinner klippa så kan det regna bäst det vill i några dagar till..

Haha! Bokade precis en tid med en allergisköterska som ska komma hit och ta ett prov från våran säng för att kolla kvalster. S-å j-ä-ä-k-l-a ä-c-k-l-i-g-t!
Haha!
Två veckor innan får vi inte byta sängkläder och vi får inte vädra osv.
Johan får nog ta del av det resultatet själv, om jag börjar tänka på alla mikroskopiska djur som bor i min kudde dör jag.

Nu slutade det nästan regna!

Tur det, för jag blir vansinnigt sugen på att köpa nya saker när det regnar. Vill ha ett nytt matbord och elefanttavlan.. Nu!!!


Regn regn regn

Det har ösregnat av och till idag, verkligen spöregnat, men ni vet, optimist som jag är (hehe) gav jag mig ut mellan uppehållen för att klippa gräset (.......) och hann klippa nästa hela framsidan innan det började droppa.

Det tog inte lång tid innan jag fick ge mig och skulle vänta ut regnet under markisen...

Jag fick ge upp. Efter tio minuter öste det bara mer och mer så klippare fick gå in. Får försöka imorgon igen. :)

Måste skaffa ett par gummistövlar också. Johans i all ära, men dom är rackarns för stora.
Haha!

Vi har i alla fall varit iväg Neo och jag idag och lekt med Emelie & Sanna och barnen. Mysigt att bara ha med ett barn, även om det känns som att jag glömt något hela tiden. Haha!


Karlsson på taket

Vi är rent allmänt rätt dåliga på att läsa böcker tillsammans, jag och Neo. Trots att han har en miljon böcker som jag köpt in och tyckt att han måste ha.
Mest är det för att han har lite för många myror i benen och sällan hinner sitta och lyssna, och för att jag är lite för dålig på att tjata mig till en lässtund.

Försöker dock klämma in en bok på kvällen om det är på rätt humör men oftast är det knacka på som är läseboken.

Men ikväll lyckades jag få igenom att vi skulle läsa Karlsson på taket, trodde inte det skulle gå men han låg så snällt och tyst och lyssnade på historien om den tjocka lilla farbrorn som kunde flyga. Runt sidan 16 somnade han och jag släckte lampan..

Kanske kan vi nu läsa ett kapitel om dagen, tänk så mysigt det skulle vara!

Just denna bok fick jag 1991, det har mor min skrivit så fint så fint på första sidan. :)


Uuh....

Något försöker ta över min kropp och just nu är jag alldeles slö, andfådd, har huvudvärk och känner mig lite svullen och rivig i halsen.
Men gu' så kul!

Jag har annat planerat för veckan än det här, så idag tänker jag vila vila vila vila!

Inte blir det väl så mycket bättre av att sömnen i detta hus är en aning kaotisk.
Alvin är tveksam till spjälsängen och sover kanske halva natten där i och sen hos oss. Går väl an, men när Neo också kommer och kryper ner.. Ja. Då finns det inte plats för två föräldrar längre!
Delat säng med två barn? Ja, då förstår ni. IKEA har helt rätt i sin reklam, det säger jag då bara.

Neo kom in en stund i natt sen flyttade Johan tillbaka honom och då ville Alvin över ännu en gång.
Så nu står vi i valet och kvalet att köpa en annan säng till Neo som är så pass stor att vi kan krypa ner där och sova om det skulle behövas, eller en våningssäng, eller en säng till inne hos oss, ja vad gör man??
Är rädd att Neo är för liten för en våningssäng och vi har ju redan rätt begränsat med plats...

Godnatt!


Ekobanan

Ekobananer for the win!

http://m.sverigesradio.se/artikel/5613600?programId=83


Boink, boink!

Nu är det inte längre Neo som står och stampar i hallen och undrar när grannen kommer hem, idag var det Johan också. ;)

Johan behövde hjälp med en sak och stampade så gott det gick i dörren tills både far och son kilade över till grannen. Gnällbebisen och jag underhöll oss själva så gott det gick. 

