Trick or treat

Bus eller godis?!

Klockan TIO knackar det till ordentligt på dörren, både jag och Johan blev ganska förvånade och Johan gick för att öppna. Säg åt dem ordentligt, sa jag.

Och det gjorde han. Frågade om de verkligen tyckte att det var så smart att knacka dörr så sent, och nej, det hade dem ju inte tänkt på... Och bad om ursäkt.
Tydligen så tänkte de inte så mycket mer på det heller för via facebook fick jag reda på att de visst hade gått ringen runt och fortsatt terra folk med småbarn.

Jag tycker inte sånt är okej och jag undrar vad det är för föräldrar som inte har bättre koll på ungarna än att dem är ute och knackar på hos folk så sent, lite svårt kanske att säga till mamma att man bara ska berätta spökhistorier på kyrkogården när man går ut maskerad på självaste halloween..

Nä, INTE OKEJ!


Varde ljus

Neo har höstpysslat på dagis. En fin liten ljuslykta har han gjort. Mysigt!
Jag tror, har inte vågat smaka, haha, att det är socker på kanterna. Neo smakar dock lite ibland och hans "mmm gott!" får mig att tro att det är socker ;)

Huset börjar bli lugnt. Neo har duschat, tittat på Pippi en stund och ligger nu i sängen. Alvin har ätit lite, krypit i en gammal Neo-pyjamas med får på och är därför jättelik Neo nu. :)

Jag ska äta lite kex och ost till Hanna Hellquist nya program på svt.


Tröttmössor

Vi har haft sällskap av Fredrik och Johanna hela eftermiddagen, dagen har ändå av nån anledning gått i slow motion, klockan har verkligen inte rört sig! Förmodligen för att jag är såååå trött!

Neo med, han somnade i mitt knä innan, vi stod/satt tre personer och försökte få liv i honom men det var nästan omöjligt. Så några minuter fick han nog sova.
Jag behöver också få blunda lite....


Första dagen..

Första dagen ensamma hemma alltså.
Den kunde ju börjat bättre om man säger så ;)

Jag och lilleman var vakna mellan fyra och fem, hade svårt att somna om och vaknade av Johans larm vid sex igen. Halv sju ylade Neo från sitt rum "neeej titta den! Neeeeej titta den!!!!"
Förvirrad gick jag in dit och undrade vad han pysslade med, förmodligen drömde han om en film?
Sen skulle han prompt ha välling och se bilar "boj". Bilar 2 alltså.
Jag försökte rösta för att sova men han vägrade, jag blundade ändå.

Sen bråkade vi om ytterkläder till dagis och om att ens åka dit, han ville bara äta godis som han fick syn på och åka till Nanna. Väl framme var han jätteledsen och ville inte alls stanna kvar och leka men förhoppningsvis gick det ju bra när vi hade gått. Lillfisen då. Det var säkert jättekonstigt att han skulle stanna där och jag och Alvin skulle åka hem själva. Förhoppningsvis reder det ju ut sig själv för jag vet ju att han tycker det är roligt att vara där!

Vi fick åka till pappens jobb och lämna hans jobbtelefon som han åkte utan i morse, tur den var ljudlös! ;)
Efter det har vi halvslumrat framför en film. Somnade till lite vilket var mitt mål men då ville ju givetvis en viss liten gosse ha mat. Som han sen spydde upp. Otacksamt ;)

Nu har han hicka och jag tänkte hoppa in i duschen innan vi ska hämta hem vår Neo igen!
Vi får väl se om han vill gå hem idag, det ville han nämligen inte igår... ;)
Då ville han bara leka med detta...


Hos doktorn, igen.

Det gick betydligt bättre hos den danska snälla doktorn idag. Kanske för att både jag och Johan har svårt för danska och bara förstod hälften ;)
Närå, det var bara Johans fråga om gomseglet vi inte riktigt förstod svaret på, haha!

Det var snabbt avklarat i alla fall och ingen diskussion alls, han kikade och sa inte ens något så förmodligen var det inga tvivel för honom vad som skulle göras så han sprayade ordentligt mycket och sen tittade jag åt ett annat håll. Johan höll Alvin, jag hade nog bara bölat. Blödig som jag är. ;)

Alvin var jättejätteledsen, men jag tror han var mer ledsen för att han hade svalt bedövning och att det var obehaglig än att ingreppet gjorde ont. Så mycket sprayade han alltså.
Och det tog nog tio sekunder att klippa.
Vi satt kvar i väntrummet en stund för han rosslade så när han andades troligen för att han inte fick varken upp eller ner slemmet. Det blödde en del men slutade ganska snabbt, och blod blandat med saliv ser ju alltid ut mer än vad det egentligen är.

Vi åkte hem och premiärbadade bebis, dags nu tyckte jag. Plus att han var torr som fnöske och kunde ju behöva en mysig stund efter sjukhuset.
Efter lite mat somnade han gott i min famn. Det gick bra att amma, spontant tänker jag att det kändes skillnad men vi behöver nog lite mer tid innan han riktigt fått kläm på hur han ska göra nu ect. och vi verkligen kan uttala oss.


Trött

Huvudvärk från helvetet. Gud så roligt! Dessvärre har Johan det med så vi lär bli ett bra team idag..

Jag är vaken. Alla andra sover. Neo kom in hit för en stund sen och ligger och trängs med Johan på ena hörnet, han är verkligen som ett plåster när han sover. Haha!
Alvin har precis ätit lite till och tog sig nog en liten tupplur igen.

Hade gärna sovit vidare jag med men det har vi inte tid med idag. Måste ringa ner till dagis och se om det är så att Neo kan få komma ner dit idag så han slipper följa med oss till sjukhuset, han blir ju rastlös till tusen och det är svårt att underhålla honom samtidigt som man ska försöka lyssna på en läkare.
Imorgon börjar Johan jobba igen så resten av veckan blir dagis för honom också, jag tror han saknar en viss liten kompis... ;)
Full rulle

Herreguuuud!

Här sitter man i godan ro och funderar på om det är värt att pumpa lite mjölk eller om mjölkbaren klarar sig till nästa gång det vankas middag, när jag hör vrål på andra sidan väggen.

Springer dit och i det bäcksvarta rummet nånstans är Neo och är jätteledsen, när jag får håll i hans nattlampa är han på väg upp och ska göra något med släpet till traktorn, fortfarande jätteledsen.
Vi la undan leksakerna och kramades lite och stoppade sen ner honom i sängen igen med nappen och filten.
Han sov ju så det var inga konstigheter.
Hej och välkommen nattskräcken?
Det var ju längesen sist....
Hoppas bara det var en tillfällighet!

När jag kommer tillbaka in i sovrummet hör jag konstiga ljud från Alvin och hux flux börjar han tokspy från ingenstans.

Ja, vad säger man?
Det verkar inte bättre än att vi fått en till kräkunge. ;)
Han kräktes ju ner sin kudde självklart så jag la ner Neos kudde så länge, han kommer nog få spader imorgon, hehe, det är hans favoritkudde nämligen, men han brukar ha den i vår säng.. Får försöka smuggla bort den imorgon. ;)

Usch. Nu måste jag försöka sova en stund jag med. Svårt att slappna av dock när man oroar sig lite för vad barnen hittar på här näst. Jag tycker nämligen att sömnspyor är vansinnigt otäcka.


Pensionera dig!

Nä. Det var inte ett dugg kul att åka till doktorn idag. Känns inte ett dugg bra alls faktiskt.

Vi satt utanför bb i 45 min! Innan de hittade läkaren. Tydligen var det få barn på bb så deras rond hade gått fort och då gick läkaren därifrån och glömde väl bort oss. Istället fick vi gå ner till barnmedicin och träffa en gubbe där.

Alvin vägdes och hade gått upp jättebra i vikt, över 3100~ nånting vägde han nu!

Läkaren vi träffade var en pensionerad inhyrd äldre man från ett helt annat landsting än vårt så hur han hamnat här vet jag inte. Han hade i alla fall aldrig under sina 27 år som barnläkare stött på ett kort tungband som behövts klippas. Han hade därför aldrig heller utfört ingreppet, han hade hört talas om det men det var inget han ville göra. (och inget jag ville att han skulle göra)

Han förklarade att det i hans värld var ett sällsynt ingrepp och han tyckte att det mest gjordes i onödan. Eftersom gossen gick upp i vikt var det ju ingen fara på taket så att säga.
Istället tyckte han att jag skulle använda amningsnapp. Vilket jag självklart redan testat och då tog han inte bröstet alls.


Vi fick i alla fall en remiss till öron-näsa-hals och de ringde precis nyss och vi fick tid redan imorgon!
Sköterskan som ringde sa att detta absolut inte var något ovanligt "jag vet inte hur många barn vi gjort detta på sista tiden".

Åh. Det kändes så skönt att höra! Gubben vi träffade fick mig verkligen att känna mig usel men nu känner jag mig nog lite lättare till mods igen..

Det var enkelt i alla fall, de skulle kika på honom och om han klipps sprayar man lite bedövning "och nyper till med en liten sax".

Lilla älskade onge.


:(

Nu måste jag få vråla lite, gnälla lite och böla lite, det senaste har jag väl i och för sig redan gjort en del ikväll.

Av nån jäkla anledning har bebisen fått för sig att han inte längre vet hur man gör när man äter och ibland sitter vi i 10-15 minuter INNAN han fått till ett bra tag och äter i kanske 10 min. Antingen somnar han eller så tappar han greppet och så är vi igång igen...

Spelar liksom ingen roll hur jag lägger honom eller hur många kuddar vi använder eller hur jag håller i bröstet, han får inte tag. Så för att få något att funka måste jag hålla i bröstet han äter från och hålla honom med andra handen och med nån tredje osynlig arm, alternativ Johan, försöka få undan två envisa små armar...

Det går helt enkelt inte så bra just nu.
Jag hoppas verkligen, även om det låter helt hemskt i mina öron, att det har med tungbandet att göra, för om det är så, så kanske ett klipp kan hjälpa. Men i mina öron låter det helt brutalt och hemskt och faaaan vad det krånglar just nu..

Varje kväll har jag ont i brösten vilket jag antar kan kopplas ihop med att han inte kan tömma ordentligt och jag måste försöka pumpa.

Jag hoppas verkligen att vi får hjälp imorgon annars vet jag inte riktigt hur detta ska lösa sig..

Nähä, nu ska vi försöka äta lite igen.


I love milk

Finns ingen body med mer passande text på än den som Alvin har på sig idag. Första plagget jag köpte till honom dessutom.

Mjölk älskar han ju, så pass att det rinner på alla håll och kanter och ibland när han är färdig har jag stora blöta fläckar på mig och han har en sträng med mjölk rinnandes ur mungipan.

Och idag blir vår lilla kille en vecka gammal. Redan! Hallå, hur fort gick det inte? Helt tokigt. Så vid denna tiden förra veckan pratade jag nog med mamma...

Och en helt annan sak som stöööör mig är foglossningen som inte alls försvann så snabbt och smidigt som jag för några dagar sen trodde. När träningsvärken efter förlossningen försvann smög sig foglossningen tillbaka, skräp!
Men det tar väl lite längre tid än så för fogarna att återställa sig..


Doktorn

Det har ju varit mycket doktor här senaste tiden när jag har sprungit på sjukhuset för jämnan och det har ju Neo vetat om, mamma dottorn brukar han säga och han brukar dessutom titta på Dr.McSuffins på disney junior.

Idag berättade jag för honom att han har suttit ihop med mig i sin navel och att Alvin också har det.