Jag är glad för våra bästa grannar! Och var alldeles lipfärdig innan när jag kikade i fönstret på hur roligt Neo hade ute. Lycklig i själen för att han har kompisar och får vara med. ❤

Förmiddagen tillbringade vi med Emelie, Lovisa och Max. Det var mysigt! Lilla lilla bebiseeeeen!!! :D
Alvin var ju alldeles gigantisk i jämförelse, svårt att tänka att han också har varit så liten... Tänk så tiden går..

Och Neo hoppade studsmatta som det inte fanns någon morgondag och nästa år borde vi nog köpa en till honom. Haha! Så jäkla söt, boink, boink, boink sa han varje gång. Haha

Nu ska gnällbebisen sova och storbarnet också, Sen ska jag peta i mig en Alvedon och slänga mig på soffan. Har ont i hela kroppen. Igen. Suck!


Hej!

Blogglusten ligger inte på topp.
Johan är sjukskriven för ryggen och vi har Johanna som inneboende några dagar när hon jobbar på fritids och det är liksom fullt upp hela tiden.
Alvin är ÖVERALLT! Hela tiden! Och behöver passas varje minut.

Igår cyklade vi och mötte Johanna, är galet imponerad över Neo som cyklade hemifrån, till affären och ytterkanten runt, en vända in på möbelaffären och sen hem. Väl hemma ville han fortsätta. Mycket spring i benen :)

Alvin testade på pottan då vi uppmärksammade viss form av signal, hehe. Och han levererade stort!
Det var ett litet roligt experiment, och på något vis känns det som man nästan kan börja träna honom också nu när vi håller på med Neo. Inte på fullt allvar kanske men att han kan få sitta där ibland. Han visar ju väldigt tydligt när han gör vissa saker så det är rätt lätt att sätta honom där. Och han sitter som en kung! :D

Idag har vi gjort pulled pork, BANANAS GOTT! Herregud!
Bästa jag gjort på länge. Ditt recept är länkat vidare till många Johanna ;)
Vill ni göra det kan ni få länken här med.
http://sannahoj.wordpress.com/2013/04/10/pulled-pork-2/

Imorgon är Neo ledig och vi ska träffa Emelie, Lovisa och lilla Max! Åååh. Ska bli så rolig att få snusa bebis!

Min bebis är numera stor och vi har slutat amma. Buähuöääää!!!
Som jag saknar det!! Det trodde jag inte när jag satt där och räknade dagar, men det gör jag.
Han ammade ju bara på nätterna tillslut, på dagarna var ingen idé, han tog ett tag och släppte och höll på så tills jag stängde igen och en natt kändes det som han bara "sög i tomme", alltså som om det var tomt och efter det slutade vi.
Jag har inte haft några spänningar i brösten alls så jag antar att det sinade.
Det känns på ett sätt tomt, eftersom jag inte ville, samtidigt är det skönt att slippa hålla på att försöka hela tiden när han inte ville. Men det är ju så jäkla svårt att veta hur man ska göra nu! När han är ledsen, när han ska sova osv, haha! Allt det som vi allltid har ammat oss igenom.. Men vi kommer väl på det tids nog med. :) han verkar inte sakna det så mycket i alla fall och det är ju huvudsaken. Min Alvin. ❤En man som heter Ove.

Jag läste ut En man som heter Ove nyss. Han har följt med mig hela semestern och jag har liksom dragit ut lite på att läsa ut den för jag har trivts så med att ha Ove i mitt liv.

Jag skrattade redan första sidan och läste den högt för Johan. Sista sidorna var ögonen fyllda med tårar.
Men Ove. Vilken man. Vilken jäkla surgubbe. Haha! Vilken ljuvlig liten gubbe! En sån både vill man och vill man inte ha i sitt liv. Mest vill tror jag.

Ni måste läsa boken. Bara gör det.
Jag har inte läst någon som skriver som Fredrik Backman gör, samma ton i boken som i bloggen och jag ser fram emot att läsa mer från honom.


Pip-Larsson

Jag och Johanna har pip-Larssonmaraton, men nu får det vara slut för ikväll. Imorgon är en ny dag, med pip-Larssons. ;)

Annars då?
Fin dag må jag säga. Jag har kokat kalops i två omgångar, en till Alvin och en till oss. Jag älskar kalops. Alvin verkade också göra det.