Vilket ledde till att Neo med hjälp av ett sånt här litet lock till en nappflaska skulle lyssna på sin mage och sitt hjärta, precis som doktorn gör. ;)


3 små apor

...hoppade i sängen.

Neo är definitivt en sån busunge som hoppar i sängen när ingen ser, och när vi ser för den delen med, skruttunge!

Vi har haft besök av halva lanna, hälften var sjuka så det var bara pappa och Johanna som kom hit, inte fy skam det inte! Alvin fick sin första nalle av morfar och små söta kläder, ja han fick väl allt av alla men nallen hade pappa själv köpt. ;)


Godmorgon lördag.

Lördag. Mysigt med lördag! Alla dagar är i och för sig ganska mysiga just nu.

Vi sitter i sängen och tittar på Pippi jag och Neo och äter russin.
Alvin sover och Johan åkte precis in till stan för att handla lite.

Ute är det kallt men soligt och jag tror vi ska försöka släpa oss ut till lekparken en liten stund idag. Nångång.. ;)
Vi har ett besök på schemat med, kul!


Lillfot

Han har precis likadana små fötter som sin storebror. Och samma små kycklingben som båda enligt bildbevis ärvt av sin pappa.


Myser

Neo ville gärna hålla Alvin innan.
Först ville han men när jag lagt ner honom fick han för sig att lillebror var ute efter hans filt och blev sur och ville inte alls hålla, snabba vändningar!

Han ville prova lite senare men då funkade det inte riktigt för vi var ensamma inomhus och jag vill ju ta kort när han håller ;)

Annars har vi inte gjort mycket idag. Inget alls faktiskt, tvättat lite, Johan har klippt sönder löven och gräset för sista gången skulle jag tro. Sönderklippta löv är en bra gödning har jag hört!
Om det inte handlar om tjocka lönnlöv ect och det gör det ju inte.

Så kul har vi, vi myser bara :)Grädde!

Nog finns det kräm i kanonerna! Eller krut. Eller grädde i mjölkbaren.

2935 gram vägde Alvin på återbesöket på bb igår. Han hade fått lite ersättning den natten, tre gånger kanske och ammat lite, idag hade han gått upp till 2970! Och har bara ammat!

VI KAN!

BVC tyckte i alla fall att en läkare visst skulle titta på hans tungband igen. Hon tittade när han ammade och sa att han ligger bra och får bra tag men att slutresultatet inte är bra. Han får ju uppenbarligen i sig det han behöver eftersom han gått upp, men eftersom det gör ont på mig så tyckte hon det skulle åtgärdas ändå.

Tio minuter efter att vi kom hem ringde det från bb, faktiskt vår förlösande barnmorska. Hon hade pratat med en barnläkare igen och han hade sagt att eftersom det är fredag eftermiddag är det inte lönt att vi kommer in nu, det är öron-näsa-hals som klipper i så fall och där är det ju stängt på helgen. Så vi fick tid på måndag morgon för en ny bedömning. Och det låter ju helt okej.

Jag tror dom tycker jag är apgnällig och ska vänta ut det och visst, det kanske jag borde, men samtidigt måste det ju vara smidigare för alla att åtgärda det nu och jag kan förhoppningsvis slippa hålla andan och spänna mig och behöva lägga om honom flera gånger...

När vi ändå kommit så här långt..


Frisk

Nu är jag frisk igen. Om man kan säga så, jag har ju liksom aldrig känt mig sjuk.

Ringde som vanligt och hon svarade "Jahapp! Dags för lite värden!"
"Javisst sa jag, vill du ha dem ändå, för vi har fått en pojk!"

Då var inte värdena speciellt intressanta längre :)
"pipen" fick jag behålla, Neo kallar den för pip, för den låter när den testar blodet, haha
Kul att sticka nångång kanske men jag har inte så många nålar kvar..

Lillfisen har sovit bra i natt!
Mat vid halv tolv, halv fyra och sju.
Neo har sovit hela natten i sin säng! Alvin i sin och vi i våran. Igår sov Johan och Alvin på luftmadrass i Neos rum och jag och Neo i vår säng. Haha
Det var en smula konstigt kan jag säga, men att dela säng med elvispen Neo kan ibland vara påfrestande och Johan var mindre glad efter två hemska nätter i sjukhussängen från helvetet och en stökig natt hemma. Och Neo vägrade sova utan mig och ja. Tokigt blev det men alla fick sova nånstans.

Och det är ingen liten luftmadrass heller utan en såndär hög dubbelsäng typ. Helt okej skön.

Nog svamlat. Nu ska jag hänga en maskin tvätt och sen sova lite till!


Neo kan!

Neo är inne i en riktig kan-period.
Inte att han bara vill göra saker själv, utan att han vill testa saker och sen stolt säger Neo KAN!
Klart du kan säger jag, du kan allt!

Igår deklarerade han högt att Neo är stor, mamma är stor, pappa är stor, men 'den' var inte det. Jag frågade om han menade att Alvin var liten och det var han.

Idag testade han att skala en clementin själv, en blev halva påsen, hehe
Och han stod länge och pysslade med skalet. Neo kan! Neo kan! För att sen klyfta den, lägga upp i en rad samtidigt som han på sitt vis räknade klyftorna och sen åt han upp dem.

Jag undviker att säga till honom att han är stor nu och ska kunna göra saker själv, har märkt att han gärna vill bli matad och lite sånt just nu och jag gör ingen stor sak av det för jag antar att han vill vara liten även om han själv säger att han är stor.
Men det är så roligt att se honom när han rör i en gryta när vi lagar mat eller skalar sin clementin och blir så glad över att han kan själv.

Du kan så mycket du Neo, det är tur vi har dig! Jaaaa säger han. ;)


Vad är det i mjölken?

Jag kan inte låta bli att undra vad det är i den där mjölken egentligen.

För han vaknar till och tar sig en ordentlig slurk sen sover han några timmar. Ja, han sover väl i stort sett när han äter också.. ;)

Imorgon ska vi till BVC, hon hade inte tid för något hembesök men det gör mig inget, jag kan likaväl åka ner dit, huvudsaken är att nån kollar!

Hon skulle i alla fall också spana in amningen och om hon också tyckte det såg konstigt ut så skulle hon ringa sjukhuset och trycka på dem lite.
Hon tyckte att det var en alldeles för enkel sak att åtgärda om det var det som skulle hindra honom från att kunna amma ordentligt.

Nu vill nog bajsmaskinen (4 st bajsblöjor idag!!!) ha sig en slurk till!


Återbesök

Alvin gick igenom besiktningen idag med. Utan några konstigheter.
Läkaren tyckte inte att hans tungband var jättekort och tyckte att vi skulle ge honom några dagar till att lära sig på, om det fortfarande var ett problem skulle det tas ställning till ett klipp då, och det låter väl rätt förnuftigt.

I morse gick det bättre att amma trots att brösten var och är, som kanoner.
Mjölk ser det ju onekligen ut att finnas och han kräktes till och med upp lite innan.

Nån tossig barnmorska tittade när han sög men var så tjurig så hon tyckte visst det såg bra ut trots att undersköterskan som stod jämte såg precis det jag såg och förstod precis vad jag menade.
Vissa borde ju byta jobb...

Barnmorskan vi hade på återbesöket var i alla fall guld och skulle försöka få tag på vår BVC redan idag så att vi kanske kunde träffa henne redan imorgon, och om det inte fanns möjlighet till det ifall hon har fullt schema imorgon så var vi välkomna tillbaka till bb när som helst, faktiskt under hela amningsperioden! Det hade jag inte en aning om! Kanske för att jag inte ammade Neo...
Skönt att veta det i alla fall. Men nu hoppas vi att det ska gå bättre.

Han hade inte gått ner så mycket heller, vägde 29~~ nånting. Hade inte gått ner de 10% "man får", men borde ju vända nu igen.

Neo var tokigt rastlös och ville inte alls vara på bb, när vi väntade på att ta PKU-provet traskade dem iväg till affären istället, allt för att behålla honom lugn ;)
På väg ut till bilen igen skulle han själv köra sin vagn, det tog sin tid men ut kom vi!

Och jag kan berätta att korridoren på bilden var oäääändligt lång i söndags kväll....


Due date

Man kan säga att någon annan kom på Alvins due date istället för han själv.

Hej mjölken. Du är precis överallt just nu! I form av droppar på golvet i hela huset, en del i pumpen, men framförallt i mina bröst. Om det gör ont? HELL YES!

Har väl redan en begynnande mjölkstockning för helvete vad knöligt och varmt och ont det gör. Senaste dagarnas klämmande och korrigerande kanske har skadat mer än jag trodde det skulle göra ändå...

Aaaaaajjjj....

Kanske måste testa om min lilla chipmunk kan hjälpa mig ur detta. ;)


Kort tungband?

Åh.

Det slog mig innan när Alvin gapade och jag tittade till på hans tunga att läkaren i all hast sa att han hade kort tungband. Han sa också att det inte gjorde något men hur jag än lägger honom när han ska amma får han inte tag ordentligt undertill och vårtan är alltid lite skidbacksformad. Vi har ändå lyckats få till en rätt okej ställning där hans näsa är fri och allt är bra och jag inte behöver stödja bröstet ect.
Men efter en liten stund är hans tag tokigt igen och det gör sååå ont.

Passade på att fråga barnmorskan som ringde från bb nyss, vi tillhör ju fortfarande bb hemma tills vi varit på återbesöket imorgon, och hon trodde det kunde vara det som var problemet.

Men så frågade hon om ingen hade kollat hur han sög när vi låg inne och det gjorde dom ju självklart, men även om jag sa att det kändes fel och gjorde ont så såg det ju rätt ut ovanifrån. För det gör det ju, men ingen stannade ju länge nog för att titta hur vårtan såg ut när han släppte... Så jäkla typiskt!
Men där och då ville jag ju bara hem och trodde ju att allt skulle lösa sig om jag bara fick slappna av hemma.

Vi ska ju som sagt var på återbesök imorgon på morgonen så förhoppningsvis, även om det låter brutalt, så är det för kort så att det kan klippas upp och han kanske kan få rätt grepp..

Det måste ju gå att fixa! Vi har ju kämpat som faaaan för att komma så här långt ju..

Jag ska trots det åka ner och se om det finns en liten tetra med ersättning i affären. Känner att jag måste få veta att han får i sig något nu när jag tror mig veta vad vårt problem är.

Min lilla skrutte...


Raketfart

Jag fick inget patogram denna gång. Det hann aldrig fyllas i något, tråkigt nog. Däremot har vi finfina tider i journalen, hehe.

Detta är ju baskemig nästan ren och skär galenskap. ;)

Däremot var nog värkarna ordentligt etablerade först en timme senare. Alltså vid 17. Man är ju en aning luddig där när dom frågar, och vid fyra var ju Neo fortfarande hemma..


Ingen vidare natt..

HAHAHAHAHAH!

Vem försökte jag lura i natt?
Strax efter att Alvin kissade sig själv i ansiktet och Neo vaknade med ett vrål gick allt lite åt skogen.

Neo VÄGRADE somna om, han var pigg och ville leka och var väl vaken till två nångång. Jag hade fullkomlig kramp i ryggen på grund av konstiga amningställningar, träningsvärk, dålig säng på sjukhuset ect ect.
Det ihop med eftervärkarna och två bröstvårtor som var så ömma att det kändes som om de skulle ramla av vilken sekund som helst, bebis som inte ville ta rätt tag, stressad mamma, stressad pappa som försökte serva mig och bebis och hålla reda på galen Neo.

Ja. Åt skogen. Jag slog tvdosan i mitt nattduksbord några gånger och lipade att jag inte alls ville amma, att jag aldrig skulle klara av det, att han skulle vara hungrig resten av livet typ. Lipade att vi borde skaffa ersättning på momangen och att detta aldrig skulle fungera.

Johan i sin tur föreslog att vi alla skulle försöka sova en stund när bebis ändå inte var redo att tutta även om han kanske hade behövt göra det, men han somnade ju bara.

Så vi sov en stund och gjorde ett nytt försöka vid halv fem, då gick det inte heller bra men han sög en liten stund och det fick liksom anses vara bättre än inget alls.

Sen sov vi lite till och framåt morgonen låg han i alla fall tio minuter på en sidan. Allt är väl bättre än ingenting och han verkar ju vara nöjd eftersom han inget säger.

Usch vilken hemsk första natt hemma, haha! Hoppas det går bättre kommande nätter..

Idag har jag lovat Neo att vi ska baka tårta. Lillebrortårta. Ni kan ju gissa om tårtmonstret blev överlycklig ;)

Han är förresten väldigt intresserad, vill titta på honom hela tiden och jag undrar om mjölken kommer rinna till snart, killas och sticks i brösten på mig....


Hej på kvällen

Jag ska inte ropa hej än. Men hittills går det faktiskt rätt bra med tuttningen.

Det gör så ont att jag vill gråta ibland, precis när han suger tag för det är såå ömt!

Oj, nu blev det visst full rulle här.
Alvik bajsade och kissade sig själv i ansiktet, i samma veva vaknade Neo med ett vrål. Nu är hela familjen vaken och snart är vi samlade alltihop i sängen. Hehe


PARTY

Nu är det fest!


Sömntuta

Vi är hemma.

Vi har varit hemma sen lunch ungefär och har väl inte gjort så mycket mer än halvslumrat, Neo har tittat på film och öppnat paket från lillebror. Himla snäll lillebror alltså, som kom med paket ;)

Alvin var kvar i bilen när vi svängde in för att hämta Neo, så han fick träffa oss först och blev såå glad! Inga konstigheter alls på den sidan.
Han har varit glad hela tiden faktiskt, pratar och skrattar och leker med alla sina leksaker och är precis som vanligt.

Till en början var väl lillebror lite konstig. Det är fortfarande inte hans bebis eller hans lillebror, men han blir mer och mer nyfiken, vill titta på honom och klappa honom och om han piper till är han där och kollar varför. Måste nog ändå kvala in som en helt godkänd reaktion! :)

Alvin sover mest, jag tänkte att han skulle äta lite nu eftersom han inte gjort det sen vi kom hem, dom ville helst att vi skulle hålla Max 3-4 timmar mellan målen och det överskrider vi ju snart, men han är inte så intresserad..
Försökte lite men somnade ifrån allt så jag undrar om vi kanske måste byta blöja. ;)
Det är ju för sockrets skull han måste se till att äta lite mer på klockan.

Lillskrutten! Skruttarna! Neo är ju fortfarande liten, men när han behövde ny blöja innan blev han visst gigantisk ;)

Jag fryser mest, från att ha svettats mängder på bb går jag nu med mina tofflor på och huttrar. Nej mamma! Nej skor! Sa Neo, han tyckte inte att man hade skor inomhus ;)
Ont i magen har jag med, glömde givetvis starkare Alvedon på bb så jag får klara mig med vanliga och vetekudden.


Nappen

Nyss introducerade jag nappen.
Helvetesnappen. Älsklingsnappen. Den omdiskuterade nappen.

Det är en otroligt tuttgalen liten parvel, men tillslut kände jag att jag nog ville testa med nappen, se om han tog den och kanske ville avlasta mina arma bröstvårtor ett slag. Han kommer liksom inte till ro om han inte har något i munnen, bröstvårta eller mina eller hans egna fingrar.
Och nappen fungerar bra! Han gillar den och ser ut att vela slumra till!

Jag får sjukliga eftervärkar och mår ibland så illa att jag har svårt att hantera det, tydligen är det vanligt i samband med amningen. Livmodern drar ihop sig extra mycket då. Pjuh!

Men nu testar vi nappen en stund. Så kan vi tutta på riktigt när vi behöver det, så kan vi mysa desto mer där emellan :)

Och snart kommer pappen hit igen. Så vi slipper vara ensamma. Helst skulle jag vela ha Neo här med...


På bb

På bb är ju inte livet speciellt high life.
Jag ska inte sticka under stolen med att jag tycker att det är tråkigt att vara här, och en smula jobbigt. Svårt att slappna av och en obekväm säng.

Men det har ju sina fördelar och det är ju personalen. Och hjälpen.
Denna lilla killen BITS! Han tuggar på mina stackars bröstvårtor och det gör sååååå ont!
Därför kommer vi stanna tills imorgon förmiddag för att få lite extra hjälp igång med amningen, för det behövs..

Bästaste mamma, Linn och Petern tar hand om Neo. Och gud vad jag saknar honom! Började nästan gråta när jag hörde honom tuffa fram med tåget i bakgrunden när jag pratade med mamma, och börjar gråta lite nu när jag tänker på det igen. Åh, min lilla fina Neo!

Men ja. Annars är livet på bb rätt trist. Alvin sover mest när han inte bits då, men annars är han en snäll liten gosse som är ett dygn gammal..


Vår Alvin.

Himmel och pannkaka vilken dag det blev!

19.54 föddes lilla Alvin med raketfart som sin bror, ja, om inte snabbare än så för den delen.

Jag började klocka värkar nångång vid fyra-halv fem, lite på skojs skull för att liksom få en uppfattning om vad som hände. Då var det lite oregelbundet men det kom oftast något med 8 min mellanrum ungefär. Vid halv fem körde Johan Neo till mamma, det kändes lika bra att göra det "om det skulle dra igång på riktigt". Och det gjorde det ju.

Nångång strax innan halv sju var det rätt regelbundet med 3-5 min mellan och Johan fick ringa förlossningen och vi var ju givetvis välkomna in på direkten så vi åkte.
Var inne 18.55 enligt papperna, då var jag nästan inte talför utan knep mest ihop och hade SÅÅÅ ont!

Hon gjorde en undersökning ganska omgående och jag var öppen 5-6 cm, tack gode gud tänkte jag.
Och vi fick en förlossningssal direkt. Väl där inne kom det bara värk på värk på värk och stundvis var det helt fruktansvärt och jag höll om Johan i ren panik.

Barnmorskan ville att jag skulle prova lustgasen men jag klarade inte av masken i ansiktet, den gav mig bara mer panik och jag slängde den ifrån mig hela tiden. Tillslut tog dom av masken så jag kunde andas rakt i pipen och då gick det bättre. När den väl kickade igång kunde jag slappna av lite mer och hon tog hål på hinnorna för att kunna sätta en elektrod.

Tro inte att denna frun kunde vara stilla nog för att mätaren på magen skulle kunna registrera något. Nä nä.

Så fort vattnet hade gått började det trycka på för kung och fosterland och jag flåsade i min pip och höll fortfarande Johan i ett krampgrepp om halsen.
Skrek gjorde jag också så att jag tror hela sjukhuset hörde mig.

Och 19.54 kom han ut. Alldeles liten och skruttig men större än Neo.
3215 landade det på, 49 lång precis som storebror.

Det gjorde såååååå ont så ont så ont. Men även denna gången vet jag att jag tänkte att snart är det klart, ju mer det trycker, desto fortare går det över.

Vi hade en snäll barnmorska och en snäll uska, men det roligaste av allt var ju när Neos barnmorska kom in efter bytet vid halv tio. Vilken överraskning och så roligt att träffa henne igen! :)

Nu är vi på bb. Vi har fikat och jag har ätit några blåbärspraliner, Johan sover tror jag, bebis med. Han låter precis som Neo gjorde :)

Jag har väl något endorfinpåslag, alternativt är lite hög på socker, hehe, och är inte så trött i huvudet, men i kroppen.

Vi mår i alla fall bra. Alvin har lite lågt blodsocker och ska testas igen om en timme. Han har redan fått lite extra mat men vi hoppas att sockret stiger i takt med hans temp.

Godnatt från oss!Brieost

Titta här vad Johan köpte till mig innan!

M U M S! Fy fasen vad GOTT!
Osten klarar sig till den sista oktober, så vi har ju några dagar på oss om bebis inte vill komma idag-imorgon-i övermorgon.

Men som jag sa till Johan innan, ikväll blir nog den där kvällen då jag inte kommer våga ta en hel spruta utan att jag har dubbelkollat med sjukhuset.

Med andra ord har inte mensvärken som besitter min kropp lättat och jag använder mig av nässpray för att hålla fria vägar i näsan. Fruktansvärt frustrerande att andas sig igenom något med 1,5 näsborre kan jag berätta.

Det roligaste är att mellan förvärkarna så tänker jag att det nog inte blir något ändå, sen kommer en till och jag måste blunda och koncentrera mig och andas och sen går det över och jag tänker åter igen att det nog inte är något..

Men som sagt. I kylskåpet ligger min efterlängtade brie.


Hej söndag

Hej söndag.

Vi sov länge idag med men inte speciellt gott. Mitt bäcken.. Oh my, oh my.

Annars har vi hunnit med frukost, en maskin tvätt, röjt leksaker, lappat ihop två par jeans åt Johan, har ordentlig mensvärk och bitvis "härliga" förvärkar.
KANSKE kommer det en bebis ändå?!

Har därför packat färdigt Neos väska, fyllt på "bälling"burken och lagt fram blöjor. Gått igenom min väska ännu en gång och kollat läget. Lagt ner mina blåbärspraliner...

Nu borde vi fixa lunch. Men vad?

Håll tummarna då är ni göllia'!


Neo och tomten

Ordningen är återställd på Ringvägen, Neo och hans nyfunna vän tomten är hemma.

Neo 3000 skulle vi kunna kalla honom ikväll, energi till tusen och har nog inte varit still en halv minut sen han sprang innanför dörren.

För några veckor sen berättade Johan för Neo att tomten bor på våran vind och att han kikar ner genom ett litet kvisthål vi har i taket. Jag vet inte om jag har berättat det innan, men detta fick alltså Johan berättat för sig när han var en liten pojkspoling i vårt hus.
Sen dess har Neo varit GALEN i tomtar! Han ser tomtar överallt, varje skäggig gubbe är tomten, det är helt otroligt!

Idag när han var på äventyr med mamma stannade dom till hos Peter och hans mamma som stod på bakluckeloppisen som var i stan, och Neo hade fått syn på tomtar.

Tillslut hade Peters mamma köpt en tomte till honom, och han är helt betuttad i den! Det är en vanlig prydnadstomte så vi försöker få honom att ta det lugnt och förstå att tomten är ganska ömtålig och kan gå sönder om man leker för våldsamt med den, typ kör runt med den i vagnen eller tappar den i golvet... Lättare sagt än gjort ;)

Men glad är han i den! Och har med den överallt! :)


Sängläge

Trädgårdsstädningen gav hittills inget mer än ont i fogarna och ryggen så därför har resten av dagen spenderats i sängen tittandes på film. Johan har sovit och Neo är på rymmen.

Han kom aldrig hem efter badet utan fastnade visst hemma hos mormor :)
Roligt för honom och dom, och lite skönt för oss också om jag får säga det själv.

Nu är det nog dags att få igång middagen här i huset, bäst att passa på innan lillknodd kommer hem :)


Fortsättning på storstädning

Efter mycket om och men fick vi iväg Neo som inte alls var glad och inte alls ville åka iväg utan oss, men om jag känner honom rätt blev han nog glad när han kom på vad det var han skulle åka och göra... Hoppas jag! ;)

Trappan är i alla fall avskrubbad och det blev jättebra! Lite svårt att se när det fortfarande är så blött, men vem vet om det blir torrt ute igen, hehe.