Neos första bullerby-dag gick bra, när väl set stora flygplanet återfanns i lekoteket hade det gått fint. Han berättade stolt om den lilla toaletten som fanns, en sån liten för barn, med deklarerade att han minsann inte ville gå på den. Haha!

Nu slocknar jag snart. På återhörande!


Tyget

Sitter här och finurlar på Neos gardin. Inte ens chans i Småland att jag färglägger varje liten pryl. Det kommer ta tio år och med tanke på att jag har tio färger blir det tråkigt. Har bestämt mig för att ta vissa kapitel och sen får det svartvita tala för sig självt. Det tror jag blir toppen! :)

Det finns så himla roliga saker på detta tyg, jag hittar nya saker hela tiden ju mer jag arbetar mig igenom det. Så kul! De måste haft riktigt roligt när de designade det! Önskar jag vore lika kreativ. ;)


Att slå sig

Åh. Det är alltså inte lätt det här med en bebis som så gärna VILL och KAN stå upp, men som inte riktigt behärskar tekniken som det innebär. Det är ännu svårare när bebisen själv ställer sig upp utan hjälp och faller som en kägla när dansen han gärna dansar blir lite för vild.

Just ju har Alvin ståförbud, han ramlade tre gånger på fem minuter och då har han ramlat innan ikväll också, den gången rakt i bordet och slog till läppen. Mitt hjärta blöder ju när han blir så ledsen.

En hjälm kanske inte är dumt att införskaffa... ;)

Idag har vi lekt i stan. Frida bjöd på finfin fruktsallad och nu vill jag äta det hela tiden. Jag lärde mig också att slå knut på en stjälk, kvist, vad-det-nu-heter, från en biggarå. I munnen alltså, annars är det ju ingen grej. Haha!  Så jäkla kul!


Hej vanliga måndag!

Måndag morgon.

Nu är livet nästan tillbaka till det vanliga. Imorgon börjar Neo på bullerbyn och ja. Allt återgår till sitt.
Tråkigt när Neo äntligen har kommit ner i varv, så ska han upp i förskoletempo igen. Hehe
Första två veckorna hemma höll jag på att bli flintskallig, nu börjar håret växa ut igen på vissa ställen. Haha!

Men på något vis känns inte hösten alldeles hemsk, jag gillar ju höst och ännu är det ju lång tid kvar tills det blir mörkt och kallt. Men denna sommaren har varit så varm och fin att det liksom finns mycket energi kvar i minnesförrådet att hämta. Det gillas!

Nähä. Lite tidig lunch för mig och Alvin kanske. I eftermiddag ska vi hänga med fina flickorna i stan! :)

Alvin fick smaka lite leverpastej på ett rån, mycket märkligt låter han hälsa. ;)


Vi har möblerat om!

Och när vi ändå var igång innan så snurrade vi runt bokhyllorna och matbordet och vips hade vi ett nytt vardagsrum.

Vi måste dock måla om här inne också eftersom tapeten ändrat färg bakom bokhyllan precis som jag befarade. Hehe
Men det gör inget, det fixar vi nån annan dag.

Så lampan ska snurras, såklart, och sen upp med någon stor fin tavla på väggen (och helst av allt ett nytt matbord för 6 personer) så är det klart!

Nu är det äntligen lite ordning här inne och vardagsrummet är liksom uppdelat i sig. Tvnhörnan för sig, matplats för sig och datorn/bokhylla/film för sig. Nöjd! :)

Bra avslut på semestern!


mitt rum

 
*truuuuuuumvirveeeeeeel* 

det här mina vänner, är mitt första blogginlägg från mitt eget rum! woho! 
det känns nästan lite konstigt, jag blir lite utanför här ute, nu när jag flyttat ut, men jag tror det kommer bli herrans bra när allt är klart. just nu råder det lite kaos i huset och här inne är de ju inte klart, men det får vi leva med ett par dagar. 


Johan blev glad när han fick se sin kära fåtölj inne i vardagsummet igen, den där stackars fåtöljen är alltid i vägen och flyttas runt hela tiden. nu fick den återigen inte plats och fick därför leta sig ett nytt hem. tills bokhyllorna flyttas i vardagsrummet, och den är hemlös igen...
 