Jag rensade bort lite gamla ruttna rabarber från landet och slog ner lite kirskål, Johan hjälpte mig att gräva upp några stora jäkla blommor som fått för sig att slå rot i landet. Till våren får vi fräsa upp hela alltet, smidigare så tror jag.

Altanen är ihopplockad, leksakerna är bortplockade, bordet och stolarna är inställda. Det är höst på altanen. Skönt!

Nu känner jag inte min nedre del av kroppen, inte på något annat sätt än en konstant VÄRK. Hoppas den gör nån mer nytta än att bara plåga mig hela dagen. Haha!


Storstädning

Godmorgon lördag!
Vi tog sovmorgon till klockan nio idag, så himla skönt! Vet inte när jag sov så länge senast, förr vad det ju vardag men senaste veckorna har det varit sällsynt..
Men nu sover jag i alla fall äntligen på nätterna, förutom när det är kissepaus ;)

Vi började rätt omgående att rensa lite i garaget för vår återvinningsgård hade lördagsöppet idag, så lite kartonger är slängda men även vårt gamla bord vi hade på balkongen i stan fick gå döden till mötes och lite annan skit på baksidan, så skönt att bli av med!!

Lyckades även montera ner vår "mattpiskarställning", det var ju lättare än vad jag trodde, så nu tar inte den massa onödig plats och står där och är ful.

Snart ska Neo åka och bada med mormor och Linn då ska vi försöka spola av trappan och plocka iordning på altanen.

Försökte få i Neo lite mellanmål innan han skulle åka, men han rymde visst från bordet nu..
Busunge!!


Ledsen trädgård

Jag gillar hösten. Mörkret och mysigheten som infinner sig och den där koppen med te som jag aldrig dricker i soffan men som jag alltid tänker är så sjuhelskottas mysig.

Det jag INTE gillar med hösten är hur fult allt är på dagtid. När det är ljust ute och speciellt när jag tog över en brun trädgård. Vi har få träd i vår lövrika trädgård som bjuder på något annat än bruna små ruttna löv. Överallt.
Ja, det är väl grannens björkar då..

Ögnade igenom hem, hus och trädgårdskategorin här på bloggen och fick lite ont i hjärtat över hur ful trädgården är så här på hösten innan alla löv är nere och innan det ens är lönt att göra något åt det, för det ser likadant ut imorgon ändå. Men mest ont fick jag nog för att min fina trädgård mest fick förfalla i år, att jag inte orkade något alls.. Att vi knappt ens tittat åt altanen i "sommar".

Mamma och Linn ska åka och bada med Neo imorgon så jag har bestämt att vi ska försöka med lite gemensamma krafter återställa lite utomhus. Plocka in bordet bland annat, plocka upp lite leksaker på altanen och liksom göra så mycket som det nu går..

(så kanske vi kan föda barn på kvällen sen, he he he)


Pyjamas

Nya pyjamasar på posten idag och Neo tyckte allt var ÅÅH WOOOW!
Speciellt bilarna, såklart ;)

Men även långkallingarna föll in under ett åh wow, mamman har smak ;)


Grrrrrrr

För närvarande är jag grinig för att jag måste äta "vanligt matris" istället för jasminris som jag vanligtvis äter. Det vanliga äckliga riset som luktar skolmatsal går inte att värma visade det sig idag när jag skulle värma en tallrik kyckling och ris som blev över en kväll.
Nähä, nånstans på vägen blev riset stenhårt och oätligt vilket gav mig en kycklingfilé till lunch. Enbart. Kul! Det blir man ju mätt och glad på.

I samma andetag plingar telefonen till för att upplysa mig om att jag nu är gravid i vecka FYRTIO. Tack tack.

Och Neo brummar med vagnen så att hela huset skakar. KUL DAG!

Men vi har haft besök av mamma på förmiddagen och det var ju i alla fall roligt! Så något kul har vi gjort idag :)


Hos barnmorskan

Var hos barnmorskan idag igen, jag hade ju inte planerat att vara gravid längre och skrattade ju åt denna tiden när jag fick den. Tji fick jag för det helt enkelt!

Idag fick jag dessutom en barnmorskestudent, såklart, jag får ju alltid studenter, men det var en trevlig sådan så hon blir säkert bra!

Bebis mådde i alla fall fint i sin enrummare, huvudet står så lågt ner att det knappt känns och barnmorskan förstod att jag var trött på det och att jag var klar vid detta laget.
Vi pratade lite igångsättningsrädsla och hon bekräftade väl lite min tes om att det kunde gå överraskande fort, men tyckte att man skulle väga fördelarna inför nackdelarna om det var så att man behövde sätta igång det.

Vi bokade YTTERLIGARE en ny tid! Hahahaha! Men hon hoppades att nästa gång vi sågs skulle det vara utan mage och höll tummarna för att det skulle sätta igång snart.

Pjuh. Jag kommer säkert sitta där tisdagen om 1,5 vecka. Säkert...


geggamoja

jag älskar geggamojas byxor och tycker alla borde ha dem till sina barn, stora som små. 
 
nu har jag fallit hals över huvud för dessa två par. 
även två andra par i vita/marinblå och vita/gröna. men de verkar vara slut överallt :| 
 
 
 

 
hur fina är inte de turkosa?! måste måste måste köpa! 

Helgtips!

Om ni behöver tips på något att göra på lördag föreslår jag detta.

Jag är bra sugen på att gå själv faktiskt, och hade min gode kompanjon Stina varit hemma hade jag tagit na' i hand och gått dit. Tänk vad roligt att träffa Kaj 6-7 år senare!
Måste kolla in hur länge utställningen håller på och faktiskt försöka ta mig dit.

Gör det! Kajs målningar är fantastiskt finurliga, roliga och spännande!

Fast nu såg jag att det var hans skulpturer som ställs ut. Men det gör inget, dom är minst lika roliga och spännande dom! jag lovar :)

 


rädsla och shopping

näpp näpp. 
 
det föds inga barn här idag heller. börjar undra om det är så att mina fyra ultraljud har varit påhittade och att det nog kanske bara är gaser ändå. man vet ju aldrig. 
jag tittade på "I didn´t know I was pregnant" en gång, ett märkligt program på nån såndär discoverykanal eller liknande, där en tjej i alla fall hade suttit i soffan med tvdosan på magen och ungen sparkade iväg den och hon tänkte "oj, vilka gaser jag har i magen". (HAHAHAHA) 

men så tänker jag ibland. det är nog bara gaser. magen är lite upprörd helt enkelt. 
nej, skämt å sido. jag har ju bildbevis på parveln ;) 

men ibland känns det ju långt borta och jag är just nu totalt LIVRÄDD för en igångsättning. 
jag har nånstans fått för mig att det är det värsta tänkbara scenariot. jag tänker på hur snabbt förra förlossningen gick, att jag öppnade mig fem cm på en timme och tryckte ut Neo på en kvart. 
och tre läkare har sagt att jag ska räkna med en minst lika smidig och snabb förlossning denna gång, kanske även snabbare eftersom jag är omföderska. därför har jag fått för mig att en förlossning "på konstgjort vis" skulle bli alldeles... galen. 
att kroppen helt enkelt skulle få en chock och istället göra allt alldeles för fort.. 
förstår ni? 
senaste läkaren tittade på partogramet och skrattade "jahaa, det gick ju fortare än det gör för en vanlig omföderska" mmm... 
eller så blir det väl en lika utdragen förlossning som denna väntan är, och så ligger jag där i tre dagar istället. ;) 

bara bebisen kommer ut som den ska så blir det nog bra med det.
men helst utan en igångsättning. 

istället flyter dagarna på. imorgon ska magkatarrs-pappen till jobbet igen, mycket att ta igen vilket nog inte är bra för den onda magen och till råga på allt får han ont av medicinen också. illa! 

nästa vecka har vi fått tid i jönköping för ultraljud av Eskils blåsa. 
vi har en öppen tid, hehe, om det nu vill sig så att vi faktiskt ska ha barn nån dag. 
 
och igår internetshoppade jag och Neo. 
han behövde nya pyjamasar och fick bestämma en själv. blir ni förvånade om jag säger att valet föll på BIIILAAA!! 
 
och sen ett tvåpack med långkalsonger som ska agera pyjamasbyxor. 
jag tror han blir glad för det! han älskade sin gamla bilarpyjamas ;) 
hoppas att paketet kommer redan imorgon, H&M hade tydligen fått lite eld i rumpen och paketet ligger som "bearbetas". bra! :) 
tänkte köpa lite till till lillfisen också, men eftersom vi ännu inte vet storlek på parveln är det nog lika bra att vänta tills den är ute, så man liksom vet om man behöver storlek 50 eller ännu mindre, eller vad som behövs.. 
vi har ju så vi klarar oss ett litet tag.. :) 

Hej

Dagen blev nog bättre tillslut.
Vi har tittat på film, Abraham Lincoln vampire slayer-filmen ni vet.
Ja, gode gud, det är ju ingen film jag hade betalat för att se....
Kan köpa konceptet av film, men jag förstår verkligen inte varför dom var tvungna att blanda in Abraham Lincoln i det hela, ser inte riktigt en gammal presidents roll som slayer.

Kvällen har bestått av fiskgratäng och kärleksmumsbak. Hur det nu går ihop med mitt ska inte äta kakor...

Nu, hollywoodfruarna!


Tjurig

Jag är så förbannat rastlös, rastlös och genom-jävlar-astrött. Jag har haft mega-dunder-svin-jävlar-ont i höfterna både igår och idag vilket gör att alla sovställningar känns omöjliga och jag vaknar och har bara ont.

Och till råga på allt rastlös. Dagarna bara går som i en enda dimma, jag får ingenting gjort, för jag har inte lust att göra något, jag bara är.
Är rastlös, är irriterad, är trött, har ont, är gnällig, är hungrig. Är inte ett dugg rolig att ha och göra med.
Känner absolut inte igen mig själv och ena stunden vill jag inget annat än att trycka ut ungen och bara äta godis i en vecka, för att nästa minut hoppas att den stannar kvar där inne, för vem vill i ärlighetens namn komma ut till världens tjurigaste mamma?
Jag lär väl inte vara tjurig då, men samtidigt är jag rädd att jag kommer vara det för evigt. Typ.

Så känns det här idag, tjurig värre!


Middagstips

Jag tror jag har tjatat om detta förr, säkert skrivit flera inlägg om det också, men det gör inget serru, för detta är SÅÅÅ GOTT!

Torsk med fräst purjo, babyspenat, tomat och en sås på grädde och fiskbuljong. Tjoff in i ugnen. Och servera med potatis.

Det går dessutom jättesnabbt att göra och är älskat av i alla fall min familj.

Fräs till purjolök och spenat, lägg ovanpå kryddad fisk, på med hackad tomat, slå på grädde i pannan och koka upp det med en buljongtärning, häll över fisken. Lätt va?


Dagens outfit

Idag har Neo slagit rekord i roliga kläder tror jag. Från början hade han en ny pyjamas jag köpte i Ullared, med världens märkligaste passform.
Lagom i armarna men i storlek med ett nattlinne på längden, byxorna var grå men har bytts ut efter en olycka.

Istället fick han på sig ett par aningens för små, lite missfärgade, också egentligen pyjamasbyxor.

Och till råga på allt ett par turkosa strumpor, fint va? ;)

Kanske tur att vi bara varit hemma idag..


Eskil

Veterinären ringde innan.
Jag fick som alltid hjärtat i halsgropen och ville börja gråta för att jag trodde dom ringde med en dödsdom.
Ja ni hör ju, det finns ju en anledning till varför det är Johan som får ta dessa samtal. ;)

...men det gjorde hon inte, ringde med dödsdom alltså. Urinprovet vi lämnade "var utspätt" hehe, inte så konstigt med tanke på varför vi sökt veterinären från första början. Men dom hade inte hittat något vidare konstigt i, lite föroreningar men det tror vi kommer från buren.

I vilket fall ville hon skicka oss till Göteborg på ultraljud av hans blåsa, något som iiiiinte riktigt passar just nu, Göteborg känns lite väl långt bort, men dom var tydligen riktiga experter på kaniner där.
Istället skulle vi få en remiss till Jönköping, känns lite närmre och lite säkrare och hon trodde inte det skulle ta så vidare lång tid, annars skulle vi bara ändra tiden.

Så nästa steg i planeringen är alltså ett ultraljud. Jag antar att det kommer tas nya blodprover på honom där uppe med så kanske dom kan analyseras på plats :)

Lilla lilla kanin. Snart ska vi nog veta varför du är så törstig..

(och Johan verkar ha fått en inflammation i magsäcken, usch!)


Pengen

Johan har en förkärlek till konstiga saker och ibland får han för sig att han måste ha både det ena och det andra.

Det senaste märkvärdiga han köpte hem var två nazistmynt från tradera.
Vad han ska ha dom till vet jag inte, mer än att det var något som var häftigt att ha. ;)

Han fick hem dom inplastade i nån liten myntficka med ett litet frimärke på köpet och dom har legat där jämte hans dator sen förra veckan.

Idag när jag låg inne i sängen och tittade på "stora månen" (Madagaskar 3) med Neo, fast Neo var på rymmen för en stund, så kommer han in med den lilla plastfickan.
Med bara ett mynt i.

Så jag frågar honom flera gånger var det andra myntet är men han vill bara åt pengen och vill att jag ska plocka ut den åt honom.

Jag följer med honom ut i vardagsrummet och frågar var han har gjort av det andra myntet. Glad som tusan pekar han på sin spargris, där mamma!

Jaha, men vad bra Neo.. Hehe
Nu tror jag denna grisen går att öppna i botten, värre hade det ju varit om han hade kommit åt spargrisarna vi har som man måste öppna likt en konservburk. ;)


Godmorgon

Måndag morgon.
Ingen har nog sovit gott i natt, förutom Neo, he he. Det är märkligt hur en sån liten människa bara kan ramla in och liksom ta över ett helt sovrum och vi bara, (eh...jag...) står jämte och säger okej, sov här då.

Han vill INTE sova ensam just nu, vissa kvällar går det jättebra och han somnar i sin säng på stört men han har vaknat ledsen mitt i natten istället, vet inte om det är alla bebisgrejer som spökar och känns konstiga, förmodligen.

Igår skulle han promt sova på Johans sida och krävde att Johan skulle ligga i mitten. Mysigt för mig, inte fullt lika mycket plats för Johan, haha!
Vid fyra försökte vi flytta in honom till sig men när han satte igång med den hjärtskärande mammaa, mammmaaaaa, mammmaaaaa-gråten, så bar jag in honom ögonaböj igen...
Japp, jag faller direkt och det vet han ;)

Han får gärna sova här, det har han alltid fått, men denna höggravida hyddan som sover uselt och har ont, och pappen med ont i magen... Oj oj oj.
Det hade varit skönt att få sova utan att bli skallad eller sparkad, eller utputtad ;)

Men det lär väl dröja några år tills dess..... ;)

Godmorgon måndag! Hoppas ni får en fin dag. Att ignorera onda sammandragningar funkar inte, så idag får jag nog testa något annat.


Känner mig elak

Känner mig som en elak fru som suttit och ätit mat när min man hela helgen har ätit soppa, druckit nyponsoppa och typ käkat källarfranska..

Samtidigt måste ju jag och bebisen få mat, ordentlig mat, och istället har vi passat på att äta sånt som Johan ändå inte helst vill äta, tacos, kycklingpaj och ikväll makaronilåda. Vilken mathelg!! :)

Men han mår i alla fall lite bättre, och det är ju huvudsaken! Även om jag nog kommer trycka på att han minsann ska ringa vårdcentralen imorgon igen..
Jourcentralen ville inte ta emot honom idag nämligen, surprise surprise....

Nu har jag lite onda sammandragningar men det är väl inget konstigt med det så jag tänker ignorera det, med förhoppning om att det startar om jag ignorerar det. Smart va? ;)


Orolig

Herregud. Ungjääääää.... Vad du skräms!

Känns som jag har försökt halva eftermiddagen med att få igång sjusovaren i magen, jag har hoppat, gungat på magen, vilat, druckit hutlösa mängder vatten, gungat ännu mer på magen, försökt klia mig på fötterna i stående position, tryckt magen mot kallt fönster, gungat ännu mer...

Tillslut fick jag en liten knuff tillbaka, men innan dess har jag försökt skaffa mig en katastrofplan, vilket inte kom längre än att jag fick panik och såg alla tänkbara scenarion framför mig..

Det är bitvis en lugn bebis, vissa dagar är det lattjo lajbans där inne, andra inte, men det brukar vara ganska lätt att få svar så när det helt plötsligt inte är det.... Då går pulsen upp!

Och kom inte lilla parvel och säg att det är ont om plats i mammas mage, för det är det nog inte om du är så liten..
Däremot sitter du ju fast med huvudet, så det går ju helt klart inte att göra en kullerbytta längre, det är ju klart, det kan jag ju hålla med dig om..

Men usch! Sluta skräms! Bannemig!


Rayman

Fick frågan om jag var på förlossningen eftersom jag inte skrivit något idag.

Tyvärr inte! Hur mycket jag än hade velat så är vi fortfarande hemma och spelar tvspel. Så kul har vi!
Eller rätt roligt är det då vi spelar rayman, vilket nog är det enda tvspelet jag gillar. Och Johan är väl glad så länge jag går med på att spela någonting ;)

Min kompis som också väntade oktoberbebis fick ut en liten parvel idag! Åh så glad jag är! Kan börja gråta lite när jag tänker på det och hoppas ännu mer att vår parvel också bestämmer sig för att kika ut snart. Jag är en smula otålig nu! ;) och speciellt idag, vi sa ju att vi skulle ligga där ihop så...
Vi får väl se, söndagen är ju inte slut än. Haha!


bärsjal looma sino

åh.

nu vill jag shoppa igen, som alltid kommer jag ju på saker jag bara måååååste ha. 

denna gång en trikåsjal. 

jag gillar ju som sagt att bära, men manducan har ju en minimumvikt och om nu denna bebisen blir så liten som det förutspås så kommer manducan inte att kunna användas på ett tag.. 
samt att den nog är bäst för utomhusbruk. 

därför började jag tänka i sjalbanan igen och har läst lite och kikat på lite videos och snickesnackat lite med Lisettan om sjalar och hittade en Looma Sino på blocket. 
egentligen verkar alla trikåsjalar vara av samma skrot och korn, men looma sinon är tunnast om jag inte förstått det fel, och jag kan vara ganska varm av mig och blir ännu varmare när det ska bäras så en tunn sjal är nog att föredra. 

mailade på den på blocket i alla fall, så får vi se om den finns kvar. ganska gammal annons, men jag inbillar ju mig att finns annonsen kvar, finns sakerna kvar. 
annars fanns där några andra att välja på, samt på tradera. 

hoppas hoppas! det ser himmelens mysigt ut att bära i sjal, smidigt också att man kan knyta hemma och sen bara stoppa i bebisen när och om det behövs. bra under vintern tänker jag! 

här lånade jag bilden.


jaha. annars händer här inte mycket! 
bebis är fortfarande inneboende utan några vidare tecken på att vilja komma ut. 
Neo sover och Johan som mår ganska uselt vilar. och jag sitter här med täppt näsa. 
jag HATAR nästäppa och börjar sakteligen inse att jag är snart lika beroende av nässpray som jag är av mitt läppcerat, men vet ni? det struntar jag faktiskt i just nu. jag inbillar mig att trycket i näsan kommer försvinna när bebis kommit ut, eftersom det är graviditetstäppa, det kanske tar några extra dagar med tanke på mitt sprayberoende, men har jag slutat röka så ska jag nog klara av att sluta nässpraya också. ;) Godmorgon!

Godmorgon lördag!

Idag var det faktiskt pappen som vaknade innan ottan, dumma magkatarr! Jag sov till halv sju och den här fisungen kan nog sova länge till.

Lördag lördag.
Idag är det inget minisim på schemat, tur det kanske eftersom att Johan inte mår bra, därför vet jag inte riktigt alls vad dagen har att erbjuda.

Jag tror jag ska undersöka huruvida det finns ett nytt fodrat regnställ till Neo på smålle. Om jag orkar.
Annars kanske jag räfsar framsidan, eller skrubbar trappan... Livet är fullt av möjligheter! Eller så tittar jag på tv resten av dagen. ;)


Stoooor lastbil!

Vi tillbringade eftermiddagen i lanna hos pappa, Neo sågade och hamrade, körde traktor både själv och med Nanna och vi fick besök av en lastbil, oooJ WOOOOOW, stooooor! Sa Neo när han stod jämte och beundrade den stora lastbilen. ;)

Sen hände något och gladfis-Neo var jättetrött och blöjan hade läckt på något vis och byxorna var blöta och hela jorden gick under och vi fick panikringa Johan som skulle komma med nya byxor. Oj oj oj. Som han skrek, i 40 min! Jag höll på att förlora förståndet, haha!
Sen somnade han i bilen och i soffan men efter det blev han glad igen. En liten tupplur gör susen. :)


Gladfis

Jag tjuvfotade Neos dagisbild innan, det blir ju lite knöligt och jag vill ju inte visa några andra barn så jag har klippt lite..


Kaninkiss

Att ta urinprov på en kanin är inte det lättaste! Det går ju liksom inte att tejpa fast en påse under honom, eller att fånga upp det in action så att säga.

Istället har det fallit sig så bra att vi köpte ny toalett till honom och den är lite mindre än den gamla och eftersom han numera kissar så det skvalar hamnar mycket utanför, så vi ställde en liten skål i ändan och hoppades på det bästa. Mycket riktigt lite kaninkiss fanns där i. Hur rent det är går ju inte svara på, men förhoppningsvis är det okej ändå.. Vi får se vad veterinären säger..


Magkatarr & tacotime

Johan har haft jättejätteont i magen ett par dagar och var hemma från jobbet igår och jobbar hemifrån idag.

För min egen sinnesfrids skull sa jag åt honom att ringa vårdcentralen idag, tänkte att det inte passade sig så bra med en sjuk pappen om vi måste åka till förlossningen, ego som jag är vill jag ju att han ska ta hand om mig när det behövs. Usch så elak jag låter men jag tror ni förstår vad jag menar.

Konstigt nog slog aldrig tanken mig på diagnosen som sköterskan ställde honom i luren, jag är ju annars väldigt bra på att hitta sjukdomar på folk, men att han kunde ha magkatarr tänkte jag aldrig på.

Däremot blev jag lättad. Även om magkatarr är vedervärdigt, minns själv hur jag mådde förra hösten, så finns det ju hjälp att få ganska snabbt och därför ska vi besöka Apoteket om en stund, samt att han ska gå på flytande kost resten av helgen vilket innebär tacos för miiiiig!!!! :)
Han är glad att slippa och jag är glad för att få äta. Nån som vill joina mig? :)


Konstiga värden

Förbannade blodsocker!
Uppenbarligen reagerar jag på något nu som jag inte riktigt vet vad...