Alvin ligger och sover utanför dörren precis bakom ryggen på mig, fint att han kan sova utomhus och ändå bara vara några meter ifrån mig, smidigt! 
Pappen och Neo är i stan och handlar lite så det är alldeles tyst och lugnt.
 
Ska börja på Neos gardin senare hade jag tänkt, men först måste vi kolla klart på rederiet, hahaha! 
vi började idag, älska SVT´s öppna arkiv! göta petter så mycket bra det finns att titta på där. många godbitar, jag presenterade Neo för Pip-Larssons innan också. mysig serie tycker jag, tror visserligen han är för liten för att förstå den så jag får väl titta själv. ;)
 
 
 
 

Tromb?

Nog för att det regnade ordentligt i en kvart och åskade litegrann så gick tromben oss obemärkt förbi, den svängde aldrig hitåt och det kanske man ska vara glad över även om det låter lite spännande.

http://m.sverigesradio.se/artikel/5608181?programId=91

Vi har haft våffelmys i lanna ikväll. Johan åkte och spelade lite poker så jag och pöjkarna åkte dit.
Neo fick något spel och blev plötsligt livrädd för mörkret när det började komma och grät och grät och grät. Och Alvin grät och grät och grät av andra orsaker och det var ett himla ståhej.
Nu sover Alvin sen en halvtimme-nånting och Neo hoppas jag också ska sluta sina blå snart.

Värmen är jobbig för alla minst sagt!


Genialisk idé!

Värmen idag alltså! Som en tryckande ugn utanför vårt svala(re) vardagsrum med en AC som har gått...kall idag.

Jag har sytt gardiner och tillsammans har vi städat garaget när båda (?) barnen däckade.
Neo kommer aaaaldrig somna ikväll..

Fick en ljus idé innan när jag släpade fram symaskinen, mitt bord där jag har datorn ska ju bort, TADAAAA!!!
En EGEN pysselhörna i förrådet, genialiskt!
Så pass genialiskt att Johan försökte förhandla att han skulle få ha en dator/spelhörna där istället. Icke!

Hur bra som helst. Jag ser det framför mig. Det bästa av allt är att bordet passar perfekt, det enda är att en hylla får flytta till garaget men annars tipp topp!
Så en bättre taklampa så är jag ready to go!

Fräna gardiner va? Haha! Älskar tyget men Johan var aningens skeptisk. Min första tanke var att dom skulle suttit i förrådet men jag ville vara lite galen inomhus så dom hamnade i köket och de gamla gardinerna i förrådet istället.

49kr/metern på Ikea. Absolut okej! ;)

 

 

Prickigt!

Vi köpte ny matta igår, den var billig som tusan, 200kr och jag var dödens trött på den gamla.

Nu har jag någon slags hatkärlek, den är såå häftig, men ja... Helt galen! Haha!

Samtidigt tänker jag att det är okej att ha en prickig matta och att det rentav är ROLIGT!

Vad tror ni? Hiss eller diss?


Hyllor hyllor hyllor överallt

Jag skrev ett långt inlägg igår när jag nattade Neo men när jag skulle publicera försvann all text. Jag gav upp. Så himla irriterande att jag struntade i det.

Vi for till Ikea igår eftermiddag. Lämnade Neo att vakta mormor och Peter lite och passade på att vara lite ensamma. Nästan ensamma i alla fall, att ha med bara Alvin är nästan som att åka själva. Han gör inte så mycket väsen från sig när han är på bra humör. :)

Målet igår var hyllor och förvaring och när barnen somnat skruvade vi hyllor till förbannelse. Fyra stycken står färdiga och fastskruvade i väggen i förrådet och det kommer bli så hiiiimla bra!

Nu ska sakerna läggas i plastbackar istället och sorteras upp. Men målet är nära nu.
Och hallå! Hur roligt är det inte att klippa tyg på meter på Ikea, och sen väga det likt en påse potatis? Hur smidigt som helst! Om folk bara lärde sig att klippa RAKT!

Gardiner ska sys och hatthyllan jag skruvade ihop alldeles själv (haha) ska på plats. Det är ju nu det roliga börjar, att få ställa i ordning.


RSS 2.0