Mjölk? Jag vet inte, kanske, har inte gjort det innan i veckan men något är vajsing kalajsing nu..
Jag vet att blodsockret kan höjas av laktos, men det är inget jag märkt av innan. Nu har jag begränsat att jag bara dricker mjölk till frukost och det sa dietisten var okej, att dricka lite mjölk till maten om man inte har det i maten.

Igår åt jag stuvade makaroner och köttbullar till lunch. Inga problem alls.
Till middag åt jag stuvad blomkål och falukorv, stor variation på lättlagad mat ;) och mitt blodsocker steg i skyarna.
(jag råkade äta en liten chokladboll direkt efter middagen också.... Hehe, men det är inget jag reagerat på förr)

Idag åt jag två mackor och ett glas mjölk och hade också för högt värde?!
Vad är felet? I och för sig så blev det tokigt igår och jag glömde sticka mig efter frukosten så det kan vara detta brödet som är problemet, annars är det mjölken som jag helt plötsligt inte klarar trots att jag gjort det hela tiden.

Ååååh!!! För det är ju så jäkla roligt att dricka vatten till frukost...
Vatten och bröd. Hurra hurra...

Nä, nu blir jag grinig! Så här vill jag inte ha det, det har ju gått så himla bra hittills och nu förstår jag ingenting!
Får väl prova att inte dricka mjölk i helgen då och se om det fortsätter att vara konstigt.
Och byta bröd kanske..

Ååh SUCK!


Lugnare...

Nu har jag både hunnit laga och äta lunch och middag och tagit en ordentlig tupplur efter dagens alla bravader. Härligt!

Förvärkarna har avtagit, kommer någon då och då men inte alls som innan idag, har dock fortfarande väldigt ont i ryggen. Men det behöver väl inte betyda något på något håll heller, än finns det ju tid att få igång det eller inte.. :)

Blir nog tidigt i säng idag med, med förhoppning om att kunna sova lika mycket som i natt.
Imorgon är det väl fredag, och det är ju alltid himla bra! :)


Förvirrande

Status är fortfarande oförändrad när det gäller sprutorna, jag ska köra på med full dos tills dess att jag tycker att det verkar vara igång, om det är igång ska jag ta en halv spruta och ringa in så att dom kan bedöma om det är på riktigt..
Och då gäller halv spruta var 12e timme.

Ultraljudet gick bra men bebisen är en liten liten parvel och har stannat av en del i växten och uppskattades vara 18% mindre och väga ungefär 2600 g.
Lillskrutten!!!
Fullgången tid tror dom att den kan landa runt tre kilo.
Det fanns alldeles lagom med fostervatten så jag har ju tydligen skött min diabetes bra annars hade det nog märkts på bebisens vikt plus att man kunde få mycket mer vatten av det.

Om jag sen inte missförstod min nya läkare skulle jag tillbaka på dagen D för ett nytt ultraljud och en ny bedömning.
Om allt fortfarande såg bra ut och framförallt om bebisen växer så skulle det få fortsätta tills det att kroppen är färdig. Om bebisen däremot stannat av ännu mer i växten kan det bli tal om igångsättning däromkring. Antagligen för att jag inte kan ge den tillräckligt?
Det var inget hon sa, men det är vad jag antar.

Ja jisses vilken dag!
Jag trodde det skulle ta en timme istället kom jag hem 4,5 timme senare, en hinnsvepning rikare och med ganska bra förvärkar. Hallå i huset! Nu blir jag nästan stressad, haha!


Herreguuud

Kära hjärtanes.

Skriver ner detta lite för att minnas allt som händer..

Läkaren jag skulle träffa var på kongress, och så även den andra som har spec.mvc, dom är bara två. Så jag träffade en annan läkare som sa att när jag får värkar ska jag bara ta halva sprutan med 12 timmars mellanrum.

Det bästa är när hon säger att vi kan kolla läget lite och kanske göra en hinnsvepning, upp i sängen med dig!
Öppen typ "ett finger", men det kunde man vara länge, inte mogen men inte heller helt omoget, ganska mjukt, hon kom åt så att hon svepte hinnorna litegrann "för att se om något kanske händer" inom ett par dagar.

Nu väntar jag på ett ultraljud som måste göras hos ultraljudsbarnmorskorna eftersom min läkare är borta annars hade hon gjort det.

Beroende på hur stor bebisen är så ska vi planera vidare efter ultraljudet, känner allt mer att Johan nog borde varit med, haha

Herregud vad det händer grejer! Jag blir helt förvirrad. Jag skulle ju bara in och prata om sprutorna...


Hallå....

.....just nu känns det som jag aldrig kommer härifrån.

10-15 min skulle kurvan ta, efter 40 min började apparaten tjuta först då kom dom på att jag fanns här inne.
Men ingen verkar veta vad jag ska göra eller varför jag är här, så såhär snart två timmar senare har jag fortfarande inte fått träffa läkaren och därmed inte heller gjort det jag kom hit för.

Men den jättelånga kurvan var bra, däremot tror jag att jag låg konstigt för den registrerade inte sammandragningarna som jag kände, i mitt tycke då. Men viktigast är ju hjärtljuden och dom var fin fina!

På återseende...


Hoppsan

Det var alldeles ljuvligt ute idag! Frostigt och vackert.

Nu är jag på förlossningen och ska göra en kurva, känner mig lite förvirrad, haha, för jag trodde jag bara skulle träffa läkaren men bedömning innebar visst kurva och temp och kisseprov och allt möjligt. Kanske skulle haft med mig Johan....
morgonsvammel

jag har lite av ett halleulja-moment här, jag var sååå trött igår! 
Neo ville inte sova när vi kom hem från dagis, och vill inte han sova så får inte jag heller sova. 
jag hade ju varit vaken sen halv fyra så jag var rätt mör efter att ha städat huset och grejat när han var borta..
 
jag var inne hos barnmorskan igår och var hemma igen vid halv sex-tiden, lagade middag och landade i soffan. 
strax innan åtta tyckte Johan att jag nog visst skulle gå och lägga mig och jag funderade och räknade timmar och hur länge det var möjligt att jag skulle kunna få sova, när jag skulle vakna ect om jag la mig så tidigt.
jag var vaken en stund till men gick nog och la mig vid nio-tiden, vaknade till några gånger, var på toa ect och vet att jag legat lite i dvala på morgonen, men VAKNADE av Johans alarm! VAKNADE! förstår ni?! KLOCKAN SEX?! 

haaallleluuuja! jag kände mig glad när jag steg upp, hoppade nästan upp (så mycket man nu kan hoppa med denna badbollen) och in i duschen och längtade efter att äta frukost och allt känns bara... aaah... jag har sovit.. 
även om jag har haft ont och det har varit jobbigt att vända sig och jag har drömt om Gunilla Persson, så vaknade jag inte vid halv fyra och just nu är jag glad. jag tar vara på den känslan en stund. 
 
det är -3,5 grader ute och vi kan inte för allt i vår värld hitta dedär grejerna som man lägger på rutan för att slippa skrapa, vi köpte två sånna i somras när vi handlade bra-att-ha-grejer på biltema inför resan, men ingen av oss minns vart vi lagt dem. måste hitta! 

idag är dessutom lite av en domedag skulle jag nästan våga kalla det. 
jag ska till spec.mvc på bedömning, tror jag, det sa i alla fall den barnmorskan som ringde förra veckan och undrade om jag hade fått en tid tillls idag. och det hade jag ju. 
det kommer ju handla om sprutorna, det lär, förhoppningsvis, göras ett tillväxtultraljud och det kommer bestämmas om jag bara kommer få gå tiden ut, eller om jag kommer få vara gravid tills räkan bestämmer sig för att komma självmant, och ska vi lita på min dröm sen igår så kan det ju dröja till efter jul.... 
eller så dröjer det inte ens till tiden är klar. 

barnmorskan igår kunde inte ens känna huvudet, hon var övertygad om att bebis hade vänt på sig och jag hävdade raka motsatsen, förklarade att med det trycket jag känner och att det ibland känns som jag bokstavligt har ett huvud mellan benen är det omöjligt att den vänt sig. jag hade rätt. 
så långt ner ligger den alltså. jag frågade lite fint om hon trodde den hade fixerat sig då, vilket hon tyckte att vi kunde anta, eftersom den uppenbarligen är så långt ner. hmm... ;) 

så idag gäller det alltså. för om allt ser bra ut och alla mina värden är dom de ska och bebis inte är för stor så finns inga skäl till igångsättning, och det är väl i och för sig väldigt skönt det med, även om det hade varit skönt att ha ett bäst-före-datum. typ. 
 
förresten i all hast och på tal om något HELT annat så äter ju jag bara nyckelhålsmärkt bröd med massa grejer i och fullkorn och fanskap, och igår köpte jag Wasas nya surdegsbröd, tror det var pappa som borde kunna kvala in som nån surdegsexpert efter allt barkbröd han ätit genom åren, som sa att det var gott, så jag testade. 
blev positivt överraskad faktiskt, riktigt stora skivor och riktigt gott! testa på det! 

så, nu har jag svamlat av mig för denna gång. Wish me luck! ;) 

 

Testspröjs

Jag har testtejpat några fönster idag, bara för att se hur det skulle se ut med spröjs och vilken typ vi skulle ha. Jag har några dåliga bilder att bjuda på, var tvungen att ta inomhus för utomhus ser man inget än när solen ligger bakom huset blir man bländad på framsidan.

Observera att jag bara hastigt har tejpat och det är ganska snett och inte jämt alls, bortse från det och tänk istället på hur det kommer se ut, pappa kan ju göra raka jämna spröjs liksom ;)

Vi har ju dessutom olika storlekar på våra fönster, så på baksidan blir det 6 rutor, på framsidan blir det nog 4 på de små till garaget, 6 på de små i tvättstugan/köket och 9 på de två stora i köket/vardagsrummet, och på hörnan blir det nog 8 på de tre fönstren vi har. De är inte lika breda men längre nämligen..


Nu börjar det

Nu är det verkligen höst. Nu är det minusgrader. Mig veterligen höstens första..


Sömnbloggen

Jag somnade på soffan igår. Tvärdäckade när husfruarna började och sov till kvart över elva när Johan fick liv i mig. La mig i sängen tittade på tv en liten stund och somnade igen.

Vaknade halv fyra av värmeslag och att jag drömde att barnmorskan undersökte mig och sa att det var så stängt att det nog kunde dröja till efter jul. Jahaopp...

Nä fy fasen. Att Johan står ut med mig är ett under, jag är ett monster och hade verkligen inte velat vara gift med mig själv. Pjuh....


Skrubba skrubba

Johan var ute igår och testskrubbade trappan med en rotborste. Man kan ju säga att det blev en makalös skillnad.. Minst sagt!
Tyvärr började det regna så han avbröt arbetet, hoppas det återupptas snarast.. ;)


Konkurs

HUR komiskt?!
Jag tog en macka efter förra inlägget tillsammans med morgonens tidning och vad möter mig på framsidan?

Jag har bokat dejt med Frida på torsdag efter att jag varit på spec.mvc och klämt på bebisen, då ska vi ragga ytterkläder!
Hoppas dom har några bra vinterkängor...


Vila vila vila

Skulle ringa in mina värden idag men det verkar som att sköterskorna satt "i den stora telefonen" och det var uppringningssystem och telefonkö och jag har ont i huvudet och mår lite illa och är snortrött och orkar inte vänta en timme på att bli uppringd. LATMASK!

Ringer imorgon istället, då kommer jag nog fram direkt.

Barnet är lämnat hos sina kamrater, han ställde till med ett galet liv för att han inte fick åka VAGN till dagis! SUCK!
Och när jag har varit vaken sen mitt i natten ville jag bara sätta mig på trappan och böla när ungen vägrar gå ut från huset om han inte får åka vagn. Kära nån. Snart gömmer jag alla vagnar.
Ynkliga 4 grader var det när vi väl kom in i bilen och åkte ner så det fleecefodrade stället fick följa med, och de nya stövlarna.......
Ho ho, undra hur det kommer gå för herrn när det är dags att gå ut.
Men undra om vi inte måste köpa ett nytt regnställ till honom, har en känsla av att detta är för litet denna hösten. Får kolla det i eftermiddag!

Nu måste jag vila. Vila vila vila.


Sur

Fem timmar verkar vara nån gräns för mig numera. Spelar liksom ingen roll om jag lägger mig vid halv elva som igår, eller halv två, efter fem timmar vaknar jag.
Skillnaden är ju att när jag somnar vid halv elva så vaknar jag HALV FYRA!
Och hur jävla spännande är det?!

Sista veckan jag jobbade kunde jag sova hur mycket som helst, eller sista tiden, såg framför mig hur jag skulle sova tiotimmarspass varje dag och vara så himla utvilad jämt.
Istället sover jag så uselt att det nästan kan kvitta. Jag går ju som i en dvala och får ingenting gjort för jag orkar inget alls.

SUR är jag. SUUUUUR!!!

Nä. Man kanske skulle handskrubba trappan eller något idag?


Nyplanterat

Var förbi affären när vi hade hämtat Johanna och passade även på att gå förbi "ett litet hus" som vår blomsteraffär heter. Köpte med några plantor ljung och ett kålhuvud för att göra lite fint på trappan!

Hade fått plats med mer i den stora krukan men det går ju att stoppa i efter hand, men det blev mycket finare än det var innan med bruna pelargoner och övervuxna sommarblommor ;)

Nu måste bara trappan spolas av också, det får Johan göra sen. Och Nanna tar gräsmattan. Så fint det kommer bli! :)


Måla måla

Vi har målat lite, men kritorna var ganska...torra? Man behövde trycka ganska hårt, eller, jag behöver ju inte eftersom jag anpassar mig på ett annat vis, men Neo som målar ganska löst var det lite värre för, men han målade en fin teckning i GULT. Eller hur? ;)

Det finns bara två färger. Gult och färg. ;) i alla fall när man frågar honom. :)


Godmorgon

Jag har faktiskt sovit ganska bra i natt, vaknade till nångång men vaknade först på riktigt när Johan låste dörren. Låg och tänkte att det var så skönt att sova när jag flyttade på ett ben och plötsligt kände att jag hade jätteont i höften, var jättekissnödig och att bebisen hade hicka.
Jaha, och där var det liksom kört, haha!
Men då var klockan halv sju så det var väl helt okej ändå.

Neo kom över och la sig hos mig vid sju, han var lite ledsen och ville nog sova hos mamma, för han sover fortfarande!

Men jag ska nog väcka honom nu för jag är galet hungrig! Behöver frukost och det kan ju vara trevligt att få sällskap vid bordet nån morgon när jag inte äter frukost vid fem.. :)

När klockan börjar bli lite mer human ska vi hämta hit Nanna!


Väskor överallt

Jopp. Jag tog en tupplur innan solsidan. Himla tur det, annars vet jag inte var jag hade befunnit mig nu ;)

Har slängt in en maskin tvätt och delvis packat min+bebis väska, och en väska till Neo med lite ombyten. Svårt att veta vad man ska stoppa i känner jag.

I min väska ligger det några linnen, ett par leggings, ett par mjuka brallor, underkläder och lite kläder till bebisen. Toapapper och tandborste+tandkräm.
Svårt som sagt!
Ska stoppa ner bebisens present till Neo i väskan också..
Kameran ligger på laddning trots att det var fullt batteri, lika bra att vara på den säkraste sidan.

Svårt också att veta hur länge man måste vara kvar, jag räknar med två nätter även om jag hoppas på en, men jag räknar med två, kanske tillochmed minst två, och då tänker jag mest på bebisen blodsocker, känner på mig att det kanske blir samma resa där som med Neo, och speciellt med tanke på diabetesen. Lika bra att vara inställd på det..

Några mer tips? Något jag inte tänkt på?


Trött efter kalasande

Himmel så trött jag är!

Som sagt, vi har ju varit på kalas idag och min välbehövliga tupplur försvann ju på så vis. Jag dör trötthetsdöden efter de typ fyra ynkliga timmarna jag sov i natt.

Men kalaset var trevligt!
Neo var på sitt soligaste humör och hade många att leka med och många bilar att leka med! Maten var god god god! Men jag behöver nog fylla på lite i magen snart, om inte annat behöver Neo det som inte riktigt hade tid att äta något annat än vindruvor.

Bebis har lekt på bra idag och mormor fick känna av lite hicka. ;)
Har haft ganska många riktigt tryckande förvärkar under kvällen, tecken på vila!

Ska nog blunda några minuter annars kommer jag somna på riktigt innan solsidan ens är igång...


37+2

Såja. 37+2. Min magiska dag, och ännu ingenting. Har fortsatt molvärk i ryggen och lite lindriga förvärkar/sammandragningar.

Om jag nu förstår skillnaden på förvärkar och sammandragningar. :)
Men jag fick förklarat för mig innan att förvärkar trycker lite mer neråt och känns mer bakåt ryggen också, kanske är individuellt vad man uppfattar som vad, men jag tror jag förstår.

Jag får några konstiga också, som gör att jag blir typ kall i bröstet och sen trycker det lite överallt, rätt obehagligt faktiskt och jättesvårt att förklara.

Annars vaknade jag alldeles för jäkla tidigt idag med, halv sex var väl klockan. Sen dess har jag ätit lite frukost och stoppat i lite ny jord hos mina hoyor. Man ska väl inte plantera om på hösten så jag gav dom bara lite extra.

Idag ska vi en sväng till blomstelandet, en sväng förbi Britt och Anders och slutligen på kalas hos morfar.
Jag kommer vara gaalet trött ikväll eftersom vi är borta den tiden då jag vanligtvis vilar. Pjuh!
Haha, jäkla tant är vad jag är som vilar för jämnan :D


Åtta

Tanken slog mig precis att om bebis är kvar efter torsdag så måste jag ta dubbla sprutor på grund av dosfördelning, två halva doser två gånger om dagen alltså.

Vilket med all blodsockerkoll innebär ÅTTA stick om dagen! ÅTTA!
I och för sig sticker jag ju sju redan nu, men då är det ju bara en överjävlig spruta...

Åtta gånger alltså... Åtta..


GÅKA BAGNEEEN

Jag har röjt i garaget idag. Samlat ihop määääängder av pant och all annan skit som stod där ute, passade på att plocka in vagnen och bygga ihop quadroliften till den så är vagnen också klar.

Eeh.... Det jag inte tänkte på riktigt var min sons besatthet av att "gåka bagnen". Och det gick ju liksom bra, han fick ligga där i en stund och det var roligt och allt. Tills det vad dags att åka och bada...

Hoho! Han blev så ARG! Skrek och höll fast sig i vagnen, lilla plutten, vi försökte med att han skulle få åka lite sen men det gick inte för sig, han skulle inte bada bara åka vagn. ;)
Kanske lika bra att ställa ut den i garaget igen innan han kommer hem igen. :P


Hej lördag!

Vaknade sådär mysigt mitt i natten av en "sur uppstötning" (haha! Vilket jäkla ord), men fy tusan! Kutade upp och hämtade novalucol och sov på dubbla kuddar för att hålla magsyran och innehållet där det hörde hemma.

I gengäld fick jag sova till hela KVART I SJU! Det ni!
Rekord för denna vecka, tyvärr gick jag ju och la mig vid ett nångång så antalet timmar var väl detsamma.
Men men, här sover vi när det bjuds på sömn om det så innebär fyra timmar mitt på dagen. Det gäller ju att passa på och framförallt att lyssna på kroppen och när det gäller sömn anser jag mig själv vara lite av en expert på det området ;)

Har planerat lite mat för veckan framåt och det verkar sig inte trevligare än att vi blir bortbjudna på middag ikväll, härligt och kul!
Och imorgon är det kalas för morfar, himla smidigt och det tycks minska min matlagning med många procent denna helg. Och efter det är veckodagarna färdigplanerade med. Skönt!

Har fortfarande "mensvärk i ryggen" och tänk om det ville sig så väl att det är ett långdraget förlossningssymptom. Men den turen lär jag väl inte ha ;)
Men det sprider sig liksom runt magen ibland, som ett skärp. Vi får väl se, det är ju faktiskt nästan tre veckor kvar, så det är väl lika bra att hålla sig inställd på det. Även om jag 'aldrig varit' gravid längre än till imorgon.

Sen framåt lunch ska Neo iväg och "poppa vatten Linn!"
Hoppa i vattnet med Linn alltså :)
Det är ju lördag och minisim!


Sandmannen

Mamma gjorde mig uppmärksam om detta idag. Har ni sett?!

Jag har väntat och längtat och trodde nästan inte att det skulle komma en ny bok i år, men nu äntligen...
ÄNTLIGEN!
Boken släpps den 29/10 och även om jag är en pocket-människa funderar jag starkt på att förhandsboka den i inbunden, för jag vet inte om jag kan vänta tills pocketboken kommer. Kanske till sommaren? Oh no. Det går inte! 

 

 


2,5 års koll

Vi var på 2,5 års kontroll på BVC idag.
Det gick bra! Neo var tyst som en mus till en början men lättade upp i humöret när han skulle mäta sig, det var ju roligt att pappen drog ner mätstickan i huvudet ;)

92,5 cm lång till 14,5 kg. Han låg helt och hållet på medel och blev därmed en exemplarisk medelSvensson ;)
Neos första vikt i hans BVCbok är på 2610g och 49cm. Tänk vad han har växt! :)

Bilarna var jätteroliga att leka med, bollen litegrann, han ritade på pappret som han skulle men han säger ju inte kossa och vovve eller tallrik även om han vet vad det är, så vi skulle titta i väskan med leksaker en annan gång och se om han vill säga mer ord då.

Roligast var när hon plockar fram en liten mugg och frågar vad det är. Neo totalignorerar och ger den till mig och fortsätter leka med kossan.
Så hon tar fram en hund och pratar lite kring den, sen frågar hon
"Neo kan du stoppa ner hunden i muggen?" "nej!"
"nähä... Kan du stoppa ner hunden i koppen?"
Neo ignorerar....
Så hon frågar vad vi kallar det hemma, glas svarar vi.
"Neo kan du stoppa ner hunden i glaset?"
"jaaa!" säger han och stoppar ner hunden i koppen-muggen-glaset. Haha!

Det säger väl en del om vårt drickande ur muggar i detta hushållet, kaffebryggaren står ju i ett skåp ;)

Vi fick en present från biblioteket och ska dit och hämta ut en bok nån dag, snällt tycker jag!

Och snart hoppas jag att vi ska till BVC igen, dock med Mini den gången.


20 dagar..

20 dagar kvar. Ibland känner jag mig totalt jätteredo. Ibland förstår jag inte vad som ska hända.

Jag vill tro att anledningen till att jag envisas med att vakna alldeles för tidigt är kroppens sätt att förbereda mig på vakennätter, och klockan fem ÄR bättre än tre, men så jäkla drygt!

Neo kom som på söndag. Så jag satsar på det.
Som Sussi sa, söndagar är tråkiga, man har ju ändå inget annat att göra. ;)


En snabbis till Ullared

Vi tog en snabb tur till Ullared i eftermiddag, jag hade nog massa i tankarna som vi skulle köpa men vet knappt vad vi kom hem med. ;)

Nya strumpor till Neo, en pyjamas, fy vad dåligt utbud på pyjamasar till större barn! Bara till bebisar..

Köpte tre nya pussel, kritor, vattenfärg och pippifigurer. Hade tänkt köpa Pippis hus men hittade bara hoppetossa och lektältet. En bil köpte vi också, en present från bebisen ;)

Jag sprang över en amningspump, eller säger man bröstpump? En pump helt enkelt. Hade ju tänkt ge amningen en bättre chans denna gång och tänkte att en pump kanske kunde vara bra att ha hemma? 350kr gav jag för den, tror den ligger på 500 på internet...

Och jag kan ju lova att det var en PLÅGA att gå förbi allt godis, herregud! Plus att dom har börjat med lösgodis så det luktade ljuvligt godisgott... Nästa gång!!!

Hade velat ha solcellslampor också men hittade inga, och inga julgardiner som jag föll för direkt heller. Ibland blir det ju så. Men det var mysigt i alla fall att åka iväg bara vi två. :)


Regn regn regn

Vilken skillnad att lämna en utvilad Neo på morgonen! Han är jätteglad när vi går in, han går själv från bilen vilket han aldrig gjorde när han började tidigt, han är glad när vi tar av kläderna och han hoppar nästan vid grinden för att få komma in, och går raka vägen in och söker upp första bästa traktor eller bil. Igår mötte en liten kille honom med en traktor och gav den till Neo. Jag ville nästan gråta en skvätt så sött var det. :)

Jag hade nästan planerat att åka till blomsterlandet och köpa lite växter till trappan men det regnar rätt mycket ute och jag har ingen lust att stå där ute i regnet och plantera så jag kryper ner i sängen igen och vilar. Låter som en himla mycket bättre idé!
Plantera blommor kan man alltid göra en annan dag.. :)


Godmorgon

Goooodmorgon!

Jag vaknade halv tre i natt och tänkte för mig själv. I h e l v e t e h e l l e r.
Så jag gick ut till soffan och hämtade en kudde och slängde över huvudet. Beprövat knep sen många år tillbaka för mig att sova med en kudde över huvudet. Funkade lika bra idag.
Nåja. Nästan i alla fall, vaknade 5.15 istället. Alldeles för tidigt men mycket bättre tid än 3 i alla fall!

Snart är det dags att lämna lilla loppan på dagis och sen åka hem och.... Kanske inte göra någonting. Aaah..

Johan ska till Jönköping idag och presentera sitt examensjobb och opponera och allt vad det nu heter. Himla skönt att ha det avklarat, så får vi hoppas det blir godkänt!
I eftermiddag hade vi tänkt äventyra ullared om inget annat händer.


gissningslek

Vill ni gissa när bebisen kommer? 

gör det då! :D 

jag tänkte ju trycka ut den i helgen, vi får väl se hur det går ;) 

GISSA PÅ! 

Hoppsan!

Både jag och Neo somnade på soffan när vi kom hem. Först tillsammans och sen sov vi vidare i varsin soffa. Alldeles för länge sov vi dessutom.

Inte alls min plan för dagen, men det är väl sånt som händer ;)

Har inte hört något från veterinären och jag tolkar det som att hon inte fick tag på den där kaninspecialisten. Känns väl mest troligt, annars hade hon ju ringt..
Han har i alla fall varit som vanligt ikväll, ätit massa hö och druckit massa vatten. Och tvättar sitt rakade lilla öra. Gubben Men usch, det är oroligt i mitt matte-hjärta.

Annars har vi lagat god middag, Neo åt en halv burk lingonsylt, nästan, och upprepade gock mamma, gock! ;)

Jag har ont i ryggen, igeeeeeen, men nu har det även spridit sig till framsidan. Pjuh!
Johan är preliminärt inbokad på ett besök på Volvo lastvagnar nästa vecka, känns väl sådär att skicka iväg honom till Göteborg en heldag. Jag föreslog därför att jag skulle följa med honom dit så att vi var på samma ställe in case of emergency liksom, haha! Bra deal väl? ;)

Nu, soffhäng.

 


Hos veterinären

Åh kackin...

Hade tid hos veterinären idag vid elva. Efter en stunds väntande kom vi in och fick vänta ytterligare. Det var en herrans massa väntande.
Vid 12.20 fick jag panikringa dagis och fråga om det var okej att Neo stannade en stund extra, det var det ju såklart, Pjuh! 20 min sent kom jag.

Eskil var lugn som en filbunke hela tiden, tills det skulle tas blodprov, det var inte fullt lika roligt men efter en stund gick det också bra.
Så nu är han rakad på ena örat och på ena tassen. Tre pers krävdes för att reda ut blodprovet, haha! En höll honom, en höll nålen och jag höll provröret.

Diagnosen hittills var väldigt låga vita blodkroppar. Vad det betyder vet vi inte än, men magkänslan säger att det är något som inte är bra...
Veterinären vi var hos hittade inte referensvärdena för kanin, blir kanske så när man hamnar hos lantbruksveten ;) men hon skulle ringa en kvinna som var specialist på kaniner och diskutera med henne. Bra såklart, men jag hade ju hellre sett att allt var helt okej....

Lilla älskade Eskimåkanin...

Så nu håller vi tummarna att hon ringer snart och säger att allt är bra!


Den gröna trappan

Ser ni vad jag menar med att trappan är grön?! Finns ju ingen annan logisk förklaring än pelargonerna. Skräpblomma!

Undra vad man behöver för medel för att få bort det, eller om det räcker med högtryckstvätt?


Vaken

Ha! Vilken rätsida på sömnen va.

03.02.

Hur länge ska det hålla på?
Hallå kroppen?! SOV!

Ont i höfterna så in i bängen har jag också, förmodligen därför jag vaknade från början..

Vad gör jag nu?
Idag ska jag ju med kaninen till veterinären så det blir inget sova där vid. Kanske lika bra, om jag lyckas hålla mig vaken hela dagen kanske jag kan få ordning på det?!

Åååh... DUMMA! :(


Godkväll

Vi hade en mysig eftermiddag med flickorna i stan, Neo föll hals över huvud över Inez pippihus, inte som i att han ramlade, men som i att han totalt glömde bort både glass och kaka för Pippis lilla hus. ;)

Vi ska förmodligen till Ullared på torsdag så jag ska spana in huset där och i så fall blir det nog en julklapp till honom! Det kanske han skulle gilla!

Jag somnade såklart på soffan innan, jävla skit, men ska snart krypa ner i sängen ändå och försöka sova, måste få nån rätsida på detta. SUCK!

Imorgon är det besök hos veterinären med Eskil. Usch, otäckt tycker jag även om jag inte tror det är något fel på honom, han är ju pigg och glad!
Vill ändå att någon kikar på honom så jag hoppas att dom kan hjälpa till på den fronten trots att distriktsveterinären mest håller på med kor och hästar..
Men å andra sidan är ju inte vår Eskil som andra kaniner så det kanske inte gör så mycket ;)


Sova sova sova

Jag önskar jag kunde säga att jag gjort något vettigt idag. När Neo har sin första dag på dagis som 15 timmarsbarn. Men nä.

Jag vaknade strax efter TRE i natt och var därför lagom trött och lagom tjurig tills det att han skulle lämnas. Lyckades givetvis slumra till lite vid sjutiden men då var det ju ingen idé när vi skulle upp och allt.

Morgonen rullade på rätt bra, Neo åt lite frukost och ställde till med ett himla liv som sina nya stövlar, fullkomligt VÄGRADE ha dom på sig, unge!
Jag slängde stövlarna i golvet och drog fram hans gamla som är för trånga i skaftet så byxorna liksom hamnar ovanför. Nöjd unge. ;)
Hans ena fröken berättade sen att det var väldigt vanligt att barn reagerade på det sättet när det var klädbyte vid säsongsbyte och sa att jag skulle ta ner dom dit istället, att det nog skulle gå bättre där när alla ska klä på sig och det inte finns några alternativ. Ska testa det istället!

Det var verkligen inga problem att lämna honom, han gick iväg direkt och var glad, skönt!

Och jag åkte hem och sov. SÅ HIMLA SKÖNT! Däremot var jag livrädd för att försova mig så jag har vaknat många gånger.

Nu ska jag snart klä på mig och hämta hem lillfisen igen, lägga honom för en tupplur och vid halv tre ska vi susa in till stan på FridaInezSussiTindra-dejt! :)

Ringde in mina värden i morse med, blev godkänd även denna veckan och hon tyckte att jag låg helt normalt och sa att jag kan testa att sticka nångång efter förlossningen men jag behöver inte alls göra som idag. Skönt!
Hon sa att om jag hade haft höga värden hade dom gått tillbaka till normalt direkt efter förlossningen, men eftersom mina redan är normala så skulle det bara fortsätta som vanligt..

Projekt sova in bebis filt har börjat också! Så den luktar mamma och pappa när bebis kommer ut... :)


Julmust!

Mmmm! JULMUST! :D

Det var ingen skillnad på vanlig julmust och light. Vad bra antar jag..
Kanske lite tidigt med julmust nu när jag tänker efter, men gott!
Det hade jag verkligen crejvings på när jag väntade Neo, innan dess tyckte jag knappt om julmust, nu gör jag det ;)


Neo bakar

Vi åkte en sväng till lanna igår eftermiddag, Johan pluggade och både jag och Neo var vansinnigt trötta och behövde göra något så att vi inte skulle somna.

Väl där hjälpte Neo Johanna att baka en rulltårta. Han är en hejare på att hälla socker i smeten och att bre ut sylt på kakan. Det var mycket "Neo bakar" och "Neo kan!". ;)
Det roligaste var när Bibbi skulle hjälpa Johanna att rulla ihop den och Neo spänner ögonen i henne. "Nej Bibbi!!! Nanna bakar!!" haha!
Det var minsann ingen annan än han själv som fick hjälpa Nanna att baka ;)Neo dukar

Neo dukar.

En sked till mamma, en till pappa, en till Linn, en till Nanna, en till mommo, en till Peten, en till Bibbi, en till Fredrik som jag fick fråga efter och en till morfar. Så nu har nog alla fått en sked. ;)

En himla tur dock att inte alla ska sitta runt vårt lilla lilla bord!

Vi firade in första lediga dagen med att ta sovmorgon. Jag somnade om runt halv åtta och vaknade vid elva. HOPPSAN! Att Neo inte vaknat förvånar ju inte mig, den sömntutan! ;)

Nu ska vi laga lite lunch och sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra?
Vad gör man med all sin tid?
Det känns konstigt att vara ledig, som att jag skolkar på något vis, haha!


Jag och boken

Jag vaknade vid halv fyra. Det tar tydligen lite tid att ställa om sig känner jag och jag har kanske inte riktigt samarbetat denna helgen.

Istället tog jag tag i den där boken som jag aldrig hann läsa förra gången och som jag medvetet låtit ligga kvar i sovrummet tills den dagen det var dags igen.

Den dagen är ju här så senaste 1,5 timmen har jag tillbringat genom att läsa om latensfaser och CTG-kurvor.
Jag känner mig peppad!

Det är fantastiskt hur texten i boken blandas med minnen man liksom glömt bort från när Neo föddes. Man minns så mycket när man läser om alla faser, funderar hur det blev si eller så, tänker på hur saker kan göras annorlunda.

Jag är redo nu även om det säkert dröjer nån vecka till.


RSS 2.0